Şimdi Ara

monitörüm sarı gösteriyor neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
14.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu sabah kalktım bilgisayarı açtım fakat monitörüm de sarı bir perde var neden olabilir tüpü bitiyo olabilirmi acaba...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monitörün Sarı Göstermesinin Nedenleri ve Çözümleri

Monitörünün sarı göstermesi can sıkıcı bir problem olabilir. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

• Ekran kartı sürücüleri güncel değil: Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması, ekranın sarı görünmesine neden olabilir. Sürücüleri üreticinin web sitesinden indirerek güncellemelisin.
    • Monitör kablosu gevşek veya hasarlı: Monitör kablosunun gevşek veya hasarlı olması, sinyal iletiminde sorunlara neden olabilir ve bu da ekranın sarı görünmesine yol açabilir. Kablonun her iki ucunun da sıkıca takılı olduğundan emin ol.
    • Monitör ayarları yanlış: Monitör ayarları, ekranın rengini ve parlaklığını etkileyebilir. Monitörünün renk ayarlarını kontrol et ve bunların doğru şekilde yapılandırıldığından emin ol.
    • Grafik kartı sorunları: Grafik kartı arızalıysa, bu ekranın sarı görünmesine neden olabilir. Grafik kartını başka bir bilgisayarda test ederek sorunun kaynağını belirlemeye çalışabilirsin.
    • Donanım çakışmaları: Diğer donanım bileşenleri ekran kartıyla çakışabilir ve bu da ekranın sarı görünmesine neden olabilir. Tüm donanım bileşenlerinin uyumlu olduğundan emin olmak için sistemini kontrol et.

Bu adımları takip ederek monitörünün sarı gösterme sorununu çözebilirsin. Sorun devam ediyorsa, profesyonel bir tamirciye danışman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: macfb

bu sabah kalktım bilgisayarı açtım fakat monitörüm de sarı bir perde var neden olabilir tüpü bitiyo olabilirmi acaba...

olabilir yada kablosunda bir problem olabilir, önce bir fabrika ayarlarına dön deneyin sonra da kablo en son aklıma gelen benim tüp sorunu...
  • fabrika ayarlarına dön demişsin arkadaşım mınitörün menüsüne baktım böle bi seçenek yok başka nereden yapabilrim. Monitör hyundai Q790
  • Analog giriş kullanıyorsan kablolardan biri çalışmazsa Sarı kırmızı yeşil mavi görebilirsin. kablosunu kontrol et
  • Evet bencede sorun kabloda analok kabloda her pin bir rengi belirtir onlar kırılınca yada tam oturmayınca oluyor
  • belki speaker larını monitörünün yanından uzaklaştırırsan çözüm bulabilirsin. frekanslar karışıyo olabilir. tabi monitörünün yanında hoparlör varsa...
  • anca q770 monitörü için bir link buldum link
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • wall monitörün 2 yanında hoparlor birde üzerinde hoparlor var fakat onlar bi senedir var. kablo işi mantıklı geldi bana fakat hangi girişi kontrol etmeliyim monitörün arkasına girenimi yoksa bilgisayarın arkasına gireni mi gelip gelip gitmesi sarı görüntünün kablo ihtimalini güçlendiriyor... Hatta şu an yazarken iice bokunu çıkardı bi geliyo bi gidiyo:)
  • monitörün Pc ile ara giriş kablosunun ucundaki iğne pinlerine iyi bakın
    onalrdan birisi kırılmış yada eğilmiş olabilir
  • monitörün ekran kartına bağlandığı girişi kontrol et
  • monitörün rgb katında veya tüp kartı soketinde bir şeyler olmuş olabilir.
  • Benim monitörümdede benzer sorunlar var. Sorun genelde renklerde bozulmalarla kendini gösteriyor ama çok nadirde olsa gölgeli gösterimde olabiliyor. Bendeki sorunun kablodan kaynaklandığını sanmıyorum monitörün üst ya da ön plastik kısımlarına vurduğumda görüntü düzeliyor. Kaliteli LCD lerin fiyatının düşmesini bekliyorum o zamana kadar idare etsin yeter
  • kablo giriş yerinin iğneleri felan yamuşmuşsaa yada düzgün oturmamışsa olabilir
  • Bende aynı sorunla bu başlığa girdim ve benimde monitörüm q790. Sanırım monitör kablolarının diğer kablolarla veya hoparlörle etkileşmesinden oluyor ama ben de henüz çözemedim.etkileşmesi
  • Neyse hallettim, monitörün bilgisayara giden kablosuna temas eden tüm kabloları kaldırdım tekrar taktım oldu. Bu arada benimki monitör kablosuna temas eden modem adaptör kablosundanmış.
  • bendede monitor sarı gösteriyor acaba neden lg 700 s bi koyuyuorum monitoore kafası estimi düzeliyor acaba neden:?
  • arkadaşlar bende hopörleleri aldım yanındaydı monitörün şimdi sorunsuz çalışıyor yardımlarınız için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.