Şimdi Ara

Mobilite: 'Telefonlara ek vergi geliyor' (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
570
Cevap
9
Favori
14.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -yan tarafa 1 adet google açın isteyen kendisi açsın baksın öğrenmiş pekişmiş olur ,işkembeden sallamıyorum araştırınız ya da aşağıda hazır rakamlar anlayana-

KAMU ARACI SAYISI, NÜFUS ,YILLIK GELİR -tüm rakamlar 2013 yılı resmi-

önemli not :devletlerin sahip olduğu iş makineleri ayrı tutulmuştur, kamyon,tır,dozer,ekskavatör vb. gibi

Türkiye : arac sayısı 193.453 adet (binek makam aracı aracı tamamı devletin )
    22.041 adet (kiralık )
    nüfus 74,93 milyon kişi
    gsyh 821 milyar dolar

Almanya : 14.000 adet (binek araç tamamı devletin)
    526 adet (Konsolosların yurtdışında senelik kiraladıkları)
    81,20 milyon kişi
    gsyh 3,9 trilyon dolar

Japonya : 11.400 adet (binek araç )
    127 milyon kişi ,2012 sayımına göre
    8,835 trilyon dolar

İngiltere: 15.246 adet binek araç
    51 milyon kişi
    2,2 trilyon dolar

Çin Halk Cumhuriyeti :22.000 binek araç
    1 milyar 322 milyon kişi 2010 sayımına göre
    5,825 trilyon dolar .

Şimdi 1 adette lütfen hesap makinesi açalım

bu araçların bakımı ,aylık benzin-mazot masrafları (bu arada petrol tr de yok,yerli değil.) şöforlerin maaşı gibi durdugu yerde tüketen kalemleri de mevcut.

Kısaca 5,5 katrilyon lira ,yeni parayla 5,5 milyar lira senelik SADECE MASRAFLARI VAR BU ARAÇLARIN

AKP kurulduğunda ve ilk seçimlere girdiği zaman ki parti programında bu konudaki israfı keseceğini beyan etmişti.

Kesilmedi arttı ne kadar mı arttı ? AKP iktidara geldiği ilk gün kamu aracı sayısı ,40.000 adet düzeyindeydi (tüm cumhuriyet tarihi boyunca ,alınmış) AKP bu sayıya ek 150.000 yeni ve 22.000 kiralık araç ekledi - çünkü beyefendiler her sene araç yeniliyorlar , satın almak yerine devlete kiralattırıyorlar ,2013 audi marka lüks araca binmek zor geliyor illa 2014 model olacak...)

Bakın AKP karşıtı değilim , bütün partilere nötr bakıyorum ... mümkünse bürokrasi ,siyaset ve askeriye de ne kadar talan varsa karşıtıyım .

Neyse konuyu saptırmayalım gelelim ek vergi olayına ,

Şu ek vergi talebinde bulunan firmaların işi zor ,çünkü kendilerinin Türkiye'den başka pazarları yok ,

içlerinden bir firma yurtdışındaki herhangi bir elektronik mağazasında 10 adet cep telefonu satmış ise ,bu olmuşsa taksim meydanında anıracağım ...
    Zira malları yurtdışında türkiyedeki satış fiyatlarıyla iş yapamaz mümkün değil -

Bildiğiniz traş köpüğünden de özel tüketim vergisi alınıyor , devlet 1 vatandaştan 345 adet farklı vergi topluyor.

Bu vergiler nereye mi gidiyor ,saray yapımına ,bürokrat ve siyasilerin onların cümle akrabalarının lüks tüketimlerine ,yandaşlara oluk oluk para gidiyor
    devletle ihale yapan şirketlere gidiyor ,
    al sana bir israf dahahttp://t24.com.tr/haber/460-milyon-euroluk-marmaray-trenlerine-uygun-ray-yok,281908

Vestel'e kızmak da boşuna , en azından adamlar bir üretim içerisindeler , devlet hazır bahane arıyor vergi kaktırmak için...,
    Vestel'i yermek sırf onu günah keçisi yapmak hedefi eksik tutmak olur.
    Zaten telefonların donanım ve tasarımına karar veren yönetici ekibi soğuk suda tokatlamak lazım ,
    Vestel burada örnek konu üzerinde ,diğer firmalar da bildiğiniz gibi....

Gelir vergisi ve kurumlar vergisi toparlayamıyorlar , dileyen 2014 bütçesinin gelirler bölümüne göz atsın ...devletin kazancı varsa yoksa Dolaylı vergi yani kdv+ötv Gelirinin yarısı bu 2 vergiden..
    kısaca devlet harcamalardan vergi alıyor.
    parayı harcadıgın anda vergı oduyorsun...
    Hükümet asgari ücretle çalışandan da kdv +ötv alıyor ultra zengin tipten de aynı oranda vergi alıyor.

neyse bunaltıcı malıye hususları bunlar...

bende bunaldım açıkçası , bütün bunları yazma sebebim aslında şeyi soracaktım ,

forumda görüyorum kimi arkadaslar amerıkadan suradan buradan telefon su bu almıs ,
    yahu nasıl alıyorsunuz ebay amazon mu ?
    tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendemail -- 29 Aralık 2014; 18:50:27 >

• Vestelin adını bile duymak istemiyorum. Vestel (venüs) ve Telpa (General Mobile) ne alırım nede aldırtırım. Kapak olsun ikinizede
  • hala intel pentium 4 işlemcili bilgisayarları 2000 tl ye satan insanlar bunlar ne bekliyorsunuz ki
  • ya arkadas bu ne lanet bir ulkedir? bu nasil rezillikler ulkesidir vergiyle calsiyor bilmem naptigimin ulkesi ya kafalari yicem lan zaten vergi vardi hayvvan gibi simdi ek gelir koyuyor yarim akillilar oyle mi? yurt disindan telefon aliriz bizde herkes rahatina baksin benim ulkemdeki kazanmasin sizin dedigini gavurlar kazansin hadi bakalim
  • Swonz kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle size katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veyiss_18 -- 29 Aralık 2014; 16:31:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten tel fiyatları göklerde şimdi sadece vitrinlerden bkıcaz telefon modellerine
  • Gectigimiz 2 hafta 240p yuklemediginiz icin arkadaslarla izleyemedik. Bu hafta mobilite yi de 240p yuklemediniz. Mesut beye de pm attim ama dikkate almadiniz. Tekrar rica ediyorum 240p olarak upload edebilirmisiniz.

• Vestel kendi ipini çektin vestel.

• Meizu ve xiaomi nin Türkiye operasyonu umarım tehlikeye girmez.
  • Mevzu burada Vestel üzerinden konuşmak değil.Yerli üretimi desteleme adına bizim yani tüketicilerin ne gibi sorumlulukları var; bunların ne kadarını yerine getiriyoruz veya getirmek istiyoruz. Zaman zaman yerdiğimiz, beğenmediğimiz, göz önüne dahi almadığımız yerli markaları düzeltecek, iyileştirecek, geliştirecek olan yine bizler değil miyiz. Bir Lg, SAmsung, Sony olmak kolay mı? Tekrar, tekrar, tekrar şans verilmesi gereken, sabırlı davranılması gereken yine bizim markalarımız olmalı. Bunu sadece tek bir ürün gamı olarak düşünmeyelim ve kendi sorumluluklarımızı unutmayalım.

• SAYIN VESTEL!!!

Söz konusu bu tasarının, Kanunlaşmasında emeğin geçtiği için seni lanetliyorum. zaten her fırsatta, olur olmaz dayatma vergilerle kendi halkını soyup soğana çeviren AKP'nin ekmeğine yağ sürdün. onlar da tabii ki böyle bir şey için bahaneye baktıklarından senin tasarımına balıklama atladılar. kredi kartına taksit olayını bitirip, vatandaşını operatörlerin sivri kazığına oturtan akp'den başka ne beklenirdi ki? ama şunu bil. Türk halkı bunu unutmayacaktır. kendi markana, verebileceğin en büyük zararı verdin. şahsen bundan sonra vestel markalı toplu iğne dahi almam. sana ve akp'ye inat yurtdışından alacağım. senin o dandik telefonların çok kaliteli ve çok ucuz dahi olsa almayacağım, aldırmayacağım. ne ev eşyasında, nerede elektronikte on para etmezsin. otur dandik telefonlarını kendin kullan. Akp'ye gelince. inşallah şuna inanıyorum onların cezasını da halkımız en yakın zamanda kesecektir...

• Beni bağlamıyor istediği kadar vergi koysunlar.Zaten faiş vergi sistemi yüzünden almıyorum yurtiçi elektronik bir şey..2-3 senede bir telefon değiştiriyorum. Zaten telefon alırken yurtdışından alıp kaydettiriyorum telefonu.. Ha bir tek oem bilgisayar parçası alıyorum bir tek o ona da ekstra vergi koyarlarsa onuda yurtdışından alırım olur biter..Parayı kolay kazanmıyoruz biz milletin vergisini saç etrafa millet zaten kerizz..

• quote:

Orijinalden alıntı: floydrose

Gectigimiz 2 hafta 240p yuklemediginiz icin arkadaslarla izleyemedik. Bu hafta mobilite yi de 240p yuklemediniz. Mesut beye de pm attim ama dikkate almadiniz. Tekrar rica ediyorum 240p olarak upload edebilirmisiniz.

Aynı isyanı internet servis sağlayıcılarına da gösterin.
  • İstediğini yapsınlar illa bi yolu bulunur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerekirse telefon kullanmam yine de vestel almam
  • vestel 200 lira maliyeti bile olmayan çöp bir telefona 900 lira istiyor birde biz tutunamıyoruz diye ağlıyor.Bence kasmaya gerek yok 10 yılda geçse 100 yılda geçse hiç bir zaman samsung lg apple sony olamayacaklar.Bu işe hiç girmemeliydiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: veyiss_18

Kesinlikle size katılıyorum ne ar-ge si var ne başka şeyi sanki vestel icat etmiş gibi yapıyorlar ya sinir bozuyorlar.

He he argesi yok. Ceo ne diyorsa onu yapıyorlar.

Bugün en mükemmel ar ge sony de olmasına rağmen satışlarda başarısızlar. Neden? Yönetim kurulu yüzünden.

Sony ile vesteli bir tutmuyorum elbette. Yanlış anlamayın.

Ülkede yarı ilertken üretimi yokken Vestel'den yarı iletken üretimi beklemeniz oldukça yersiz. Zorlu grubunu komple satsanız o tesisi açacak parayı toparlayamazsınız diye düşünüyorum. Ödemeniz gereken lisans bedelleri de cabası.

Anakart, dokunmatik panel, kasa Türkiyede üretiliyor. Sonuç olarak gm gibi gionee ye ürettirmiyorlar. Ki gm nin de telefonlarının ne kadar sorunlu olduğu ortada. 1 de çıkan kronik arızalar, 2 de çıkan dokunmatik panel arızası.

Şu forumdakilerin dürüst olmayan isyanlarının arkasında tamamen anti-vestel, anti-türk kafası yattığına da adım gibi eminim.

Aynı isyan ne ttnet, superonline gibi firmalara gösterildi ne de benzin, motorin fiyatlarına. O zaman niye sesiniz soluğunuz çıkmadı?

Elektroniğe alınan yüzde on sekiz vergiye neden ses çıkarmayıp almamak için örgütlenmediniz? Keyifler ön planda çünkü. Alabildiğim sürece sorun yok nasılsa değil mi?

Hükumet kendi zevki sefası ve hatalı projelerini örtbas etmek için bu vergiyi çıkış yolu olarak kullanacak. Kabak ta Vestel, GM gibi firmaların başına patladı. Bunda birazcık donanımhaberin de payı var. Haberi doğru yazmayan editörleri var maalesef.

http://onedio.com/haber/460-milyon-euro-luk-marmaray-trenlerine-uygun-ray-yok-427141
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/173298/Marmaray_da_skandal__Boylari_uzun_geldi__curumeye_terk_ettiler.html#
    http://t24.com.tr/haber/460-milyon-euroluk-marmaray-trenlerine-uygun-ray-yok,281908
    http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/175529/Saray_a_Kamyon__Basbakanlik_a_222_Arac.html

• Vestel önce adam gibi telefon üret. Gelmiş bana 2 model üretmissin havan kime, önce ürün portföyünü geliştir, Snapdragon 400 lü telefonların dünyada piyasa fiyattı belli faiş fiyattan piyasaya çıkarıp ondan sonra satmayınca da ağlayarak devletten yardım istemek sana yakışıyor mu? Hele hele bu yardımı diğer rakiplerini sırtından bıcaklayarak istemen dahada esef verici. Delikanlı ol, adam ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bscoyun

bundan 1 sene önce Vestel bir 3D tv aldım. Fiyatı diğerler Tv'lere nazaran uygundu. Zaten annemlere almıştım. Çaplarınca 3D deneyimleri yaşasınlar diye.

Desteklenen formatlar arasında MKV gözüküyordu. TV'nin siparişini verdim. Ürün elime 1,5 ay sürede ulaştı. Geldiler TV'yi kurdular.

Ben evde yoktum. Kurulumu yapıp gitmiş teknik servis. Eve geldim. Usb'ye film atıp açtım. MKV filmlerin bazılarını açarken bazılarını açmıyordu.

Bunun sebebini merak edip müşteri hizmetlerini aradım, tv'nin modelini felan verdim. Eve teknik servis yolladılar.

Hiçbir ekleme yapmadan olayı olduğu gibi anlatıyorum TAmamiyle hepsi gerçektir.

Adamın elinde bir tane usb. Geldi usbyi taktı. Usb'nin içinde LG'nin mp4 formatlı 3D reklamı var. (;

Bildiğin vestel teknik servisi bana LG'nin reklamını izletmeye başladı.

T: Teknik servis
    B: Ben

Bana LG'nin reklamını izlettik sonra,

T: 3D'si çalışıyor

B: 3D'si çalışıyor eve ama MKV'lerin bazılarını açmıyor bunun sebebi ney ?

T: MKV açmaz bunlar 3D tv bunlar MP4 açar

B: Dalgamı geçiyorsunuz benimle, 3D tv MKV açmaz mp4 açar demek nasıl bir zekanın ürünü.

T: Beyfendi mp4 açıyor bunlar.

B: Hocam kafanmı güzel senin, ne saçmalıyorsun. Buraya gelmişsin, Vestel TV'De bana LG'nin reklamını izletiyorsun ve 3D tvler MKV açmaz mp4 açar diye
    saçma sapan bir cümle kuruyorsun. Tamam hadi sen haklısın diyelim MKV açmaz 3D tv'ler. Satın alırken desteklenen formatlar arasında MKV yazıyordu.
    Ve TV de mkvleri açıyor. Ama bazılarını açmıyor bu ayrım sürüme göremi değişiyor öğrenmek istediğim bu.

T: Onu ben bilemem yanlış yazmış olabilirler Mp4 açıyor bunlar. MKV açmıyor.

B: Hocam siz en iyisi gidin.

Aramızda geçen konuşmalar aynen böyle.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Demek istediğim, Ürünleri ürün değil, teknik servisleri berbat, bilinçsiz bilginiz ne olduğu belli olmayan insanlar (En azından bana gelen öyleydi) Ömrümde ilk defa vestel aldım onuda ağzımdan burnumdan getirdiler.

Giderim 400-500 Tl fazla para veririm LG Alırım Samsung Alırım Ama vestel almam. Yakın çevremede Aldırtmam.

Antivestel de gelmiş.

Ben de aldım (42PF7175) servisinden memnunum abi?

Samsung Monte GT-S5620 model telefonum vardı. Servise ahize sorunu nedeniyle verdim, servis telefonu düzgün birleştirememiş bile. Aldığımda yandan açıklık vardı.

Her firmanın sorunlu servisi var. Ne yapalım almayalım mı?

Şöyle eksik bilgi vermede, yalan dolan algı yaratmada üstüne yok bu milletin.

Açmaya çalıştığın dosyanın özellikleriyle, televizyonun desteklediği format, çözünürlük, bit hızı uyuşuyor muydu acaba? İyi kontrol ettiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

Vestel önce adam gibi telefon üret. Gelmiş bana 2 model üretmissin havan kime, önce ürün portföyünü geliştir, Snapdragon 400 lü telefonların dünyada piyasa fiyattı belli faiş fiyattan piyasaya çıkarıp ondan sonra satmayınca da ağlayarak devletten yardım istemek sana yakışıyor mu? Hele hele bu yardımı diğer rakiplerini sırtından bıcaklayarak istemen dahada esef verici. Delikanlı ol, adam ol.

Hadi Vestel teklif sundu diyelim, kabul eden hükumetin hiç mi suçu yok?

Nasıl bir algınız var arkadaş?

Bana vestel çalışanı olduğuma dair yafta yapıştırmayın, öyle milliyetçi duygularıyla yazan biri de değilim. Eksik ve yanlış bilgilendirenlere sinirlendiğimden cevap veriyorum.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.