yaklaşık 1.5 yıldır uydunet üyesiyim. İlk bağladıkları kablolu dandik mi dandik modemi kullanmaktayım hala. İlk aldığımda router olarak zyxel marka eski modemimi kullanıyordum. zyxel modem bozulunca airties5450 modemi alıp router olarak kullanmaya başladım.O gün bugündür hep sorun yaşıyorum. Evde notebook var ve genelde wireless ile bağlanıyoruz.daha doğrusu bağlanamıyoruz. Biri bağlanıyor diğer 4 ü bağlanmıyor reset atıyoruz modem ve router a bu sefer bağlanan bağlanmıyor diğer 4 ü bağlanıyor. bir türlü ayarlayamadık ve sorun ne çözemedik. yardımlarınızı 4 gözele bekliyorum.
Normal bir modemi kablonet modemiyle birlikte kullanamazsiniz. WAN girisi olan bir cihaz kullanmaniz gerekli.
evet zaten var ve onu kullanıyorum
airties5450 de 1 nolu port router modunda wan port olarak kullanılabiliyor sanırım.
modemin menüsünden bunu ayarladınız mı?
bilgisayarı uydu netin modemine direkt bağladığınızda 192.x.x.x li bir ip veriyorsa, bu ip bloğu ile airtiee'ın lan ip bloğu aynı olmamalıdır.
yani uydunet medeminin lan ip'si 192.168.0.x ise airtiesın lan ip'si 102.168.1.x gibi olmalıdır.
@sedolima Merhaba, Airties 5450 cşhazı hem ADSL modem hem de kablosuz router özelliğine sahip. 4 nolu ethernet portu WAN girişi olarak kullanılabiliyor. Ancak bu cihazın bir kaç versiyonu var ve fiziksel olarak aynı olmasına rağmen versiyonlarından birinde kablosuz router özelliği yok (AirTies yetkilisinin söylediği bilgi). Zannediyorum sizdeki cihazın da kablosuz router özelliği yok ve muhtemelen sadece bir ADSL modem.
ilginiz için teşekkürler ama sorunu tam anlayamadınız kablosuz internete girebiliyorum örneğin 5 dk önce internete girerken bilgisayarı açıp kapatınca giremiyorum. tamamen şansa bağlı. arada hiç girmediği oluyor o zaman herşeyi kapatıp en baştan açmam gerekiyor. sorunu ne hala bilmiyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme