Şimdi Ara

Mısır Piramitleri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdiki teknolojiyle bile yapılamıyormuş. mısır piramitleri ozamanlar nasıl taşıdılar tonlarca ağırlıktaki taşları ?

bence bu işin içinde uzaylılar var ama siz ne düşünüyorsunuz, bunun bilimsel bir açılaması falan varmı ?

• Bu konu çok defa tartışıldı; sorduğunuz sorunun cevabı var. Forumun ve internetin bir yerlerinde var. Uzaylılar demek için önce uzaylıları ispatlamak, sonra buraya geldiklerini ispatlamak ve geldilerse piramitleri yaptıklarını ispatlamak gerek, sallamak en kolayı
  • Mısır piramitleri dünyanın yedi harikasından sayılır.Gerçekten de bu firavun mezarları üstün yetenekli mimarların yönetimi altında binlerce insanın çalışmasıyla gerçekleştirilmiş büyük bir başarıyı simgeler...

5000 yıl öncxe firavun Keops aynı zamanda iyi bir mimar olan baş veziri (bugünkü başbakan) ve yeğeni hemiunu'yu Kahire yakınlarında ki büyük Gize piramidinin yapımıyla görevlendirdi.Bu iş otuz yıldan daha uzun bir sürede tamamlanacak ve 2 500 000 m3 taş harcanacaktı.Mimar planları ve hesapları yaptı ama işi bununla bitmedi: Sık sık şantiyeye uğruyor işcilerin yaşantısını ve yemeklerini paylaşıyor. Bütün işciler onun gözünden hiç bir şeyin kaçmadığını biliyorlar ve sert çalışma disiplinine seve seve boyun eğiyorlar.Hemiunu çalışmalar bitinceye kadar 10.000 fazla işciyi şantiyede barındırmak zorundaydı; bu yüzden piramidini Nil kıyıları yakınında fakat çölün ortasında bir yere dikmeyi tercih etti.Yalnız nehrin taşma mevsiminde yanı yılda topu topu yüz gün çalışılacak.(BURAYA DİKKAT TAŞ BLOKLARIN NASIL TAŞINDIĞI ANLATILIYOR) Böylece suların yükselmesinden yararlanarak Nil'in öbür kıyısındaki Tura ocaklarından gelen iyi cins kalker bloklarını daha kolay taşıyabilecekler.Bu bloklardan bazıları yirmi tondan ağır çekiyor.Hemiunu işin en güç yanı olan bu taşıma sorununu doğrusu iyi çözümledi. Koca taş kütleleri devamlı sulanarak kaygan halde tutulan hafif eğimli bayırların tepesine yerleştiriliyor.Buradan kaydırılarak sallara yüklenen taşlar ırmağın karşı yakasına taşınıyor.Oradan da yüzlerce kişinin çektiği kızaklarla şantiyeye götürülüyor.

Irmak yatağına çekildiği zaman da bu taşları perdahlayıp düzeltmek gerekiyor; yapım yerinde bulunan bir kayanın içine oydukları bir mezar odalarını örtmek için bu taş levhaları kaplama olarak kullanacaklar...

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

• Şu anki teknoloji ile çok da rahat yapılır
    Emrinde binlerce köle oldukdan sonra neden yapılmasın.Çinde 300 metreye kadar büyük piramitler bile var.
  • bir çeşit levitasyon ile yapıldığı da idda edilmektedir.
  • Sorun şu anki teknoloji ile yapılıp yapılamacağı değil.
    Sorun şu an bile böyle büyük yapıların ancak insanların kullanımı için yapılabilirken, 5.000 yıl evvel nasıl bir düşünce 20.000 işçinin (İyi şartlarda yaşadıkları ve köle olmadıkları ispatlandı) nasıl bir amaç uğruna sadece bir mezar için 17 yıl aralıksız çalışması...
  • taşları eğik düzlem ile yukarıya taşıyorlarmış.piramidin yüksekliği artınca eğik düzlemi yükseltip
    boyunu uzatıyorlarmış..
    zaten uzaylılar yapsaydı 25-30 yıl sürmez 2 günde işi bitirirlerdi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DÜNYA KARADENİZİ KEŞFETTİ!!
    19 yıl önce açıldı
    Çin Uygur
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnsan isteyince neler neler yapıyor

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Sorun şu anki teknoloji ile yapılıp yapılamacağı değil.
    Sorun şu an bile böyle büyük yapıların ancak insanların kullanımı için yapılabilirken, 5.000 yıl evvel nasıl bir düşünce 20.000 işçinin (İyi şartlarda yaşadıkları ve köle olmadıkları ispatlandı) nasıl bir amaç uğruna sadece bir mezar için 17 yıl aralıksız çalışması...

Doğrusu bunu ben de merak ediyorum.
  • hah işte asıl sorun burda. sistem sorunu yani. Mısır firavunları, kral ve aynı zamanda tanrı veya yarı tanrı statüsünde olan bir yapıda. onlar için mantık uluhiyyete yatıyor. Varlıklarıda zaten bu uluhiyete bağlı. devamı için değil 17 sene binlerce yıl bile işçi çalıştırabilirler.
  • Ya da şöyle düşünmek doğru mu:

Bu yapılar sadece basit bir mezardan ibaret değildi...

İşte o zaman daha çok sorular geliyor insanın aklına.
  • ancient aliens belgeselinin 1. bölümünü izle nasıl yapıldığını gör sonra 2. bölümünü izle piramitlerin gizli işlevini gör. gerisini bende izlemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloko

taşları eğik düzlem ile yukarıya taşıyorlarmış.piramidin yüksekliği artınca eğik düzlemi yükseltip
    boyunu uzatıyorlarmış..
    zaten uzaylılar yapsaydı 25-30 yıl sürmez 2 günde işi bitirirlerdi...

Uzaylılar yaptı demek çok basit geliyor bana. Gerekli teknik bilgileri vermiş olmaları daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Nihilus -- 6 Mart 2011; 16:59:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa
    nasıl bir amaç uğruna sadece bir mezar için 17 yıl aralıksız çalışması...

Dini bir nedeni vardi. Firavunlar Tanrilar'in cocuklariydi ve ruhani dunyadaki denizde yuzmeleri icin bir gemi islevi goruyordu. Butun halkin, Tanrilar'in cocugu olan firavunu rahat ettirmeyi bir ruhani gorev olarak kaniksamis olabilecegini dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertblade

ancient aliens belgeselinin 1. bölümünü izle nasıl yapıldığını gör sonra 2. bölümünü izle piramitlerin gizli işlevini gör. gerisini bende izlemedim

Bir grup yonetmen, babasinin parasini bolca harcayabilecek ve gercekte hicbir is yapmayip, herhangi bir bilim dalinda da gercek bir egitim almamis, tek yaptigi is dunyanin cesitli yerlerini babasinin parasiyla gezip, kendi inandiklari sacmaliklara kilif olacak seyler aramak olan insanlarin konustugu televizyon programi. Anlatilanlar "burada suna inaniyorlardi, o zaman kesin uzaylilar geldi" den baska bir sey degil.

Lutfen, ama lutfen gidip adam gibi bir belgesel izleyin. Ornegin Engineering Egypt. Orada nasil yapildiklarini goreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 7 Mart 2011; 7:56:44 >

• buyuk pramitlerden 1 tanesi ismini hatırlamıyorum

ve maya pramidi

aynı gün başlanmış aynı gün bitirilmiş.....miş muş

vallahi discovery/national geo. channel yalancısıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

buyuk pramitlerden 1 tanesi ismini hatırlamıyorum

ve maya pramidi

aynı gün başlanmış aynı gün bitirilmiş.....miş muş

vallahi discovery/national geo. channel yalancısıyım

Büyük piramitlerin sonuncusu M.Ö 2.500 yıllarında tamamlandı. Senin dediğine göre Mayalar' ında o zamanlar bitirmesi gerekir. Ancak Mayaların bilinen tarihleri M.S yüzyıllarda başlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Challenger

quote:

ancient aliens belgeselinin 1. bölümünü izle nasıl yapıldığını gör sonra 2. bölümünü izle piramitlerin gizli işlevini gör. gerisini bende izlemedim

Bir grup yonetmen, babasinin parasini bolca harcayabilecek ve gercekte hicbir is yapmayip, herhangi bir bilim dalinda da gercek bir egitim almamis, tek yaptigi is dunyanin cesitli yerlerini babasinin parasiyla gezip, kendi inandiklari sacmaliklara kilif olacak seyler aramak olan insanlarin konustugu televizyon programi. Anlatilanlar "burada suna inaniyorlardi, o zaman kesin uzaylilar geldi" den baska bir sey degil.

Lutfen, ama lutfen gidip adam gibi bir belgesel izleyin. Ornegin Engineering Egypt. Orada nasil yapildiklarini goreceksiniz.

büyük ihtimal belgeselleri tam izlemedin o baba parasıyla zengin olmuş dediğin adamlar yani belgeselde konuşanlar profesör ve bitaneside saygın bir bilim dergisinin baş editörü. ayrıca bu belgeselin adam gibi olup olmadığını nereden anladın bilim otoritesi misin?

• benim tarih hocamın,kendisi arkeologtur. piramitlerin yapılışını anlatmıştı. şöyle ymiş. ilk kata taşlar yerleştiriliyor. Sonra ikinci kat için,birinci kattaki taşların yanına kumları dolduruyorlar ve eğik bir şekil oluşuyor, taşları sürtünme gücüyle yukarı taşıyorlarmış ve bu son kata kadar sürüyormuş. umarım anlatabilmişimdir.birde bildiğim kadarıyla o zamanda bu piramitlerde çalışan herkes öldürülmüş
  • quote:

quote:

quote:

büyük ihtimal belgeselleri tam izlemedin o baba parasıyla zengin olmuş dediğin adamlar yani belgeselde konuşanlar profesör ve bitaneside saygın bir bilim dergisinin baş editörü. ayrıca bu belgeselin adam gibi olup olmadığını nereden anladın bilim otoritesi misin?

Cok merak ediyorum hangisi profesor. Lutfen isim yazin. Zira ben hicbir akademik dereceye sahip birisini gormedim su ana kadar.

Bilim dergisi dediginiz hangisi? Hakemli bir dergi mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cok merak ediyorum hangisi profesor. Lutfen isim yazin. Zira ben hicbir akademik dereceye sahip birisini gormedim su ana kadar.

Bilim dergisi dediginiz hangisi? Hakemli bir dergi mi?

mesela ilk bölümün 10. dakikasında çıkan adam DR. UWE APEL (AEROSPACE ENGINEER) 18. dakika DR. STEVEN GREER (DIRECTOR, THE DISCLOSURE PROJECT)(proje yönetmeni adam film yönetmeni değil) 1.21 PH.D ROBERT FRISBEE (NASA - PROPULSION SYSTEM ENGINEER) GIORGIO TSOUKALOS (LEGENDARY TIME MAGAZINE) sadece ilk bölüme ayak üstü baktım diğerlerinde daha da var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.