B aşlıktada belirttim.Adsl kullanıcı adı ve şifre mesela ''samet255@ttnet.com'' gibi olan adresi bilen biri,modeme sızabilir mi? Bazı siteler ağa kasıtlı ve kalıcı olarak virüs vs yerleştirebilir mi? Modeme reset atmak ne kadar yeter? Değiştirince modemi yine dediğim adresten felan bir şekilde yeni modemede sızabilir mi?
Modeme sızmak terimi çok anlamadım,
modeme sızmaktan kastınız nedir?
modemler genellikle switching, routing ve firewall görevi gören cihazlardır,
sızma genellikle bu firewall, routing ve switching aşamalarını geçtikten sonra pcye ulaşarak
pc içinde kendini gizleme şeklinde olur diye biliyorum.
Modemde en fazla port açıp o portlardan pcne saldırabilirler.
quote:
Orijinalden alıntı: MyZor
Modeme sızmak terimi çok anlamadım,
modeme sızmaktan kastınız nedir?
modemler genellikle switching, routing ve firewall görevi gören cihazlardır,
sızma genellikle bu firewall, routing ve switching aşamalarını geçtikten sonra pcye ulaşarak
pc içinde kendini gizleme şeklinde olur diye biliyorum.
Modemde en fazla port açıp o portlardan pcne saldırabilirler.
Modeme kalıcı bir şekilde biri kasıtlı olarak yerleşebilir mi yani onu demek istiyorum? mesela modem değiştirdiğim halde adsl kullanıcı adı ve şifremden,eski modeme bağladığım cihazın mac adresinden veya ip adresinden vesaire vesaire.Kasıtlı olarak uğraşmak isterse biri,yapabilir mi bunu?
hayati435H
kullanıcısına yanıt
Sızma olmaz(bildiğim kadarıyla böyle bi dünya yok, varsa da bilen arkadaşlar aydınlatsın),
fakat kullanıcı adın ve şifreni bilse bile adamın senin internetine bağlanması gerekiyor
yani wifi şifreni bilmesi gerekiyor ki senin internetine girip oradan modem arayüzüne ulaşsın
daha sonrasında modem id ve şifresini istiyor.
Yani önceliğin wifi şifreni değiştirmen daha sonrasında modem arayüz şifreni değiştirmen yeterli olur.