Şimdi Ara

Monster garip arıza.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bilen arkadaşlara danışmak için soruyorum.

Bende W170ER model monster var 2 seneden fazladır.

Geçenlerde bi kaza eseri fan kısmının oraya biraz gazlı içecek döküldü. hemen çapraz kaldırdım ama panikle kapamayı nuttum. pc ye bişey olmadı. 2 saat falan sorunsuz kullandım.Sonra yattım ve kalktığımda kapanmıştı.
    Tekrar açtım bu sefer açılırken fan %100 ile çalışıp bi süre sonra kapanmaya başladı.bazen 15 dk bazen 25 dk sonra.Pc de bi ısınma yok.El yordamı ve SpeedFan yardımıyla kontrol ettim.

Bi süre kapalı tuttum pc yi sonra açtğımda düzelmiş gibi oldu.

Ama oyun vs girdiğimde ve performans kartına geçtiğinde yine birden fan deliriyor. ve 2-3 dk içerisinde çat kapanıyor. Görüntü akıcı bi şekilde devam ediyr ama ekran kartından ziyade ekran kartı sıcaklık sensöründe sorun varmış gibi. Isınmadığı halde ısınıyormuş gibi davranyor.

intel ekra kartını kullanırken fan normal. Ama nvidia karta geçince deliriyor. 15dk da kapanma sorunu yok inteldeyken.ama nvidia ya geçince 5 dk geçmeden kapanıyor.

ha bi de şöyle bi gariplik var.

bi kere fan delirdiyse ekran kartını tekrar intel e alsam da durmuyor.tek çare pc yi uyku moduna alıp yeniden uyandırmak. Başka türlü durmuyor fan. Ve bu hamleyi yapmazsam yine kapanıyor.

Bilen arkadaşlara soruyorum nedir sizce sorun.
    Bir de garantisi falan bitti masrafı ne kadr olur aceba.

NOT: temizleyip macunları yeniledim. sorun çözülmedi.
    anakart çipset üzerindeki termal bantlar eskimiş ama onların sorun çıkaracağın sanmıyorum.

• Bana fandan dolayı oluşan ısı problemi gibi geldi.Büyük ihtimalle içeceğin sıvı kısmı buharlaştı ancak şeker kaldı ve o da fanın çalışmasını zorluyor bu yüzden de pc ısınarak kendini korumak için kapanıyor.Fan değişitirilirse büyük ihtimalle probleminiz çözülür.
  • fan çalışıyo gibi ama haklı olabilirsiniz. ilk denediğim zamanlarda 15 dk sürdüğünde fan bi süre sonra ara gaz gibi vın vın yapmaya başlıyordu ama son hızda da çalışıyor. anlamadım gitti.

fan ın kendi ısındığı için mi kapatıyordur diyorsunuz_?
  • aslan_3742 A kullanıcısına yanıt
    Servise göndermen en hayırlısı olacaktır. Anakart' a temas ettiyse, sıkıntı olabilir. O şekilde kullanmasan daha iyi olur.
  • servislere güvenmiyorum.
    eski hp mi verdiğim serviste sökerken ekran menteşesini kırıp benim üstüme atmışlardı. adamı havyayla menteşe tutturmaya çalışırken yakalamıştım. napıyosun dedim ekran menteşesi kırıkmış da idareten tutturmay çalışıyorum dedi. ekran çerçevesini falan eritmişti:S eski oto tamircisiymiş.

önüne gelen servis açıyor.

monster ın antalyada şubesi olsa oraya götürüp vericem.

fanla çözülürse kendim alıp takarım kimseye vermem pc yi. mahvedip veriyolar.

ram çalana bile tanık oldum. rezil ötesi servisler.
  • servislere güvenmiyorum.
    eski hp mi verdiğim serviste sökerken ekran menteşesini kırıp benim üstüme atmışlardı. adamı havyayla menteşe tutturmaya çalışırken yakalamıştım. napıyosun dedim ekran menteşesi kırıkmış da idareten tutturmay çalışıyorum dedi. ekran çerçevesini falan eritmişti:S eski oto tamircisiymiş.

önüne gelen servis açıyor.

monster ın antalyada şubesi olsa oraya götürüp vericem.

fanla çözülürse kendim alıp takarım kimseye vermem pc yi. mahvedip veriyolar.

ram çalana bile tanık oldum. rezil ötesi servisler.
    monsterın tek bir yerde servisi olduğu için ve satışların da oradan yapıldığı için böyle bir şey yapacaklarını zannetmiyorum
    Sorunun Fan olduğuna eminsen yapabilirsin. Ama pek fanla ilgili değil gibi. Sıvı teması bu cihazların başına gelebilecek en kötü şey. Umarım basit bir sorundur. Ve kısa zamanda çözülür.
  • istanbul a yollamak benim için facia . antalyada güvenilir bi servis bulursam vermeyi düşünüyorum ama aceba diğer servisler monster notebook tamiri yaparlar mı?
    Monster firmasından başka bir servise verirseniz asıl o zaman facia olur düşüncesindeyim Ayrıca yukarıda yazıldığı gibi büyük ihtimal şekerli olduğu için fan tam performanslı iş görmüyordur. O yüzden ısınıp kapanıyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monster e gönder,başına iş alma..
  • maalesef en fazla 2-3 gün pc siz kalabilirim.
    şu an çalışır durumda böyle devam edicem.
    bende fandan şüpheleniyorum verilen bilgilerden sonra.

en gıcık laptop u son vidasına kadar söken temizleyip macunlayıp toplayan insanım.

söktüm inceledim baya. kart üzerinde bi yapışkanlık yada ıslaklık yoktu. ama fan ın altı ve üstünde vardı.

monster a gönderip bi fan a 100-150 lira ödemeye niyetim yok. ekstra parçada ne kadar faiş fiyat sunduklarını hepimiz biliyoruz.

en kötü şansımı dener bi fan alır sonra gönderirim. tutarsa 30 liraya çözerim tutmazsa ha 150 ha 180

duam ekran kartı yada ana kartta sorun olmasın. araştırdım anakart 450 dolar. pc yi 1700 e almıştım zaten :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.