Arkadaşlar Merhabalar yeni toplayacağım pcm için monitör seçimi konusunda çok kararsız kaldım. Cihazda Powercolor 5850 PCS+ kullanacağım ve hakkını verebilecek bir monitör arıyorum. Aklımda bir kaç soru var acaba LED mi alsam yoksa LCD işimi görür mü? LED alsam 5ms bi monitör oyunlar için yeterli olur mu? (çünkü 2ms LED ler epeyce çılgın paralara satılıyor bildiğim kadarıyla)
Şimdiden Kıymetli Yorumlarınız için Teşekkür ederim
5 ms bir monitör gayet ideal... 2 ms olanların çoğu da zaten griden griye 2 ms..açma kapama 5 ms oluyor yine..2 ms yazanlara o kadar aldanma.. 5 ms yeterlidir yani ama sana kalmış bir iş... ledlerdeki en önemli şey daha az enerji harcamaları ve de daha canlı görüntü vaat etmesi.. ayrıca belirteyim led monitörler lcd olup da aydınlatması led olan monitörlerdir.. yani direkd led monitördür diyemeyiz.. led tv olayı ile aynı değil.. monitör seçme işi de hayli zor.. kaç inch alıcağını belirle önce.. ona göre modellere bak.. led çıktı diye de lcd alınamaz diye bir şey yok.. çünkü daha iyileri de çıkacaktır önümüzdeki senelerde.. şu an fiyat performans olarak iyi bir şey al bana kalırsa.. örneğin samsung xl2370 diyelim.. ok led monitörler için de belki de en iyi monitör.. ama fiyatı da eksenbilgisayarda peşinde 650.. bu parayı veririm diyorsan alabilirsin.. vatanda ise 700 lira civarı... 23.5 inch bir monitör.. baya sükse yapmış bir monitör ama yine de en iyi değil.. yani olanlar içinde iyi sadece.. beklentine bağlı her şey
ben 21' ve üzeri bir monitör düşünüyorum
AOC E2236SWA 22" 5ms Wide Screen LED LCD Monitör - Parlak Siyah AOC V22+ 22" 2ms (Analog+Hdmi) Hoparlör + Mikrofon + Webcam Wide Screen LED LCD Monitör - Parlak Siyah Acer S243HLbmii 24" 2ms (Analog+2xHDMI) Hoparlör Wide Screen LED LCD Monitör LG W2286L-PF 22" 2ms (Analog+Dvi+Hdmi) Wide Screen LED LCD Monitör - Parlak Siyah
hangisi düşünülebilir sizce ?
quote:
Orijinalden alıntı: ReCoVeRy
ben 21' ve üzeri bir monitör düşünüyorum
AOC E2236SWA 22" 5ms Wide Screen LED LCD Monitör - Parlak Siyah AOC V22+ 22" 2ms (Analog+Hdmi) Hoparlör + Mikrofon + Webcam Wide Screen LED LCD Monitör - Parlak Siyah Acer S243HLbmii 24" 2ms (Analog+2xHDMI) Hoparlör Wide Screen LED LCD Monitör LG W2286L-PF 22" 2ms (Analog+Dvi+Hdmi) Wide Screen LED LCD Monitör - Parlak Siyah
hangisi düşünülebilir sizce ?
Acer H243HX Bbmidcz 24" 2ms Siyah Geniş Ekran LCD Monitör var , LED aydınlatmalı değil ama gri ve diğer renk kalitesi gayet iyi .Bu da samsung XL2370 ile karşılaştırması . .
aoc v22 modelini baya araştırdım ben de.. aoc kaliteli bir marka.. bu model gayet başarılı bir model ve özellikle oyunlar için... ancak şöyşe bir şey var bu modelde, full hd olmaması.. 16:9 formatında değil 16:!0 formatında.. ki bu 22 inch bir model için 1920*1080 çözünürlükten daha iyidir..kullanım açısından.. ama sen diyorsan ki ben full hd filmler izliycem ve ekrana tam oturmasını vs istiyorum.. bu modeli elemen gerekecek... çünkü full hd yani 1080i desteklemiyor..1050 bu monitör.. ama performans olarak gayet başarılı.. eğer full hd olayına takmıyorsan gözün kapalı alabilirsin.. çok da az elektrik tüketiyor ayrıca :) led çünkü... acer'ın bu led modeli hakkında pek bir fikrim yok ..çok kullanıcısı yok sanırım ama acer genelde fiyat performans olarak iyi monitörler üretiyor..
lgnin bu modeli hakkında genelde iyi yorumlar yapılıyor.. fakat bazı sitelerde yapılan incelemelerde renklerle ilgili probleminin olduğu söyleniyor lgnin bu modelinin..gerçeğe yakın olmayan renkler vs.. http://www.pcpro.co.uk/reviews/monitors/258499/lg-w2286l şurdan bakabilirsin ama dediğim gibi bu monitörlerin hiçbirini kullanmadım..sadece yazılanlardan gidebiliyoruz.. çünkü normal şartlarda baktığında tüm monitörlerin özelikleri birbirine benziyor ama marka ,model vs değişince çok farkediyor..
aocun ilk yazdığın modeli hakkında pek fikrim yok.. fakat nette pek olumsuz yorum yok.. ancak dediğim gibi aoc güvenilir bir markadır.. eğer 1050 çözünürlük ve 16:10 format beni etkilemez diyorsan ben aoc v22 verfinoyu al derim.. çünkü sanırım ledlerden gidiyorsun.. aoc incelemesi burdahttp://reviews.cnet.com/lcd-monitors/aoc-v22-verfino/4505-3174_7-33682541.html
ancak LG Flatron W2386L modeline de bakabilirsin..fena bir ürün değil gibi eğer full hd çözünürlük istiyorsan.. ayrıca acer'ın turuncu bir modeli var yine oyuncular için.. ancak led değil.. lcd.. o ürünün de fena olmadığı söyleniyor..
hocam bütçeniz yeterliyse bunu öneririm yeni aldım ben xbox için kullanıyorum tavsiye ederim pc oyun performansınında iyi olduğu yazmıştı arkadaşlar. vga+dvi+hdmı girişlli 24'' full hd pişman olmassınız
@cyprus_ açıklamaların için çok teşekkür ederim. Full HD ile ilgili uyarın çok iyi oldu çünkü elbetteki almışken full HD filimler izlemek isterim. Neticede bekar adam ya film izler ya oyun oynar :))))
@Turbo-Boost kasdettiğin monitör hangisi pek anlamış değilim. LG Flatron W2386L tavsiye ediyormuşsun gibi algıladım fakat malesef ilgilini ürünü stoğunda tutan bir firma görmedim.
LG Flatron W2386L isimli ürün ise gördüğüm kadarıyla Türkiye'de daha yaygınlaşmamış (yahut ben bulamadım) incelemek isterdim aslında aklımda baştan beri bir LG fikri var. Hala araştırmaya devam ediyorum. Fikir sunmak isteyen dostlarında fikirlerini muhakkak ki öğrenmek işimi kolaylaştıracaktır.
benim sana tavsiyem şu an , eğer ki 650 tl verebilirim diyorsan samsung xl2370i eksenbilgisayar.com al.. hatta git önce bi tekno markette monitöre bak ..görünüşüne büyüklüğüne vs.. bu monitör 23 inch..led aydınlatmalı.. gayet de iyi bir performansı var.. ben de bu ürünü alıcam..eksenbilgisayar dememin sebebi de daha ucuz olduğu için..yoksa vatandan da alabilirsin ama orda 700 civarı.. lg dediğin gibi aynen pek yaygınlaşmış değil burda.. her şeyiyle güzel bir monitör..tek eksiği parlaklığının az alması.. 250 nit yazıyor ürün açıklamalarında ama 220lerde kalıyormuş.. xl2370 ise 300den yukarılara çıkıyor.. yani aradaki farkı parlaklıkla ilgili.. lgnin zaten tüm led aydınlatmalı monitörlerindeki sorun da bu diye yazılıyor...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme