Şimdi Ara

MİTSUBİSHİ HEAVY İÇ ÜNİTE SU DAMLATMA PROBLEMİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar orta odaya kunumlandırdığım mitsubishi SRK 45 klimamı maalesef dış cephe sıdeing olduğu için hemen yanındaki mutfak duvarını delip oradan balkonu monteledik, su tahliye borusunuda hava boruları ile beraber mutfaka alıp oradan çamaşır makinesinin tahsiley borusuna taktık..malum su tahliye borusu da 3 mt. yakın uzadı..
    şimdi sorunu üç ünite su damlatıyor.. servisi çağırdım.. gelip ilkin klasik pislik kaplamıştır dediler daha bir kaç 4-5 aydır taktığım klimaya, ağız ile emiş vererek sözde temizlediler.. ardından üç ünitenin üstünden bir iki bardak su döküp tahliye borusundan aktığını bir sorunu bulunmadığını söylediler.. ha bu arada iç üniteyi de su terazisi ile kontrol ettiler eğiminde bi sıkıntı yok dediler...
    peki bunca şey düzgün iken damlamaya başka neyden yapar...?

• Aynı sorunu yaşamıştım. Drenaj hortumunun aşağıdaki gibi olduğunu varsayın. Ok işaretli bölgeden hava almayı sağlayacak minicik bir delik açın. İsterseniz açtığınız bu delikten su sızma ihtimaline karşılık incecik bir hortumu bu deliğe sokun ve diğer ucunu yukarı doğru verin, deliğin etrafını da silikonlayın. Kesinlikle işe yarayacak, endişeniz olmasın, uygulayın gönül rahatlığıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glastron -- 23 Haziran 2017; 14:0:30 >

• Bugün yine geldi servis...yaptıkları şey iç üniteden çıkan hava ve su hortumlarını incelediler..su hortumunu hava hortumunun altına aldılar..bir kaç gün bu şekilde kullanın dediler..bir kaç böyle kullanalım olmazsa dediğinizi yapacam..tşk ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bu sorunu, klimanin ic unitesinin ustundeki termal yapistirici bantlarin koptugunu fark edip, onlari tekrar ic unitenin petegine yapistirinca giderdim.

bakin tekrar ediyim karisik oldu biraz

ic unitenin kapagini acin, petekleri goreceksiniz. filtrenin altinda. filtreleri cikartin, eger peteklerin ustunde kismi yerlerde bant gorurseniz ve kopmussa onlari tekrar yapistirin duzelecektir. onceki klimamda tahliye borusu koymamisti servis, bu seferkinde boru vardi fakat bu bant olayi sikinti yaratti. ne ise yarar neden oyle olur anlamadim.
  • 5 yıldır kullandığım toshiba klimamda benzer bir sorun yaşıyorum, hortumun eğimi tam dik bir şekilde değil, biraz daha yatay-düşey konumda duruyor.

Hortuma dışarıdan vakum yaptım, içeriden sirkeli su verdim, tıkanıklık yok gibi duruyor ama normal çalışma düzeninde su akışı için gerekli olan ivmeyi kazanamıyor gibi bir durum var.

Bant kontrolünü ilk fırsatta gerçekleştireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: naviga70

Aynı sorunu yaşamıştım. Drenaj hortumunun aşağıdaki gibi olduğunu varsayın. Ok işaretli bölgeden hava almayı sağlayacak minicik bir delik açın. İsterseniz açtığınız bu delikten su sızma ihtimaline karşılık incecik bir hortumu bu deliğe sokun ve diğer ucunu yukarı doğru verin, deliğin etrafını da silikonlayın. Kesinlikle işe yarayacak, endişeniz olmasın, uygulayın gönül rahatlığıyla.

Üstad dediğinizi yaptım ama maalesef sonuç aynı..
    yine servis geldi resimlerini çekip sözde fabrikaya bildirdiler..
    fabrika kanallarda pislik var deyip temizleme talimatı verdi..
    ancak servisin iç üniteyi temizlemesinden sonra sorun halen devam etmekte ..
    yine bildirdiler.. bakalım umarım değiştirirler.. beklemedeyiz...

• Merhaba, sorununuz çözüldümü acaba? Bendede Srk-50 cihaz var. Bu sabah itibariyle iç ünite damlatma yapmaya başladı.

Montaj biraz sorunluydu hatta bunla ilgili konu açıp danışmıştım buradaki üstadlara ancak konuyu bulamadım. Sizlede aynı sorunumuz olunca buraya yazdım.

Ado nickli üstad çok bilgili belki bir fikri vardır..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • realistic34 R kullanıcısına yanıt
    yok kardeşim sorun halen devam ediyor ancak ilginç olan sürekli yapmıyor bunu..
    bazen bir kaç gün damlama yok, bazende gün boyu damlama yapıyor...
    değişim talebinde bulundum henüz dönüş yapmadılar....
  • silopi S kullanıcısına yanıt
    Banada aynı sorundan bugün servis geldi ara tesisat aşağı doğru kaymış ve bel vermiş.
    Düzelttiler ve sorun çözüldü bende.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.