Şimdi Ara

Monitörümde dalgalanma var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar. LG 773N monitörüm var yaklaşık 2 yıllık. son zamanlarda dalgalanma sorunum var. aşağı yukarı dalgalanıyor. tam titreme gibi değil dalga dalga oluyor monitör. belli bi zamanı yok bazen çok açık kaldığında ya da yeni açıldığında da oluyor. monitörde mi sorun vardır kesin? ekran kartı böyle bi soruna neden olabilir mi? geforce4 mx440 kullanıyorum. monitördeyse servise versem mi ki? gitçek monitörsüz kalcam e tabi pc de kullanamıcam onu düşünüyom... siz ne dersiniz nasıl bi sorundur bu?

• Arkadaşım monitör ün yanında herhangibi bir manyetik alan oluşturucak malzeme yok ise (speaker, priz,elektrik kablosu yığını yada ups gibi) bana kalırsa senin monitörde bir problem olabilir. Bizim burda izmirde lg yetkili servisi çok hızlı çalışıyor 2 yada bilemedin 3 günde arızayı onarıp teslim ediyorlar...Bana kalırsa sende servise götür bir baksınlar..
  • Arkadaşım bu bazen güç kablosundan kaynaklanıyor veya da Tel vb gibi araçları sakın yakınında bulundurma.. Ve Degauss die bir özellik var onu yap!
  • Evet klima, speaker, gibi aletlerin yaptığı manyetik alandan etkilendiği gibi voltaj düşüklüğünden de kaynaklanabiliyor. Şu an bende Lg 700s var 2-3 yıllık ondada titreme oldu servise verdim düzeldi yalnız bendeki monitörden kaynaklanıyodu. Zamanla normal bence.
  • eğer çok fazla prizin takılı olduğu bir ara kablo(uzatma kablosu) kullanıyorsan yada prizlerden kaynaklanan bir voltah değişikliği oluşuyorsa da olabilir.
    monitörün yakınlarında ki manyetik alanlardan hatta cep telefonlarından falan da olma ihtimali yüksek
  • Kardeş biz zaten onu anlatıoruz

BKZ. 1 ÜST
  • speakerların monitörün bitişiğinde olmamalı asla. unutma onlarda birer manyetik alan..

refresh rate ini kontrol etmonitörünün bide
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitörde titreme sorunu.
    dün önce açıldı
    Ekran Dalgalanma sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorun bendede mevcut,yalnız sadece sayfayı aşağı yukarı hareket ettirince oluyor!priz konusuna gelince:daha öncede aynı prize bağlıydı kablolar.pc ye bulaşan virüsten kaynaklanabilirmi,epeyce temizledimde...
  • Kardeş Güç kablosunu kontrol et derim!!
  • hocam tüp te sorun olmus olabilir benimde vestel vardı ondada ayı problem vardı
  • Selam monitörün titremesisin bazı sebepleri vardır..
    Arkadaşlarında yazdığı gibi
    Güçlü bir adaptör
    Cep telefonu : sadece çalma anında yapar başka zaman titreme etkisi yapma dolayısla senin sorunun bundan değil..
    Yakınlarda yüksek gerilim (elektirik için havai hat) hattı geçiyorsa 10 metre içersinde etkili olur..
    Ups ..
    yapmayacaklar :
    speaker, priz,elektrik kablosu yığını bunlar kesinlikle yapmaz ...

Ama benim eğer buradaki seçenekleri kontrol ettiysen bir düşüncem daha var o da monitörün içindeki tüpün dış yüzeyini kaplayan iletken kaplamanın şase bağlantısının bir sebeple açılmış olması yada bağlantı yerlerinin okside olmasıdır..Arzu eden olursa daha ayrıntılı nasıl olduğunu yazarım...

Saygılarımla..

Melih
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

yapmayacaklar :

Saygılarımla..

Melih

yanlış yönlendrme olmasın.. içinde deli gibi mıknatıs olan speakerlar nasıl dalgalanma yapmıo arkadaşım bianlatsan bizde anlasak
  • priz,speaker v.s. dalgalanma yapıyo
    benimde öyle olmuştu ben eskiden 3 lü prizi masa üstünde kullanırdım rahat olsun die sök tak meselesi
    ama dalgalanma kayn ağı prizdenmiş üzerinde takılı olan modem adaptörü çok fazla manyetik alan yapıyo en sonda bi arkadaş tavsiye si üzerine kaldırdım şimdi öyle bi sorun yok
  • ben 3 monitörle denedim sonuç aynı.

sebepleri şunlar olabilir:

yanında hoparlör falan varsa manyetik alandan dolayı olabilir

arkasındaki veya yanındaki duvarın içinden elektrik kablosu, tesisatı falan geçiyorsa; oradan geçen akım bir manyetik alan oluşturur.
  • sağolun yorumlar için. dediğim gibi monitör yaklaşık 2 yıllık. daha önce böyle olmuyordu diye hatırlıyorum. anlattığınız manyetik alan yaratan şeyler de pek yakında bulunmuyor. ben biraz daha bakıyım böyle, olmadı monitörü veriyim servise en iyisi bu.
  • Seve seve anlatırım.
    Mıknatıs sabit bir manyetik alan yaratır bu manyetik alan televizyonun içindeki HORİZANTAL ve VERTİCAL saptırma bobinlerinin normal çalışmasına etki edebilecek kadar güçlü değildirler .
    Hoparlörün yarattığı sabit güçtekli manyetik alan saptırma bobinlerini etkileyemez fakat bobinlerin manyetik alan yaratarak monitör üzerinde görüntü oluşturmada kullanılan ve elektron tabancasından çıkan elektronların hedefini saptırabilir..
    CRT tüplerde 3 temel renkten oluşan ( RGB ) ve saptırma bobinleri dediğimiz ve yatay+dikey çalışarak elektron tabancasından çıkan RGB ışın demetinin yerini yatay ve dikey değiştirerek tüp ekranı üzerinde görüntü oluşması sağlayan bu sitemde ancak RGB ışın demeti dışarıdan gelecek bir manyetik etkiye hassatır bu sebeple sabit alan yaratan mıknatısın manyetik etkisi sadece RGB ışın demetinin kontrolsüz saçılımına etki edebilir ,bu etkide ekranda ekranın bir köşesinde veya köşelerde olmaması gereken sabit renklenmeler halinde görülür..
    monitör üzerinde dalgalanma etkisi sadece değişken manyatik alan yaratabilecek bir etki ile mümkündür bunun en çok görülen örneğide monitöre yakın güçlü bir adaptör , üzerinde çok yüksek enerji çekilen priz , çalma anındaki cep telefonu( arzu ederseniz bunuda ayrıntılı bir şekilde yazarım nasıl oluyor diye) yada sırt sırt a verniş 2. bir monitörün v.s gibi bir etkenden oluşur..
    Alttaki linki tıklarsanız benim deneyimim hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olursunuz .
    Kesinlikle yanlış yönlendirme yapmam bu konuda müsterih olun ..

Saygılarımla..
    Melih

quote:

Orjinalden alıntı: Technics

quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

yapmayacaklar :

Saygılarımla..

Melih

yanlış yönlendrme olmasın.. içinde deli gibi mıknatıs olan speakerlar nasıl dalgalanma yapmıo arkadaşım bianlatsan bizde anlasak

• sevgili teknisyen arkadaşım, bilgilerin önümüze ışık oldu teşekkürler.. eline 2tane dandrik desktop hopörlör al ve bak bakalım etki ediomu etmiomu.. normal şartlarda bir monitörün sağlığını tehtid eden enbilindik başbelasıdır o salak speakerlar..27 yaşına geldim ilk defa böyle bişi duydum. hadi ben bilmiodumda bukadar etki edeceğini söyleyen insandamı yanlış bilior sevgili arkadaşım. neyse arkadaş sorununa zaten çözüm bulamadı haala diğer şeylerinde pekbi önemi yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 24 Temmuz 2005, 12:22:13 >
  • Dalgalanma diyor titreme değil ..
    Yinede sen daha iyi bilirsin. ben tanımlamaya göre yazdım...
  • [Deleted by Admins]
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.