Şimdi Ara

Monster Power Center HTS-1000, 2600, Signature 5100 Kullanıcı Listesi (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.194
Cevap
10
Favori
130.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Bana kızma, testten önce ne olacağını bilmiyordum... benim sonuca göre ne sesi iyileştirdi ne kötüleştirdi gibi bir fikre varılabilir. Matkap ile filtreli priz varken ve yokken ne olacak bakalım, eski vintage amfim olsa kesin fark çıkardı zira powerline ethernet cihazları duyulabilir parazit yapıyordu bu görece yeni amfi etkilenmiyor.

Amfilerin hoparlör çıkışı için ne olur araştırmak lazım, tahminim iyi tasarlanmış cihazlarda ve güç katında rezervi bol olan tasarımlarda zararlı etkinin olmayacağı, mesela monitör hoparlörüm fişi çekilse bile 1-2 sn çalışmaya devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 11 Şubat 2015; 1:52:38 >
  • Crosstalkta 2 db ye varan farklar çıkmış, buna ne sebep olmuş acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kdundar kullanıcısına yanıt
    Sadece priz değiştiğinde ve değişmediğinde benzer rakamlar çıktığı için ölçüm hatası herhalde (RMAA programının hataları+benim test setup hataları+interconnect kablolarımın dandik oluşu)...

Matkap testini bitirdim, ancak ne yazık ki kesin bir sonuca ulaşmak güç çünkü matkabın tetiğine bastığımda çıkan enerji her defasında farklı oluyor, dolayısı ile yineleyemiyorum aynı koşullarda, belki evde çalışan duran buzdolabı vs de etki ediyor.

Fikir vermesi açısından:

Monitör hoparlör full gain açılı iken monitöre birşey bağlı değilken matkap çalışırken ve çalışmazken, matkap ve hoparlör aynı prizde: tweeter'dan tatlı bir pinknoise duyuyorum, herhangi bir parazit yok. Bir değişiklik olmuyor.

Amfi duvar prizine bağlı, matkap aynı odada başka duvar prizine bağlı, amfiye kulaklık takıp thermal gürültüsünü duyana kadar volume açıyorum, CD ve phono modunun gürültüsünü dinliyorum: pinknoise gürültüsü sadece, matkabın bir etkisi yok

RMAA ile matkabı rastgele çalıştırıp testler yapıyorum, matkap duvar prizinde, ses kartı loopback modunda: RMAA ölçümlerinde bir değişiklik yok

RMAA ile amfi bazen duvar prizinde bazen belkin prizde testleri tekrarlıyorum: Anlamlı bir değişiklik yok.

Sanırım RMAA burst tarzı gürültüleri pek dikkate almıyor ya da etki az olduğu için hesaba pek yansımıyor.

Ses kayıt programı ile amfi duvar prizine bağlı iken veya belkin prize bağlı iken matkabı rastgele çalıştırıp sesi kaydediyorum: Sanki belkin priz varken peak gürültü biraz daha az, zaten öyle olması gerekiyor ama bazen belkin'de duvar prizine göre daha kötü sonuç alıyorum. Tabi kötü dediğim o sesleri duymak için sesin şiddetini çok açmak gerekiyor.

Vardığım sonuç şu: Cihaz müzik çalmaz iken sesi sonuna kadar açtığınızda herhangi bir elektriksel kaynaklı gürültü duymuyorsanız müzik çalınırken duymayı hiç beklemeyin. Eğer kayıt stüdyosu kullanıyorsanız bu tarz gürültüler kayda geçecektir, kolay duyulmasa bile gürültü üreten cihazların hattını ses kayıt cihazlarından izole edin, bu iş için kullanıcıya yönelik prizler yetersiz. Tabi müzikte kullanmayacaksanız kayıt stüdyosunda matkap çalıştırmayın :)

Cihazları korumak için mutlaka korumalı priz kullanın, zira üretici bunları hesaba katıp 50-100 tllik filtreyi cihazın içine koymuştur ancak günümüzde ekonomi eski cihazın bozulması ve yenisinin alınması şeklinde döndüğü için üreticiler bu hesapları bilerek garanti süresinde bozulmaya yakın cihaz üretecek şeklinde ayarlıyorlar ya da bu bozulma süresinden yola çıkıp hemen öncesine garanti süresi bitişini koyuyorlar.

Bosch PSB 5000 RE matkabı ise odyofil bir matkap denebilir, fazla gürültü üretmiyor :)

Not: PC'yi de belkin'e alıp testi bir daha yapayım onu unuttum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 11 Şubat 2015; 11:17:00 >

• PC ve amfi belkin üstünde ve amfi duvarda iken ses kayıt testi yaptım, RMAA ile uğraşmadım bu defa, önceki denemelere ait kayıtlar var istenirse eklerim ama "işte bu" denilebilecek bir değişiklik yok programın gösterdiği, gürültü grafiklerinde de bazı yerlerde farklılıklar var ama bir frekansta iyi gözüken diğerinde kötü gibi birbiri ile çok karşılaştırılamayacak sonuçlar var.

Sonuçlar arada gidip gelse de belkin takılı iken sanki biraz daha az gürültü çıkıyor, tam bunu derken onunla da kötü bir sonuç alıyorum. Gürültü testi için tetiğe basma oranına göre tork veren matkap yerine daha sabit davranan bir kaynak bulmak lazım, en sağlıklı sonuç bu olur bu testten çıkan.

Ses sinyaline etki eden gürültünün oranı şöyle tarif edilebilir, normal ses seviyesinde birşey duyulmuyor, vumetreler bazen peak kısımları gösteriyor.Test bittikten sonra kayıt edilen sesi kulaklıkla dinlerken ses şiddetini sonuna kadar açınca odada saç kurutma makinesi çalıştığını hayal ederseniz matkabın sesteki etkisi de pille çalışan tornavida sesi kadar oluyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 11 Şubat 2015; 12:09:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

Sadece priz değiştiğinde ve değişmediğinde benzer rakamlar çıktığı için ölçüm hatası herhalde (RMAA programının hataları+benim test setup hataları+interconnect kablolarımın dandik oluşu)...

Matkap testini bitirdim, ancak ne yazık ki kesin bir sonuca ulaşmak güç çünkü matkabın tetiğine bastığımda çıkan enerji her defasında farklı oluyor, dolayısı ile yineleyemiyorum aynı koşullarda, belki evde çalışan duran buzdolabı vs de etki ediyor.

Fikir vermesi açısından:

Monitör hoparlör full gain açılı iken monitöre birşey bağlı değilken matkap çalışırken ve çalışmazken, matkap ve hoparlör aynı prizde: tweeter'dan tatlı bir pinknoise duyuyorum, herhangi bir parazit yok. Bir değişiklik olmuyor.

Amfi duvar prizine bağlı, matkap aynı odada başka duvar prizine bağlı, amfiye kulaklık takıp thermal gürültüsünü duyana kadar volume açıyorum, CD ve phono modunun gürültüsünü dinliyorum: pinknoise gürültüsü sadece, matkabın bir etkisi yok

RMAA ile matkabı rastgele çalıştırıp testler yapıyorum, matkap duvar prizinde, ses kartı loopback modunda: RMAA ölçümlerinde bir değişiklik yok

RMAA ile amfi bazen duvar prizinde bazen belkin prizde testleri tekrarlıyorum: Anlamlı bir değişiklik yok.

Sanırım RMAA burst tarzı gürültüleri pek dikkate almıyor ya da etki az olduğu için hesaba pek yansımıyor.

Ses kayıt programı ile amfi duvar prizine bağlı iken veya belkin prize bağlı iken matkabı rastgele çalıştırıp sesi kaydediyorum: Sanki belkin priz varken peak gürültü biraz daha az, zaten öyle olması gerekiyor ama bazen belkin'de duvar prizine göre daha kötü sonuç alıyorum. Tabi kötü dediğim o sesleri duymak için sesin şiddetini çok açmak gerekiyor.

Vardığım sonuç şu: Cihaz müzik çalmaz iken sesi sonuna kadar açtığınızda herhangi bir elektriksel kaynaklı gürültü duymuyorsanız müzik çalınırken duymayı hiç beklemeyin. Eğer kayıt stüdyosu kullanıyorsanız bu tarz gürültüler kayda geçecektir, kolay duyulmasa bile gürültü üreten cihazların hattını ses kayıt cihazlarından izole edin, bu iş için kullanıcıya yönelik prizler yetersiz. Tabi müzikte kullanmayacaksanız kayıt stüdyosunda matkap çalıştırmayın :)

Cihazları korumak için mutlaka korumalı priz kullanın, zira üretici bunları hesaba katıp 50-100 tllik filtreyi cihazın içine koymuştur ancak günümüzde ekonomi eski cihazın bozulması ve yenisinin alınması şeklinde döndüğü için üreticiler bu hesapları bilerek garanti süresinde bozulmaya yakın cihaz üretecek şeklinde ayarlıyorlar ya da bu bozulma süresinden yola çıkıp hemen öncesine garanti süresi bitişini koyuyorlar.

Bosch PSB 5000 RE matkabı ise odyofil bir matkap denebilir, fazla gürültü üretmiyor :)

Not: PC'yi de belkin'e alıp testi bir daha yapayım onu unuttum.

kağıt öğütücüler çok ciddi gürültü kaynağıymış elde varsa denenebilir belki...

Malesef yok., birşeyler düşüneceğim artık vakit bulursam..bu gibi bir testi yapmak da zormuş.. mesela kuvvetli bir elektriksel gürültü yayan cihaz bulsam akustik gürültüsü de ses kartına geçebilir (daha önceki testlerde mikrofonik etkiler almıştım bu defa konu dac altına koyulan ağaç malzemenin yerden gelen titreşimleri emip sesi iyileştirip iyileştirmemesi idi, konu turke****da olacak). Analog tv olsa görüntü testi için paraziti güç kablosu yerine havadan gelebilir vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 11 Şubat 2015; 12:24:53 >
  • dustdevil D kullanıcısına yanıt
    yuksek akim ceken bir elektirik sobasi ufo falan denenebilir bence

• incelemeler icin tesekur ederim bende benzer denemeler yapicam.

bu arada hts1000 bozuk evde yatiyor. bazi arkadaslarda bozuk oldugundan bahsetmis. eger benimkinin parcalari is gorurse ve ugrasacak arkadas varsa gondereyim yedek parca olarak kullanabilirler. pm atabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mandrake2047

Herkese Merhaba
    Ankarada bır arkadasım TTAF nın 3 tır malını almıs benımde yenı haberım oldu ınterconnectler Hdmı lar power kabloları hoparlor kabloları neredeyse butun urun gamı var ama stoga gırmedıklerı ıcın hepsını gorme ımkanım olmadı urunlerın cesıt ve kodları bellı oldugunda ısteyenlere yardımcı olabılırım yarı fıyatına verıcekler butun urunlerı

Ben bugun TTAF super power board u aldım ve bagladım gercekten sık ve kullanıslı malzeme kalıtesıyse tartısılmaz tabıkı teknık anlamda ne kadar yararı olur onu kullandıkca gorucem

bır ıkı resım eklıyorum

Monster Power Center HTS-1000, 2600, Signature 5100 Kullanıcı Listesi Monster Power Center HTS-1000, 2600, Signature 5100 Kullanıcı Listesi Monster Power Center HTS-1000, 2600, Signature 5100 Kullanıcı Listesi Monster Power Center HTS-1000, 2600, Signature 5100 Kullanıcı Listesi Monster Power Center HTS-1000, 2600, Signature 5100 Kullanıcı Listesi

hocam bu cihazın içini gösteren bir resim varmı acaba ? bu arada size pm attım

• yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Bulabilirsem denerim artık. Bu arada ses kartını osiloskop gibi kullanan bir iki program denedim, peak hold özelliği ile bozuntuları canlı görmek ve eski maksimum seviyeyi geçip geçmediğini görmek daha mümkün, bu esnada matkabı ses kartı veya amfiye yaklaştırınca havadan (yani boşluktan) elektromanyetik etki ile çok daha fazla bozuntu oldu. Bu gibi şeylere dikkat eden arkadaşlara tavsiyem elektrik hattı korumalı olsa da havadan gelen etkileri unutmamaları (uzaklığın karesi ile azaldığı için abartmaya gerek yok tabi.)

Iphone'da yön bulmak için manyetik sensörler olduğu için manyetik alanın yoğunluğunu ölçen daha doğrusu sensörden aldığı bilgiyi gösteren programlar var. Matkabı yaklaştırıp test ettim, aşırı etki olmasa da çalıştığında ani etki görülebiliyor. Bir de CRT monitörümü ölçeyim dedim, ondan kaynaklı çok daha fazla manyetik akı oluştu... matkabın etkisini kat kat aştı, ses sinyallerine ve kablolarına etkisi nedir bunu da araştıracağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 11 Şubat 2015; 16:11:34 >

• s.a arkadaşlar elimde monster hts-5100 bulunmakta ve ilk sahibiyim evdeki elektirik tesisatını degiştirdigim alt yapı iyileştirmesi yaptıgımdan satma kararı verdim ilgilenenler 0533 776 89 00 numaradan ulaşabilirler
     Monster Power Center HTS-1000, 2600, Signature 5100 Kullanıcı Listesi Monster Power Center HTS-1000, 2600, Signature 5100 Kullanıcı Listesi

• Monster hts1000 bozulduğundan beri aşağıdaki resimdeki varistör'ü arıyorum ama Konya sokakta hiç arama abi bulamazsın dediler :( çinden gelir ancak dediler ,

Monster Power Center HTS-1000, 2600, Signature 5100 Kullanıcı Listesi

Daha önce kullandığım Belkin 8'li prizi taktım onu kullanıyorum şimdi ancak Monster hts-1000'deki filtreleme daha başarılı bence ... hatta monsterı ilk aldığımda belkin vardı takılı olarak belkini çıkarıp monsterı taktığımda görüntü kalitesindeki farkı hemen algıladım ! ... monster'a yakın kalitede TR' şartlarında ne alabiliriz ? yukardaki ttaf'ın içindeki filtre devresinden kaç tane var acaba ? Mesela hts-1000'in içinde 6-7 tane filtre var ,

Monster Power Center HTS-1000, 2600, Signature 5100 Kullanıcı Listesi

Bu yüzden diğer prizlere göre farkını ortaya koyuyor .. Ancak çabuk bozuluyor ne yapacağımı bilmiyorum iyi birşey almak istiyorum ancak TR'de yok doğru düzgün Filtreli Akım koruyuculu priz

• Bir konuyu anlayamıyorum. Bu tür filtreleme cihazları elektrik şebekesi ile diğer cihazların arasında duruyor. Bu nedenle parazit vb zararlı konuları filtreleyip (ne kadar başardığı ayrı bir konu) cihazları besliyor. Yani cihazın (amfi yada ses kaynağı her ne ise) çıkışını etkileyebilecek bir konumda değil. Yaptığı iş itibariyle en kötü ihtimalle iyi filtreleme yapamazsa ha kullanmışım ha kullanmamışım diyebiliriz ve para tuzağı deriz. Ancak işe yarıyorsa da şebeke elektriğini arındırdığı için cihazlara ve hatta sese ve görüntüye faydası olması lazım.

Sesi kötü yönde etkilemesinin teknik veya mantıken izahını yapabilecek olan var mı? Bir dönem 5100 kullandım ancak çok önemli bir fark hissetmediğim için para bağlamak istemedim. Ayrıca üst düzey elektınik mühendisi bir arkadaşım hi-end cihazların hepsinin güç girişlerinde zaten cihaza uygun tasarlanmış bu tür filtrelerin olduğunu belirtti, yani iyi cihazlar için gerekli olmaması gereken bir ihtiyaç gibi. Kaldı ki monster markasının ürürün çeşitliliğine bakınca çok fazla şişirme ve pazarlama var gibi geliyor.

Özetle sesi iyileştirme ihtimali var ama bozma ihtimalini teknik olarak göremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: klimbergelt

Bir konuyu anlayamıyorum. Bu tür filtreleme cihazları elektrik şebekesi ile diğer cihazların arasında duruyor. Bu nedenle parazit vb zararlı konuları filtreleyip (ne kadar başardığı ayrı bir konu) cihazları besliyor. Yani cihazın (amfi yada ses kaynağı her ne ise) çıkışını etkileyebilecek bir konumda değil. Yaptığı iş itibariyle en kötü ihtimalle iyi filtreleme yapamazsa ha kullanmışım ha kullanmamışım diyebiliriz ve para tuzağı deriz. Ancak işe yarıyorsa da şebeke elektriğini arındırdığı için cihazlara ve hatta sese ve görüntüye faydası olması lazım.

Sesi kötü yönde etkilemesinin teknik veya mantıken izahını yapabilecek olan var mı? Bir dönem 5100 kullandım ancak çok önemli bir fark hissetmediğim için para bağlamak istemedim. Ayrıca üst düzey elektınik mühendisi bir arkadaşım hi-end cihazların hepsinin güç girişlerinde zaten cihaza uygun tasarlanmış bu tür filtrelerin olduğunu belirtti, yani iyi cihazlar için gerekli olmaması gereken bir ihtiyaç gibi. Kaldı ki monster markasının ürürün çeşitliliğine bakınca çok fazla şişirme ve pazarlama var gibi geliyor.

Özetle sesi iyileştirme ihtimali var ama bozma ihtimalini teknik olarak göremiyorum.

Sese temelde iki bakımdan etkisi olumsuz olabilir biri cihazın anlık akım talebini karşılayamaz, ikincisi filtre edeyim derken girişte ac sinüsü bozar, artık cihazların bozuk sinüse ne kadar direnç gösterip düzgün sinüs gibi işlem yapacağına göre olumsuzluk durumu değişir. Dolayısı ile girişte sinüs bekleyen ve buna göre imal edilmiş cihazın çıkışıda doğrudan etkilenir.
    Arkadaşınız doğru söylemiş çoğu cihazın girişinde zaten filtre mevcut ard Arda iki filtre kullanımı nasıl sonuç verecek bakmak lazım...

Ben hic sevemedim bu cihazları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 22 Şubat 2015; 17:53:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Gelir senin ki simdi :)

Bu benim bakış açım ve bildiğim kadarıyla temelde etkileyebilecek iki konu başlığı bu. Başkası kullanır ve doğru bulur, memnun kalır tabi ki olabilir. Ben benim doğruma göre stereo sistemimde kullanmıyorum sinema sistemimde monsterın basit bir filtresi(yapıyormu yapmıyormu onu da bilmiyorum) kullanıyorum orada asıl amacım tv açılınca sistemin geri kalanında açılıyor onun konforu. Stereo için sadece bu ürün değil farklı markalarda ve daha iyi mühendislik ve imalat kalitesi bulunanlarda oldu arasında şu ana kadar benim doğruma göre almaya değer bulduğum olmadı ama denemek istediğim ürünlerde var henüz hepsini denemedim. Kullanacak olsam da sanırım ampliyi doğrudan duvara, kaynağı (iyi bir performans alırsam) filtreye takmayı düşüdürdüm.

• Basit bir akım koruyucu priz bağlı olduğu cihazın anlık güç gereksinimini karşılamasa yine priz üzerindeki sigorta yanmaz mı?

Misal veya amfideki sigorta 8 amper, prizdeki 15 amper olsa, amfi çok fazla akım çektiğinde ve prizde başka yük yoksa ilk amfinin kendisi pes etmez mi?

Kapasitörleri ihmal ettim.. elektrikten anlayan arkadaşlar cevaplayabilirse iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

Basit bir akım koruyucu priz bağlı olduğu cihazın anlık güç gereksinimini karşılamasa yine priz üzerindeki sigorta yanmaz mı?

Misal veya amfideki sigorta 8 amper, prizdeki 15 amper olsa, amfi çok fazla akım çektiğinde ve prizde başka yük yoksa ilk amfinin kendisi pes etmez mi?

Kapasitörleri ihmal ettim.. elektrikten anlayan arkadaşlar cevaplayabilirse iyi olur.

Filtre devresi içermiyorsa ve belirttiği değerleri sağlayabiliyorsa dediğiniz gibi olmalı yalnız burada ilave bir konu daha var filtreyi geçin sadece taktığınız kablo dahi duvardan alınabilecek anlık max akımı kısıtlıyor. Aşağıdaki videonun 1-3 dakilar arasını seyredin...

https://m.youtube.com/watch?v=M-xkQZ4qlDc

Filtreli cihaz konusu başka bir durum zaten sanırım onu sormamışsınız...

Ascc ne diye baktım:

http://www.mikeholt.com/technical-available-short-circuit-current.php

Anladığım kadarı ile elektrik hattından çekilebilecek maksimum akım, bağlı kablolar uzadıkça bu değer düşüyor. Acaba evdeki hatlar ile sigortayı attırmadan bu değerlere çıkılabiliyor mu ve shunyata bu testi ucuz ama kalın bir kablo ile yapsa sonuç ne olacaktı.

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.