Şimdi Ara

MİT(Milli İstihbarat Teşkilatı) e nasıl girilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ajan olmak için hangi bölümü bitirmek lazım, ya da mite girmek için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hancock.90 -- 29 Mart 2016; 22:18:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MİT'e Nasıl Girilir

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumakla görevli, gizli bir istihbarat teşkilatıdır. MİT'e girmek isteyen adaylar, titiz bir seçim ve eğitim sürecinden geçmelidir.

Başvuru Şartları:

• Türk vatandaşı olmak
    • En az dört yıllık lisans derecesine sahip olmak (Tercihen uluslararası ilişkiler, siyasi bilimler veya hukuk)
    • Yabancı dil bilgisi (İngilizce ve/veya Arapça)
    • Askerlik görevini tamamlamış olmak (erkek adaylar için)
    • İyi fiziksel ve zihinsel sağlık durumunda olmak
    • Sabıka kaydının temiz olması

Başvuru Süreci:

• MİT'in resmi web sitesinden başvuru formu doldurmak
    • Yetenek ve kişilik testlerini tamamlamak
    • Mülakatlara katılmak
    • Güvenlik soruşturmasından geçmek
    • Eğitim programına kabul edilmek

Eğitim Programı:

Başarılı adaylar, Ankara'da bulunan MİT Eğitim Merkezi'nde kapsamlı bir eğitim programına tabi tutulur. Eğitim programı şunları içerir:

• İstihbarat analizi
    • Operasyonel teknikler
    • Dış ilişkiler
    • Yabancı dil eğitimi
    • Fiziksel eğitim

Kariyer Yolu:

MİT'e giren adaylar, teşkilat içinde çeşitli görevlerde bulunabilirler. Bu görevler arasında analist, saha görevlisi, yönetici ve üst düzey yönetici pozisyonları yer alır. Kariyer yolları, bireysel performans ve teşkilatın ihtiyaçlarına göre belirlenir.

Not: MİT'e giriş süreci son derece rekabetçidir ve yalnızca en nitelikli ve yetenekli adaylar seçilir. Başvuru gereksinimlerini dikkatlice gözden geçirin ve kabul edilme şansınızı artırmak için güçlü bir başvuru hazırlayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Mf31

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

• Gizli söyleyemem

• Astsubay ol mit başkanı ol.
  • Evin kapısına Milli İstihbarat Teşkilatı yaz içeri gir. Mission Completed
  • 3 kere "meeeee" dersen ilk aşama tamamdır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sitesine özgeçmiş bırakıyosun ilgilenirlerse cağırıyolar

• Okumayın evi fbi bastı

• sorunu ciddi olarak algılıyorum.
    MİT eskiden alımlarının çoğunu Ankara siyasaldan yapardı. Halen oradan alımların çok fazla olduğunu düşünüyorum. Fakat aradıkları şartlar çok fazladır kardeşim,
    Mite giren herkes senin bildiğin ajanlığı yapmaz istihbarat uzmanlığı vb. görevlerde bulunurlar ajanlık konusunda hiçbir fikrim yok ben daha çok ajanların mit tarafından küçük yaşlardan itibaren yetiştirildiğini düşünmekteyim.

İstihbarat kendi başına bir bilim dalı aslında hatta eğer araştırırsan bazı üniversitelerde İstihbarat üzerine dersler veriliyor.(Çoğu yüksek lisans dersleri tabi.) Yine de İstihbarat konusunda şimdi bile en gözde bölümün Ankara siyasal olduğunu düşünüyorum.

Ekstra olarak sen Miti bulamazsın onlar seni bulurlar çeşitli şekillerde diğer öğrencilerden bir farkın olabilir. Ben bu konuda en önemli şeyin dil olduğunu düşünmekteyim.
    Bu devirde sana %100 diyorum. Kürtçe- Arapça- Zazaca üçlüsünü bilen vatansever bir adam %100 mittedir.
    Buna adın gibi emin ol.

İşte bu üç dili de bilen kaç kişi vardır türkiye'de oturup araştırmak gerek.Ha bir de bu üç dil + güzel bir üniversite.
    Kapiş?

• Alımlar bitti geç kaldın
  • Yav gözünüzü seviyim Amerikan dizilerini izleyip burda başlık açmayın onlardaki CIA, FBI ile bizim MİT'in alakası yok bizimkiler bildiğin memur. Deri ceket giyip geceleri labirentlerde dolaşma olayı falan yok yani

• Hahahaha :D
    Hocam zaten ajanlık diye bir şey yok bunu sil bir kafandan.
    Ben ciddi ciddi bir memuriyet işi için konuştum. Yani yok öyle eline silah veririm istediğin kişiyi git öldür filan yok.

O değil de ne hayal perest bir milletiz yav
    bir ayda 6000e yakın ihbar mite internet sitesinden yapılıyormuş.
    Tabi adamlar haklı, banka soyup da beni polat alemdar gönderdi diyen bir kuşak..
  • 2011'de mülakatta sorulan sorulardan bazıları şunlar imiş(ciddiyim):

Allah'a inanıyor musunuz? A-Evet B-Hayır
    Son peygamberin en iyi peygamber olduğuna inanıyor musunuz? A-Evet B-Hayır
    (Not: Boş bırakırsanız sınavınız iptal olur.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baymühendis -- 29 Mart 2016; 22:30:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mite memur olarak işe girebilirain bu çok anormal bir durum değil ve kolayda. istihbarat uzmanı olmak için birşey yok gerekli pozisyona gelmiş kişilere mit teklif götürür, fimlerdeki gibi özel insanları seçip eğitip ajan olarak yollama gibi birşey olmaz, gazeteciler iş adamları bürokratlar sanatçılar önemli yöneticiler istihbarat için çalışırlar genelde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.