Şimdi Ara

Model Otomobil Biriktiren Var mı? (Diecast) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
4
Favori
43.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: QamiQaze

cevabın için teşekkür ederim. bugün autoart'ın ürünlerini görme fırsatım oldu. sanırım 2 kalitede üretim yapıyormuş. bir serinin adı yanılmıyorsam millennium serisiydi. neyse satıcının daha kaliteli olduğunu söylediği seriden bir corvette beğendim. 122 dolar fiyatı var. 186 ytl'ye tekabül ediyor. yer taksim gezi parkının hemen karşısında. acaba daha uygun fiyata bulabileceğimiz ve çeşiti bol satıcılar var mıdır istanbulda?
    quote:

Orjinalden alıntı: BX4TC

quote:

autoart nasıl bir marka? vasat mıdır yoksa üst düzey mi?

AUTOart üst düzey bir markadır. Zaten daha üstü sınırlı üretim yapan firmalar(Schuco, Exoto, CMC, BBR) oluyor. AUTOart modelini bu firmlarının modelleriyle aynı vitrine koyabilirsiniz. AUTOart üretimi BMW2002 Turbo ile Kyosho üretimi arasında bile farklar vardır. AUTOart çok kibar durur. Halbuki ikisi de birbirine çok yakın kalitede üretir.

Bulunduğunuz yeri bilmiyorum ama İstanbul' da Eminönü tarafına yolunuz düşerde Dekalo mağazasında bol çeşit bulabilirsiniz. Bir modelin en tutulmayacak rengi bile geliyor.
    Örnek:
     Model Otomobil Biriktiren Var mı? (Diecast)

• uğramaya çalışacağım. mesajıma sonradan ekledim ama görünmedi sanırım. yukarıdaki citroen ds'i nasıl bulabilirim. almayı düşündüğüm modellerin başında geliyor. autoart sanırım üretmiyor. sizinki hangi marka ve nereden temin ettiniz?
  • @BX4TC

Dostum süper koleksiyın Özellikle Mercedes ve 131 e bayıldım çok güzeller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robin van Persie -- 25 Aralık 2008; 15:22:05 >
  • quote:

uğramaya çalışacağım. mesajıma sonradan ekledim ama görünmedi sanırım. yukarıdaki citroen ds'i nasıl bulabilirim. almayı düşündüğüm modellerin başında geliyor. autoart sanırım üretmiyor. sizinki hangi marka ve nereden temin ettiniz?

DS modeli Norev üretimi. Norev' in en iyi modellerinden diyebilirim. Peugeot 504 modeli gibi enkazı da var. Yükseklik ayarı da var. Ayrıca fotoğrafını çekmedim ama beyaz renk MaseratiCitroen SM Coupe var.

SM modelinin temsili fotoğrafları:http://www.capachat.com/description.php?id=638&path=3&PHPSESSID=bfae7d4de5afa4e902bf3a5befeb15e2&lang2=2&PHPSESSID=bfae7d4de5afa4e902bf3a5befeb15e2

Norev modellerini Türkiye' ye getiren bildiğim kadarıyla yok. Getirmek istemeyenler de AUTOart parası istiyorlardı. Kur dalgalanmasından önce 90-100lira gibi bir rakama elime geçiyordu. Şimdi bilemiyorum. Bazı mağazalarda Maisto o paraya satılıyordu.

• Unimog severler bu modeli kesinlikle incelesin. Modelcilikteki en uç ayrıntılar bu modelde.
    http://www.ankaramodel.com/model_inceleme/unimog401/unimog401.html

Beğenen arkadaşlara teşekkür ederim. Bu hobiyi yapan arkadaşlara faydamız olursa memnun oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Kemal Geliyorum -- 25 Aralık 2008; 16:14:28 >
  • Otuza yakın 1.30 ile 1.40 arasıda değişen boyular da, bir tane 1.18 "98 mercedes c-klasse, bir tane 1.24 boyutunda Subaru imperaza STİ, bir tane 1.24 Mitsubishi EVO IX var. 1.18lik american muscle car almak istiyorum ama yer ve maddi açından sıkıntı da olduğum için sadece bakmakla yetiniyorum.

BX4TC; koleksiyona ve unimogaki detaya hasta oldum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhat_h_fb

kırtasiyelerde fln satılıyor.

onlar oyuncak bu arada 30dan fazla arabam var 1/18 ve 1/43 favorim AUTOART ama almak biraz şey ister o yüzden o firmadan bi tane var
  • BX4TC harika kolleksiyon.Özellikle Mercedes muhteşem.Gerçek sandım.
  • Arkadaşlar bu koleksyonu oluşturmayı ben de çok istiyorum fakat fiyat konusunda sıkıntı çektiğim için pek yanaşmadım çünkü elim kadarları bile(Acemiyim kusura bakmayın)50-60 YTL civarı.Ben çok büyük olsun istemiyorum,elimdekinden bir boy küçük ölçekli olan sanırım uygun olur.Nelere dikkat etmeliyim,nasıl tercihler yapmalıyım yardımcı olur musunuz?Bu arada reklam gibi olmasın ama akvaryum.com'da sanırım nicki Musician olan bir üye vardı.Onun arabaları çok güzel ve nadir olanları vardı.Hatta kartondan garaj filan da yapmıştı çok süper görünüyordu.

Düzeltme:Ayrıca sayfayı rezil eden fotoları kullanıcılar düzenlemiyorsa bile modlar düzenlemeli,kaliteyi düşürüyor ve girenler direk çıkıyor söyleyeyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 25 Aralık 2008; 17:25:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadango

Arkadaşlar bu koleksyonu oluşturmayı ben de çok istiyorum fakat fiyat konusunda sıkıntı çektiğim için pek yanaşmadım çünkü elim kadarları bile(Acemiyim kusura bakmayın)50-60 YTL civarı.Ben çok büyük olsun istemiyorum,elimdekinden bir boy küçük ölçekli olan sanırım uygun olur.Nelere dikkat etmeliyim,nasıl tercihler yapmalıyım yardımcı olur musunuz?Bu arada reklam gibi olmasın ama akvaryum.com'da sanırım nicki Musician olan bir üye vardı.Onun arabaları çok güzel ve nadir olanları vardı.Hatta kartondan garaj filan da yapmıştı çok süper görünüyordu.

evet o garaj vb şeylerle yapılan yapay çevrelere diaroma denir.bu arada en büyük husu bence iç detay olmalı ancak küçük boyut istiyorsan fazla düşünme onu

•  Model Otomobil Biriktiren Var mı? (Diecast)

daha bmw z4 falan var resımını cekemedim.bazar deger.

• Sağol fakat şu fiyat işini hala düşünüyorum,1:43 bile 60-70 civarı her arabaya bu kadar para vermeye kalkarsak ne olur halimiz?Bu işin bir sırrı olmalı mutlaka...
  • quote:

Sağol fakat şu fiyat işini hala düşünüyorum,1:43 bile 60-70 civarı her arabaya bu kadar para vermeye kalkarsak ne olur halimiz?Bu işin bir sırrı olmalı mutlaka...

benim gibi 3.sınıftan başla
  • quote:

Arkadaşlar bu koleksyonu oluşturmayı ben de çok istiyorum fakat fiyat konusunda sıkıntı çektiğim için pek yanaşmadım çünkü elim kadarları bile(Acemiyim kusura bakmayın)50-60 YTL civarı.Ben çok büyük olsun istemiyorum,elimdekinden bir boy küçük ölçekli olan sanırım uygun olur.Nelere dikkat etmeliyim,nasıl tercihler yapmalıyım yardımcı olur musunuz?Bu arada reklam gibi olmasın ama akvaryum.com'da sanırım nicki Musician olan bir üye vardı.Onun arabaları çok güzel ve nadir olanları vardı.Hatta kartondan garaj filan da yapmıştı çok süper görünüyordu.

Düzeltme:Ayrıca sayfayı rezil eden fotoları kullanıcılar düzenlemiyorsa bile modlar düzenlemeli,kaliteyi düşürüyor ve girenler direk çıkıyor söyleyeyim...

Elinizdekilerden bir boy küçük olsun derken tam olarak neyi kastettiğinizi anlayamadım. Avucunuza mı sığacak yoksa daha önce aldığınız bir modelden mi küçük olacak?

Benim tavsiyem 1:18 ve 1:43 ölçekleridir.
    1:18 ölçekli ortalama bir model 20-30cm arası uzunluğa sahiptir.(Gerçek hayatta Bis ile Cadillac arasındaki farkı düşünün) Üreticisine bağlı olarak kapıları, bagaj kapağı, kaputu, bazı modellerde depo kapağı bile açılabilir. Fiyatları üreticisine göre değişir. Piyasada 50-350lira arasında değişiküreticilere ait modeller vardır. Dünya piyasasında tarihi firmaların modelleri daha pahalıdır.

1:43 ölçek hem ufaktır, hem de aradığınız modeli neredeyse hemen bulabilirsiniz. Bu modellerin uzunluğu da 12cm' den daha kısadır.(Bu uzunluklar otomobiller için geçerlidir)

Tren kolleksiyoncuları için 1:87 ölçek vardır ki ona girmek istemiyorum.
    Diorama isteyenler için bol ayrıntılı bir Berlin Dioraması >>Loxx-Berlin Şehir Dioraması

• Teşekkürler arkadaşlar,bugün inceledim.1:43 biraz fazla küçük gibi olsa da onlarla başlamayı düşünüyorum.1:32'ler daha göze gelir büyüklükte aslında.Hangisinden başlasam karar veremedim.Küçük alırsam çeşitlilik artar daha çok alabilirim fakat büyüklerin fiyatı doğal olarak pahalı.Küçük 4-5 tane alırken büyük 2-3 tane alabileceğim.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Ayrıca başlangıç için tavsiyeleriniz varsa beni uyarın.Yarın birkaç tane model araba almayı düşünüyorum.He ayrıca hangi markayı tercih etmeliyim(Biraz uygun olsun,f/p olsun...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 26 Aralık 2008; 21:16:57 >
  • Benim de Audi Q7 im var Aslında evde biçok model arabam var ama yurda sadece bunu getirdim

üreticisi schuco diye bir marka almanyada üretiliyor genelde VW ve audi modelleri üstüne çalışıyorlar. VW bayileri ve internetten satılıyor bildiğim kadarıyla detayları muhteşem ötesi

www.schuco.de adresinden de diğer modellere bakabilirsiniz

• 28 civarında şu anda rsim gelir birazdan
  • quote:

Orjinalden alıntı: yalkie

Benim de Audi Q7 im var Aslında evde biçok model arabam var ama yurda sadece bunu getirdim

üreticisi schuco diye bir marka almanyada üretiliyor genelde VW ve audi modelleri üstüne çalışıyorlar. VW bayileri ve internetten satılıyor bildiğim kadarıyla detayları muhteşem ötesi

www.schuco.de adresinden de diğer modellere bakabilirsiniz

Evet güzel detayları var.Bende de VW jetta(aynı firma gri kutusu var) var.Normalde pek koleksiyonumda yok bu model araçlar ama hediye geldi not:arkadaki çabuk çorba neyli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarsizm -- 26 Aralık 2008; 22:23:44 >

• bana da denizli VW bayiinden hediye ettiler Caddy i alırken
  • @ BX4TC

franklin mint hakkında bir bilginiz var mı?aradığım birçok klasik amerikan araç markanın ürün gamında var. fiyatları autoart'tan biraz fazla. merak ettiğim kalitesi autoart seviyesinde mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.