3 gün önce gece pes oynarken uykum geldiği için oyunu durdurup biraz kestirmiştim. Monitörü kapatmayı unutmuştum ve ben uyanana kadar 3-4 saat monitör aynı görüntüde kaldı.. O saatlerce kalan görüntünün gölgesi 3 gündür monitörümde.. Masaüstünde gezinirken ya da oyun oynarken devamlı arkada bu görüntü var.. Bunu yoketmek için ne yapmam lazım acaba? Şimdiden teşekkürler..
Bu arada monitörüm ise Sony 19" SDM-HS95P X-Black LCD.
3-4 saatten bir şey olmamalı, birkaç günde düzelmesi gerekir. Bu arada kullanmadığınızda monitörü kapatın. Düzelmezse de yapacak birşey yok maalesef
arkadaşın dediği gibi, zamanla düzelir...hareketli görüntüler yerleştirin ekrana... bende internette çok takıldığım zaman...browserı kapasam bile...masaüstünde ileri geri okları, menü yazısı falan kalırdı...ama zamanla geçmişti...
normalde kalmaması lazım aslında ama belkide uzun süre kaldıgı için olmuş olabilr ciddi birşey oldugunu sanmıyorum , düzelecektir saygılar.
Görüntüler uzun süre ekranda kalınca normal, hareketli ekran koruyucular bu yüzden var, problem düzelmediyse eğer; ekran bembeyaz tam ekran bir görüntüyü ya da simsiyah tam ekran bir görüntüyü açık bırakıp uzun süre bekleyin bu belki bir çözüm olabilir belkide daha çok zarar verebilir :D ama mantık olarak işe yaraması lazım sonuçta o piksellerde kalan bir leke.
açıkçası aynı sorun benim crt monitörün alt kısmında var ; benimkinin tüpü gidici ; görev çubuğunun izi kalmış ; aynı eski simgelerin gölgeleri var.