Şimdi Ara

Monster P570WM02 mi MSİ GT70 mi Asus ROG G750JH mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARkadaşlar öncellikle herkese iyi forumlar diliyorum.
    Ben işim gereği çok gezen birisiyim ve bilgisayarım maalesef aşırı ısınma sorunları nedeni ile ne kadar da servise gitse de maalesef yapılamıyor ki zaten çok güçlü bir laptop değil. Benim alacağım bilgisayar beni en az 5 yıl idare etsin benim için yeterlidir. Tam bir oyun hastasıyım oyunları ultrada oynatabilecek sorun çıkarmayacak , ısınma sorunu olmayacak , kasanın görünüşü pek de önemli değil , sesi yeterli olacak. Bütçem 20.000TL . Artık bir alıp tam almayı düşünüyorum.Ne demiş rahmetli Sakıp SABANCI ' Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim'. Ben de artık bunu yerine getirmeyi istiyorum ve sizin gibi değerli forum üyelerine gerçekten ihtiyacım var. Bilgisayarın özelliklerini kısaca açıklayacağım aşağıda siz de bana yardımcı olursanız sevinirim.

Monster P570WM02:
    Ram: 32gb
    İşlemci: i7 3.6 (turbo ile 4.6 ghz)
    Cache: 15mb
    Ekran kartı: Sli Ready GTX770m(3gb)
    Hafıza: 960 gb SSD ve 1TB 7200rpm Harddisk
    Diğerleri standart zaten

MSİ GT70:
    Ram: 32 gb
    İşlemci: 2.7 (turbo ile 3.7 ghz:)
    Cache: 6mb
    Ekran kartı: GTX780m(4gb) veya GTX 880m(8gb)
    Hafıza:384GB SSD ve 1TB 7200 rpm hard disk
    Diğerleri özellikleri standart zaten.

ASUS ROG G750JH
    Ram:32 gb
    İşlemci:i7 2.6ghz (turbo ile 3.6ghz:)
    Cache: 6 mb
    Ekran kartı: GTX780m (4gb)
    Hafıza:512GB SSD ve 1TB 5400 Rpm harddisk
    Dğerleri standart zaten.

Arkadaşlar makinalar bunlar bildiğiniz veya söyledğiniz en ufak birşey beni etkileyecektir. Fiyatımı da yazdım 20.000TL'ye kadar bütçem var.
    Neden kasa toplamıyorsun diyenler olacaktır; sürekli seyahat halindeyim uçakta ve arabada geçiyor hayatım hemen hemen. Yaz geldiği için ise 48 günlük bir tatilim olacak bunu da oyun oynayarak geçireceğim. Cevaplarınızı bekliyorum :)

• Bu arada Monster fiyatı: 18.000TL
    MSİ:7.000TL
    Asus:8.000TL
  • Kimseden bir cevap yok mu :/
  • Monsteri onermem ne kadar paraniz olursa olsun aradaki fiyata deymez mesela digerlerinden birini alirsiniz 2 yil kullanip yine o senenin ayni urununden aldiginizds suanki monsterdan dsha iyi olacak ve daha da ucuza gelecek asus ile MSI arasinda ise iki kasayi da kullanma sansim oldu ikiside son derece sağlam bilgisayarlar ikisinde sizi uzmez ama oyun diyince MSI bana gore birazdaha onplana cikiyor size de tavsiyem ikisi arasinda hangisini onplanda giruyorsaniz onu almaniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SLİ olması ne gibi bir avantaj ve de 8 gb ekran kartı bana yeter mi ? Sizin önerebileceğiniz daha yüksek bir model var mı ?
  • sli gtx 770m iki tane 770m bulundurur ve gtx 880m den biraz daha iyidir ama aradaki farkı hakettiğini düşünmüyorum şuan tek gpu lu en iyi ekran kartı gtx 880m dir az önce asusun ekran kartına dikkat etmemiştim asus yerine de msi tercih etmeniz daha iyi olur ayrıca işlemcisi de asusa göre daha iyi
    gtx 880m oyunlarda verdiği fps lere buradan bakabilirsiniz
    http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-880M.107622.0.html
  • Serdar Bey dedikleriniz mantıkla ama oyun bilgisayarı almamın sebebi mühendislik işlemlerinde de bana yardımcı olacağı için seçeceğim. gtx880m gerçekten sli kadar hızlı . Cache de benim için önemli bir etken monster'daki işlemci gerçekten çok yüksek ve o beni çok cezbetti 4.7 ghz bir işlemci kolay kolay sorun yaşatmaz gibime geliyor.
  • işlemcide sizin için önemliyse dediğiniz gibi olabilir acaba monster da tam olarak hangi işlemci var mesela msi işlemcisi sağlam bir modeli de var
    http://www.pcdepo.com/msi-nb-gt70-2pe-1424tr-dominator-pro-superr2-extreme-notebook-urun11612.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_k -- 26 Nisan 2014; 18:33:53 >
  • Diyelim ki sizin son gönderdiğiniz bilgisayarı aldım. yazın ısınma sorunu yaşar mıyım ?
  • Normalde msi bu modellerinin soğutması güzel ama bu son gönderdiğim modelde işlemci diğerlerine göre çok daha iyi o yüzden ısınmada bir sorun olur mu birşey diyemem
  • Serdar Bey teşekkür ederim . Son gönderdiğiniz linkteki bilgisayarı youtube'da izledim özellikleri herşeyi aynı ve oyunlarda ultra özelliklerde 60 fps veya 30 fps görüyor bilgisayar gerçekten etkileyici. Monster'a o kadar para vereceğime geriye kalan 8.000 tl benim için daha değerli :)
  • Hocam o monster dehset bisey tabi ama benim 20bin tlm olsa msi i alirim gtx880i tabiki kalan paranin bir miktariyla mouse ve klavye alirdim

• bunlar oyun bilgisayarı mac almanızı tavsiye ederim bende islerimi macde hallediyorum.
    Örnek benimkini ben yurtdışından almıştım ama model bu
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/APPLE-MacBook-Pro-ME294TU-A-15-4-in%C3%A7-i7-2-3-GHz-16-GB-512-GB-Notebook,103452,504927,1079445.html?langId=-14

özelden yazabilirsiniz aklınızda soru varsa

• quote:

Orijinalden alıntı: arath0rn

bunlar oyun bilgisayarı mac almanızı tavsiye ederim bende islerimi macde hallediyorum.
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/APPLE-MacBook-Pro-ME294TU-A-15-4-in%C3%A7-i7-2-3-GHz-16-GB-512-GB-Notebook,103452,504927,1079445.html?langId=-14

quote:

Tam bir oyun hastasıyım oyunları ultrada oynatabilecek sorun çıkarmayacak
    demiş hocam sanırım görmemişsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: arath0rn

bunlar oyun bilgisayarı mac almanızı tavsiye ederim bende islerimi macde hallediyorum.

Zaten ben de oyun bilgisayarı arıyorum . Şu anda aklımda MSİ GT70 ve ASUS ROG var .Monster'dan vazgeçtim.

• Hala aklımda msi'ın yazın soğutması nasıl o var. İyiyse artık düşünmeden alacağım fakat iyi değilse daha düşük özellikleri olan asus Rog almak zorunda kalacağım az para vermiyorum. Cooler Boost 2 teknolojisini inceledim iyi gibi görünüyor fandaki ses benim için önemli değil zaten.

Asus ROG'da çift fan var . Gpu ve cpu için ayrı soğutma kullanılıyor bu daha iyi gibi ama özellikleri iyi değil . Bir de Asus Rog'da soğutma bölümlerinde filtreleme var ki bu da bayağı iyi gibi.

Hala kararsızım ve 1-2 hafta sonra yola çıkacağım bir an önce güzel bir tane alıp kalacağım otelde oyun oynamak ve yaz tatilim olduğunda doya doya oyun oynamak istiyorum. (Tabiki makinenin ısınıp kapanmasını da istemiyorum)
  • Bir kaç kişi daha yardımcı olamaz mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havacı41

Bir kaç kişi daha yardımcı olamaz mı ?

msi rahatlıkla alabilirsin ısınması var ama bu asus'la hemen hemen aynı bu yüzden daha alt model almana gerek yok şüphen olmasın. (ısınmada bf4 ultrada)

Msi incelemek istersen ümraniyede oturuyorum inceleyebilirsin istediğin oyunda. Msi yanında gelen aksesuar paketi içinde kulaklık var steel series. Bu dışardaki sesi tamamen duymamanı sağlıyor yani oyun oynarken duymicaksın fan'ı ultrayı açsan bile. Msi aldığın yer'e dikkat et mönitör hediye eden firmalar var mönitör ile almanı tavsiye ederim 27" hediye veriyolar.

Msi'da targus çanta gelcek alırken ekstradan diğer çantasındanda iste çünkü targus çanta çok kaba dağcı çantası gibi yazın onu taşımak istemeyebilirsin diğer çantası daha zarif hediye olarak istersen gönderirler zaten.

Asus çift fan en belirgin özelliği bu ama msi'da içinden geçen soğutma sistemi son derece kaliteli kasasıda çok şık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arath0rn -- 28 Nisan 2014; 12:40:20 >

• arath0rn teşekkür ederim :D. Zaten malum laptoplarda özellikle ki oyun laptoplarındaki sorun ısınma. Bu kapanacak derecelere kadar geliyor mu yoksa turbo fanı açınca gayet rahat bir şekilde devam ediyor mu ?
  • ASUS ROG ' SERİSİNDEN BİR LAPTOP SEÇ BENCE.
    SOĞUTMA KONUSUNDA KİMSE YANINA YAKLAŞAMAZ.PERFORMANS KONUSUNDADA MÜTHİŞ.
    ASUS'TAN ŞAŞMA DERİM !
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.