Şimdi Ara

Mobass MB-8 20CM 2 takım midrange için anfi önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
20.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tesisat için kablo öneriniz nedir peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancancan53

tesisat için kablo öneriniz nedir peki?
    Kuracağınız sistemin toplam gücüne göre kablo tercihinizi yapmanızda fayda var. Örn; 8ga kabloları biz max 1200w güç çeken sistemlerde kullanıyoruz. 4ga olanları 1500w civarı güçler için tercih ediyoruz. Aşırı şiddetli müzik dinlemeyi seviyorsanz kalın kablo tercihinde bulunmakta fayda var. Şahsen benim aracımda kullandığım sistem 1800w üstü bir sistem fakat benim amfi ayarlarım ortalarda ve teyp sesiminde yaklaşık %40 civarında kullanıyorum. Sistemin aktif çektiği güç 1200w geçmiyor ben 4ga kablo kullanıyorum normalde 2ga kullanmam gerekiyor. Sizin sistemde sadece 4 adet mobas çalışacaksa max 1000w peak güç çeker 8ga kablolar işinizi görür. Babamın aracındaki sistemde bu tesisat kablosunu kullanıyorum Fiyat performans ürünüdür. 1200w a kadar iş görür.

• Son ses dinliyorum hemen hemen 4GA kablo almam daha mantıklı o zaman işimi sağlama almak açısından. Şimdi 4GA kablo seti alacağım şu linkdeki ürün nasıldır sizce? Ürünün açıklamasında ŞEFFAF BICAK SİGORTA (60 AMPER) VE SİGORTALIK) yazıyor bu ne anlama geliyor uyum sağlarmı aracımın aküsü ile? Aracımda start stopa özel akü var ondan soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancancan53 -- 14 Nisan 2020; 10:22:5 >

• quote:

Son ses dinliyorum hemen hemen 4GA kablo almam daha mantıklı o zaman işimi sağlama almak açısından. Şimdi 4GA kablo seti alacağım şu linkdeki ürün nasıldır sizce? Ürünün açıklamasında ŞEFFAF BICAK SİGORTA (60 AMPER) VE SİGORTALIK) yazıyor bu ne anlama geliyor uyum sağlarmı aracımın aküsü ile? Aracımda start stopa özel akü var ondan soruyorum.
    https://www.hepsiburada.com/bm-audio-4ga-kalin-profesyonel-set-kablosu-p-HBV00000HMMO6?magaza=allshop&wt_gl=cpc.6817.shop.nelk.oto-ssc&gclid=CjwKCAjwvtX0BRAFEiwAGWJyZG6Mro9tClhD7FHBno9Cr-1cb_X7hQWREWvgpye2ev8JUbCUMrusVRoCQWwQAvD_BwE#reviews
    O ürün 4ga değil bence kablosu ince gözüküyor aküden gelen amfi + kablosuna takılan sigorta 60 amper tesisatta herhangi bir sıkıntı durumunda bu sigorta devreye girer her amfi tesisatında olması gerek. 4ga kablo seti olarak bu ürünede bakmanızı öneririm tüm kablolar ve sigorta bunda da mevcut.
    www.hepsiburada.com
    Audiomax Anfi Tesisat Kablo Seti Kıt 4(Kalın Kablo) Oto Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/audiomax-anfi-tesisat-kablo-seti-kit-4-kalin-kablo-oto-muzik-montaj-kablo-p-hbv00000oxxwm

• hakancekic88 kullanıcısına yanıt
    O halde sistemin iskeleti oluştu gibi tek eksik pandizot onunda araştırma içerisindeyim. Pandizot alırken neye dikkat etmem gerek 165 TL ye buldum istek üzerine yapıyorlar Polypandi pandizot. 4 adet 20 cm'lik midrange yeri olan yaptıracağım arka koltukların kemer bağlantı yerleri için boşluk da oluyormuş onuda sordum.Şu sayfahttps://www.facebook.com/polypandipandizot/

2 takım Mobass MB-8 20CM midrange
    1 adet Reiss Audio RS 200.4F amfi
    CADENCE C-500 3 AMFİ ÇIKIŞLI DECK ÇEVİRİCİ
    AUDIOMAX Kablo Seti 4AWG Amfi Kablo Seti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancancan53 -- 14 Nisan 2020; 17:4:34 >
  • quote:

O halde sistemin iskeleti oluştu gibi tek eksik pandizot onunda araştırma içerisindeyim. Pandizot alırken neye dikkat etmem gerek 165 TL ye buldum istek üzerine yapıyorlar Polypandi pandizot. 4 adet 20 cm'lik midrange yeri olan yaptıracağım arka koltukların kemer bağlantı yerleri için boşluk da oluyormuş onuda sordum.Şu sayfahttps://www.facebook.com/polypandipandizot/

2 takım Mobass MB-8 20CM midrange
    1 adet Reiss Audio RS 200.4F amfi
    CADENCE C-500 3 AMFİ ÇIKIŞLI DECK ÇEVİRİCİ
    AUDIOMAX Kablo Seti 4AWG Amfi Kablo Seti.
    Pandizotla ilgili bir kaç husus var. Örnek vermek gerekirse sistemde bagajda subwoofer kullanılacaksa subwoofer için port açılmalı bas sesi rahat gelsin diye ve midlerin bağlanılacağı alanların altı kapalı olmalı ki bas vurduğunda mid seslerini bozmasın ve hoparlörlere zarar vermesin. Altı kapalı kabinli olan pandizotlarda hoparlör kabin litreleri yeterli olmalı. Kullanılan mdfnin ve polyesterin kalınlığı önemli sonuçta üzerine bir ağırlık binecek 2 gün sonra çatlayıp kırılmasın. Hoparlör yerleri dengeli açılmalı ağırlık dağılımı iyi hesaplanmalı. Boyalı istenirse şayet macunu düzgün yapılıp iyi zımparalandıktan sonra boya atılmalı. Kumaş ve benzeri kaplama yapılacaksada aracınıza uygun aşırı kir tutmayacak kumaşlar tercih edilmeli. Hoparlörlerden tok ses gelmesi istenirse kabin içine elyaf döşenmeli. Aracınıza uygun tam ölçülerde yapılmalı aşırı boşluk olursa sürekli ses yapar. Aklıma gelenler bunlar unuttuğum sonradan hatırladığım birşey olursa tekrar yazarım.

• hakancekic88 kullanıcısına yanıt
    kabin litresi derken nasıl yani anlamadım. Pandizot yapan firmaya 20cm midrange takılacak 4 adet diyeceğim başka ek olarak ne diyebilirim? Mobass MB-8 ile uyumlu olması için başka ölçü vermem gerek mi?
  • Subwoofer belki sonradan ekleyebilirim ama belli değil. o açılacak port dediğiniz şua turuncu delikler mi bass sesi duyulması için?
    Mobass MB-8 20CM 2 takım midrange için anfi önerisi
  • Aklımda aynı böyle bir model var. Bunlar massive ama bunlarda 20 cm o bakımda bu tarz bir şey yaptırmayı düşünüyorum.
    Alt kısımları benim de böyle mi olması gerekiyor?
    Mobass MB-8 20CM 2 takım midrange için anfi önerisiMobass MB-8 20CM 2 takım midrange için anfi önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancancan53 -- 14 Nisan 2020; 20:19:24 >

• quote:

Subwoofer belki sonradan ekleyebilirim ama belli değil. o açılacak port dediğiniz şua turuncu delikler mi bass sesi duyulması için?
    Turuncular subwoofer için port.
  • quote:

Aklımda aynı böyle bir model var. Bunlar massive ama bunlarda 20 cm o bakımda bu tarz bir şey yaptırmayı düşünüyorum.
    Alt kısımları benim de böyle mi olması gerekiyor?
    Bu pandizot altı açık olarak yapılmış bagajda subwoofer olduğunda midlerin ses kalitesi düşer hatta şiddetli baslarda hoparlörler zarar bile görebilir. Kabin litresi dediğim olay ise hoparlörlerin belli frekans aralıklarında rahat çalışabilmesi için belli litrelerde kabinlere ihtiyaç duyuyorlar. Çok dar kabin olduğunda hoparlörler zorlanabiliyor çok geniş olduğunda ise belli frekansları net veremiyorlar. Pandizotta litreyi tam tutturmak pek mümkün olmuyor fakat yaklaşık olarak yapılmasında fayda var.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.