Şimdi Ara

mmr puan hakkında bilgi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Rift

quote:

Orijinalden alıntı: PapaSatan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Union

"Yazıpta" diye bir sözcük kalıbı yoktur çünkü o kelimede "de" ek değil bağlaçtır. Bağlaç olan "de" ayrı yazılacağı gibi ses olayına uğramaz yani sertleştirilemez. Bu lafım sözü ilk yazan Prox Crystal'a değil bir şey bildiğini zannedip ahkam kesen Rift'edir. Madem mükemmel Türkçe biliyorsun kendine sakla burada millete artistlik yapma. Saygılarımla iyi günler.

yazıp ta?
    Hem ünsüz benzeşmesi hem de bağlaç mı olur?
    Güldürme beni,kimseye ahkam kesmedim,kendi çok bilmiş gibi konuşuyor
    Sen ne zaman benim durduk yere insanlara öylö yozolmoz böylö yozolor,dediğimi gördün?

"Bağlaç olan "de" ayrı yazılacağı gibi ses olayına uğramaz yani sertleştirilemez." yazmış adam orda. Karşınızdakinin ne yazdığını düzgünce okumaya çaşılsanız keşke.
    "Yazıp da" diye yazman gerekiyordu yani. İnsanların hatalarını da düzeltmene gerek yok isteyen istediği gibi yazar.

Olmıcanı ben söylüyorum kardeş,sen ne diyorsun

Olmıcanı değil -> "Olmayacağını"
    +
    "sen ne diyorsun" cümlesi soru cümlesi olduğu için sonuna soru işareti(?) getirilir.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaMorel

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PapaSatan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Union

"Yazıpta" diye bir sözcük kalıbı yoktur çünkü o kelimede "de" ek değil bağlaçtır. Bağlaç olan "de" ayrı yazılacağı gibi ses olayına uğramaz yani sertleştirilemez. Bu lafım sözü ilk yazan Prox Crystal'a değil bir şey bildiğini zannedip ahkam kesen Rift'edir. Madem mükemmel Türkçe biliyorsun kendine sakla burada millete artistlik yapma. Saygılarımla iyi günler.

yazıp ta?
    Hem ünsüz benzeşmesi hem de bağlaç mı olur?
    Güldürme beni,kimseye ahkam kesmedim,kendi çok bilmiş gibi konuşuyor
    Sen ne zaman benim durduk yere insanlara öylö yozolmoz böylö yozolor,dediğimi gördün?

"Bağlaç olan "de" ayrı yazılacağı gibi ses olayına uğramaz yani sertleştirilemez." yazmış adam orda. Karşınızdakinin ne yazdığını düzgünce okumaya çaşılsanız keşke.
    "Yazıp da" diye yazman gerekiyordu yani. İnsanların hatalarını da düzeltmene gerek yok isteyen istediği gibi yazar.

Olmıcanı ben söylüyorum kardeş,sen ne diyorsun

Olmıcanı değil -> "Olmayacağını"
    +
    "sen ne diyorsun" cümlesi soru cümlesi olduğu için sonuna soru işareti(?) getirilir.

Cümledeki yazım yanlışını bulunuz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.