Şimdi Ara

Monitör Önerisi: 1920x1080, 5ms ve altı tepki süresi, IPS panel, HDMI giriş,....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıya aradığım özellikleri yazdım fakat hepsinin bir arada bulunduğu bir monitör bulamıyorum:

- 1920x1080 @ 60Hz çözünürlük
    - 5 ms veya daha altında bir tepki süresi
    - IPS panel
    - LED arka aydınlatma
    - HDMI giriş (Display port ve VGA da olursa ilerisi için dadından yenmez. (VGA eski bilgisayarlara uyumluluk sürsün diye, Displayport ise standart olacak))
    - VESA standartlarına göre monte edilebilme (bu yoksa, yüksekliği ayarlanabilir de olabilir)
    - En küçük 20" en büyük 24" ekran boyutu (24" çok ta istemiyorum ama olsun)

Bilgisayarı hem oyun, hem tasarım hem programalama amaçlı kullanıyorum. Oyun olarak yalnız sadece counter-strike oynuyorum. Yani hard-core gamer değilim. Ama tasarım yaparken IPS panel önemli ve programlama yaparken de ekran büyüklüğü bir ihtiyaç.

Şimdi sizin aklınızda bu özelliklere sahip bir monitör varsa, tavsiye ederseniz sevinirim. Ama böyle bir monitör bilmiyor olsanız bile, "şu özelliklerden feragat ederek, şunu alabilirsin de diyebilirsiniz).

Teşekkür ederim.

• Ben de benzer bir şey arıyorum şu nasıl:http://www.bimeks.com.tr/urun/139105/philips-23-8--244e5qhad-00-genis-ekran-ips-led-monitor-hdmi-.aspx

Benim de amacım HDMI+Entegre SES+Full HD+23-24"
  • Selamlar,

önerdiğiniz monitör tam benim aradığım özellikleri karşılıyor. Çok teşekkür ederim.
  • good__luck kullanıcısına yanıt
    aynı özelliklerde, benim almayı düşündüğüm monitör.

http://www.vatanbilgisayar.com/23-vx239h-genis-ekran-ips-led-monitor.html
  • Asus'dan MX239H veya MX279H... Mobildeyim link veremiyorım. Bu şekilde girince Vatan'da çıkıyor hemen. Ah-IPS panel ile muazzam renkleri var, tasarımı zaten takdire şayan, Trace-Free özelliğiyle de efektif olarak ghosting problemi yaşadığınız oyunlarda 0 ila 100 değerleri arasında bir değer vererek sorunu çözüyorsunuz. Ki zaten sitede 5ms yazar; gerçekte 12ms'dir. IPS monitöre göre de çok iyidir. Hiçbir sorun yaşamazsınız Ghosting adına.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mortuus ve Dreamer Apartment,

önerdiğiniz monitörler güzel. Fakat VESA monte edilebilirliği yok (ya da yükseklik ayarı). Yine de teşekkür ederim. Asus'un 23" lik olanının fiyatı çok tuzlu olmasa sırf ghosting için geliştirdikleri özel çözüm nedeniyle onları tercih ederdim. Adamlar bir de bang&olufsen hoparlör koyup maliyet iyükseltmişler...
  • Dreamer Apartment kullanıcısına yanıt
    VX239H almayı düşünüyorum aradaki 100tl farkı verip MX239H alınır mı?
  • good__luck kullanıcısına yanıt
    Hocam VESA bu kadar önemli bir ayrıntı mıdır? VESAlarda duvara asmak mı kolay, neden VESA?
    Şu anda hangi modelleri doğru meyillisiniz ve nerden almayı planlıyorsunuz?
  • Selamlar,

Benim için önemli olan VESA'dan ziyade monitörün yüksekliğinin ayarlanabilir olması. Eğer 17" bir monitör alıyor olsaydım, bu yükseklik mevzusunu o kadar kafaya takmazdım. Fakat 23"/24" bir monitörde bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Monitörler masanın üzerine konulduğunda standart bir yükseklikte oluyorlar. Dolayısıyla boyu 1.60 olan bir insan ile 1.85 olan bir insanın aynı monitörden benzer performans almasını beklemek abes oluyor.

VESA ise, bir standart olduğu için önemsiyorum. Bilmiyorum baktınız mı ama, VESA uyumlu monitör standlarınınTürkiye fiyatları çok uçuk. O yüzden alırsam, e-bay den alıcam ve bir uyumsuzluk çıkmaması açısından VESA'yı önemsiyorum. Durum bu yani.. Ha ileride o standı monitörden çıkarırım televizyon için de kullanırım. Böyle de bir avantajı olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.