Bildirim
Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (71. sayfa)
Camper Erkek Mw adana K100935-003 : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DCCYH6B3
8 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
-
-
-
Jaguar da bitti. Panel çizgilerini derinleştirdim, kapıların vs çizgileri çok silikti :
Gövdedeki kalıp izlerini zımparayla alıp astar ve boya, beyaz renk raymax sprey :
Lastiklerde bayağı kalıp izi mevcuttu, taşlayarak alındı ve lastiklere aşınma efekti verilmiş oldu. Jantları da boyadık ve lastikleri taktık :
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Basit bir kit, motor süspansiyon detayı yok, yangın söndürme tüpünü eski artan parçalardan ben ekledim. Kokpit mat siyah, koltukta Tamiya nato black rengini kullandım :
Gösterge paneli hazır, düğmelerin ışıkların renkleri kılavuzda belirtilmiş, gümüş renk üzerine şeffaf kırmızı-turuncu-mavi renkler kullanılıyor :
Egzoz boruları, mr.hobby burnt iron renk boyadıktan sonra üzerine gümüş renkle drybrush tekniği uygulandı :
-
Kaportanın boyası iyice kuruduktan sonra decallere başladım ;
Kıvrımlı yerlerde Tamiya mark fit strong decal yumuşatıcı ve bazı zor kısımlarda saç kurutma makinesiyle ısıtarak yerleştirmek işe yarıyor.
Farların içinin de decal ile aynı renk boyanması gerekiyor. Tamiya X7 ve X16 karışımı ile aynı rengi tutturdum :
Bazı yerlerde ufak yırtılmalar kopmalar olmuştu, bu sayede boyayla oraları da rötuş yaparak düzeltme imkanı doğdu.
Decal işi bittikten sonra vernik atıp koruyucu katmanımızı oluşturduk:
-
-
-
Konuyu hortlatalım son mesajdan bu güne bir yıl olmuş, Jaguar XJR8’den sonra faaliyet devam etti, son bir yılda yeni modeller eklendi.
Artık hobi gerek kurlar, gerek ülkemizin ekonomik durumları nedeniyle oldukça maliyetli bir hal almış olsa da insanın bırakası gelmiyor. Eskiden alıp biriktirdiğim modellerin üzerine ufak ilaveler yapa yapa bayağı bir stok oluşturdum, sırada yapılmayı bekleyen 60 model mevcut :)
Son bir yılın özetini geçelim:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 17 Mayıs 2024; 15:25:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
-
-
-
-
Geçtiğimiz ay Japonya’ya seyahatimiz oldu, bu işin kaynağından alışveriş yapma imkanı buldum :)
Tokyo’da Akihabara bölgesinde bir çok hobi mağazası mevcut. Fiyatlar ülkemizin 4’te biri seviyesinde.
Bavulda yer olsa daha fazla alışveriş yapardım
Buraya kadar gelip Tamiya’ya uğramadan da olmazdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 20 Mayıs 2024; 12:13:6 >
-
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X