Şimdi Ara

MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.065
Cevap
17
Favori
34.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haklısınız, testler tamamen koşullara bağlı ancak bulunduğum bölgede vodafone 10 mbps üzerine çıkamıyor. Ttnet hızına gelirsek 24 mbps paketim var ve hız sürekli sabit, açıkçası memnunum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srcn81 -- 13 Nisan 2015; 21:11:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Srcn81 kullanıcısına yanıt
    Vodafone pingi çok iyi ya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Baz istasyonu yakın olduğundan dolayı düşük ping olduğunu düşünuyorum hocam, 500 m. falan mesafe var. Ama gördüğünüz gibi hız düşük @XpressMusic34 arkadaş bunun nedenini baz istasyonu fiber ile beslenmediğinden dolayı olabileceğini söylemişti ama bilmiyorum artık. :)

30 ms ping süresi varsa bence o istasyonda fiber de vardır. Hani kesin değil ama olma olasılığı var. Hızın direk fiber olup olmamasıyla da ilgisi yok. Son paylaştığım hız testlerini yaptığım istasyonların çoğunda fiber yok, dağın başında hepsi. :)

Herneyse artık hocam, zaten mobilde düşük kotalar olduğu sürece çok yüksek hıza gerek yok bence, 3-5 yüksek kalitede video izleyince bitiveriyor kota. :)
    Bugün bu yaptığım test bile 40 mb. harcadı. :)

Evet sizin paylaştığınız test sonuçlarını takip ediyorum sürekli, iyi sonuçlar çıkıyor.. ;)

Operatörler tarafında 3G, 4G yatırımları kapasitenin artışını sağlamak için. Kullanıcının çok yüksek hızlar alması önemsenmiyor.

İyi sonuçlar çıktığı gibi, iyi de kota gidiyor. :D
  • Yeni hiz testim. Testi G.kore nin Busan sehrinde yaptim. Daha once yaptigim testen neredeyse iki kat fazla hiz elde ettim. Telefon lg Gpro 2 ve lg telekom.
    MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU]MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marduk -- 14 Nisan 2015; 7:19:24 >

• marduk M kullanıcısına yanıt
    Adamlar 4G'de lider ya. Bizim onların altyapısına ulaşmamız için onlardaki bütün baz istasyonlarını İç Anadolu kadar bir yere kurmamız lazım. :D
  • Hakkari, Şemdinli, Derecik beldesi, Kırca köyü hız testi. İstasyon okul önüne konmuş bir konteyner ve bir anten radyolinkten oluşuyor. O da geçen yıl yeni kurulmuştu. Köy dağ arkasında kaldığı için diğer operatörler çekmiyor ve operatörler için de karlı bir yer değil zaten.

MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 15 Nisan 2015; 21:00:50 >
  • Arada vodofone günlük 11 tl ye sınırsız internet yapıyorum. Konum samsun/çarşamba baz istasyonu yaklaşık 400-500 metre uzaklıkta ve max 5 mb veri indirme yapıyor sanırım o da 45 mbps yapıyor.
    Ama ben 1. Hat olarak pttcellin sınırsız internetini kullanıyorum vodafone çok pahalı ve sınırsız internet tarifesi olmadığı için. Ama malesef avea 3g alt yapısı çekmiyon bir bölgedeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Far2Cry -- 17 Nisan 2015; 17:56:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız testini bir test programı ile yapın derim. 5MB/s ise hız değeri çok iyi ki 40 Mbps üzeri bir hız demek ki kolay kolay görmenin mümkün olmadığı bir hız. Muhtemelen sizin gördüğünüz hız zaten 5 Mbps'dir ki günlük sınırsız paketlerin hız limiti 7.2 Mbit diye biliyorum.
    Hayır eminim mb ile mbps biliyorum. 3g (hsdpa) bağlantı türü ile bağlanıyorum. Bazen günlük sınırsız internet yapıyorum tabi hızıda sınırsız ve 2,5-3gb lık bir filmi 4-5 dk da indiriyorum.Bu yüzden ben 24 saatte 400-450gb film ve oyun indiririm tabi hiç aralıksız yapıyorum bilgisayar 24 saat boyunca açık kalıyor :) bir hafta sonra yine yapıcam gta 5 i ve yeni 1080p filmleri arşiv yapmak için indiricem. Benim evimde hızlı internet olmadığı için ayda 1 kez 11 liraya bunu yaparım ama elimde yavaş pttcell(sınırsız) internet var ve yetiyor.

• Hızı sınırsız da adil kullanım noktası ne kadar? Adil kullanım sonrası hız belli bir miktara düşer, Turkcell'de 96 kbit mesela. Bazı açıkları kullanarak hızın düşmesini önlemek mümkün ama şebekede yine bir önlem var, belli bir limitten sonra 3 Mbit civarına sabitleniyor hız. O şekilde 160 GB falan indirdiğim var bir ayda. 5 MB/s 40 Mbit üzeri hız yapar ki, şebekede tek kullanıcı siz olmalısınız bunu alabilmek için. Zaten şebeke maks. 42 Mbit civarı çıkış yapar ki, hem tek kullanıcı olmalısınız ki çok az sinyalleşme vs. olsun şebekede. Ha ölçtüğünüz program alınan ve gönderilen veriyi bir arada gösteriyorsa o zaman olabilir, indirme yaparken baya bir veri de karşıya gönderiliyor.
    Hocam santral çarşamba ovasında ve bundan 3-4 tane var ve köy yeri olduğu için kimse telefon görüşmesi hariç internete girmiyor. Ama bu değerler normal yani niye şaşırıyosun anlamadım. Zaten vodafonun sitesinde 42,5 mbps lik internet tarifeleri var. Benim yaptığım normal tarife değil fatura stop özelliğinden yararlanıyorum ve 11 tl lik internete giriyorum ve bana mesaj geliyor 11 tl yi geçtiğiniz için günlük "STANDART INTERNET" kullanımından ücretlendrilmeyeceksin diye mesaj geliyor ve adil kullanım kotası yok. 24 saat boyunca geçerli oluyor ve dediğim gibi 24 saatte en az 400GB film falan indiriyorum filmgo.org sitesinden. Bende vodafonun vınn ı var o en fazla 3mb/sn indirme yapıyor. Ama lg g2 telefon ile gündüzleri 4mb/sn, geceleri 5mb/sn ile indirme yapıyorum. 1 hafta sonra yine yapıcam o zaman paylasırım değerleri merak etme :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Far2Cry -- 18 Nisan 2015; 17:15:47 >
  • 42,5 Mbit paket olsa da 42,5 Mbit altyapı ile o değeri almak zor. Şebekede tek kullanıcı olmanız gerek ve şebekede yük olmaması gerek. Üç taşıyıcı güncellemesi yapılmış bir istasyondur belki.
    Neyse, hız testi de yaparsınız o zaman.
  • Ekran görüntüsü ekleme şansınız var mı?
    Vodafone
    Düzce Merkez/Kalıcı Konutlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srcn81 -- 23 Nisan 2015; 14:50:27 >
    Güzel ping süreleri.
    Evet hocam aynen öyle.

Açıkçası bu kadar beklemiyordum, sürekli 5 ile 8 mbps arası bir test sonucu çıkardı pingde yüksek olurdu. Aynı telefon, aynı paket aynı baz istasyonu şaşırdım doğrusu. :))

• Vodafone

Düzce Merkez, Bayraktar Vodafone Cep Merkezi.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.