Şimdi Ara

MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.065
Cevap
17
Favori
34.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sis651

quote:

Orijinalden alıntı: sssss5

En yüksek hızı gösterene bayram şekeri hediye:D DC-HSPA+ şebekesinden sinyal alıp bilgi verene kurban eti hediye:D

Yukarıda alican09turk DC-HSPA+ şebekesini kullanıyor. 20 Mbit civarı testleri var onun.
    Bence ödülü arttırırsanız yeni bir test koyabilir. :D

Hepsine baktım testlerin Gördüğüm testlerin hepsi HSPA+ ile yapılmış olduğunu düşünüyorum
  • quote:

Hepsine baktım testlerin Gördüğüm testlerin hepsi HSPA+ ile yapılmış olduğunu düşünüyorum

alican09turk 'un bu başlıkta var mıydı bilmem, 20 Mbit'e yakın hızlarda testleri var. Bunlar DC-HSPA+ ile yapılan testler. Şu da var, cihazı DC-HSPA+ desteklediğine göre, sonuçları daha düşük de olsa o testler yine büyük ihtimalle DC-HSPA+ ile yapılmış oluyor. DC-HSPA+ ile 43 Mbit hıza ulaşılıyor lafına kanmamalı. Bu baz istasyonundaki bir sektörün tüm kullanıcılarına dağıtabileceği maks. toplam hız. Bir kişi kullanırsa, uygun bir DC-HSPA+ cihaz ile bu hıza yakın bir hız alabilir. Kullanıcı sayısı ve kullanım yoğunluğu arttıkça da bu hız düşer. Yeni iPad ile testlerin çoğunda en fazla 20 Mbit civarı hız görüyorum. Bu iPad'in radyosundan da kaynaklı bir şey olabilir.
    Yurt dışı forumlarda LTE testlerinde nadir de olsa 45 Mbit görüyorum ama çoğunluğu 10 Mbit civarı.

• yurt dışı testlerini bende izledim bazı ülkelerde HSPA+ bile 4G olarak geçiyor 22MBit alsa inanacağım ama 20 olunca pek inanasım gelmiyor Türkiyeye bu kadar büyük yatırım yapmazlar yada yapsalarda bizim mahallelerde olmaz öyle şeyler:D
  • quote:

yurt dışı testlerini bende izledim bazı ülkelerde HSPA+ bile 4G olarak geçiyor 22MBit alsa inanacağım ama 20 olunca pek inanasım gelmiyor Türkiyeye bu kadar büyük yatırım yapmazlar yada yapsalarda bizim mahallelerde olmaz öyle şeyler:D

Ben o kadar olumsuz düşünmüyorum. Turkcell sözünü tutup da yılbaşına kadar hızını 84 mbit çıkartırsa pratikte kullanıcılar 40 mbit'e kadar hız alabilir. Genelde teorik hızın yarısı alınıyor pratikte. Şu anda da 43 mbit olan hızın en fazla 21 mbit'ini cihazlarda görebiliyoruz. Forumda benim yeni iPad ile bir de bir arkadaşın iPhone 5 ile yaptığı testlerde 20 mbit hızlara ulaştık. Daha yüksek hızları pek görmedim ne Turkcell'de ne de diğer operatörlerde. Cihazın ne olduğu önemli. Mesela Galaxy S3 de 21 mbit hız destekliyor ama Turkcell kullanıcılarından kimse o cihazla 20 mbit hız alamadı diye biliyorum. Turkcell dual carrier'i şu anda tüm şebekesinde kullanabiliyor hatta bunu destekleyen cihazlar daha şanslı 3G-EDGE geçişlerini daha az yaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 27 Ekim 2012; 12:47:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk

quote:

yurt dışı testlerini bende izledim bazı ülkelerde HSPA+ bile 4G olarak geçiyor 22MBit alsa inanacağım ama 20 olunca pek inanasım gelmiyor Türkiyeye bu kadar büyük yatırım yapmazlar yada yapsalarda bizim mahallelerde olmaz öyle şeyler:D

Ben o kadar olumsuz düşünmüyorum. Turkcell sözünü tutup da yılbaşına kadar hızını 84 mbit çıkartırsa pratikte kullanıcılar 40 mbit'e kadar hız alabilir. Genelde teorik hızın yarısı alınıyor pratikte. Şu anda da 43 mbit olan hızın en fazla 21 mbit'ini cihazlarda görebiliyoruz. Forumda benim yeni iPad ile bir de bir arkadaşın iPhone 5 ile yaptığı testlerde 20 mbit hızlara ulaştık. Daha yüksek hızları pek görmedim ne Turkcell'de ne de diğer operatörlerde. Cihazın ne olduğu önemli. Mesela Galaxy S3 de 21 mbit hız destekliyor ama Turkcell kullanıcılarından kimse o cihazla 20 mbit hız alamadı diye biliyorum. Turkcell dual carrier'i şu anda tüm şebekesinde kullanabiliyor hatta bunu destekleyen cihazlar daha şanslı 3G-EDGE geçişlerini daha az yaşıyor.

Hocam eğer ortalama 40mbit gibi bir hız sunulursa , superonline , ttnet , uydunet vs . hiçbir esprisi kalmaz ki , yeni bir modem alır herkes 3g kullanır. Tabiki yeni paketler çıkarmaları gerekir sınırsız , kotalı paketler vs.

Ancak buna btk nın müsade edeceğini pek sanmıyorum. Rekabet ortamı oluşmaz çünkü. Herkes direk 3g modem alır ve keyfine bakar. Diğer kablolu sağlayıcılar ise çok büyük zarar eder.

• quote:

quote:

eyvallah beyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU]

avea hızı... gozukurse hizim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 27 Ekim 2012; 16:40:24 >
  • quote:

Çok büyük yatırımlar değil ki bunlar. Zaten var olan bir 3.5G altyapısının üzerinde yazılım güncellemeleri ve belli rotalarda radyolink güncellemeleri ile vs. yapılıyor. Eğer kapasiteler çok aşılıyorsa mecburen yeni birkaç donanım ekleniyor. İlçeye 3G geldiğinden beri baz istasyonlarında hiçbir değişiklik olmadı, kabin içindeki cihazlara birer yeni kart takmışlarsa bilmem ama sanmıyorum.
    3G'de kullandıkları 155 Mbit radyolinkleri bile DC-HSPA+ için değiştirmelerine gerek yoktu ama Multi Carrier olanında her sektörde 80 Mbit verseler 240 Mbit eder toplamda ki, 300 Mbit radyolinklerle değiştirilmesi mi gerekecek yoksa yazılım ve frekans güncellemeleri ile çözülebilir mi ya da 155 Mbit olanları mı kullanmaya devam ederler bilmiyorum. Bu operatörlerin bildiği teknik bir konu.
    Gerçi ne yaparlarsa yapsınlar bunlar 4G LTE için gerekli yatırımlar. Seve seve yapmak zorundalar. Yavaş yavaş da LTE'ye yönelik oluyor zaten yatırımları.

@XpressMusic34
    Onlar yapmak istesin, kimse bir şey demez. Çünkü bunun pastasını yine herkes yiyecek. TTnet aboneliğini kapatan, Avea 3G modem alacak mesela. Biri'sini kapatan Vodafone 3G alacak, SOL ADSL'ini kapatan Turkcell 3G alabilir. Hani her şekilde ümit var bunlara.
    Kaldı ki artan yatırımlara cevap olarak ADSL ve yerel fiber yatırımlarında da iyileşme olacak. AKK yükseltilecek, hızlar, kotalar artacak.
    Ama o kadar baz istasyonu ile ADSL'e rakip olmaları zor şu an. Her yere baz istasyonu dikmeleri lazım. İstedikleri bir yere zor dikiyorlarken her yere dikmeleri imkansız. :D Kapasite meselesinden bir süre daha böyle gider bu işler hani...

AVEA MERTER..

Acikcasi 20 mbit 40 mbit hiz cok lazim hizlar olduguna inanmiyorum..

SU HIZLARI bana surekli versinelr cok rahat yeter..

Ping upload ve download konusunda aveadan son derece mmmnunum..

Ins boyle devam eder..

VODAFONE ping sorununu halen halledememis gordugum kadariyla..

• quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU]

AVEA MERTER..

Ins boyle devam eder..

bakın arkadaş hspa ile 6mbps almış ben 5ten yukarı alıyorum bu yüzden dc-hspa yoktur diyorum cidden modem ile bu şebeke tipini gören resim koysun

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

quote:

Hocam eğer ortalama 40mbit gibi bir hız sunulursa , superonline , ttnet , uydunet vs . hiçbir esprisi kalmaz ki , yeni bir modem alır herkes 3g kullanır. Tabiki yeni paketler çıkarmaları gerekir sınırsız , kotalı paketler vs.

Ancak buna btk nın müsade edeceğini pek sanmıyorum. Rekabet ortamı oluşmaz çünkü. Herkes direk 3g modem alır ve keyfine bakar. Diğer kablolu sağlayıcılar ise çok büyük zarar eder.

Hız konusunda sıkıntı yok zaten tek sıkıntı kota olur. Kota sorununu çözmek için de 3G'nin ADSL kıvamına gelmesi gerek. Bir de şu var baz istasyonu sıkıntısı. Adamlar bir baz istasyonu dikmek için cidden çok uğraşıyorlar. Kira ödüyorlar, ordan burdan izin alıyorlar. Sonra biri çıkıp şikayet ediyor ve o baz istasyonunu kaldırmak zorunda kalıyorlar. Yani onların da işi pek kolay değil. Turkcell'in en son 32000 baz istasyonu vardı. Onlar büyük ihtimalle şu an yeni baz istasyonu dikmenin yanında 2G baz istasyonlarını 3G'ye hatta 4G'ye uyumlu hale getiriyorlar. Bunun yanında hız kaybı olmaması için baz istasyonlarını fiberle bağlamaları gerek. Sonuçta ileride 100,300,600,1000 mbit hızlardan bahsedilecek. Adamlar buna uygun yatırım yapmak zorundalar. Zamanla daha da olgunlaşacak şartlar orası su götürmez gerçek. Ama şu an tek sorun hızdan ziyade kota. Hız konusunda cidden iyi Türkiye'deki operatörler. Zaten takip ediyorsanız yurtdışındaki speedtest videolarını LTE ile nadiren 30-40 mbit hızlara ulaşılıyor. Ortalama onlar da 10-20 mbit hızlarda geziniyor. Onlar upload hızlarında baya öndeler tek fark bu. Download ile aynı upload hızlara sahipler neredeyse. Biz de 3,5 mbit sınırlaması var. Ping'leri de onların bizden daha kötü diğer taraftan.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

AVEA MERTER..

Ins boyle devam eder..

bakın arkadaş hspa ile 6mbps almış ben 5ten yukarı alıyorum bu yüzden dc-hspa yoktur diyorum cidden modem ile bu şebeke tipini gören resim koysun

Ben operatörlerin bu konuda hile yapacağını düşünmüyorum. Kullanılan teknoloji telefona bağlı olarak değişiyordur. Aynı yerde Galaxy S3 ile iPhone 5 hız testi yapsa iPhone 5 daha iyi sonuç alır muhtemelen çünkü dual carrier destekliyor. Örneğin Turkcell'de dual carrier'li cihaza kıyak geçiyor bir nevi kullanılan teknoloji itibariyle. İstanbul içinde gezinirken iPhone 4 ile çok sık 3G-EDGE arasında geçiş olur mesela. Özellikle Mecidiyeköy gibi yoğun yerlerde. Fakat yeni iPad ile bu geçiş daha az yaşanıyor. Ben bu şekilde gözlemledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 27 Ekim 2012; 18:46:49 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

quote:

Hız konusunda sıkıntı yok zaten tek sıkıntı kota olur. Kota sorununu çözmek için de 3G'nin ADSL kıvamına gelmesi gerek. Bir de şu var baz istasyonu sıkıntısı. Adamlar bir baz istasyonu dikmek için cidden çok uğraşıyorlar. Kira ödüyorlar, ordan burdan izin alıyorlar. Sonra biri çıkıp şikayet ediyor ve o baz istasyonunu kaldırmak zorunda kalıyorlar. Yani onların da işi pek kolay değil. Turkcell'in en son 32000 baz istasyonu vardı. Onlar büyük ihtimalle şu an yeni baz istasyonu dikmenin yanında 2G baz istasyonlarını 3G'ye hatta 4G'ye uyumlu hale getiriyorlar. Bunun yanında hız kaybı olmaması için baz istasyonlarını fiberle bağlamaları gerek. Sonuçta ileride 100,300,600,1000 mbit hızlardan bahsedilecek. Adamlar buna uygun yatırım yapmak zorundalar. Zamanla daha da olgunlaşacak şartlar orası su götürmez gerçek. Ama şu an tek sorun hızdan ziyade kota. Hız konusunda cidden iyi Türkiye'deki operatörler. Zaten takip ediyorsanız yurtdışındaki speedtest videolarını LTE ile nadiren 30-40 mbit hızlara ulaşılıyor. Ortalama onlar da 10-20 mbit hızlarda geziniyor. Onlar upload hızlarında baya öndeler tek fark bu. Download ile aynı upload hızlara sahipler neredeyse. Biz de 3,5 mbit sınırlaması var. Ping'leri de onların bizden daha kötü diğer taraftan.

Aynen haklısın. Bence limitsiz paketler çıkarsınlar örneğin 8mbit hız akk yok 70 lira. Bu tip kampanyalar ile çok müşteri çekerler ama henüz heryerde 3g yok ve herkes vın kullanmıyor. tercih etmiyor daha dogrusu .

TURKCELL OPERA Mini 4.4 ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

TURKCELL OPERA Mini 4.4 ile

Nasıl bir test bu bilmiyorum ama Opera Mini ile yapılan testler sizin cihazınızın hızını yansıtmaz. Çünkü sayfa esas olarak Opera'nın sunucularında işlenir, telefonunuza sadece bir görüntüsü gönderilir. Hız testi uygulamalarını kullanmanız çok daha doğru sonuçlar verecektir.

• oda olmuyor her şeye Fransız kalıyor...www.mobilespeedtest.com adresinde ise hafıza dolu diyor... NOKIA 6125 her şeye karşı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

oda olmuyor her şeye Fransız kalıyor...www.mobilespeedtest.com adresinde ise hafıza dolu diyor... NOKIA 6125 her şeye karşı...

Jbenchmark.com diye bir performans testi var. Orada JBenchmark Net diye bir hız testi uygulaması var. Siteye üye olmak gerekli mi gerekli değil mi sonucu görmek için hatırlamıyorum. Sanırım üye olmak gerekiyordu.
    Çalışır telefonunuzda, küçük bir Java uygulaması.

• quote:

Benim ulaşabildiğim maksimum hız budur:

Kardeş yanlış anlama ama illada DC-HSPA var diyorsun ya koy şuraya şebeke tipini gösteren bi resimde içimiz rahatlasın hiçmi 43 mbps modemi olan yok programdan şebekenin resmini çeksin ya
    Bak bu videoda adam 20ye yakın hız alıyo ama şebekesi HSPA+
    http://www.youtube.com/watch?v=GBj1WNlT11o
    Ben var olduğuna inanmıyorum kanıt olmadanda kimse inanmamalı:D

• quote:

quote:

Benim ulaşabildiğim maksimum hız budur:

Kardeş yanlış anlama ama illada DC-HSPA var diyorsun ya koy şuraya şebeke tipini gösteren bi resimde içimiz rahatlasın hiçmi 43 mbps modemi olan yok programdan şebekenin resmini çeksin ya
    Bak bu videoda adam 20ye yakın hız alıyo ama şebekesi HSPA+
    http://www.youtube.com/watch?v=GBj1WNlT11o
    Ben var olduğuna inanmıyorum kanıt olmadanda kimse inanmamalı:D

Valla keşke 43,2 mbit'lik Vınn olsaydı elimde ama yeni iPad'de ne yazık ki öyle bir bilgi göstermiyor. Ama yine söylüyorum. Turkcell şebekesinde dual carrier kullanıyorsa sonuçta bu gibi bilgilendirmeleri BTK'ya yapıyor. Adamlar kalkıp da onları ya da müşterilerini kandırmaz diye düşünüyorum. Şu an dual carrier'ı şebekesinde kullanıyor yıl sonunda da 84 mbit için multiple carrier'ı geçeceğini kendi belgesinde söylüyor onun da linki burada. 14. Sayfadaki açıklamaları okursanız HSPA + teknolojisinin üzerine dual carrier'a geçtiklerinden bahsediyorlar. Sonraki adım da 84 mbit deniliyor.

medya.turkcell.com.tr
    Sayfa bulunamadı – Turkcell Medya
    http://medya.turkcell.com.tr/medya/Q32012_TURKCE_BB_FINAL.PDF

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 29 Ekim 2012; 9:11:06 >

• Turkcell dünyada HSPA+ teknolojisini kullanan ilk operatörlerden biri olmuştur Bu bana çok komik geldi:D Neyse umarım biri resim koyarda bende görmüş olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssss5 -- 29 Ekim 2012; 9:54:13 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.