Şimdi Ara

Modem üzerinden veri transferi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkdaşlar Zyxel 4 port wireless modemim, kablosuz bağlanan bir laptomum ve bide modeme kablo ile bağlı sabit pc var. Bu iki pc arasında modem üzeriden veri transferi yapmak mümkün müdür? Yani ben sabit pc deki bir dosyayı taşınabilir pc ye gönderebilir miyim, gönderebilirsem nasıl?

teşekkürler...

• Hocam her iki bilgisayardan ağ bağlantısı kurcaksın bunun için ev işyeri ağı kur a gir denetim masasından yeni bir ağ kur sonra yeniden başlat her iki bilgisyarı da. daha sonra bilgisayarıma gir ağ bağlantılarıma tıkla paylaşıma açtığın dosyalar görünür ordan transfer yaparsın.
  • Tabii ki de mümkündür hocam.

Bilgisayarları aynı çalışma grubuna dahil edin,ağ bağlantılarımdan ağ özelliklerinde IPX SPX NETBIOS iletişim kurallarını kurun,paylaşmak istediğiniz klasörleri ayarlayın tamamdır artık 2 pc arası dosya transferi saat gibi işleyecektir,ama kabloya nazaran biraz yavaş kalabilir wireless.
  • Sizi anlıyorum sadece sordugum su, bu iletişim modem üzerinde olucak, sabit pc de herhangi bir wireless ağ kartı yok, sadece sabit bir ethernetim var ve onu da modeme bağlanmak için kullanıyorum, yani veri transferini modeme bağlı olduğum ethernet üzerinden yapmam mümkün mü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: OstotheK

Sizi anlıyorum sadece sordugum su, bu iletişim modem üzerinde olucak, sabit pc de herhangi bir wireless ağ kartı yok, sadece sabit bir ethernetim var ve onu da modeme bağlanmak için kullanıyorum, yani veri transferini modeme bağlı olduğum ethernet üzerinden yapmam mümkün mü?

Evet hocam modem içerisindeki wireless ile ethernet arabirimi birbirine bağlıdır zaten.Wireless da sonuçta bi LAN'dır,ama onun kablosuz olanıdır...Yani modemin kablo kısmındaki pcler ile wireless bağlantılı pcler birbilerini sorunsuz görebilirler.

Bizim evde 3 laptop 2 masaüstü var,arkadaşlar benim bilgisayarı server niyetine kullanıyo mesela çatır çatır benden dinlerler müzikleri felan naletler

• Eyvallah arkadaslar, bende mantik olarak olabilecegini dusundum ve denedim olmadi, gerci bir pc vista, digeri xp bunlar arasinda sorun oldugunu duymustum tekrar denemekte fayda var :)

+ vista yuklu olan laptomunda ipx tpx protokolu yok bu arada, ona nasil cozum bulucaz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OstotheK -- 25 Şubat 2008; 5:08:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: OstotheK

Eyvallah arkadaslar, bende mantik olarak olabilecegini dusundum ve denedim olmadi, gerci bir pc vista, digeri xp bunlar arasinda sorun oldugunu duymustum tekrar denemekte fayda var :)

+ vista yuklu olan laptomunda ipx tpx protokolu yok bu arada, ona nasil cozum bulucaz?

Valla Vista - XP arası tam bağı kuramadım,XP vistayı görüyor ama Vista XP'yi görmüyor galiba,en azından ben beceremedim diyebilirim.

O soruyu da başkası yanıtlasın napalım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • wirelessdan en iyi dosya transfer yöntemi teamviewer adlı program.
    diger yöntemden çok daha hızlı ve basit aslında internet için geliştirilmiş ama aynı modem üzerinden olunca oldukça hızlı atıyor.
    programı iki bilgisayara da yükleyin sonra baglayın anlatmaya gerek yok zaten açıkca görülüyor.
  • kablolu yada kablosuz farketmez veri transferi yapılır iki bağlantıdada.
    tabi bunun için LAN(yerel ağ) kurmalısın.
    ayrıca xp ve vista uyumsuzluğu diye bişeyde yok.gayet uyumlu ve ağ kurulur
    bu konuyu forumda ağ kurulumu bölümünde bulabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.