Şimdi Ara

monitörüm dalgalanıyor acil yardım! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bana topraklama sorunu gibi gelio ama ona yapıcak bişi yok tabe... çoğu apartmanda yoktur toprak... :)
  • eğer topraklama sorunuysa ups çözüm olabilir...
  • ups nedir nasıl yapılır? sorunumu halledersen 3 elham okurum dostum :)
  • ups alıcaksın Uninterruptible Power Supply açılımı budur anlamıda kesintiye uğramayan güç kaynağıdır yani elektrik kesilse bile kapasitesine baalı olarak bilgisayara güç vermeye devam eder çalışmalarını kaybetmemen için ve gelen voltajı regüle eder. ama bu en son çare olabilir bi titreme için gidip alma UPS.
  • kasa ve monitör birbirine çok mu yakın ?
  • e arkadaşım o zaman neden ups mups karıştırıyorsun? benim sorunum gelen sinyalin yüksek olması ve monitörümü titretmesi monitör ekran akrtı ayarlarını sona vurdurdum ama hala dalgalanma var. 2 gündür forumdayım ama elle tutulur bir cevap alamadım ne yazık ki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: #CannibaL#

kasa ve monitör birbirine çok mu yakın ?

hayır yakın değil zaten bunalda alakası yok anten girişinden kabloyu çıkarınca gidiyor dalgalanma.
  • sadece çözüm üretmeye çalışıyoruz dostum.
    mesela ses sistemlerindeki parazitler, monitör dalgalanmaları, geri besleme gibi sorunları upsle çözmek mümkün. yani sadece akü görevi görmezler upsler.

farklı bir tavsiye olarak tv kablosunu monitör kablosundan uzak tutmaya çalış. yararı olabilir...
  • mesela hi-fi sistemlerde dışarıdan gelebilecek etkiden, kablodan geçen sinyali korumak için mıknatıs kelepçe olur. böyle birşey de çözüm olabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR

sadece çözüm üretmeye çalışıyoruz dostum.
    mesela ses sistemlerindeki parazitler, monitör dalgalanmaları, geri besleme gibi sorunları upsle çözmek mümkün. yani sadece akü görevi görmezler upsler.

farklı bir tavsiye olarak tv kablosunu monitör kablosundan uzak tutmaya çalış. yararı olabilir...

zaten uzak monitör masada kablo aşşağıdan geçiyor. ama sorun bence bu değil çünkü çıkarınca kablonun yeri değişmiyor yani dalgalanmanın devam etmesi gerekir ama etmiyor. ups olayını nasıl yapabilirim peki nerden temin edebilirim?
  • monitöre yakın geçmesi gerek değil, monitör kablosuna yakın geçmesi de problem yaratır. sonuçta üzerinden akım geçen her kablo böyle bir problem oluşmasına sebep olabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: lyroxil

arkadaşlar kablolu yayını takan adamları çağırdım bütün apartmana sinyal aynı verilir dedi tv kartından olabilir dediler. monitörümdeki dalgalanma geçmedi hertz değerleri sonda hala dalgalanma var. bilgisayara bişey olucak diye korkuyorum bana bir akıl verin ne yapayım??

Kablotv hattının düzgün bir şekilde topraklanıp topraklanmadığını kontrol ettilerse sorun senin evdeki elektrik hattında ya da tv kartındadır.

Kablotv'yi T ayırıcı gibi hiçbir ek aparat kullanmadan direk ve sadece senin bilgisayara bağlamayı denedin mi?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.