Bence artık bizim milletin modemde wifi özelliği aramaması lazım. Çünkü tek başına bir cihazın wifi'ı tüm evi kapsamaya yetmiyor. Bir odada 100 megabit alırken diğer odada 50 megabit almak ve bunda suçu modeme atmak saçmalık. En pahalı cihazı da alsalar 20dBm gücünü geçmiyor bir çoğu. En mantıklısı köprü modunu destekleyen ve DSL chipseti stabilitesi olan bir modem almak ve harici Router + Access Pointler ile birlikte kullanmak. Fazla cihaz, fazla para, evin diğer odalarına kablo çekmek zor gelebilir ama bir sefere mahsus katlanmak lazım. Mesh sistemlerde güzel ama AP daha performanslı oluyor her cihaz router'a kablo ile bağlı olduğu için. Evinde lokal ağda NAS vs ile paylaşım yapılmıyor ise Mesh mantıklı. |
MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (15. sayfa)
-
-
TURKNETİN verdiği Zyxel VMG 3625 T50B modem sizce nasıl alınır mı yada o fiyata veya üstüne 200-300 tl daha koyup alabilceğim önerebilceğiniz bir modem daha varmı 1 bilgisayar 2 telefon kullanıcak oyunlarda kopma , ping sorunu yaşatmıcak video izlerken duraklamıcak güzel birşey istiyorum sizlerden değerli hocalarım
-
HB den alınma yani ISS den bağımsız Zyxel VMG 3625 T50B modem kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 29 Temmuz 2021; 0:4:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: altuntepe224 megabit için yüksek fiyatlı modellere bakmak gereksiz olur, tavsiye edebileceğim modemleri aşağıda listeleyeceğim ama hepsi ikinci el olarak bulunur sıfırı artık satılmıyor. Merak etmeyin sıkıntı yaşamazsınız ikinci el modemlerle de. Hepsi de Türkiye'de satılan modemler rahatlıkla bulabilirsiniz.
Lantiq Chipsetli Modeller
1- Zyxel P2812
2- Tp-Link TD-W8970,
3- Tp-Link TD-W8980
4- Tp-Link TD-W9980
5- Tp-Link Archer VR200
Broadcom Chipsetli Modeller
1- Zyxel VMG8924-B10A
2- Zyxel VMG3925-B10B
3- Sagemcom f@st 2964
selam. 100 megabit internet vdsl2 cat6 ile eve geliyor. modem asus ac51 790 sürümü yüklü son sürüm sorunluı. router olarak keenetic extra var ancak 5G hattı sürekli yok oluyor. dandik ürünü burda çok iyi diye millete yediriyorlar.
neyse,
yeni bir modem alıp ac51'i bridge yapıp wifi'ı asus'dan verip yeni modemin wifi'ı kapatmak istiyorum.
Zyxel VMG8924-B10A broadcom sanırım.
önerir misiniz?
ağa bir sürü cihaz bağlanıyor hocam. 2 laptop + 1 TV + 4-6 telefon + 2 kamera vs + hue + konsol+ pc bazen 2 laptop daha
kaldırır mı bu cihaz?
asus ac51 arada donma yapıyor ama internettle ilgili ağ oalrak sorun yok.
keentic ise işte bilidğiniz gibi. 5G işini yapamamışlar çok net... ne denersem deneyim 5G kopuyor stabil değil.
delireceğim artık gidip 1800tl ye boradcomlu tp link 2800 alasım geliyor ama
ne gerek var ya stabil internet için bu paralar neden yani...
ne yapayım hocam?
var mı tavsyeniz? ev buyuk ust kata kablo işi zor power line 5dk da bir kopuyor ve VPN gidiyor çalışamıyorum
ğst kata da bir router ayarlarım en kötü
tavsiye bekliyorum 100 megabit hızı 8 megabit uploadı kaldırmalı. ethernet swtich aktif çalışıyor.
asus ac51 ethernet çok stabil sorunsuz. sorun daha çok wifi ağlarında gibi geliyor. ama en azından durmadan kopma yok sadece hız düşüyor bzen
cidden artık sabrım kalmadı ne yapmam lazım?
tp-Link Archer-VR2100 bu modemi alasım var. asus ac51'i de üst kata koyasım. tavsiye bekliyorumç max bütçe 800 lero
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 13 Ağustos 2021; 22:25:51 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: mrtgfbKeenetic Almalısın.
aynen keentic almasılısn böylece 5g ağ durmadan kopsun
-
Ancak beddua edebilirsin :))
kardeşim aylardır extra ile extradsl 5ghzmesh yaptım ve süper çalışıyor. her yerde 5ghz... birde 2,4 ile 5ghz arasında otomatik geçiş yapar Keenetic mesafeye göre, ama kesintisiz kopar bağlanırsın. Bu kopma değildir. dilersen bu geçişleri de kaldırabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 13 Ağustos 2021; 22:40:35 > -
Zaten kaldırmış. İnatla 5ghz'de kalmaya çalışıyordur. Kurulum hatası vardır. Baksana o oradan öyle bağlı bu oradan öyle bağlı.
Üstüste bağlantılar ile her yerde internet dersin ama şunu unutmamalıki insanlar, ne kadar az cihaz ve ne kadar aynı marka cihaz o kadar stabilite, performans.
-
Merhaba, 2 haftadır internetteki kopma yavaşlama konusunda ttnet ile mücadelelerim sonunda bana modem hatası dedier ben de TP-Link TD-W9960 aldım ancak aldıgım anda ısınma ve gün içinde sayılamayacak kadar kopma ve yavaşlama oldu. iade ediyorum.Çok bakıyorum. Kötü bir şey alma derdinde değilim ama kazıklanmakta istemiyorum. İnternetim 16 mb ve sadece iş ve dizi için kullanıyorum. evde 3-4 mt ileride çekmiyor. Artık sinirlerim bozuldu arkadaşlar . anladığım konu değil yardımınızı rica ediyorum. gün içinde 2 cep 2 bilgisayar ve 1 tv bağlanıyor:(((
-
Hocam büyük ihtimal hattınızın SNR değeri düşük. Dolayısıyla bu konuyu daha iyi tolere edebilen Keenetic Extra DSL yi tavsiye ediyorum.
Fakat şu an bile iki modemi devre dışı bıraktığına göre Extra DSL ile sorunsuz kullanacağınızın garantisi yok.
quote:
Orijinalden alıntı: sevilay gzmMerhaba, 2 haftadır internetteki kopma yavaşlama konusunda ttnet ile mücadelelerim sonunda bana modem hatası dedier ben de TP-Link TD-W9960 aldım ancak aldıgım anda ısınma ve gün içinde sayılamayacak kadar kopma ve yavaşlama oldu. iade ediyorum.Çok bakıyorum. Kötü bir şey alma derdinde değilim ama kazıklanmakta istemiyorum. İnternetim 16 mb ve sadece iş ve dizi için kullanıyorum. evde 3-4 mt ileride çekmiyor. Artık sinirlerim bozuldu arkadaşlar . anladığım konu değil yardımınızı rica ediyorum. gün içinde 2 cep 2 bilgisayar ve 1 tv bağlanıyor:(((
Asus DSL-AC750 tavsiye ederim kötü hatlarda çok iyi işler çıkartıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
SNR degerım 20-25 arası Turknete geçiş yapiyorum yeni vmg3625 den daha iyi alınabilecek modem varmı hız 75 olacak
-
3625 i yaklaşık 6 aydır Turknet ile 100 Mbit ve 11 SNR ile sorunsuz kullanıyorum. Fakat o zamanlarda piyasaya çıkmış olsaydı Keenetic HERO DSL alırdım.
Arkadaşlar merhaba normalde aldığım hız 50. Son zamanlarda bu 20ye falan düşüyor modemi kapatıp açınca tekrar düzeliyor.
Sorun modemde midir? Modemim 6-7 yıllık falan artık galiba süresi doldu.
O yüzden bir öneri alabilir miyim? Çok cep yakmayacak şekilde olursa sevinirim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: altuntepe2Bence artık bizim milletin modemde wifi özelliği aramaması lazım. Çünkü tek başına bir cihazın wifi'ı tüm evi kapsamaya yetmiyor. Bir odada 100 megabit alırken diğer odada 50 megabit almak ve bunda suçu modeme atmak saçmalık. En pahalı cihazı da alsalar 20dBm gücünü geçmiyor bir çoğu.
En mantıklısı köprü modunu destekleyen ve DSL chipseti stabilitesi olan bir modem almak ve harici Router + Access Pointler ile birlikte kullanmak. Fazla cihaz, fazla para, evin diğer odalarına kablo çekmek zor gelebilir ama bir sefere mahsus katlanmak lazım. Mesh sistemlerde güzel ama AP daha performanslı oluyor her cihaz router'a kablo ile bağlı olduğu için. Evinde lokal ağda NAS vs ile paylaşım yapılmıyor ise Mesh mantıklı.
Doğru yorum. Cihazı hem modem hem router yapıyoruz diye yapıyorlar 20 cihaz geldiği an kilit.
Ben bugün kablosuz vdsl2 cihaz aradım. Çünkü istemiyorum router saçmalığını. Burak o işi bana dimi?
Ax73 alacağım + vdsl2 kablosuz modem bırak işi uzmanı yapsın...
Delirmek üzereyim cididiym modem bulamıyorum.
Min 11 cihaz, maks 20~25 cihaz
100 megabit / 8mgbit ağ
2 router 2 eth switch
Şunu stabil ne götürür?
Archer v2100 mü? 1000tl çıkardım gözden...
Bana kalsa iyi bir kablsoz modem + AX50 +15tl laptop fanı ideal çözüm. Ama öyle modem yok.
Bu iş ne olacak bilmiyorum. Piyasada 500tl ve altı cihazlar adeta çöp. Btk ne zaman yasaklayacak bu patates ürünleri?
Resmen israf ve çevreye zarar.
Valla yetti be 11 cihaz çok mu Allah aşkına.
Bir printer bir kamera bir TV bir ışık kontrolcğ 4 cihaz. 4 telefon 8.
Abicim zaten evden çalışıyoruz 11 min sayı yani evdeyiz işte pandmei var.
Donmaya cihaz ya. Düşünsene araba alıyorsun ve sürekli yolda kalıyor. Uçakların hepsi arada düşüyor. Bu modem işi niye böyle Allah aşkına ya. Tek bir işi var stabil olması
Hat değerlerim
Mevcut yapım
:w9970 kablolu mod (WiFi vs kapalı)
Ac51 790 router
Extra rt 2.4ghz
2 adet gigabit eth switch (çok sayıda lan bağlantısı var)
Archer v2100 iyi mi modem olarak iş görür mü? O parayı verdiysem router olarak da kullanırım WiFi vs açarım yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 14 Eylül 2021; 0:35:32 >
-
Hocam beni dinlersen çift bant modeme geçiş yapmanı tavsiye ederim. Ben öyle yaptım bütün dertler son buldu. Evlerdeki cihaz yoğunlukları arttıkça eski modemler patates oluyor. Buna yakın komşularınızdaki frekans yayan cihazlarda dahil.
Diğer konuda da etiketlemiştim ama bu yorumun burda da durması iyi olacaktır. Bu ve benzeri yorumlarda önce cihazı doğru konumlandırma ve antenlerin nasıl durması gerektiği ile ilgili temel bilgileri en basitinden google'da aratmak gerektiğini düşünmekteyim.
Bak tesadüfen Hero DSL yorumlarına düştüm. Keşke cevap verebiliyor olsak orada da.
Değerlendirmeyi kendiniz yapınız.
:)
Yahu özellikle duvar tipi kullanılacak bir cihaz değil 1. Sadece takılabilir olması için vida girişleri konmuş cihaza.
Olsa idi izinleri (çocuklar için zararlı) ile birlikte kutuya 2 dübel 2 vida koymak maliyeti uçuracak bir malzeme değil bu 2.
3. Antenlere bak Türkiye koordinatlarını bile geçmiş. Her bir antenin hangi bant yaydığını bilmeden döndürmüş ki tavsiye edilen dik ve aynı hizada kullanmaktır. Sonra antensiz (antensiz modem mi olur içinde antenler) dediği modemden iyi diyor. Antensiz modeminde sadece yönünü oynuyor. Antenler aynı paralellikte duruyor. Eline 5+ dBi yönlenebilir antenli cihaz ver, onda da yaşar bu tatminsizliğini özetle.
Servis sağlayıcı listesi ne kazandıracak. Hepsi aynı dslam aynı kutudan geliyor. ISS ye özel çok farklı bir durum mu var. Bu 4.
5. Karşılaştırdığı Zyxel'in Keenetic'in atası olduğundan haberdar olmayabilir olması.
İşte forumdaki bir çok kişiye ibret olacak durumun özeti.
Saygılar.
-
Modem ustadlari merhaba 🖐️
Su an kullanidigim modemde sorun oldugundan supheleniyorum(iptv vs izlenmiyor, oyunlarda ekstra ping yapıyor) Asus Dsl N16
Bu nedenle vdsl bi modem ariyorum.
Butcem 500-700 tl civari.
Alt yapim maksimum 35 destekliyor.
Teşekkürler
15 sayfa boyunca yazılanları okumaya çalıştım. ve modemle neler neler yapıldığını gördüm. çok fazla özellik için kullanılıyor ve ona göre tercihler yapılıyor.
Chipsetinden, romuna içindeki yazılıma kadar baya detaylı incelenmiş. Bu konuda uzman olanları ayrıca tebrik ediyorum bu kadar detaylı bi konuya haiz oldukları için.
Ben yeni vdsl e geçecek, evde televizyondan netflix izleyen, 2 mobil cihazla instagram gezen, laptopla arada vpn yapıp işyerine bağlanan standart sayılabilecek bir kullanıcıyım. okuduklarımdan aklımda kalan şu iki modem oldu.
ASUS DSL-AC750 ve Keenetic Extra DSL AC1200
Evde telefon hattı ve priz sadece giriş kapısı yanında yakın olduğu için duvara asmak zorundayım. ya da duvara raf yapmak zorundayım. hangi modemi ve nasıl takmam gerektiği konusunda bilgisi olanlardan yardım istiyorum. Teşekkürler şimdiden
Bu arada elimde vodafone redbox tan kalma Huawei Superbox B535-232 300 Mbps 4.5G Modem bu modem var. bende kalacak satılır mı sizce? ya da kalsa kendi hattımı taksam kullanabilir miyim?
amazonKeenetic Extra DSL AC1200 4x5dBi Cloud VPN WPA3 Amplifier USB 4xFE VDSL2/ADSL2+ Fiber Mesh WiFi Modem Routerhttps://www.amazon.com.tr/dp/B07WJ3YQJ7/ref=asc_df_B07WJ3YQJ71604233980000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B07WJ3YQJ7&linkCode=asnamazonASUS DSL-AC750 DualBand-Ebeveyn Kontrol Destekli-DLNA-VPN-ADSL-VDSL-EWAN FiBER-Modem Routerhttps://www.amazon.com.tr/90IG0471-BO3110-Ebeveyn-Kontrol-Destekli-DLNA-VPN-ADSL-VDSL-FiBER-Modem-Router/dp/B07BHS87JR/ref=pd_vtp_3/259-3851011-0293866?pd_rd_w=ZMowF&pf_rd_p=3f932119-ff0e-40f8-a730-438803656c70&pf_rd_r=655GZ49QPBJ0ADBP5J22&pd_rd_r=5eb1c9b2-b47b-4338-9532-d91b71790643&pd_rd_wg=vifx5&pd_rd_i=B07BHS87JR&psc=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raistland -- 15 Eylül 2021; 14:4:15 >
-
Hocam iki modemde gayet güzel cihazlar. Bu ikisinden biraz daha iyi Keenetic HERO DSL var. 1-2 ay önce çıktı. Ben şahsen Hero yu tercih ederdim. Hatta evimde 7 aydır sorunsuz kullandığım Zyxel 3625 T50B yi satabilirsem Keenetic Hero alma düşüncem var.
Çekim gücü yönünden inceleyecek olursak marka farketmeksizin 130 metre evin ortasına bir yere konumlandıracaksanız 2,4 Ghz tüm odalarda sorunsuz çeker. 5 Ghz dip odalarda zorlanmaya başlar en azında çeker fakat sinyal kalitesi düşer.
Eğer eviniz yine 130 metre ve daha büyük dikdörtgen şeklinde ise, modemi köşeye konumlandıracaksanız, dikdörtgenin uzak köşelerine denk gelen bölgelerde 5 Ghz sorun çıkartır tat vermez. Menzil genişletici veya access point kullanmanız gerekir.
Haklı olarak çekim gücü radar gibi bir cihaz arıyorsunuz fakat ülkelerin frekans kanunları buna izin vermiyor.
15 yıl önce kullandığım, Çin de merdiven altı üretildiği belli olan isimsiz bir wifi güçlendiricim vardı, abartı olmasın 2 sokak ötedeki arkadaşımın evindeki sinyali alabiliyordu Fakat böyle cihazlar ülkelere sokulmuyor artık.
Dolayısıyla kullanıcılar modemin yanında menzil güçlendirici almak zorunda kalıyorlar.
-
Aslında modemin çekimi çok olsun değil de konuda yorumlardan biri bu modemlerin masaüstü konulduklarında en iyi etkiyi gösterdikleri ile alakalıydı. Raf gibi bir düzen yapsam mı daha iyi olur duvara çivi çakıp duvara geçirsem mi daha iyi diye.
ama çekim konusunda haklısınız 1 tane cihaz 130 m2 evde yeter idareten ama 150 ve üstü evlerde ve evin yapısına göre 2. cihaz şart gibi.
Kiralık oturuyorum evde tek bi yerde telefon prizi var koridorda ve yanında priz yok. onu da tuvaletin yanındaki prizle çekiyorum :) evin orta yerine alamıyorum maalesef modemi
300 lira fazla veriyim hero olsun diyorsunuz. ama 500 ü çok geçmek istemedim açıkcası.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X