Şimdi Ara

Mobil Uygulama Geliştirme Vergileri (Çözümlendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Android olarak bir konuda vergi konularını incelemekteyim.

Mobil uygulama geliştirme konusunda bir gelir elde ediminde çeşitli yazılar mevcut. Ancak fiiliyatta durum nedir tam net bir bilgiye sahip bir muhasebeci veya mali müşavir bulamadım.

Ücretsiz (reklam geliri elde edilen) Android uygulamanın vergisi nedir?
    Ücretli Android uygulamanın vergisi nedir?

Edit: Konu kapanışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StGuard -- 20 Eylül 2018; 9:15:34 >

• Toplamış olduğum bilgiler ve araştırmalar neticesinde ;

Bir daha serbest uygulama yazmamaya karar verdim

Konu hakkındaki sonuçlar maalesef insanların kendince birşeyler üretemesini engellemeye yetecek seviyede .

Uzun uzun anlatmak istemiyorum;

Android veya IOS (farketmeksizin); Vergi "Kişiye Özel Lüks Tüketim Ürünü Üretimi" seviyesinde, şayet patent/telif alabiliyorsanız, sadece "Lüks Tüketim Ürünü Üretimi" vergisine tabî fatura kesmeniz gerekmektedir.

Detayları muhasebeci arkadaşlarınıza sorunuz.

• App geliştirip satmak normal 18% KDV + yıl sonu kişisel/kurumsal gelir vergisine tabidir. onun üstüne App için ÖTV benzeri ek vergi var / yok bilmem fakat benzinde 350% vergi var diye benzin kullanmayalım demediğimiz gibi app'lerde ÖTV var diye app geliştirmeyelim deneceğini sanmam. App işi sadece para için yapılacak bir iş değil zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğinize katılıyorum.

Ancak ücretsiz kendini çevirsin yeter dediğimiz ve insanların eğlencesine/işlerine sunulmuş uygulamalardan vazgeçtiğimi belirteyim. Belki daha uygun bir tabir olur kanısındayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StGuard S kullanıcısına yanıt
    PlayStore daki tüm ücretli veya ücretsiz para kazandıran uygulamaların sahipleri vergi veriyor mudur sizce? İşin ahlaki veya yasal boyutu dışında düz cevap vermenizi istiyorum sadece :)

• Düz cevabım; elbette hayır.

• tam milyonerler klubune girecektin ki vergi problemi ortaya cikti ve isi biraktin.

vergi filan bunlar problem degil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mobil uygulama yardım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vereceğim vergilerin sana gideceğini görünce, işi bıraktım. Zaten zengin olmam için; sana ulaşan hizmetlere vergi vermemem lazım.
    Vergisini düzgün ödeyen adamın zengin olduğunu kim görmüş?
    Klüpten sevgilerle trollcü arkadaşım. Güzel troll'dü.

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StGuard -- 24 Eylül 2018; 13:58:28 >
  • StGuard S kullanıcısına yanıt
    sacma mesaj
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.