Şimdi Ara

Monster Abra A7 Fan Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 4-5 gün önce Monster A7 V12.1.1 modelini satın aldım. Sorum şu: Cihazda eğlence-performans-sessiz modları bulunuyor. Eğlence ve performans modlarında oyun sırasında CPU ve GPU fanları %100'de çalışıyor ve çok fazla ses oluyor, sıcaklık dereceleri ise GPU 70-75 CPU ise 75-85 arasında geziniyor. Sesten rahatsız olup sessiz moduna aldığımda fanlar %35'lerde çalışıyor fakat sıcaklığın artması gerekirken ilginç bir şekilde düşüyor. Performanstan kıstığı için olabilir mi diye düşündüm fakat fark edilir bir FPS düşüşü vs. de yaşamadım. Sizce bunun nedeni nedir? Bilgisayar özelliklerim:

Intel i5-10300H-2, 5GHz Turbo Boost ile 4, 50GHz.
    4 GB GDDR6 NVIDIA GTX1650 Refresh (2020 sürümü)
    17, 3" FHD 1920X1080 120Hz IPS mat LED ekran.
    16 GB (2x8GB) DDR4 2933MHz.
    512 GB Samsung PM981A M.2 SSD.
    Windows 10 Pro.

• Oynadığın oyun çok işlemci performansı gerektirmeyen bir oyunsa fps düşüşü yaşamıyor olabilirsin. Sessiz mod işlemci gücünü ve gereken enerji miktarını sınırlıyor sanırım ve bu da daha az ısınmaya yol açıyor. Sistemi daha çok yoracak oyunlarda deneyince anlarsın fps düşüşü olup olmadığını.

Bu arada laptoptam memnun musun, ben de a5 modeline bakıyorum ama 17 inch aklımı çekmiyor da değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paxal kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Laptoptan performans olarak çok memnunum tek sıkıntısı oyun sırasında fanlar %100 e çıkıyor ve fan sesi rahatsız edici olabiliyor ama anladığım kadarıyla bu fiyat bandındaki gaming laptopların hepsinde var bu durum, oyun dışındaysa çalıştığı farkedilmiyor bile. Bütçenize uygunsa ben 17 inch tavsiye ederim 15 ten 17 ye geçince farkı anlıyorsunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler, bataryayı denedin mi hocam. Ne kadar gidiyor pilde günlük kullanımda, youtube vs. 17 inch olunca sanki daha az gider gibime geliyor. Bir de ışık sızması var mı? Gece ortam karanlıkken siyah arka planda, film veya video vs izlerken belli oluyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paxal -- 18 Ağustos 2020; 16:53:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.