Şimdi Ara

Monster Garanti Bitince Bozuluyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar farkındayım bu konu hakkında çok fazla konu açtım fakat 6000 lira az değil kesin emin olmadan almak istemiyorum. Monster markasının a5 v15.2.1 modelini almayı düşünüyorum. Bu firma hakkında hem çok öven var hemde çok kötü diyen var. Ortasını pek göremedim. Çoğu kişide garantisi bittikten sonra ana kartı bozuluyor tamir edemedikleri içinde sıfır takıyorlar bilgisayarın fiyatı kadar ücret istiyorlar diyor. Eskiden kötüydü ama şimdi düzelttiler mi yoksa hala ömrü kısa mı? Ben bu bilgisayarı aldığımda ortalama 4-5 yıl idare edebilmek istiyorum. Sizce bunun için Monster iyi bir tercih mi?

İyi bir tercih olmadığını düşünüyorsanız bu fiyatlarda gtx1650 bulunan bilgisayar önerisinde bukunursanız harika olur.

Lütfen fikrinizi belirtin. Gerçekten sonradan pişman olmak istemiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben de duymuştum. Sağlamken de traktöre yakın bir fan sesi varmış. Üstelik yine diğerleri kadar soğutuyormuş. Çok riskli bir marka gibi. Ben de 6-7k arasında notebook arıyorum.
  • Ben aldım bile abra a5 v15.2.1 modelini 6100 liraya. İlk aldığımda ram arızalıydı hemen bilgisayarın komple yenisini verdiler. Fan sesi o kadar fazla değil. Oyun oynarken tabii ki fazla çıkıyor ama traktör kadar değil. Ayrıca çok iyi soğutuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alperen T A kullanıcısına yanıt
    Ben öyle duymuştum. Oyun sırasındaki diyalogları duyamayacak kadar fan sesi olabiliyormuş. Ayrıca başka konularda da sıkıntı yarattığını öğrendim Monster'ın. Kısa süre içinde arızalanmaya başlıyormuş.(1 yıl) Monster konularında bazı kullanıcılar "Aldığıma pismanım. Üstüne biraz daha koyun ve bilinen bir marka alın. Alalı 1 yıl olmadı sorunlar baş göstermeye başladı." yazıyorlar. Kendim gördüm bunu.
  • Yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum, yaşadıklarım:

- Fan bozulması (garanti kapsamindaydi, degistiler)
    - 1 klavye tusunun kopması

Başka en ufak donanımsal problem yaşamadım. Şehir efsanelerine pek inanmamak lazım. Adamlar anakarti kendileri uretmiyor, mevcut üreticilerden alıyor sonuçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: W

Yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum, yaşadıklarım:

- Fan bozulması (garanti kapsamindaydi, degistiler)
    - 1 klavye tusunun kopması

Başka en ufak donanımsal problem yaşamadım. Şehir efsanelerine pek inanmamak lazım. Adamlar anakarti kendileri uretmiyor, mevcut üreticilerden alıyor sonuçta.
    8 aylık laptopun ekran menteşesi kırıldı ve 2ye ayrıldı. Hiçbir şekilde kötü bakmadım, bu süre zarfında ne darbe aldı ne yere düştü. Çalışmaya 1 saat ara verdim, kapağı açtım pc kırıldı. 6000 lira vermiştim. Allah belalarını verir umarım. Sabah servise gideceğim muhtemelen kullanıcı hatası diyecekler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-40C5DD97E

8 aylık laptopun ekran menteşesi kırıldı ve 2ye ayrıldı. Hiçbir şekilde kötü bakmadım, bu süre zarfında ne darbe aldı ne yere düştü. Çalışmaya 1 saat ara verdim, kapağı açtım pc kırıldı. 6000 lira vermiştim. Allah belalarını verir umarım. Sabah servise gideceğim muhtemelen kullanıcı hatası diyecekler.

Alıntıları Göster
    Haklısınız . Üzülmeyin özel yapıştırıcı ile yapılıyor. Monster yüksek fiyat çekerse dışarıda 150 ye yaptırırsınız .
  • Sen almışsın ama yine de yazayım. Halihazırda 2.5 ayı geçkindir Monster Abra A5 V15.2.1 kullanıyorum. Bende özellikle bu konudan baya ürküp çok fazla forum karıştırdım diyebilirim. Öncelikle kendi deneyimlerimi aktaracak olursam: PC oldukça iyi. Soğutması oynadığım en baba oyunlardan biri olan Witcher 3 de dahi oldukça iyiydi. Üstelik oyun iki gün üst üste yaklaşık 12 saat civarı açık kalmasına rağmen. İnternette işlemcinin 90'lara kadar çıktığını okumuştum lakin ben en yüksek 82 işlemcide, 60 da ekran kartında ölçtüm. Hem Monster Control Center dan hem de MSI Afterburner dan. Tabi Witcher 3'ün ilk 2 saatini ultra da sabit 60 oynadım bazen de 80 fps'lere kadar gördüm. Tabi PC de soğutmak için fanları son hızda döndürdü. Daha sonra ise medium'a çektim ve öyle oynadım, fan sesi de neredeyse yarı yarıya azalmıştı. Fan sesini ben son derece normal buluyorum çünkü kullandığı işlemci İ7-9750H ve özellikle bu işlemci soğutulması zor bir işlemci. Monster da ise gördüğüm kadarıyla bu konuda güzel iş çıkarılmış çünkü boşta en fazla 44, oyunda ise grafik ayarına göre en fazla 85 gördüm ve bu gayet iyi değerler bir dizüstü pc için.

Benim de en çekindiğim konulardan biri anakart konusuydu lakin birkaç forum karıştırdığımda ve bu sorunu yaşayanların abra a5 v1, v5 gibi modeller olduğunu gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam Technopat Sosyal de de birisi bahsettiğim modellerin 7.nesil olduğuna ve malzeme yapısının o nesilde çöp olduğunu yazmıştı. Bizim modeller ise 9.nesil diye geçiyormuş ve daha sağlammış. İnananıp inanmamak sana kalmış ama ben en azından şu an için inanıyorum. Çünkü bir tarafta beşinci senesini doldurduğunu söyleyen insanlar var diğer tarafta da aldıktan 2 hafta sonra cihazı çöp olmuş insanlar. Şimdilik Abra A5 V15.2.1 için böyle şeylerden bahsedilmiyor ve hiçbir zaman bahsedilmemesini de umuyorum. Ha unutmamakta fayda var. Ne kadar ekmek o kadar köfte olayı her şey gibi burada da geçerli. Daha yüksek performans için malzeme kalitesinden bir nebze ödün vermeniz gerekiyor ve en azından şimdilik Monster bu konuda iyi iş çıkarmış gözüküyor. Bu arada güle güle kullanın. Küçükte bir öneri olarak normalde gösterdiğiniz itinayı laptop'u tutarken bir nebze daha fazla göstermeniz, ne olur ne olmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.