Şimdi Ara

MONSTER® MS-16F11 (GX660R) ve MS-16F12 (GT663R) 15.6' Kullanıcı Testleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
7.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar bişey sormak istiyorum.ürün fişe takılı değilken batarya ile kullanırken.ekranın parlaklığını ayarlayamıyorum ve eco tuşu çalışıyor ama fonksiyonları arasında hiçbir fark yok yani gaming modda aynı eco modda aynı.ayrıca ürünü şarja taktıttan sonrada ekran parlaklığını ayarlayamıyorum ancak yeniden başlattıktan sonra bu işlemleri yapabiliyorum ama fişten çıkarınca yine aynı sorun oluyor.nedeni nedir acaba???
  • arkadaşlar ayrıca biraz önce görüntü işlemcinizde balantı kesilmiştir ve yeniden bağlanmıştır gibi bi uyarı çıktı sağ alt köşede bu uyarıyı 3. kez falan veriyor bilgisayar.ve biraz önce uyarıyı verdikten sonra kitlendi ve mavi ekran çıktı kapandı:((( bunun sebebi nedir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • arkadsm driverları tekrar yükleyip dene istersen bu problemlerle ilgili bir şikayetle karsılasmadım( multimedya tuşlarının driverını özellkle). ve ekran kartının driver güncellemesi yaparak dene artık umarım düzelir ..
  • ekran kartının sürücüsünün versiyonu nedir? ATI catalyst driver v10.12 böyle bir probleme neden oluyor.

quote:

Orijinalden alıntı: kopele1984

arkadaşlar ayrıca biraz önce görüntü işlemcinizde balantı kesilmiştir ve yeniden bağlanmıştır gibi bi uyarı çıktı sağ alt köşede bu uyarıyı 3. kez falan veriyor bilgisayar.ve biraz önce uyarıyı verdikten sonra kitlendi ve mavi ekran çıktı kapandı:((( bunun sebebi nedir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• yeni yükledim ekran kartı sürücüsünü ama sürümünü göremedim nası görebilirim?ati nin sitesinden yükledim direk.bu yaşadığım ürünü servise yollayacak kadar önemli bir sorunmu.?1 hhafta oldu sürücüyü y,kleyeli ve bu sorun 1 kere gerçekleşti sadece.ayrıca bir arkadaş java yı yükle demiş diğer forumda java yüklü değilmiş bilgisayarda yükledim ondann sonra hiç sorun olmadı.
    quote:

Orijinalden alıntı: sonurakar

ekran kartının sürücüsünün versiyonu nedir? ATI catalyst driver v10.12 böyle bir probleme neden oluyor.

quote:

Orijinalden alıntı: kopele1984

arkadaşlar ayrıca biraz önce görüntü işlemcinizde balantı kesilmiştir ve yeniden bağlanmıştır gibi bi uyarı çıktı sağ alt köşede bu uyarıyı 3. kez falan veriyor bilgisayar.ve biraz önce uyarıyı verdikten sonra kitlendi ve mavi ekran çıktı kapandı:((( bunun sebebi nedir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• ii bakalım arkadasım kurtardın sıkıntıdan . yine bu durumla karsılasırsan (allah göstermesin) framework i yüklemeyi denersin birde...
  • eywallah kardeşim umarım yaşamam tekrar bu sorunu çok canımı sıkmıştı gerçekten.
    quote:

Orijinalden alıntı: sirseri61

ii bakalım arkadasım kurtardın sıkıntıdan . yine bu durumla karsılasırsan (allah göstermesin) framework i yüklemeyi denersin birde...
  • arkadalar sizce hangi ekran kartı iyi nvidia geforce gtx 460m fermi mi ati mobility radeon 5870 mi?
  • Sistem;
    i7 820 işlemci
    6gb ram (4+2)
    Gerisi standart donanım (hdd takviyesi var ama pek önemli değil tabii bu testlerde)

Tüm testlerde programların standart ayarlarında, turbo ve fan boost açıkken yapılmıştır. Yapılan her test ile bu mesaj güncellenecektir.

İşletim sistemi: Win7 Professional x64

3D Mark Vantage
    8673

MONSTER® MS-16F11 (GX660R) ve MS-16F12 (GT663R) 15.6' Kullanıcı Testleri

3D Mark 06
    13528

3D Mark 11
    2143

PcMark Vantage
    6604

PcMark 07
    2229

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdorado -- 17 Mayıs 2011; 21:56:14 >

•  MONSTER® MS-16F11 (GX660R) ve MS-16F12 (GT663R) 15.6' Kullanıcı Testleri

company of heroes tales of valor ayatlar ve fps değerleri

bu 3dmark programını full versiyonun indireyebileceğim bir adres varsa onada bakabilirim...

• 3d mark için sitesinden indirip seri numarası bulman gerekir, o değil de hdd ne öyle ya öeh dedim kaldım öylece

seri numarası bende mevcut ama buradan yazamam sanırsam
  • pravatedem hocam arka plan resmini verevibilirmisin çok güzel :D ayrıca pc çok güzel valla bendede monster t2urex modeli var
  • http://www.filesonic.com/file/535150094/wallpapers.rar

kendi wallpaperlarımdan secmeler manzara resimlerini severim
    quote:

Orijinalden alıntı: aşkacısı

pravatedem hocam arka plan resmini verevibilirmisin çok güzel :D ayrıca pc çok güzel valla bendede monster t2urex modeli var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdorado -- 7 Nisan 2011; 17:06:47 >
  • teşekkürler hocam bu arada bilgisayara iyi bak(canavara)
  • bende ekran kartı overclock lu olarak testler yaptım onları koyayım bi katkım olsun.
    ekran kartı 850/1100/1.150V de
    işlemci i7 840qm
    ram 2X4 gb
    harddisk ocz vertex 2 120gb
    3d mark 2006 soldaki değerler turbo açık sağdaki değerler kapalı...

• pc mark vantage

• 3Dmark vantage

• GPU Stres Testine değinmek istiyorum.

Bu testi yapacak olan arkadaşlarımız öncelikle aşağıdaki linkten "Greeks 3D FurMark 1.9.1" 'i indirmeleri gerekiyor.
    http://www.geeks3d.com/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=241

Bunun dışında gerçek ısı değerlerini görmemiz içinde HWinfo64 programına ihtiyacımız var. Aşağıdaki linten portable yani kurulum gerektirmeyen sürümüne ulaşabilirsiniz.
    http://www.hwinfo.com/files/hw64_391.zip

Yukarıdaki programlar haricinde bir de "Fraps" programına ihtiyacınız olabilir çünkü "Prt Scr" tuşu ile ekran görüntüsü alırken ben sorun yaşadım o yüzden garanti olması açısından bu programı açarak "F10" tuşu ile ekran görüntüsü alırsanız iyi olur. O yüzden onunda linki aşağıda veriyorum.
    http://www.fraps.com/setup.exe

Şimdi teste başlayalım.

Öncelikle HWiNFO64 programını çalıştırıyoruz. İlk etapta karşımıza aşağıdaki pencere geliyor. Buradan "Sensor only" seçerek sadece ısı sensorlerini göstermesini istiyoruz.

Ve açılan pencere bir kenarda testimiz için hazır şekilde bekliyor.

Sonra FurMark programını çalıştırıyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor. Ve ekran da görüldüğü şekilde ayarlarımızı yapıyoruz.

Sonra "BURN-IN Test" butonuna tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere geliyor. Burada ise "GO" tuşuna basarak. Testimizi başlatıyoruz.

NOT: Bu testin bir süresi yoktur. Eğer müdahale etmezseniz test hiç bir zaman bitmez. O yüzden 10 dakikalık bir test yeterlidir.

10 dk. dokduktan sonra "Prt Scr" garanti olması açısından "Fraps" programı açıksa "F10" tuşuna basarak testimizin görüntüsünü alıyoruz. "Prt Scr" ile aldıysanız görüntüyü "Paint"'te yeni dosya açarak oraya yapıştırabilirsiniz. Ya da başka metodlar kullanabilirsiniz. Size kalmış.

Görüntüyü aldıktan sonra "ESC" tuşu ile testi sonlandırıyoruz. Sonlandırdıktan sonra yine "Prt Scr" ya da "Ekran Alıntısı Aracı" ile bu sefer HWiNFO64 penceresini kaydediyoruz.

Bakalım 1 yılını dolduran canavarlarımızın GPU sıcaklıkları ne durumda.

---

Son olarak aşağıya benim aldığım sonucu sizlere iletiyorum. "Prt Scr" tuşunun aldığı görüntünün siyah çıkmasından dolayı iki kere yapmak zorunda kaldım ilk test 20 dk. sürdü. Arkadasından da tekrar yaptığım 10 dakikalık teste aşağıdaki değerleri aldım.
    Test'te turbo fan açık değildir. açık olsada farketmez ama açık olarak başlamanın az da olsa avantajı olacağını düşünüyorum. Lakin normal testte de fanın turboya gerek kalmadan yüksek hızda çalıştığını anlarsınız.

Test Değerleri
    Yukarıdaki resimde max. sıcaklık 82 derece.

HWiNFO64 Değerleri - Buradaki değerler HWMonitor'de ve masaüstü aracında da görülen değerlerden farklılık gösterir. Asıl sıcaklık değerlerini HWiNFO64 ile görebiliriz.

Görüldüğü gibi bndeki sıcaklık değerleri aşağıdaki gibi;
    GPU Themal Diode : 94
    GPU TS0 (DispIO) : 83
    GPU TS1 (MemIO) : 94
    GPU TS2 (Shader) : 89

Ekleme: Ekran Kartı Sürücü Bilgisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbentcioglu -- 13 Aralık 2011; 20:40:54 >

• ocli ve ocsiz değerler aşağıdaki gibi benimkininde terman macunu gelmiş işlemciler gelseydide servise gönderip bakımını yaptıraydık

[simage][/simage]

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.