Şimdi Ara

mıtsubishi carisma nasıldır (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
175.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozanvan

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katılıyorum. 1.6 glx carisma'm var, altı aydır bende gayet iyi giderken geçenlerde hararet müşürü arızalı imiş ben de far etmedim ve aracın contayı yaktık, şimdi yaptırdım fakat bir az harareti yüksek gibi fan oldukça geç açıyor benzer sıkıntıları olan arkadaşımız var mı ya da bu konuda yardım edecek biri teşekkürler..
    taş gibi arabadır 11 senedir kullanıyorum hiç bir sıkıntısı yok. Ama şu an yakıt çok yakıyor şehir için şehirler arası mesafede 100km/5.9 lt yakıyor şehir içi çok fazla yakıyor. Ayrıca çok güzevli bir araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverhands

taş gibi arabadır 11 senedir kullanıyorum hiç bir sıkıntısı yok. Ama şu an yakıt çok yakıyor şehir için şehirler arası mesafede 100km/5.9 lt yakıyor şehir içi çok fazla yakıyor. Ayrıca çok güzevli bir araç

Alıntıları Göster
    Selam Arkadaşlar,

Çok uzun zamandır istediğim bir arabaydır Carisma ve nihayet ekonomimi ayarlayıp alabildim.

İlk defa 2003 yılında kullandığım bu arabaya aşık olmuştum. 31.05.2012 tarihinde ise nihayet Carizma sahibi olabildim :) 1.8 GDIH aldım. Ortalama yakıt tüketimi 5.9 - 6.1 arası. Şehirler arasında ise hiç deneme fırsatım olmadı. Arabaya aşık olduğum için çok fazla bakmadım sağına soluna. Zaten satın aldığım adama da söyledim. Boya takıntım falan yok, motoru ve şanzımanı sağlam olsun gerisini ben zamanla hallettiririm dedim.

Şu anda bakıma soktum arabayı. Muhtemelen hafta sonuna kadar çıkar. Kız gibi gelecek, tüm bakımları yapılıp üstüne kuaföre sokacağım. Muhtemelen en az 10 sene kullanırım :)

Carismanın yeni modeli çıkmazsa tabi

Kesinlikle herkese tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mstfakgl

Selam Arkadaşlar,

Çok uzun zamandır istediğim bir arabaydır Carisma ve nihayet ekonomimi ayarlayıp alabildim.

İlk defa 2003 yılında kullandığım bu arabaya aşık olmuştum. 31.05.2012 tarihinde ise nihayet Carizma sahibi olabildim :) 1.8 GDIH aldım. Ortalama yakıt tüketimi 5.9 - 6.1 arası. Şehirler arasında ise hiç deneme fırsatım olmadı. Arabaya aşık olduğum için çok fazla bakmadım sağına soluna. Zaten satın aldığım adama da söyledim. Boya takıntım falan yok, motoru ve şanzımanı sağlam olsun gerisini ben zamanla hallettiririm dedim.

Şu anda bakıma soktum arabayı. Muhtemelen hafta sonuna kadar çıkar. Kız gibi gelecek, tüm bakımları yapılıp üstüne kuaföre sokacağım. Muhtemelen en az 10 sene kullanırım :)

Carismanın yeni modeli çıkmazsa tabi

Kesinlikle herkese tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    aynı tarihte aynı mdelden bir tane de bana nasip oldu, dışına bende pek bakmadım, çizik olmasına rağmen hiç gözüme gelmedi, motoru bir ustaya gösterdim, 500-600 masrafı var dedi, aldık tabi ama masraflar daha fazla çıktı 1300tl yi bulacak gibi...

allahtan parçası düşündüğümden çok çok daha uygun, en basiti triger seti 95tl...

ölçüm yapmadım, ama otoban da 90km üzerine çıkmazsam yol bilgisayarında gördüğüm rakam 4.5-6 arası değişiyor, trafiğe girince bu rakam 8.5-9 a kadar çıkıyor, ani hızlanma yapmadıktan sonra yukarısını görmedim ama gaza basınca çıkarttığı ses gaz pedalına daha da yüklenmem için beni tahrik ediyor, benzin fiyatları bu tahriklere kapılmama için beni her zaman engellemiştir.

ben koltukları döşemeleri de kaplattırmayı planlıyorum, alırken kör olmuşum, bir çok şey gözüme gelmedi, zamanla yaptıracaz artık...

• quote:

Orijinalden alıntı: Rizeli

aynı tarihte aynı mdelden bir tane de bana nasip oldu, dışına bende pek bakmadım, çizik olmasına rağmen hiç gözüme gelmedi, motoru bir ustaya gösterdim, 500-600 masrafı var dedi, aldık tabi ama masraflar daha fazla çıktı 1300tl yi bulacak gibi...

allahtan parçası düşündüğümden çok çok daha uygun, en basiti triger seti 95tl...

ölçüm yapmadım, ama otoban da 90km üzerine çıkmazsam yol bilgisayarında gördüğüm rakam 4.5-6 arası değişiyor, trafiğe girince bu rakam 8.5-9 a kadar çıkıyor, ani hızlanma yapmadıktan sonra yukarısını görmedim ama gaza basınca çıkarttığı ses gaz pedalına daha da yüklenmem için beni tahrik ediyor, benzin fiyatları bu tahriklere kapılmama için beni her zaman engellemiştir.

ben koltukları döşemeleri de kaplattırmayı planlıyorum, alırken kör olmuşum, bir çok şey gözüme gelmedi, zamanla yaptıracaz artık...

Aynen arkadaşım, alırken gözümüz kör oluyor, bir çok şey görünmüyor gözümüze.

Benim aldığım araba zaten deri döşemeydi o yüzden de cezbetti biraz ama, yaz sıcağında derinin ne kadar yakacağını o an düşünmemenin cezasını çekiyorum şu anda

Hayırlı uğurlu olsun, tekerleğine taş değmesin.

• quote:

quote:

Aynen arkadaşım, alırken gözümüz kör oluyor, bir çok şey görünmüyor gözümüze.

Benim aldığım araba zaten deri döşemeydi o yüzden de cezbetti biraz ama, yaz sıcağında derinin ne kadar yakacağını o an düşünmemenin cezasını çekiyorum şu anda

Hayırlı uğurlu olsun, tekerleğine taş değmesin.

Alıntıları Göster
    hahahahahhaaa,,,, beyin kanaması geçirmek bir yana, desene birde altına ateş koymuşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: dulgeroglu_61

arkadaşlar ben daha 1 hafta oldu alalı mitsubishi carizma 1.6 avance 2001 model araba güzel, benim sunroof ile ilgili sorunum var, sol kenarda bulunan emniyet kilidi kırıkmış aldıktan sonra yolda gelirken fark ettim, tavsiye edeceğiniz bir yedek parçacı varmı adresi fark etmez, yolda giderken sunroof kendi kendine yukarı doğru biraz açılıyor, sol taraftaki kilit kırık olunca rüzgardan dolayı b2-2,5 cm kadar açılıyor yukarı doğru, bu parçayı bulmam lazım yardım edin lütfen cevaplarınızı bekliyorum..

Sunroof ile ilgili sıkıntını daha yeni okudum. Halledebildin mi? Benim aracın da sunroof perdesi yok. Kırıldığı için sökülmüş ve arabayı öyle satın aldım. Perde yaptırmak istiyorum ama nerede bulabileceğimi bilmiyorum.

• Blastik aksamun saglam ise doseme uygun renkte parca bulup yapistira bilirsin aslinsa...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Blastik aksamun saglam ise doseme uygun renkte parca bulup yapistira bilirsin aslinsa...
    Sunroof Center diye bir yer buldum internetten. Onlarla görüşeceğim ve ona göre buraya yazarım sonucu.

İnşallah anormal bir ücret çıkarmazlar
  • quote:

Sunroof Center diye bir yer buldum internetten. Onlarla görüşeceğim ve ona göre buraya yazarım sonucu.

İnşallah anormal bir ücret çıkarmazlar

Alıntıları Göster
    2003 carisma avance sım var ve kalıte yonunden gıdış yonunden cok memnunum parçalarıda pahalı degıl en ıyı baskı balatayı aldım pıyasadakı 320 tl tabı 150 yede vardı sız dusnun ben copk memnunum tavsıye ederım hemde sıddetle
  • quote:

Orijinalden alıntı: baturhan_41

2003 carisma avance sım var ve kalıte yonunden gıdış yonunden cok memnunum parçalarıda pahalı degıl en ıyı baskı balatayı aldım pıyasadakı 320 tl tabı 150 yede vardı sız dusnun ben copk memnunum tavsıye ederım hemde sıddetle

Alıntıları Göster
    iyidir hoştur ama parçaları çok pahalı
  • quote:

Alıntıları Göster
    alma ozaman arkadaş ne konuşuyon
  • quote:

hangi parçası pahalıymış merak ettim...
  • quote:

Parçaları kıyasladığın marka da önemli. Range Rover ile veya BMW, Mercedes gibi araçlarla kıyaslarsan ucuz. Tofaş ile kıyaslarsan pahalı.

Önemli olan ne kadar arıza verdiği. Tofaş alırsan ayda 10 defa parça değiştirirsin. Carisma alırsan senede bir veya iki defa değiştirirsin.

Mesela bujiyi bile 80.000 km de değiştiriyorsun. Renault veya Tofaş alırsan kaç bin km de değiştiriyorsun düşün bakalım.

Ayrıca kimse zorla araba alıp satmaz.
  • quote:

quote:

Parçaları kıyasladığın marka da önemli. Range Rover ile veya BMW, Mercedes gibi araçlarla kıyaslarsan ucuz. Tofaş ile kıyaslarsan pahalı.

Önemli olan ne kadar arıza verdiği. Tofaş alırsan ayda 10 defa parça değiştirirsin. Carisma alırsan senede bir veya iki defa değiştirirsin.

Mesela bujiyi bile 80.000 km de değiştiriyorsun. Renault veya Tofaş alırsan kaç bin km de değiştiriyorsun düşün bakalım.

Ayrıca kimse zorla araba alıp satmaz.

Alıntıları Göster
    2005 1,9 Dizel Carisma 190000 de alınırmı arkadaşlar ederi nedir. Karşılaşılan sorunlar nedir, nelere dikkat etmek lazım. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: xbil

2005 1,9 Dizel Carisma 190000 de alınırmı arkadaşlar ederi nedir. Karşılaşılan sorunlar nedir, nelere dikkat etmek lazım. Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Sanıyorum bahsettiğin araba DI-D motorlu. Bende Carisma almadan önce çok araştırmıştım ve forumlardan olsun, çeşitli internet sitelerinden olsun öğrendiğim bilgilerde GDI motorların DI-D motorlardan daha iyi olduğunu öğrenmiştim.

Eğer Dizel olduğu için almak istiyorsan 1.8 GDI almanı tavsiye ederim. Ortalama ağırlığı 1200 Kg ve motoru 1.8 olduğu için araba hem seri oluyor hem de yakıt tüketimi (fazla zorlamadığı için) düşük oluyor.

Şehir içinde Otomatik benzinli bir 1.8 GDI ile ortalama 40 kuruş yakarsın, şehirler arasında ise çok daha düşük olur.

190.000 km ise çok sıkıntı olmaz, bu motorlar için Immortal (ölümsüz) deniyor. Milyon km yapar deniyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

Yine de son karar sana ait.

• quote:

Sanıyorum bahsettiğin araba DI-D motorlu. Bende Carisma almadan önce çok araştırmıştım ve forumlardan olsun, çeşitli internet sitelerinden olsun öğrendiğim bilgilerde GDI motorların DI-D motorlardan daha iyi olduğunu öğrenmiştim.

Eğer Dizel olduğu için almak istiyorsan 1.8 GDI almanı tavsiye ederim. Ortalama ağırlığı 1200 Kg ve motoru 1.8 olduğu için araba hem seri oluyor hem de yakıt tüketimi (fazla zorlamadığı için) düşük oluyor.

Şehir içinde Otomatik benzinli bir 1.8 GDI ile ortalama 40 kuruş yakarsın, şehirler arasında ise çok daha düşük olur.

190.000 km ise çok sıkıntı olmaz, bu motorlar için Immortal (ölümsüz) deniyor. Milyon km yapar deniyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

Yine de son karar sana ait.

Alıntıları Göster
    deneme...

• quote:

deneme...

Alıntıları Göster
    2001 model 1.6 avance buldum 170.000 de. Sizce 14.500 falan verip alınır mı sorunsuz ise? Değişeni var mı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

2001 model 1.6 avance buldum 170.000 de. Sizce 14.500 falan verip alınır mı sorunsuz ise? Değişeni var mı bilmiyorum.

Değişeni yoksa alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

quote:

Değişeni yoksa alınır.

Megane alalı 7 ay oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

quote:

Değişeni yoksa alınır.

Megane alalı 7 ay oluyor

güle güle kullanın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.