Şimdi Ara

Monster P170HM Geldi -Sorunlarıyla Beraber- (Çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar benim cihaz şu anda serviste, daha önce bahsettiğim yavaş açılma, başka hdd'den yada dvd'den dosya kopyalarken yavaşlama ve takılma gibi problemlerle göndermiştim. Biz sorun göremedik ancak kullanıcı memnuniyeti açısından hdd'yi değiştirdik dediler, açılma hızını ise linux ile test etmişler bravo dedim. kargoya verdirmedim windows yüklüyken test edin dedim şimdi yükleyecekler.

7200rpm harddisk kullanan arkadaşlara bi sorum olacaktı; power tuşuna bastığınızdan itibaren, windows başlatılıyor yazısının gelmesi, hoş geldiniz yazısının gelmesi, ve masaüstünün hazır olması şeklinde kaçar saniye sürdüğünü yazabilirseniz sevinirim. Benim 3 senelik eski bilgisayarda (10-32-45 saniye) şeklinde. Ondan daha hızlı hale gelmeden geri kabul etmeyeceğim monster'ı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phenom55

İyi forumlar ve iyi akşamlar. 2 Aydır beklediğim bilgisayarıma sonunda kavuştum ancak bir sorunum var. Yarın teknik servisten yardım isteyeceğim ama ondan önce size açıklayayım sorunum şu;

Öncelikle bilgisayar ellerindeki 2630qm işlemciler bozuk çıkınca geçici olarak başka işlemci takmalarını istedim, 2670qm ile yolladılar. Kadir bey yardımcı oldu sağolsun. Bilgisayar geldi, Windows 7 64 bit yükledim, güncel driverleri yükledim ancak bir yandan inanılmaz bir yavaşlık var sistemde farkediliyor. Bir dosyaya sağ tıklayınca çok geç geliyor menü, sürekli takılıp donmalar var, özellikle eğer dvd'den yada her hangi bir dosya kopyalama işlemi yaparsanız bilgisayar tam anlamıyla duruyor. Sadece kopyalama yavaş şekilde devam ediyor başka hiç bir işlem yapamayacak hale geliyor. Metin belgesi bile açamıyor.

Ayrıca aygıt yöneticisinde bir bilinmeyen aygıt var açıklamada "Intel HM67 Express Chipset Family LPC Interface Controller -1C4B üstünde" yazıyor. Chipset driver ile gitmesi gerekiyor ama ne yaptıysam gideremedim problemi.

Şuan aklımdaki olası problemler harddiskte bir problem olması yada driverlerle alakalı bir problem. Format atmadım eğer problem çözülmez ise son çare başka bir dvd ile atacağım ancak ben format ile çözüleceğini düşünmüyorum.

Sistemim
    Intel 2670qm
    AMD 6990M
    Kingston 4GB 1333
    Seagate 500GB
    Windows 7 Ultimate 64bit

Teşekkürler..

Eger aygıt yöneticisinde ünlemli bir aygıt varsa ki varmış hatta chipsetmiş bu performansı etkileyecek yeterli faktör oldugunu düşünoyurum % 12 ihtimalle kurdugun windowsun bileşenlerinin eksik ve/veya hatalı olması / kopyalanmasıyla da olabilir ... Driverı sen değil de otomatik driver bulup indiren programlar var onlarla yap...
    Gerçi servise göndermişsin ama ben bunları tahmin eettim..
    İnş. düzelir, ben de 170em serisi sipariş verdim inş. temmuz da gelecek ricca etsem bilgisayarınızı resimlerini ve performans testlerini paylasır mısınız, özellikle resimler

• Bilgisayari daha tam performansiyla kullanamadigim icin henuz tesf yapamadim. Servisten geldiginde duzelmis olursa komple inceleme yapicagim
  • windows yükleniyor yzısı 15 saniye falan ama masaüstüne tüm widgetler cart-curt yüklenmesi ve kullanuıma hazır hale gelmesi rahat 75 saniye :D
    450 gb'ı dolu ama canavarın
  • Arkadaşlar canavarı geçen haftasonu teslim aldım. Geçen sürede test ettim. Ayrıntılı şekilde durum şu şekilde;

-Harddisk kaynaklı olduğunu düşündüğüm takılmalar, performans düşüklüğü, stabilitesizlik gibi sorunlar vardı. Servisteki arkadaş bir sorun bulamadık ama yeni cihaz olduğu için müşteri memnuniyeti kapsamında yenisini taktık dedi. Bilgisayar düzelmiş, sanırım servisteki arkadaşlar detaylıca denememişler, herhangi bir servis olsaydı problem yok kardeşim niye değiştireyim derdi. Yeni alacak arkadaşlar için yazıyorum bunu :) Çünkü bilgisayarın düzelmesiyle harddiskte bir problem olduğu anlaşılmış oldu. (Yeni formatlanmış halde 1 dakika 20 saniye olan açılış süresi, şuan harddisk yarısına kadar dolu halde ve 50 saniye civarı)

-Panel ölü piksel nedeniyle değiştirildi.

-İşlemci ellerinde olmadığı için geçici işlemciyle yollanmıştı, benim işlemci takıldı.

-DVD okuyucu problemim ise devam ediyor gibi. Sorun görülmedi denmiş ve bir işlem yapılmamış. Elimdeki DVD'lerin birçoğundan bilgisayara dosya kopyalarken sistem aşırı şekilde yavaşlıyor. Bunu diğer bilgisayarımın okuyucusuyla değiştirip problemin kesin tesbitini yapıp videosunu çekip delil olarak teknik servise göndereceğim. Belki ozaman problemli olup değiştirmeleri gerektiğine ikna olurlar

-Bir yerde daha panel çerçevesinin aşırı hassas olduğunu, çizildiğini yazmıştım. Servisten geldikten sonra çiziklere yenileri eklenmiş. (Bu ürünün sorunu servisin değil) Neredeyse parmağınızla dokunsanız parmak izi şeklinde çiziliyor yahu.

Kadir Bey'e buradan teşekkür etmek istiyorum gerçekten yardımcı oluyor

İyi forumlar herkeze

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenom55 -- 7 Mayıs 2012; 19:58:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Phenom55

Arkadaşlar canavarı geçen haftasonu teslim aldım. Geçen sürede test ettim. Ayrıntılı şekilde durum şu şekilde;

-Harddisk kaynaklı olduğunu düşündüğüm takılmalar, performans düşüklüğü, stabilitesizlik gibi sorunlar vardı. Servisteki arkadaş bir sorun bulamadık ama yeni cihaz olduğu için müşteri memnuniyeti kapsamında yenisini taktık dedi. Bilgisayar düzelmiş, sanırım servisteki arkadaşlar detaylıca denememişler, herhangi bir servis olsaydı problem yok kardeşim niye değiştireyim derdi. Yeni alacak arkadaşlar için yazıyorum bunu :) Çünkü bilgisayarın düzelmesiyle harddiskte bir problem olduğu anlaşılmış oldu. (Yeni formatlanmış halde 1 dakika 20 saniye olan açılış süresi, şuan harddisk yarısına kadar dolu halde ve 50 saniye civarı)

-Panel ölü piksel nedeniyle değiştirildi.

-İşlemci ellerinde olmadığı için geçici işlemciyle yollanmıştı, benim işlemci takıldı.

-DVD okuyucu problemim ise devam ediyor gibi. Sorun görülmedi denmiş ve bir işlem yapılmamış. Elimdeki DVD'lerin birçoğundan bilgisayara dosya kopyalarken sistem aşırı şekilde yavaşlıyor. Bunu diğer bilgisayarımın okuyucusuyla değiştirip problemin kesin tesbitini yapıp videosunu çekip delil olarak teknik servise göndereceğim. Belki ozaman problemli olup değiştirmeleri gerektiğine ikna olurlar

-Bir yerde daha panel çerçevesinin aşırı hassas olduğunu, çizildiğini yazmıştım. Servisten geldikten sonra çiziklere yenileri eklenmiş. (Bu ürünün sorunu servisin değil) Neredeyse parmağınızla dokunsanız parmak izi şeklinde çiziliyor yahu.

Kadir Bey'e buradan teşekkür etmek istiyorum gerçekten yardımcı oluyor

İyi forumlar herkeze

ustam ne yaptın merak ettim açıkçası.sayfayı full okudum. dvd rw yi değiştirdin mi? ben de monsteri düşünüyorum hani sırf serviste bu kadar ilgilenmeleri bile güzel bir şey...

• Şimdilik duruyor dvd-rw hocam, istanbula gidince götüreceğim servise burdan tekrar kargoya vermek istemiyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.