Şimdi Ara

Monitöre Sinyal Gelmiyor, Anakart Çalışıyor / İşlemci Fanı Çalışıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

Jumperı ters takıp sonra düz takarak deneyebilir misiniz?

Anakartın üzerinde jumper göremedim. Eski anakartlarda jumper olmuyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahibinden.com'da sıfır açılmamış kutusunda, 240 TL'ye Thermaltake 750 watt power supply aldım. Denedim, yine aynı sorunla karşılaştım. Geriye iki ihtimal kaldı, işlemci yada anakartta sorun var. Ama bana kalırsa anakart arızalı gibi, bilgisayar kapalıyken, wifi alıcının ışığı sürekli yanıyor.

Thermaltake Smartpower 750W 80+ Bronze 14cm Fanlı Power Supply (SP-750PCBEU)
    http://www.hepsiburada.com/thermaltake-smartpower-750w-80-bronze-14cm-fanli-power-supply-sp-750pcbeu-p-BD304788

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 9 Ekim 2015; 21:42:20 >
  • selamlar önncelikle bilgisayarın siyah ekran dediğimiz sorununda ilk yapılacak olan işleme ram ve ekran kartının temizşiği anakartın kuzey ve güney bölümlerinde mevcutt kapasitörlerin şişkin veya patlamış olmasıdır bir diğer yöndetem ise anakartın üzerindeki ekrankartı ram ve hdd sökülür anakart işlemci ile yalın bırakılır anakartın üzerine bir spkr takılarak anakartın tepki vermesi beklenir anakart tepki veriyor ise sırası ile

1- Ramler sırsı ile işlemciye en yakın ram slotuna dizilerek tek tek takılrı ve tepkime test edilir.

2. Ekran kartı takılır ve tepkime sesi takib edilir ( ekran kartındaki muhtemel bir arıza sizin spker den sinyal almamanıza neden olur bunu atlamayın)

bu aşamalara anakart tepki vermiyor ise işlemci üzerindeki fan sökülerel anakarta güç verilir ve el yordamı ile ısınma süresi hesaplanır( bir işlemcişin açılış sıcaklığı 0 5 saniye aralığı 15 ile 30 derecedir eğer işlemciniz bu sıcaklığa ulaşmıyor ise sıkıntı psu olması muhtemeldir . bu tavsiyeleri sırası halinde deneyin . tavsiyem malzemeye para harcamadan test süresince kullanılan malzeme olsun nedeni ise bu dediklerim muhtemel sıkıntıların başında gelsede anakatr kuzey ve güney dediğimiz çihp setlerde herhangi bir çatlaklık söz konusu olabilir .

• quote:

Orijinalden alıntı: erayhan06

selamlar önncelikle bilgisayarın siyah ekran dediğimiz sorununda ilk yapılacak olan işleme ram ve ekran kartının temizşiği anakartın kuzey ve güney bölümlerinde mevcutt kapasitörlerin şişkin veya patlamış olmasıdır bir diğer yöndetem ise anakartın üzerindeki ekrankartı ram ve hdd sökülür anakart işlemci ile yalın bırakılır anakartın üzerine bir spkr takılarak anakartın tepki vermesi beklenir anakart tepki veriyor ise sırası ile

1- Ramler sırsı ile işlemciye en yakın ram slotuna dizilerek tek tek takılrı ve tepkime test edilir.

2. Ekran kartı takılır ve tepkime sesi takib edilir ( ekran kartındaki muhtemel bir arıza sizin spker den sinyal almamanıza neden olur bunu atlamayın)

bu aşamalara anakart tepki vermiyor ise işlemci üzerindeki fan sökülerel anakarta güç verilir ve el yordamı ile ısınma süresi hesaplanır( bir işlemcişin açılış sıcaklığı 0 5 saniye aralığı 15 ile 30 derecedir eğer işlemciniz bu sıcaklığa ulaşmıyor ise sıkıntı psu olması muhtemeldir . bu tavsiyeleri sırası halinde deneyin . tavsiyem malzemeye para harcamadan test süresince kullanılan malzeme olsun nedeni ise bu dediklerim muhtemel sıkıntıların başında gelsede anakatr kuzey ve güney dediğimiz çihp setlerde herhangi bir çatlaklık söz konusu olabilir .

Ekran kartı kullanmıyorum, anakartın onboard VGA çıkışı üzerinden görüntü alıyorum. Arkadaştan ram ve ekran kartı aldım, ram slotlarında toz yok, power supply'i yeni sistem için aldım, BIOS pilide dahil pek çok şeyi denedim, cpu fanını çıkartıp, elimi işlemcinin üzerine koymak istemedim çünkü fansız işlemci yanabilir. Anakartı komple kasadan çıkardım, taban kısmında yanık yok, anakart kahverengi renkte olduğu için tam olarak koyuluk seçilemiyor, ama gözle görülür birşey yok.

Pazar günü şuan ki sistemimi satıyorum, artık yeni sistem toplayacağım, anakart+cpu+kasayı alacak arkadaş bilgisayarcı, önce parçaları kontrol edecek, sonra ödemesini yapacak. Bende 1150 pinlik gigabyte anakartlı yeni sistem toplayacağım.

Sadece antec kasalarda kararsız kaldım:http://forum.donanimhaber.com/m_110884740/f_//tm.htm#110884740

• SONUÇ:

Kasa (450 watt psu ile beraber) + işlemciyi 440 TL'ye sattım. Anakartıda yanında ücret istemeden verdim. Alan arkadaş bilgisayarcıymış ve sistem toplayıp satıyormuş. İşlemci ve power supply'i kontrol etti ve sağlam olduğunu belirtti. Anakartın bozuk olduğunu söyledi fakat anakartın üzerinde yanık, kararma göremedi, BIOS update'inden şüphe ettiğini belirtti. Bende yabancı forumlarda araştırınca, bu sorunu yaşayanlara en son çıkan BIOS'u yüklemelerini tavsiye ediyorlar.

Elimdeki paraya 1150 pinlik yeni bir işlemci alabilirim yada biraz daha bekleyip 1151 pinlik 6.nesil işlemci alabilirim. Zaten anakart bozuk olduğu için yeni anakart almayı düşünüyordum. Kasamda küçük geliyordu, içine 2 tane dahili HDD takabiliyordum, biraz daha büyük içine 4-5 tane hdd takabileceğim yeni bir kasa almam uzun zamandır şarttı.

6.nesil sistemler şuan için pahalı olduğundan dolayı yeni sistem değişimi biraz pahalıya gelecek yada 1150 pinlik 4.nesil sistem toplayıp yoluma devam edeceğim.

Özetle benim yaşadığım sorun anakart kaynaklıymış, yabancı forumlarda bazı kişilerde bu sorunla karşılaşmışlar, öneri olarak BIOS'un en son versiyonu kurulması belirtilmiş.

Edit: Anakartı verdiğim bilgisayarcı ile tekrar konuştum, 10-20 kere denemenin ardından anakartı çalıştırmış, BIOS'u update etmiş sonra tekrar sıkıntı devam etmiş. Bu sorun ilk oluştuğunda bir süre bekledikten sonra bilgisayar açılıyordu, sonralarda bilgisayarı resetledikten sonra bilgisayar açılmaya başlamıştı, son zamanlarda ise 5-6 kere restart ediyordum, son olarak 20 kere restart etsem, BIOS pilini çıkarıp, yeniden taksam bile zar zor açabiliyordum. Özetle BIOS update olduktan sonrada aynı sorun devam ediyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 25 Ekim 2015; 13:33:39 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.