Şimdi Ara

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD35VA KIRIGAMINE INVERTER DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
46.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oyuna geldim adlı arkadaşın sorusunun cevabını bende merak ettim şimdi klimacı arkadaşlar.
  • Herkese merhabalar,
    ısınma amaçlı 10m2 yalıtımsız ama korunaklı zemin kat odam için inverter klima almak istiyorum.Fakat kafam bayaa bi karıştı bu yazılan çizilenlerden ötürü.fiyat araştırmasına girdim ve aklıma yatan modeller :

1- Arçelik 12060 invetech inverter klima (nakitte 1225 TL)
    2- Mitsubishi FD 25 seri (nakitte 1900 TL)

Arkadaşlar benim için önemli olan ısınmak ve faturanın az gelmesi. 2 küçük çocuğum olduğu ve tek odaya hapsedemiyeceğim için oda kapısını açıp yaklaşık 10m2lik bir holünde havasını kırmak istiyorum kapıyı açık tutarak.
    Bursa/Gemlik'te ikamet ediyorum ve kışlar çok çetin geçmez burada.Mesela bu yıl hiç kar yağmadı ve hiç eksi dereceler görmedik.

Ucuzluğundan ötürü Arçelik'e biraz daha yakınım ama bir kaç yorumdan edindiğim kötü izlenim sonrası sorunsuz bir klima istiyorum.Servise sorarsanız 10m2 alanı duyduklarında senin için bütün klimalar inverter olacaktır abi diyolar fakat elektrik faturasından da korkuyorum :)

okurken dikkatimi çekti.elektrik tesisatından elektrik çekilmesini mitsubishi servisi yapmıyormuş.ben onlara hazır tesisatmı çektiricem birde?
    kayınpederim bekodan aldığı klima montajında şalterinden kabloların kanaletlerine kadar tertemiz yapıp gitmişlerdi?
    yani servis gelip elektriğini çekmeden bırakıp gidiyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpcan1903 -- 14 Mart 2009; 13:54:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: alpcan1903

Herkese merhabalar,
    ısınma amaçlı 10m2 yalıtımsız ama korunaklı zemin kat odam için inverter klima almak istiyorum.Fakat kafam bayaa bi karıştı bu yazılan çizilenlerden ötürü.fiyat araştırmasına girdim ve aklıma yatan modeller :

1- Arçelik 12060 invetech inverter klima (nakitte 1225 TL)
    2- Mitsubishi FD 25 seri (nakitte 1900 TL)

Arkadaşlar benim için önemli olan ısınmak ve faturanın az gelmesi. 2 küçük çocuğum olduğu ve tek odaya hapsedemiyeceğim için oda kapısını açıp yaklaşık 10m2lik bir holünde havasını kırmak istiyorum kapıyı açık tutarak.
    Bursa/Gemlik'te ikamet ediyorum ve kışlar çok çetin geçmez burada.Mesela bu yıl hiç kar yağmadı ve hiç eksi dereceler görmedik.

Ucuzluğundan ötürü Arçelik'e biraz daha yakınım ama bir kaç yorumdan edindiğim kötü izlenim sonrası sorunsuz bir klima istiyorum.Servise sorarsanız 10m2 alanı duyduklarında senin için bütün klimalar inverter olacaktır abi diyolar fakat elektrik faturasından da korkuyorum :)

okurken dikkatimi çekti.elektrik tesisatından elektrik çekilmesini mitsubishi servisi yapmıyormuş.ben onlara hazır tesisatmı çektiricem birde?
    kayınpederim bekodan aldığı klima montajında şalterinden kabloların kanaletlerine kadar tertemiz yapıp gitmişlerdi?
    yani servis gelip elektriğini çekmeden bırakıp gidiyormu?

Karşılaştırdığınız ürünler arasında dağlar,hatta everest var.Arçelikle ancah HC serisini karşılaştırabilrsiniz.Ayrıca elektrik hattı konusu aslında klimacının değil,elektrikçinin işidir.Tercih sizin ama ikisi birbiriyle kıstaslanamaz

• :)) hayırlısı olsun alırsın.

quote:

Orjinalden alıntı: muratekdi

quote:

Orjinalden alıntı: hilmi-c

mbirol kardeşim sen yazacağını yaz gene o alacağını alır aslında efendi bi arkadaş . bazısı gibi kızarak yanlış konuşmuyor. gençliğin verdiği heyecan olacak artık. zamanla anlar yanlışını bana kızsada her şey zamanla olur. şimdi genç daha en azından ters biri değil sen bakma oda biz seviyor sevmese gülerek yazmaz :))

Hilmi Abi ben bizzat telefonda görüştüm Klimart Mühendislik arkadaşımızla, gerçekten çok efendi ve saygılı biri. Yalnız tek hatası sanada daha önce bahsettiğim gibi bir gc 35 bulup Avşa' ya getiremedi. Haber vericem dedi vermedi de neyse. Bu arada ben burada açıklayamayacağım bir takım sebeplerden halen bir klima alamadım abi.

• benimde merakım sürüyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: callottemre

oyuna geldim adlı arkadaşın sorusunun cevabını bende merak ettim şimdi klimacı arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hilmi-c

benimde merakım sürüyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: callottemre

oyuna geldim adlı arkadaşın sorusunun cevabını bende merak ettim şimdi klimacı arkadaşlar.

Bu sorunun cevabını bence klimart vermesi lazım ama yok ortalıkta.
  • Merhabalar arkadaşlar, yaklaşık 3 aydır klima araştırması yapmaya çalışıyorum ve forumdan oldukça faydalanıyorum. Yazan herkese teşekkürler. Ancak nedense bir türlü karar veremiyorum. Benim için olabilir diye düşündüğüm her modele yönelik mutlaka birşeyler yazılmış durumda (ya o küçük gelir yada daha fazla elektrik harcar gibi) yaklaşık 25 m2 oda, 3 kişi yaşıyor, batıya bakıyor, çift cam olması dışında bir yalıtım yok, ara kat, ağırlıklı soğutmada kullanılacak ancak ileride İzmire yerleştiğide ısıtma içinde kullanılacak. Şu anda balıkesirin bir ilçesindeyim (kıyıda değil iç tarafta) yaşaddığım er küçük olduğu için mit. elek. toshiba gibi bayiler yok klasik arçelik lc beko falan var. Bir arçelik servisi keşif yaptı odamı 40 m2 çıkardı, en az 24000btu klima takmanız lazım dedi. şaşırdım tabi. keşifçiler gittikten sonra aldım elime metreyi ben ölçtüm odayı oda biraz biçimsiz. iki farklı boyutta yer var. 1. yer: 12,71 m2 2. yer: 10,73m2 çıkıyor topladığımda 23.44m2 çıkıyor oda toplamı. Ama onlar nasıl 40 çıkardı halen anlamış değilim ben uzman değilim klima konusunda farklı bir ölçüm yöntemi mi var bilmiyorum. ama benim hesabımz göre ortalama 25 m2 çıkıyor oturduğum salon. bu hesaplar sonuda internet araştırmalarımla ulaştığım cihazlar:
    1- Mitsubishi Electric - MSZ-FD35VA (-15'C) Isıtma: 21500 Btu/h Soğutma: 13650 Btu/h
    http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urun&uid=72&kid=18
    2-TOSHIBA RAS18-NKHP DUVAR TİPİ SPLIT KLIMA Isıtma Btu/h : 20296 Soğutma Btu/h : 17372
    http://www.toshibashop.com.tr/detay.asp?sid=KL%20TB%20RAS18-NKHP
    http://www.klimaplus.com.tr/klima-secici.php de çıkan modeller:
    3-MSH-GA Klasik Duvar Tipi Split Klima Serisi / MSH-GA35VB
    4-MSZ-GA Inverter Duvar Tipi Split Klima Serisi / MSZ-GC35VA
    5-MSZ-HC Inverter Duvar Tipi Split Klima Serisi / MSZ-HC35VA
    bunların dışında marka model önerilerinizi değerlendireceğim. klima için bütçe: 2000 TL (taksitli). Teşekkürler

• Arkadaşım yazdığın modellerin hepsi 12 lik seri ürünler.balıkeside 25 m2 için soğutma olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz fakat İzmir de olsanız ve 25 m2 lik bir salonda ısıtmada bu cihazlar yetersiz kalabilir.Siz abartılı yazılan ısıtmadaki son değerlere bakmayın.Bu cihazların hepsi 12 lik seridir.HC serisini pek düşünmeyin derim.İzmir e gelince salonda kullanıcağım derseniz 50 serilerine yani 18 lik ürünleri tercih edin.Ama derseniz sonra oturma odasına takarım o zaman 12 lik seriler yeter.Birde Zibro yuda inceleyin.
    quote:

Orjinalden alıntı: pdrfth

Merhabalar arkadaşlar, yaklaşık 3 aydır klima araştırması yapmaya çalışıyorum ve forumdan oldukça faydalanıyorum. Yazan herkese teşekkürler. Ancak nedense bir türlü karar veremiyorum. Benim için olabilir diye düşündüğüm her modele yönelik mutlaka birşeyler yazılmış durumda (ya o küçük gelir yada daha fazla elektrik harcar gibi) yaklaşık 25 m2 oda, 3 kişi yaşıyor, batıya bakıyor, çift cam olması dışında bir yalıtım yok, ara kat, ağırlıklı soğutmada kullanılacak ancak ileride İzmire yerleştiğide ısıtma içinde kullanılacak. Şu anda balıkesirin bir ilçesindeyim (kıyıda değil iç tarafta) yaşaddığım er küçük olduğu için mit. elek. toshiba gibi bayiler yok klasik arçelik lc beko falan var. Bir arçelik servisi keşif yaptı odamı 40 m2 çıkardı, en az 24000btu klima takmanız lazım dedi. şaşırdım tabi. keşifçiler gittikten sonra aldım elime metreyi ben ölçtüm odayı oda biraz biçimsiz. iki farklı boyutta yer var. 1. yer: 12,71 m2 2. yer: 10,73m2 çıkıyor topladığımda 23.44m2 çıkıyor oda toplamı. Ama onlar nasıl 40 çıkardı halen anlamış değilim ben uzman değilim klima konusunda farklı bir ölçüm yöntemi mi var bilmiyorum. ama benim hesabımz göre ortalama 25 m2 çıkıyor oturduğum salon. bu hesaplar sonuda internet araştırmalarımla ulaştığım cihazlar:
    1- Mitsubishi Electric - MSZ-FD35VA (-15'C) Isıtma: 21500 Btu/h Soğutma: 13650 Btu/h
    http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urun&uid=72&kid=18
    2-TOSHIBA RAS18-NKHP DUVAR TİPİ SPLIT KLIMA Isıtma Btu/h : 20296 Soğutma Btu/h : 17372
    http://www.toshibashop.com.tr/detay.asp?sid=KL%20TB%20RAS18-NKHP
    http://www.klimaplus.com.tr/klima-secici.php de çıkan modeller:
    3-MSH-GA Klasik Duvar Tipi Split Klima Serisi / MSH-GA35VB
    4-MSZ-GA Inverter Duvar Tipi Split Klima Serisi / MSZ-GC35VA
    5-MSZ-HC Inverter Duvar Tipi Split Klima Serisi / MSZ-HC35VA
    bunların dışında marka model önerilerinizi değerlendireceğim. klima için bütçe: 2000 TL (taksitli). Teşekkürler

• teşekkürler mbirol arkadaşım. acaba TOSHIBA RAS18-NKHP DUVAR TİPİ SPLIT KLIMA hakkındaki fikrini alabilr miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pdrfth

teşekkürler mbirol arkadaşım. acaba TOSHIBA RAS18-NKHP DUVAR TİPİ SPLIT KLIMA hakkındaki fikrini alabilr miyim?

valla toshiba iyi kalite bir üründür.Fakat sizin söylediginiz serinin EER 2,63 ve COP 3,22 değerleri çok düşük,ben olsam tercih etmem.Kalitesine bir şey söyleyemem ama verimsiz makina .Çok yakar.Zibro nun Klasik 18 lik cihazı 1550 serisi EER 2,81 ,COP 3,61 .olaya bu taraftan bakın.
  • KLİMART arkadaşım selam sana bir sorum olacak. ben 2007 eylülde panasonıc CS-E9GKE inverter klima panatek den aldım cihaz aldıktan 3-4ay sonra sesli çalışmaya başladı panatek e durumu defalarca bildirmeme rağmen ilgilenmediler kendim bursa da oturmaktayım bursa da panasonıc yetkli servis bulunmamaktadır benim panatekle yaptığım görüşmede bursada yetkili servis olduğunu söylemişlerdi ama o servis bosh profilo servisi olup panasonıc klimalara taşoron olarak bakıyormuş benim arızam hala devam etmekte ben bu arada tüketici hakem heyetine baş vurdum ve oradan paramın iadesi kararı çıktı 4.5 aydır avukata verdim bir sonuç olmadı adres değişikliği yapmışlar onlara ulaşamıyoruz ben bu davadan çok sıkıldım ve cihazı kendim yaptırmaya karar verdim cihazın tüm özellikleri çalışıyor ama iç üniteden cırıltılı bir ses geliyor bu ses neden kaynaklanabilir çok maliyeti olurmu? birde iç ünite 23 dereceye ayarlı odam 13 M2 dış hava çok soğuk olmadığı zaman dış ünite çok duruyor (termostattan)ama iç ünite durmuyor buda bana soğuk hava hissi veriyor dış ünite durduğunda iç üniteyi durdurmanın yolu varmıdır.birde dış ünite ile iç ünite arasında kullanılan borulama mesafesi kaç metre olmalıdır.KLİMART ARKADAŞIM BUNU SANA SORMAMIN SEBEBİ FORMDA BANA GÖRE EN MANTIKLI VE BİLGİ SAHİBİ OLARAK YAZDIĞIN YAZILARDIR.teşekkür ederim iyi günler.

• klimart arkadaşa ne oldu acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: oyunageldim

arkadaşlar merhaba... yazmak istemiyordum ama dayanamadım yazdım. çünkü yazılanları okuyunca kendi klimamdan şüpheye düşüyorum. acaba bir bozukluk mu var diye? çünkü altay74 arkadaşımın kullandığı fd25 bende de mevcut ve 10m2 odada kullanıyorum. ve 10 saatte yaklaşık 5-6 kw yakıyor.

bu kadar fark olması normal mi? altay arkadaşım 32m2 kullanıyor ve kapısını ara sıra açıyor. ben ise yatak odamda kullanıyorum ve 21C ayarlı şekilde kullanıyorum.

altay arkadaşımızın kliması normal ise benimkinde bir acayiplik var?

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD35VA KIRIGAMINE INVERTER DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA

Bu çizimi sizmi yaptınız ,program nedir çok güzel olmuş.Bilgi verirseniz sevinirim.

• çok basit olduğu gibi çokta kullanışlı güzel bir programdır. google nin satın aldığı bir uygulamadır. ücretsiz olarak http://sketchup.google.com/intl/tr/ adresinden indirebilirsiniz. ben evi bire bir ölçü ile cizdim. oda değişmek istidiğimde bu programda değiştiriyorum bakalım oluyor mu diye:D:D:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: oyunageldim

çok basit olduğu gibi çokta kullanışlı güzel bir programdır. google nin satın aldığı bir uygulamadır. ücretsiz olarak http://sketchup.google.com/intl/tr/ adresinden indirebilirsiniz. ben evi bire bir ölçü ile cizdim. oda değişmek istidiğimde bu programda değiştiriyorum bakalım oluyor mu diye:D:D:D

Bende indiriyorum bakalım teşekkürler...
  • Teşekürler!!!!
  • merhaba,
    ısınma amaçlı dükkanıma klima almak istiyorum,
    dükkanın ön cephesi batı tamboy alüminyum doğrama tek cam, sağ taraf açık kuzey,
    sol taraf alçıpan oda,
    arka taraf alçıpan oda,
    17 metrekare ön kısma taktırmak istiyorum, yükseklik 3.5 metre.
    yalıtım yok açık olan tek taraf kuzey cephe, üstte kat var,
    mitsubishi MSZ-FD25VA 3.754-11.944 Btu/H Soğutma - 5.119-18.768 Btu/H Isıtma 2.060,00 TL
    mitsubishi MSZ-FD35VA 3.754-13.650 Btu/H Soğutma - 5.119-21.500 Btu/H Isıtma 2.470,00 TL

bu fiyatlar sizece uygunmudur, bu fiyat üzerinden bayi indirim yapabilir mi?
    dükkanda 2 tane pc. 5 tane masa 5 tane sandalye mevcuttur, ofistir günde en fazla 5-6 kez kapı açılır.
    fd 25 i alırsak yeterli gelir mi inverter özelliği fonksiyonel olarak çalışır mı? yoksa hep maximumda mı çalışmak zorunda kalır, kışın ofis 20-22 derece olsa bize yeter bu dereceleri elde edebilir miyiz,
    anlayan arkadaşların ilgisini rica ederim, şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omnes Vel Nihil -- 21 Ekim 2009; 19:25:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neckornothing

merhaba,
    ısınma amaçlı dükkanıma klima almak istiyorum,
    dükkanın ön cephesi batı tamboy alüminyum doğrama tek cam, sağ taraf açık kuzey,
    sol taraf alçıpan oda,
    arka taraf alçıpan oda,
    17 metrekare ön kısma taktırmak istiyorum,
    yaltım yok açık olan tek taraf kuzey cephe, üstte kat var,
    mitsubishi MSZ-FD25VA 3.754-11.944 Btu/H Soğutma - 5.119-18.768 Btu/H Isıtma 2.060,00 TL
    mitsubishi MSZ-FD35VA 3.754-13.650 Btu/H Soğutma - 5.119-21.500 Btu/H Isıtma 2.470,00 TL

bu fiyatlar sizece uygunmudur, bu fiyat üzerinden bayi indirim yapabilir mi?
    dükkanda 2 tane pc. 5 tane masa 5 tane sandalye mevcuttur, ofistir günde en fazla 5-6 kez kapı açılır.
    fd 25 i alırsak yeterli gelir mi inverter özelliği fonksiyonel olarak çalışır mı? yoksa hep maximumda mı çalışmak zorunda kalır, kışın ofis 20-22 derece olsa bize yeter bu dereceleri elde edebilir miyiz,
    anlayan arkadaşların ilgisini rica ederim, şimdiden teşekkürler.

Hangi ildesiniz?

• quote:

Hangi ildesiniz?

İstanbul'dayım.
  • Arkadaşlar, mitsubishinin yeni kampanyası (ötv ve kdv indirimi) nedeniyle MSZ-FD35VA kirigamine inverter klima almayı düşünüyorum. 30 metrekarelik salonum için bu klima hem ısıtma hem de soğutma için yeterlimidir? Isıtma ve soğutmada yeterli verim alabilirmiyim? Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.