Şimdi Ara

MOLEX TO 3 PİN DÖNÜŞTÜRÜCÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.universalpart.com/ProductGraphics/P3317a.jpg

bana bundan lazım fanlar molexten güç alıyor fan controller ise 3 pinden bi türlü kullanamıdım fan controller ile fanımı bu dönüştürücüyü nereden alabilirim yardım

• http://www.moddshop.com/asp/product/405/Revoltec-4-PIN-3-PIN-Cevirici
    basit bi kablo için fiyat biraz pahalı boş 3 pin ve molex bulabilirsen kendin de yapabilirsin rahatça
  • 4 pin molex ile çalışan bir fanı ne yaparsan yap fan kontrolcüyle düşük devirde kullanamazsın. 4 pin molex üzerinden farklı voltajlarda kullanarak (4,8,12V) devri manuel olarak düşürebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytekin45 -- 24 Şubat 2010; 22:51:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

4 pin molex ile çalışan bir fanı ne yaparsan yap fan kontrolcüyle düşük devirde kullanamazsın.

Yanlış biliyor olabilir misiniz?Ben yaklaşık 1 senedir kasadaki molex bağlantılı fanlardan birini linkteki aparatın benzeri ile sunbeam rheobus fan kontrolümle kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 24 Şubat 2010; 23:14:50 >
  • fandan molexe bir adet+ bir adett de - kablo geliyorsa fanın devrini o şekilde düşüremezsin. Senin fandan 3 adet kablo geliyorsa bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

fandan molexe bir adet+ bir adett de - kablo geliyorsa fanın devrini o şekilde düşüremezsin. Senin fandan 3 adet kablo geliyorsa bilemem.

Sizin denediğiniz fandan ya da fan kontrolcüden olabilir sırf meraktan elimdeki o şekilde olan 3adet 8cm fanı da denedim hepsi de bir "+" bir "-" yani iki kablolu hepsini de kontrol edebildim
  • O zaman şöyle düzelteyim. "Her fan kontrolcü ile 4pin molex le çalışan fanları 3 pin çevirici ile kontrol edemezsin." Bende olmuyor en azından.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.techpowerup.com/articles/137/images/7vmod-02.jpg

fan bu arkadaşlar 3 tane o dönüştürücüden alıcam alıyımmı çalıştırırmı

o sarı ne işe yarıyo çözemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JıGsAw GaMe -- 25 Şubat 2010; 15:29:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatbabas

o sarı ne işe yarıyo çözemedim

O sarı kabloyu anakartaaki fan çıkışlarından birine takıyorsun ve Everest gibi programlar sayesinde fanın dönüş hızını görebiliyorsun.
  • fanın voltajını düşürürsen hızıda yavaşlar zaten fan kontrolcü bu işe yarar :S ben 4 pin 3 pin çeviriciyle gayette ayarlayabiliyorum
    anakart bu fanları kontrol edemez fanın pwm kontrol özelliği olması lazım
    fan kontrolcüyle her fanı kontrol edersin
    bu arada sunbeam fan kontrolcü kullanıyorum gayet memnunum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.