Şimdi Ara

[Monster notebook] fişi çıkartınca performans düşüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Monster notebook sahibiyim. Oyun oynarken falan laptopun pili %15 diyelim şarja takıyorum deli gib çalıştırıyor oyunları. Ama laptopun pili %100 iken çıkarınca direk düşüyor performans kasmaya başlıyor. Windows ayarlarına girip ordan güç tasarrufu modu yerine yüksek performansı seçiyorum gene olmuyor. Aklıma gelen şey bios ayarlarında güç tasarruf modu seçili olduğu ama lanet olası biosta böyle birşeyi bulamadım çok az seçenek var zaten bir yardımcı olur musunuz?

Birde,
    Adaptör Full Range AC Adapter 120W - 19.5V / 6.15A
    Batarya Çıkarılabilir 8 Hücreli Akıllı Lithium-Ion Pil, 76.96WH

Şimdi okuduğuma göre yeni nesil bataryalar takılı halde sürekli çalışsa bile ömürleri azalmıyormuş. Bu bataryada öyle mi yoksa takılı çalıştırırsam azalır mı? Şimdiden teşekkürler arkadaşlar

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monster Notebook'larda Şarjdan Çıkarılınca Performans Düşmesi

Monster notebook'larda şarjdan çıkarılınca performans düşmesi yaygın bir sorundur. Bu sorunun nedeni, notebook'un şarjdayken yüksek performans modunda çalışmasıdır. Şarjdan çıkarıldığında ise pil ömrünü korumak için daha düşük bir performans moduna geçer.

Monster Notebook'ların Şarjdan Çıkarılınca FPS Düşmesi

Özellikle oyun oynarken, şarjdan çıkarıldığında Monster notebook'larda FPS (saniye başına kare sayısı) önemli ölçüde düşebilir. Bunun nedeni, yüksek grafik ayarlarında oyun oynamak için gereken yüksek güçtür. Pil gücüne geçtiğinde, notebook bu kadar yüksek bir gücü sağlayamayabilir.

Monster Notebook'ların Şarjdan Çıkarılınca Kasması

Benzer şekilde, şarjdan çıkarıldığında Monster notebook'lar genel olarak da kasabilir. Bu, özellikle çoklu görev yaparken veya ağır programlar çalıştırırken noticeable olabilir. Pil gücüne geçtiğinde, notebook'un işlemci ve grafik kartı daha yavaş çalışabilir.

Laptop'ların Şarjdan Çıkarılınca FPS Düşmesi ve Kasması

Monster notebook'lar gibi diğer laptop'larda da şarjdan çıkarılınca FPS düşmesi ve kasma sorunu yaşanabilir. Bunun nedeni, tüm laptop'ların şarjdayken daha yüksek performans modlarında çalışmasıdır. Pil gücüne geçtiklerinde ise performansları düşer.

Şarjdan çıkarıldığında Monster notebook'larda performans düşmesini azaltmak için şu çözümleri deneyebilirsin:

• Güç seçeneklerinden yüksek performans modunu seç.
    • Oyun oynarken veya ağır programlar çalıştırırken notebook'unu prize tak.
    • Pil sağlığını korumak için pil tasarrufu modunu kullan.
    • Notebook'unun sürücülerini ve BIOS'unu güncel tut.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fişi çekince performansın düşmesi çooooook normal birşey.Elektirikteyken bilgisar 120 w elektirik çekiyor.Pildeyken 50-60 w çekiyor.

Bataryanın en büyük düşmanı ısı oyun oynarken çok ısınır oyun oynarken çıkarsanız daha iyi olur.
  • Ancak arkadaşımın da farklı bir marka laptopu var ve onunki biraz daha kötü ama gene fişten çıkarınca benimkinden daha iyi performans gösteriyor. Sistemin güç ihtiyacından mı kaynaklanıyor bu peki???
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaGOpa_KaJMeR_61

Ancak arkadaşımın da farklı bir marka laptopu var ve onunki biraz daha kötü ama gene fişten çıkarınca benimkinden daha iyi performans gösteriyor. Sistemin güç ihtiyacından mı kaynaklanıyor bu peki???

Onun bilgisayarı daha az güç çekiyordur ondandır tüm diz üstülerde böyledir.
  • Fişi çıkarınca performans düşmesi normaldir ancak arkadaşınızın daha fazla performans alması iki nedenden ötürü olabilir.
    Güç seçeneklerinden Yüksek Performansa ayarlayın.
    NVIDIA Geforce Experience programı yüklüyse bataryadaki istenilen fps değerini yükseltin.
  • caner_ozdemir C kullanıcısına yanıt
    hocam müthişsiniz çözdüm sorunu çok teşekkürler gerçekten. pille çalışırken otomatik 30'a kilitliyordu. şimdi kalktı. oh be
  • quote:

hocam müthişsiniz çözdüm sorunu çok teşekkürler gerçekten. pille çalışırken otomatik 30'a kilitliyordu. şimdi kalktı. oh be

Bu seferde 10 dakikada bitmiyor mu şarj?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EaGamesRulez

quote:

incelemelerde izledim youtube'da test edenler söylendiği gibi fps kitlemenin 2 katı pil tasarrufu sağlamadığını 10-20dk fark ettiğini söylüyorlardı msi'ın çok benzer özellikli bir bilgisayarında pil ömrü 45dk'dan 35dk'ya düşüyormuş o pil 6 hücreli monsterın 8 hücleri mah kapasitesininde daha fazla olduğunu umarsak pil sağlamsa en azından 45dk fps kısıtı olmasa bile oynanabileceğini düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: tahago

quote:

Orijinalden alıntı: EaGamesRulez

quote:

incelemelerde izledim youtube'da test edenler söylendiği gibi fps kitlemenin 2 katı pil tasarrufu sağlamadığını 10-20dk fark ettiğini söylüyorlardı msi'ın çok benzer özellikli bir bilgisayarında pil ömrü 45dk'dan 35dk'ya düşüyormuş o pil 6 hücreli monsterın 8 hücleri mah kapasitesininde daha fazla olduğunu umarsak pil sağlamsa en azından 45dk fps kısıtı olmasa bile oynanabileceğini düşünüyorum

Pil ömrüne zarar verir %20 nin falan altına düşmesi. Oyun oynayacaksan mutlaka prizde olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.