Şimdi Ara

MMA - UFC - Bellator Ana Konu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.417
Cevap
23
Favori
49.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ayrton Senna

Gustafsson maçı KO ile kazandı.

Manuwa harcandı diye düşünüyorum. Keşke daha kolay bir maçtan devam etseydi UFC'ye. Boş bir dövüşçü olmadığını düşünüyorum fena da değildi ama Gustafsson daha iyiydi.

Maç sonunda direkt Jon Jones a meydan okudu Gustafsson.

Jon Jones rövanşı için formalite bir maçtı denebilir.

Hocam nereden indirebiliriz zamundaya düşmemiş.
  • Enes4125 kullanıcısına yanıt
    Kickassde olması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kickassde olması lazım.

O nedemek ?
    Pm attım.

• peki Lyoto MAchida- Cris Weidman maçı için yorumlarınız nelerdir arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanyasar1989

peki Lyoto MAchida- Cris Weidman maçı için yorumlarınız nelerdir arkadaşlar ?

Hocam o maç hangi tarihteydi acaba ?
    24 mayıs 2014 te hocam. ufc' nin sitesinden de görebilirsiniz diğer maçlarıda. middleweight title maçı oldugu için çok önemli bir maç.
  • Su ana kadar tahminlerimde yanılmadım, Machida -Weidmann macını Chris'in çok fazla zorlanmadan kazanacağını düşünüyorum.

Bu arada Glover Teixieira %100 takedown defence ile oynuyor, Jones'da %100'du ancak Gustafsson bu unvanı elinden almıştı. Glover'in cok dikkatli ve sabırlı dovusmesi gerekiyor. Gönlüm Glover'dan yana ancak Jones bırakmaz gibi.

Bence Jones'tan kemeri alabilecek birisi varsa o da Daniel Courmier olacaktır.

Ilginç bir detay, Nogueira HW'de aldığı yenilgilerden sonra zayıflayip Lhw'te dövusecek. Bundan sonra Jones'un ısı zor.

Ayrıca Jsp karşısında hakkı yenilen Johnny Hendrix'in Cmtesi kemer macı var ancak Jsp ile degil. Su an kemer boşta cunku. Bu nedenle kemeri alması icin Lawler ile "formalite" maçına çıkacak. Bence 5 raundun hepsini izleyemeyeceğiz çünkü Hendrix ısı çabuk bitirir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 10 Mart 2014; 16:09:40 >
  • kahraman202 kullanıcısına yanıt
    weidman' ın zorlanmadan yenecek yorumunu biraz açabilirmisiniz acaba ?
    Machida'ya kemeri vermez yorumunu yapmıştım ben de.

Chris Weidman her türlü kendini kanıtlamak için Machida'yı yener.

Jones zorlanmadan geçecek eminim.

GSP'den sonra Hendrix kemeri rahat alır ve uzun süre götürür. Hem iyi güreşçi hem de sağlam sol punchları var. Beğeniyorum bu adamı.
  • quote:

weidman' ın zorlanmadan yenecek yorumunu biraz açabilirmisiniz acaba ?

Analize form durumundan başlayacak olursak;

Chris'in son 2 maçı Anderson Silva'ylaydı. Ve bu maçları neredeyse darbe almadan kazandı. Namağlup, kemer sahibi, henüz minder görmemiş (%100 takedown defence), üstün bir disiplin anlayışı, güreş altyapısı vs. ...

Machida, Light heavyweight'te düşüşe geçmiş, tutunamayacağını anlayınca bir alt siklette devam etme kararı almış popülaritesi azalan bir dövüşçü.

İstatistiklere de göz atacak olursa;

MMA - UFC - Bellator Ana Konu

Chris açık ara önde..

İkisi de sevdiğim efendi dövüşçüdür ama benim gönlüm Silva'nın iyileşip kemer maçında Chris'i yenmesi yönünde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 10 Mart 2014; 23:55:20 >

istatistik olarak cris kesinlikle önde diyebiliriz ancak butün sikletlerin şampiyonlarına baktıgımızda hepsinin şampiyon özelliği yuksek kişiler ve kendileri şampiyon olurken ciddi anlamda kanıtlamış kişiler. örneğin; jon jones lightheavyweight i domine etti. adam çok rahat bütün maçlarını aldı diyebiliriz. ( tartışılmaz). heavyweight te cain velazquez' te junior dos santosu son 2 maçta ne hale soktugunu hepimiz biliyoruz adam tam bir şampiyon. welterweight' te gsp ( eski şampiyon ama kendisini kanıtlamş bir kişi) çok çalışarak dövüşün her alanında kendisini kanıtlamış bir kişi. Ancak cris weidman' ın performansına bakıcak olursak, eminim sende katılıyorsundur; middle weight' te diğer sikletlerdeki gibi zorlu şampiyonu zorlayacak adamlar pek yok ki anderson silvanında yıllardır her maçında şov yaparak, eze eze kazandıgını biliyoruz ve kendisine bir rakip göremiyordu ki cris le ilk maçıda aynen öyleydi, cris disiplinli bir şekilde maça hazırlandı ve inan ilk maçı izlerken gözlerime inanamadım silva maçın başından KO ya kadar adamla bildiğin dalga geçti ama UFC' de dalga geçmenin sonucunu hepimiz gördük. 2. maçta' da maçı ciddiye alarak başladı ve ilk raundun sonunda crisin yuzune ciddi hasar verdi hatırlarsın. ki silva her maçında zaten ilk iki raund da yerde defence yaparak goturuyor 3. veya 4 . round da KO ile alıyor. Eminim silvanın ayagı kırılmasaydı o maçta KO ile biterdi.

Machida' ya gelecek olursak adam inanılmaz hızlı bir adam ve high kickleri muhteşem geçen mousasiyle olan maçıda bunun bir örneği. Belki bilirsin machidayla Silva çok yakın arkadaşlar. Ve ikiside birbirinin sikletine çıkıp inmiyordu ancak silva şimdi iptal oldugu için machida bir nevi silvanın öcünü almak için middleweight' te title maçına cıkıyor direk. Chrisin kapasitesi belli bir adam ama çok disiplinli ve çalışkan birisi. ben bu kadar kolay bir maç oldugunu dusunmuyorum ama çok zevkli bir maç olacagı belli.

bu arada abicim verdiğin istatistikler de kendi sikletlerindeki bilgiler. Bu verilerin içinde Machida; Jon Jones' la, Shogun Rua ile, Rashad Evans ile, dan henderson gibi adamlarla maçlarının ortalaması.
  • quote:

bu arada abicim verdiğin istatistikler de kendi sikletlerindeki bilgiler. Bu verilerin içinde Machida; Jon Jones' la, Shogun Rua ile, Rashad Evans ile, dan henderson gibi adamlarla maçlarının ortalaması.

Farkındayım, MW istatistikleri olsa onları koyardım :)

Bazen Amerika'lılara inat Machida diyorum ama Chris bu maçı vermeyecek. Kim alırsa alsın üzülmem, ikiside gerçekten sevdiğim dövüşçü ama Machida sanki biraz daha ağır basıyor gibi. Çok efendi adam..
    ek'te resmi yolladım cris weidman ın mw te ki maçlarında kimlerle yaptıgının istatistiği. ben tam bir silva fanatiğimdir ve buna paralelde en yakın arkadaşı machidayı tutuyorum :) ancak çocukken bir ara karate de yapmıştım ordanda bu adamın dövüş stiline karşı bir sempatim var :))
    MMA - UFC - Bellator Ana Konu
  • Machida'nın dövüşünü beğenirim fakat MW kemerini ona yakıştıramıyorum bu saatten sonra. Abartı bulabilirsiniz veya katılmayabilirsiniz ama bana göre L-HWde o kadar dayak yedikten sonra MW kemerini alsa bile benim gözümde şampiyon olmayacak.

Weidman ne kadar MW şampiyonu o da tartışılır ama adamın çalışkanlığı, işi ciddiye alışı bile benim için yeter. Machida'yı KO/TKO ederse de zaten kendisini kanıtlamış olacak. Bekleyip göreceğiz.

Cumartesi gününü merakla bekliyorum. Sağlam bir maç bekliyorum Hendrix'den.
  • quote:

Machida'nın dövüşünü beğenirim fakat MW kemerini ona yakıştıramıyorum bu saatten sonra. Abartı bulabilirsiniz veya katılmayabilirsiniz ama bana göre L-HWde o kadar dayak yedikten sonra MW kemerini alsa bile benim gözümde şampiyon olmayacak.

Weidman ne kadar MW şampiyonu o da tartışılır ama adamın çalışkanlığı, işi ciddiye alışı bile benim için yeter. Machida'yı KO/TKO ederse de zaten kendisini kanıtlamış olacak. Bekleyip göreceğiz.

Cumartesi gününü merakla bekliyorum. Sağlam bir maç bekliyorum Hendrix'den.

Machida'yı çok seviyorum, weidman bu maçı almak için herşeyi yapacak. Bana kalırsa Lyoto bu maçı bırakmaz.
    aynen katılıyorum. Weidman bu maçı almak için, kendini ispatlamak için herşeyini ortaya koyacak. Aynı şekilde de Machida da Silva' nın öcünü almak için maksimum konsantre bir şekilde maça çıkacağına eminim. Machida çok iyi bir dövüşçü Jon Jones' u bile ne denli zorlamıştı. Benim tahminimce yüzde 51 ibre machidanın yanında.
  • 2008 yılında Türkiye'ye döndüğümde ufc'den bahsediyordum, insanlar yüzüme boş boş bakıyordu o ne diye.. şimdi popülerleştiğini görmek güzel birşey..
  • WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    Malesef o yönden şanssızız. UFCde adamakıllı Türk dövüşçü bile yoktu.

UFC'nin popülerliği de MMA'i konu alan filmler sayesinde oldu bence. Yine de çok biliniyor izleniyor diyemem ülkemizde.

Bu sene İstanbul'a geldiğinde de kim gidecek izleyecek yeteri kadar ilgi görecek mi gerçek manada merak içindeyim.

Keşke zamanında bir Türk dövüşçü UFC'de dövüşseydi... Emin Boztepe UFC'den davet aldığını bildiğim dövüşçülerden biri örneğin. UFC 5 eventine davet aldığını okumuştum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.