< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Mining konusunda bilgi ve nacizhane tavsiye almak isteyenler içeri (3. sayfa)
-
-
2 el de ariyorsan vega 56 tavsiye ederim. F/P olarak tek bence eth de 51-53 mh ergoda 175 mh aliyorum. 120 watt ta
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Katılmıyorum. Kesinlikle 3080'den daha iyi bir seçim. Arka plakaya çift taraflı bant ile küçük bir fan ekleyebilirsiniz. 124 MH/s kazarken 276W güç çekiyor. Aynı zamanda tek slot üzerinden 2 kartlık MH/s alıyorsunuz. LHR mi değil mi diye şüpheye düşmüyorsunuz. Piyasada alınabilecek en iyi kartlardan birisi 3090dır
-
Valla hocam 124 mh 300 watt alti 3090 i calistirdigin kart markasini ve oc ayarlarini bizede paylasirsan cok memnun olurum. Ek olarak bu seviyelerde eth mining chipset degil memory kullandigi icin butun yuk memorylere binmekte memory sicakliklarinin 110 derecelerde calistigi bilgisinide vereyim. Ek olarak bu voltajlarda cihazi sogutmak icin fan devrinin yuksek tutulmasi gerektigide aşikar. Ekran karti sistemlerinin genelde chipset i daha verimli soguturken ek olarak termal macunla desteklenirken memorylerde boyle bir sistem yok malesef. Ek olarak bu sistemlerden para kazanmak adina uzun vade yapildigi dusunuldugunde 5 yillik bir planlamada 3090 nin cok mantikli gozukmedigini dusunmekteyim. 3080 den bahsetmedim bu arada lhrsiz 3060ti ve 3070 in en verimli kart oldugunu soyledim. 60 mh 110 -120 watta almak muthis bir deger ek olarak sistemide yormadan.
quote:
Orijinalden alıntı: farukgngr90
Valla hocam 124 mh 300 watt alti 3090 i calistirdigin kart markasini ve oc ayarlarini bizede paylasirsan cok memnun olurum. Ek olarak bu seviyelerde eth mining chipset degil memory kullandigi icin butun yuk memorylere binmekte memory sicakliklarinin 110 derecelerde calistigi bilgisinide vereyim. Ek olarak bu voltajlarda cihazi sogutmak icin fan devrinin yuksek tutulmasi gerektigide aşikar. Ekran karti sistemlerinin genelde chipset i daha verimli soguturken ek olarak termal macunla desteklenirken memorylerde boyle bir sistem yok malesef. Ek olarak bu sistemlerden para kazanmak adina uzun vade yapildigi dusunuldugunde 5 yillik bir planlamada 3090 nin cok mantikli gozukmedigini dusunmekteyim. 3080 den bahsetmedim bu arada lhrsiz 3060ti ve 3070 in en verimli kart oldugunu soyledim. 60 mh 110 -120 watta almak muthis bir deger ek olarak sistemide yormadan.EVGA FTW3 RTX 3090
Absolute Core Clock
1200 Mhz
Memory Clock
2500 Mhz
PL
285W
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de belli bir süre araştırma yaptıktan sonra asic cihazlar ile mining yapmanın uzun sürede daha mantıklı olacağını düşündüm. Malum Eth 2.0 güncellemesi bir belirsizlik ortamı yaratıyor. Bu nedenle farklı algoritmalı coin madenciliğini seçtim ve scrypt algoritmalı bir cihaz olan Antminer L3++ modelini aldım. Cihaz 586 MH/s de çalışıyor ve 940watt güç tüketimi gerçekleştiriyor. Yazılım ile bu 650 MH/s ve 1050 watt değerlerine overclock ettim. Havaların da serinlemesi ile cam kenarından hava alacak şekilde konumlandırdığınızda ekstra bir soğutmaya ihtiyaç duymuyor.
Cihaz an itibariyle bitcoindeki düşüşten sonra bu değerlerde bana günlük 7,5 dolar veriyor. (Elektrik içinde) Sanırım piyasaların yükselmesi ile bu daha yukarı çıkacaktır. Ben Nicehash' de Btc kazıyorum. F2pool' dan doge+ltc kazımı da yapabilirsiniz. Doge +Ltc tabiki Btc ye nazaran biraz daha karlı gibi ama Nh daha stabil geldi bana. Ayrıca BTC'nin diğer altcoinlere nazaran daha sağlam yapısı daha fazla güven vermesi de bu kararında etkili oldu.
Gelelim sorulara:
Evde bu cihazı kullanabilir miyim?
Evet kullanabilirsiniz. Ses için ses yalıtım kutusu yapabilir alüminyum kombi tahliye hortumları ile fanların giriş çıkışını dışarı yönlendirip ısıyı kontrol altında tutabilirsiniz.
Cihazın fiyatı nedir?
Ben 15500 liraya aldım. Bu L3++ modeli. Bunun bir tık altı olan L3+ modeli de piyasada çokça mevcut. Yurtdışından getirebilen belli kişi ve şirketler var. Ama direkt görüp elden teslim almanın güvencesini vermiyor. Tabiki tercih yine sizin.
Ödemeler ne şekilde oluyor?
Nicehash' in mobil uygulaması var. Öncelikle bunu telefonunuza kurmanızı ve sürekli takipte olmanızı tavsiye ederim. Ödemeyi Btc olarak aldığınız için buraya Btc cüzdan adresinizi tanımlıyorsunuz. Minimum ödeme tutarı 0,001 BTC. Bu da yaklaşık 5-6 günlük mininge denk geliyor. Bu tutarı biriktirip cüzdan hesabınıza BTC olarak atabilirsiniz
Neden BTC? Altcoin kazamaz mıyım?
Scrypt algoritmasına sahip bütün coinleri kazabilirsiniz. Doge+LTC kazmak da çok kârlı. F2pool gibi bir kaç havuz bunu destekliyor. Ama BTC düşüş esnasında diğer altconler kadar düşmediği için riski daha düşük geldi bana. Tabi ki yükseliş halinde altcoinlerin daha fazla yükseldiğini de biliyorum. Bu size kalmış. İsterseniz ödemeyi BTC olarak alıp kullandığınız kripto borsasında bununla altcoinlere yatırım yapabilirsiniz. Bu da mantıklı olabilir sizin için.
Elektrik tesisatı bu sistem için yeterli mi?
Ev elektriği birkaç cihaza kadar yeterli. Cihaz sayısı toplamda bir kaç Kw elektrik tüketimine çıktıktan sonra ev tesisatına ağır gelmeye başlayacak ve bu da ciddi risk yaratabilir. Bu nedenle bu işi 2-3 cihazdan fazla cihazla yapmak isteyenler trifaze hattına sahip, gürültünün sorun olmayacağı mesken ya da dükkan tutarak bu işi yapabilirler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam selam, 2070S ile eth kazım yapıyorum.
Default ayarlar: 170-180w arası güç tüketimi, 36-37 mh kazı değeri, sıcaklık 58-60 derece. Fan hızı 39 (otomatik)
Manuel ayarlar: 123-125w güç tüketimi, 42-43 mh kazı değeri, sıcaklık 55-57 derece (Kasa kapağı açık halde 51-52), fan hızı 60 (manuel, memory clock'a +1100, core clock -100 eklenmiş halde)
Elektrik faturasına ne kadar gider, aylık ortalama kazanç, elektriği düşünce ne kadar olur.
Not: Memory clock'u full'e çekince 46,500 Mh alabiliyorum ama kart falan yanar diye tedirgin oldum açıkçası ve fullemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsmailBe -- 25 Eylül 2021; 23:5:45 >
Arkadaşlar yaklaşık 5 yıldır mining yapan birisi olarak istediğiniz soruları özelden veya buradan sorabilirsiniz. Bu iş bir ticarettir ve tamamen ticari düşünmek bu işin temelidir. Yeni başlayanlar için mini bir mining sözlüğü:
Bulut Madenciliği (Cloud Mining) Nedir ? Riskleri
Mining de Ekran Kartı (GPU) Sıcaklığı
Mining için En İyi Ekran Kartı – 2021 Güncel Liste
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tomydeely -- 26 Eylül 2021; 21:4:34 >
-
Yukarıdaki sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.
merhaba doların 9 tl olduğu günümüz şartlarında mining e başlayabilmek için 15.000 tl - 25.000 tl arası kurmamız gereken sistem ne olmalı acaba?
-
3070 kartımda son driverdan sonra kazım hızının düştüğünü farkettim hangi driverı kurmak gerekir acaba?
-
Merhaba,
Monster notebook ile mining işine başlamayı düşünüyorum.
Cihazın güncel fiyatı 20.500 TL ve ekran kartı aşağıdaki şekildedir,
nVIDIA® GeForce® RTX3070 Max-Performance 8GB GDDR6 256-Bit DX12 (En Yüksek Grafik Gücü; 125Watt + 15 Watt DB 2.0)
Bu cihaz ile ETH madenciliği yapmak mantıklı olur mu ve cihazın ömrünü çok kısaltır mı?
Bir rig kurulumu yaptığınız zaman aldığınız sistemin ömrü ortalama ne kadar sürede bitiyor?
Açıkçası yalnızca madencilik yapmak için değil eğer madencilik işi bir gün biterse elimde iyi bir bilgisayarım olsun diye laptop ile bu işe girmeyi düşünüyorum.
Sizin de fikirlerinizi almak isterim, şimdiden teşekkürler.
Saygılar
-
Arkadaslar etherium madenciligi yakinda bitecek omru uzun degil. Şuandada ethash algoritmasiyla kazanci yuksek olan etc var birtek. Ergo ve raven in algoritmalarida farkli. Mining yapmayi dusundugunuzde hep soyluyorum yine soyluyeyim. Uzun vadede dusunerek yatirimlarinizi yapin. Bu cihazlarin performans olcumu sadece kazdigi mh degeri ile degil. Enerji tuketimi + kazim gucu hesaplanarak yapilir. Bu cihazlar uzun sure 7 /24 calisacak malin ucuzuna kacmayin kazim yapan buldugunuz her karti almayin. Verimlilik burada en onemli olan sey. Mining net birsey arkadaslar piyasadaki en verimli kart hangisi ise o alinir ve baslanir. Bu sekilde butceniz yoksa girmeyin. Dip toplamda yatiracaginiz para ile bitcoin alsanizda altinda alsaniz 3 4 senede zaten size o kazanclari verecektir. Piyasa cok degisken limitte olan kartlari aldiginizda yarin piyasa dusup veyada coinin eth gibi farkli protokole gectiginde kartiniz kullanilmaz verimsiz bir hale gelir. Guncel guclu kartlar tercih etmelisiniz. Mesela en net ve buyuk ornek bu yorumun ustunde leptopla coin kazarsin ama verimli kazamazsin. Olmaz yani cihaza verdigin zarar kazdigindan kat kat fazla 20 bin vereyim hem saga sola tasiyayim hem oyun oynayayim hem coin kazayim hepsi bir arada optimum duzeyde yapamazsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar 3070ti LHR ortalama ne kadar kazım yapıyor?
-
55-60 mh
Hocam Rtx 3060 alsam tek ayda ne kazanırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bende de 1660 super ekran kartı var ve bana çok kolay geldiği için unmineable üzerinden kazım yapmaktayım fakat dediğiniz 110-70 dolarlara ulaşamıyorum 30 mh larda kazım yapıyorum ve 7/24 makine çalıştığı zaman aldığım miktar 62 dolar seviyelerinde siz kaç mh kazıyorsunuz ve hangi pool ile bu miktarlara ulaşıyorsunuz acaba?
-
Ben o mesajı yazmamın üzerinden 6 ay geçmiş.
6 ayda köprünün altından çooook sular aktı.
Şimdilerde ayda 500 TL kazanıyorsan öp başına koy.
Ben o zamanlar aylık 1.000 TL üzerinde kazanıyordum şimdilerde aylık en fazla 0.02 Eth kazıyorum oda şu anki eth fiyatı çok yükseldiği için 700 TL yapar, aşağı yukarı 100 TL elektrik desek 600 TL bırakır. Eskiden aylık 0.05 Eth kazıyorduk ki şimdi kazabilsek 1.750 TL yapar.
Yani kısaca o devir geçti artık. Günlük 0.0015 lerden 0.0006' lara geldik.
Bu arada Etherminede Eth kaznıyorum kullandığım uygulama T-Rex
-
Anladım hocam tarihe dikkat etmemiştim ben de yeni yeni başladım mining yapmaya ethermine da dikkatimi çekti fakat ödeme aralığı ve fee ücretleri nedir bilgi verir misiniz? Binance, paribu gibi borsalara aktarım yapmak için ne gibi süreçlerden geçmek gerekiyor ve ne kadar komisyona tabii tutuluyorsunuz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X