Şimdi Ara

modemin wireless gücünü artırmak için ne yapmalıyım???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu başlıkta bir çok konu açıldığının farkındayım ama benim problemim farklı. Ben 4. katta oturuyorum.Arkadaşım 1. katta oturuyor. modemimin gücünü artırmak için anten alsam sorun çözülürmü? Bu arada modemimin markası QUAKE...yani problem alt kata sinyalin gitmemesi...Karşılıklı oturuyor olsak antenin çözeceğinden eminim ama arada 3 kat olunca anten işe yarar mı emin değilim.. Bilgisi olan, konu ile ilgili çözüm önerisi olan yada cihaz (ucuz olmak kaydıyla) tavsiye edecek arkadaş varsa yardımcı olursanız sevinirim

• slm. mevcut modemine ki çıkış gücü tahminim 80 mw felandır. hangi anteni takarsan tak sizin işinizi görmez. arada çok kat var.

çıkış gücü yüksek tp-link 5110g gibi bir access point bağlayabilirsin. ama istediğiniz hızı direkt bu cihazı takarak alamazsınız bağlantı
    kurulur fakat hız düşük çıkabilir.

arkadaşınıza güçlü bir usb adaptör mesela tp-link 7200nd gibi.

5110g'yede yönlü bir anten takmanız kesin sonuca ve hıza ulaştıracaktır.
  • Teşekkürler çok sağolun cevap için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

slm. mevcut modemine ki çıkış gücü tahminim 80 mw felandır. hangi anteni takarsan tak sizin işinizi görmez. arada çok kat var.

çıkış gücü yüksek tp-link 5110g gibi bir access point bağlayabilirsin. ama istediğiniz hızı direkt bu cihazı takarak alamazsınız bağlantı

hocam, wireless gücünü artırmak için adaptör ile ne alakası var onu anlayamadığım için bende aynı sebebten ötürü bu sorunu cevaplıyım diyerek paylaşımda bulunmak istedim. Ben Edimax AD7084GA marka 4 portlu wireles adsl modem aldım, benim internet net limitsizde, modemin üzerinde gelen 1db.lik anteni çıkartıp, 8db.lik anten aldım 15.00Tl.ye ben 1.kattayım, arkadaşım 3.katta Asus marka laptop kullanıyor ve gayet de 2-3 diş çekiyor, adaptör değişimi ne işe yarayacak onu çözemedim?

• sLm
    arkdaşlar akses point ile 5 arkdş baglantı kurabilirmiyiz internet kulana ilirmiyz 5 arkdaş birden
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemal1982

quote:

slm. mevcut modemine ki çıkış gücü tahminim 80 mw felandır. hangi anteni takarsan tak sizin işinizi görmez. arada çok kat var.

hocam, wireless gücünü artırmak için adaptör ile ne alakası var onu anlayamadığım için bende aynı sebebten ötürü bu sorunu cevaplıyım diyerek paylaşımda bulunmak istedim. Ben Edimax AD7084GA marka 4 portlu wireles adsl modem aldım, benim internet net limitsizde, modemin üzerinde gelen 1db.lik anteni çıkartıp, 8db.lik anten aldım 15.00Tl.ye ben 1.kattayım, arkadaşım 3.katta Asus marka laptop kullanıyor ve gayet de 2-3 diş çekiyor, adaptör değişimi ne işe yarayacak onu çözemedim?

adaptör önemlidir.
    örneğin laptopla 2-3 diş çeken arkadaşına tavsiye ettiğim tp-link 7200nd adaptörü alırsan full çeker
    ve hız bariz artar. adaptör tavsiyemdeki amaç her iki tarafında çıkış gücünü yükseltmektir.

• quote:

quote:

quote:

adaptör önemlidir.
    örneğin laptopla 2-3 diş çeken arkadaşına tavsiye ettiğim tp-link 7200nd adaptörü alırsan full çeker
    ve hız bariz artar. adaptör tavsiyemdeki amaç her iki tarafında çıkış gücünü yükseltmektir.

Pardon kardeş ben güç adaptörü anladım, prize sokulan yanlış anlamışım

• önemli diil olur böyle yanlış anlaşılmalar arada.
  • quote:

Pardon kardeş ben güç adaptörü anladım, prize sokulan yanlış anlamışım

Al benden de o kadar
  • arkadaşlar peki aynı apartmanda 1-4 kat arasında elektrik şebekesi üzerinden bağlanma işine ne dersiniz?
    Daha problemsiz ve hızlı olabilir mi?
    bu bağlantı için nasıl bir sistem tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zapotoşni

arkadaşlar peki aynı apartmanda 1-4 kat arasında elektrik şebekesi üzerinden bağlanma işine ne dersiniz?
    Daha problemsiz ve hızlı olabilir mi?
    bu bağlantı için nasıl bir sistem tavsiye edersiniz?

bende merak saldım bu işe. Bugün yarın biryere kurulum yapıcaz 5 adet tplink 200 lük cihaz. Bakalım nasıl olacak. 4 kat da deniycem. Sonucları bildiririm muhakkak.
  • utkanizmit U kullanıcısına yanıt
    Konu hort olacak ama sonuç ne oldu acaba hatırlıyor musunuz? :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.