Bildirim
monitör siyahların pikselleşme sorunu (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Eğer video kaliteli ise böyle bir sorun oluşmuyor. Nvidia Shield'da KODI programında izliyorum videoları. Philips 436M6'da en son "The.Hateful.Eight.2015.1080p.Bluray.10bit.x265-HazMatt" izlemiştim 1080p ve görüntüde siyah alanlarda sıkıntı vardı, aynı dosyayı şu an kullandığım monitörde de denedim ve sorun devam ediyr. The Kinsman 1080p indirdiğimde böyle bir sıkıntı olmamıştı. İndirirken bitrate yüksek olanları tercih etmek lazım.quote:
Orijinalden alıntı: eakarvardar
Hocam bu siyah kısımdaki bozuk görüntü indirdip izlediğin 1080p videolarda da olabiliyor mu? Full ekran modunda olarak soruyorum
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megamefta -- 7 Mart 2020; 17:37:4 >
-
Ben xiomi TV box kullanıyorum mx player dan izliyorum tabi bu ne kadar farkettirir fikrim yokquote:
Orijinalden alıntı: megamefta
Eğer video kaliteli ise böyle bir sorun oluşmuyor. Nvidia Shield'da KODI programında izliyorum videoları. Philips 436M6'da en son "The.Hateful.Eight.2015.1080p.Bluray.10bit.x265-HazMatt" izlemiştim 1080p ve görüntüde siyah alanlarda sıkıntı vardı, aynı dosyayı şu an kullandığım monitörde de denedim ve sorun devam ediyr. The Kinsman 1080p indirdiğimde böyle bir sıkıntı olmamıştı. İndirirken bitrate yüksek olanları tercih etmek lazım.
Alıntıları Göster
-
Hocam selam tekrar,quote:
Orijinalden alıntı: berkay1074
başka bir konuda bi arkadaş bunu yazmıştı fikir edinebilirsin burdan.quote:
saçma sapan korsan dizi sitelerinin bilmem kaç farklı sıkıştırmadan geçip çamurun da çamuru haline gelmiş ve en dandik web playerlar ile stream edilen leş görüntü kaliteleri üzerinden ahkam kesmek de şahaneymiş, bunu da gördük sonunda.
eğer illegal tarafta kalacaksanız doğru düzgün bir torrent tracker üzerinden (RARBG, EZTV vs) minimum 1080P çözünürlükte, eğer dizi ise WebRip olacak şekilde, tercihen 1080p yerine film tarafında 2K-4K ve dizi tarafında da bulunabiyorsa -mesela Better Call Saul bulunabiliyor- 2K içerikler tüketin.
legal tarafa geçecekseniz de netflix ve YouTube kullanın (yabancı diziler olmasa da yerli diziler için YouTube'da doğru düzgün kalitede yükleme yapan resmi kanallar var, örneğin Kardeş Payı dizisi), bu siyahlar çok rerö rerö şeyleri geride kalır o vakit tasalanmayın.
velhasılkelam monitörün siyahlarında sorun yok, olması da mantıken mümkün değil zaten. izlediğiniz çöp içerik problemin başat kaynağı.
demo olarak şunu kullanırsanız daha iyi anlarsınız.https://4kmedia.org/sony-bravia-uhd-hdr-4k-demo/
Dediğin ayarları yaptım ve linkteki videoyu indirdim. Video da siyahlara hiç bir sorun yok. Bana gönderdiğin ayarlarda luminance Settings dediği parlaklık sanırım. Onu 1 contrastı 50 yapınca biraz karanlık oldu sanki.
contrast 80-90 daha hoşuma gitti gibi
Bu sitedeki ayarlara göre ;
Aşağıdakiler parlaklık 45 contrast 85;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eakarvardar -- 8 Mart 2020; 12:7:9 >
-
onu kendine göre ayarlarsın keyfine kalmış. oyunlarda nasıl peki ? -
-
tamamdır güle güle kullan hocam :D iyi oyunlar. -
Hocam ben monitör aldıgımda aynı sorunu yaşadım. Black Boost vs bi özelligi varsa onu kıs düzeliyor.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X