Şimdi Ara

Monster Q72P150HM06 alacağım ama bir kaç sorum var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: KARAKAYA

o güzelim ekran kartlarına 15 inç yakışır mı allah aşkına

ben gittim 17 inç olanından sipariş geçtim

bu arada 6970m gtx560 dan çok daha ileridir haberiniz olsun

biri 192bit diğeri 256bit

biri 65v diğeri 100v

"Cok" daha gucludur diyemeyiz. Ekran kartinin sadece bit'ine ve voltuna bakarak sonuca yaklasamayiz. Ama yine de 560m'den daha gucludur ama cok diyebilmeniz icin hic olmazsa gtx 580m veya 6990m olmali. Cunku gtx 560'dan sonra gelen kart 570m ve 6970m.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hotel California

quote:

o güzelim ekran kartlarına 15 inç yakışır mı allah aşkına

ben gittim 17 inç olanından sipariş geçtim

bu arada 6970m gtx560 dan çok daha ileridir haberiniz olsun

biri 192bit diğeri 256bit

biri 65v diğeri 100v

"Cok" daha gucludur diyemeyiz. Ekran kartinin sadece bit'ine ve voltuna bakarak sonuca yaklasamayiz. Ama yine de 560m'den daha gucludur ama cok diyebilmeniz icin hic olmazsa gtx 580m veya 6990m olmali. Cunku gtx 560'dan sonra gelen kart 570m ve 6970m.

hımmm

forumda %40 felan daha iyi dediler ondan bi an seçmiştim onu

fps olarak 10 fps felan fark ediyo

napsam kararsız kaldım ben 560m geri dönüp ram ve işlemciyemi yüklensem ?

normalde ben nvdiacıyım , ati daha performanslıymış 560m nazaran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 30 Kasım 2011; 23:57:36 >

• % 40 560 ile 6990 m araligi. 10 fps 6970 ile 560 arasindaki fark. Bu oyunlara gore degisiyor ama ortalama bozulmuyor tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anadolu Kartalı

% 40 560 ile 6990 m araligi. 10 fps 6970 ile 560 arasindaki fark. Bu oyunlara gore degisiyor ama ortalama bozulmuyor tabii.

10 fps insan hisseder mi acaba ?
  • quote:

quote:

% 40 560 ile 6990 m araligi. 10 fps 6970 ile 560 arasindaki fark. Bu oyunlara gore degisiyor ama ortalama bozulmuyor tabii.

Tabiki fark olur hissedersiniz. Örnek oalrak 20 FPS oyun oynamak için yeterli değil ama 30 FPS ile oynanır.
    Sürekli oyun oynamıyorsanız 560m sizi götürür . Ama böyle bir sistem toplayıp oyunda zorluk çekiceksen masaüstü topla daha iyi olur derim.. 330 tllik fark ödeyip bu kartı almak tabiiki size kalmış.
  • quote:

quote:

quote:

Tabiki fark olur hissedersiniz. Örnek oalrak 20 FPS oyun oynamak için yeterli değil ama 30 FPS ile oynanır.
    Sürekli oyun oynamıyorsanız 560m sizi götürür . Ama böyle bir sistem toplayıp oyunda zorluk çekiceksen masaüstü topla daha iyi olur derim.. 330 tllik fark ödeyip bu kartı almak tabiiki size kalmış.

öğrenciyim

masaüstü bana uymaz full hd akıcı oynatmazsa hd olarak oynayacağım 1680*1050

ileriye dönük olarak 6970m daha mantıklı değil mi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

öğrenciyim

Zor bir soru maddi durmunuzu gözönüne aldığımda durumunuz elvermiyorsa almayın derim ama bütçede problem yoksa %20-25 arası performans farkı yabana atılmamalı ileriye yönelik alabilirisiniz. Zaten 6970 şuanki en güçlü 3. yada 4 single karttır..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

öğrenciyim

Zor bir soru maddi durmunuzu gözönüne aldığımda durumunuz elvermiyorsa almayın derim ama bütçede problem yoksa %20-25 arası performans farkı yabana atılmamalı ileriye yönelik alabilirisiniz. Zaten 6970 şuanki en güçlü 3. yada 4 single karttır..

benim aldığım zaten 6970m bi an 560m ile aynı performans sandım o yüzden soruyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

öğrenciyim

benim aldığım zaten 6970m bi an 560m ile aynı performans sandım o yüzden soruyorum

Aynı olurmu 6970m de kal tabiiki ! 6970m oynatıtğı oyunları youtubeda izlemeni öneririm..

• Valla ben de GTX 560 düşünüyordum fazla para vermek yerine. Ama sonra ne olduysa oldu HD6990 ve 2820QM aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azengin

Valla ben de GTX 560 düşünüyordum fazla para vermek yerine. Ama sonra ne olduysa oldu HD6990 ve 2820QM aldım.

oooo yeeeee

bende 6990 isterdim ama tam yük altındayken 90+ derecelere çıkıyor

ondan bayaa bi etkilendim
  • Sn. Forum Üyeleri ve Değerli Arkadaşlar;

MONSTER Q72P150HM06 15.6" ve MONSTER Q63P170HM04 17.3"modellerinde kampanyalarımız 30 Kasım tarihi itibariyle sona ermiştir. Yoğun talebiniz için teşekkür ediyoruz. % 10 indirim kampanyası ile ilgili gelen talepleri değerlendirerek 2 yeni modelimiz bugün itibariyle satışa sunulmuştur.

MONSTER Q72P150HM07 15.6" ve MONSTER Q63P170HM05 17.3" modellerimizde 18 Aralık tarihine kadar geçerli olacak %10 indirim kampanyası fırsatını kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz arkadaşlar.

Fırsatları TWITTER ve FACEBOOK sayfalarımızda, DONANIM HABER FORUM vehttp://www.monsternotebook.com.tr' da takip edin !..

Selamlar,

İlhan YILMAZ
    Genel MÜDÜR

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan@fokusshop.com

Sn. Forum Üyeleri ve Değerli Arkadaşlar;

MONSTER Q72P150HM06 15.6" ve MONSTER Q63P170HM04 17.3"modellerinde kampanyalarımız 30 Kasım tarihi itibariyle sona ermiştir. Yoğun talebiniz için teşekkür ediyoruz. % 10 indirim kampanyası ile ilgili gelen talepleri değerlendirerek 2 yeni modelimiz bugün itibariyle satışa sunulmuştur.

MONSTER Q72P150HM07 15.6" ve MONSTER Q63P170HM05 17.3" modellerimizde 18 Aralık tarihine kadar geçerli olacak %10 indirim kampanyası fırsatını kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz arkadaşlar.

Fırsatları TWITTER ve FACEBOOK sayfalarımızda, DONANIM HABER FORUM vehttp://www.monsternotebook.com.tr' da takip edin !..

Selamlar,

İlhan YILMAZ
    Genel MÜDÜR

Sn. İlhan bey, müsait olduğunuzda sorularıma cevap verebilir misiniz acaba?

• Evet bende cevapları bekliyorum...
  • 30 gün sonra teslim diyor...
    2-3 sonra teslim alma şansım yok mu*
  • Artık HM07 oldu yeni çıktığı için mecburen beklemen gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakkibulut

Merhaba arkadaşlar, ben Monster Q72P150HM06 modelini kendime göre configure ettim ve almayı planlıyorum. Hatta bugün kampanya bitmeden sipariş verebilirsem çok mesut olacağım ancak kafamda bazı sorular var onları buradan sormak istiyorum.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, ben ödevlerle raporlarla ve sınavlarla boğuşan, excell, word ve pdflerin arasında boğulmuş bir öğrenciyim. Packard Bell marka bir laptopum vardı ancak Koyuncu Elektronik (packard bell yetkili teknik servis) kötü niyetli davrandığı için şu anda onlarla davalığım ve süreç devam ediyor. Mahkeme süreci bittikten sonra bütün detaylarıyla bu forumlarda bu konuyla ilgili bilgilendirme yapacağım. Yani ben ağzı dili servis kavramından yanmış birisi olarak araştırmalarımı yaptım ve özellikle bu forumlardaki fokus yetkililerinin ilgisinden son derece güven kazandım diyebilirim. Gerek forumlarda, gerekse çeşitli internet sitelerinde monster markası hakkında olumlu ya da olumsuz kullanıcı yorumlarını arattım ve gördüğüm şuydu ki olumsuz yorum çok çok azdı. Bu yüzden kararımı neredeyse monsterdan yana verdim diyebilirim ancak bir kaç sorum var. Sorulara geçecek olursak;

1-) İşlemci seçeneğimi Intel® Core™ i7-2760QM 4-Cores; 6MB L3; 2.40GHz > 3.50GHz; 1600 MHz; 45W; 32nm (ES)'dan yana yapmak istiyorum. İşlemci araştırmalarım da tamam. Bütçem ve kafam buna uyuyor ancak bu işlemciler (ES) yani intel'in artık desteklemediği işlemciler. Bunların OEM olanından alma şansım yok mu acaba?

2-) Ölü pixel olayında 1 aydan sonra diğer markalar gibi 5 ölü pixel olunca mı değişim yapılıyor?

3-) Bu kadar iyi özellikli bir makinada ısınma sorunu olmadığı kanısına vardım araştırmalarım sonucunda fakat bu kadar üst düzey teknoloji barındıran bir aletin soğutması nasıl yapılıyor?

4-) ES işlemciler içi 3 yıl garanti olduğu doğru mudur? Yani 3 yıl boyunca ben intel tarafından değilse bile fokus tarafından desteklenecek miyim?

5-) işletim sistemi opsiyonel olduğu için ve recovery diski falan oluşturamayacağım için, gerekli driverler vs. laptop ile birlikte yollanıyor mu ve yollanıyorsa sonrasında da ürünlerin güncel driverlarını müşterilerin takip etmesi için bir siteye ya da bir duyuruya konuyor mu? müşteriler güncel driverlardan bir şekilde haberdar ediliyor mu? Driver desteği fokus tarafından sağlanıyor mu?

6-) Demin de bahsettiğim gibi ısınma problemi olmadığı kanısına vardım ancak bu sefer de aklıma şu geliyor ki bu ısınmayı önleyebilmek için çük iyi bir fan sistemi olmalı. Bu fanlar çalışırken ses çıkartabilir. Bilgisayarın çalışırken, oyun oynarken vs. çıkarttığı ses nasıl? Ses rahatsız edici değildir umarım..

7-) Bir yerde gördüm, Ankara'da satış noktanız varmış sanırım. Çok sevindim bu bilgi gerçek midir? Dokunup da alabilecek miyim laptopumu?

8-) Ürünü beğenmediğim takdirde 15 gün içinde odamın rengine uymadı desem bile geri iade edebileceğim ve ödediğim ücreti geri alabileceğim yazıyordu. Bu 15 günlük süreç ürünü benim teslim aldığım tarihten itibaren devam ediyor değil mi?

9-) Diyelim ki ürünümde donanımsal bir arıza çıktı ancak kasasında, ekranında ya da klavyesinde bir zarar yok. Aras kargoya verdim ve kargoda başına bir iş geldi, diyelim ki ekranı çatlattılar. Ben böyle bir durumda ekranı benim çatlatmadığımı nasıl ıspatlayabilirim? Fokus bilgisayar bu gibi durumlarda ne yapar? Aras kargoyla uğraşmak durumunda kalmayı istemem doğrusu. Örnek olarak, yukarda bahsettiğim laptopumun 4. servis dönüşünde sıvıya maruz kaldığı ve ısı temasına maruz kaldığı söylenmişti Koyuncu tarafından. Ancak öyle bir şey asla olmamıştı ne bir sıvı ne bir ısı teması. Büyük ihtimalle serviste kasıtlı olarak sıvıya maruz bırakıldı ve üstüne sigara külü düşürüldü çünkü para iadesi istemiştim. Ancak ben bilgisayarımı Vatan bilgisayar aracılığıyla gönderdiğimden ve vatan'da laptop teslim alınırken fiziksel inceleme yapıldığından ne ısı ne de sıvı teması olmadığından teslim alma formunda böyle bir şey yazmıyordu. Ve bu şekilde bu zararı bilgisayara benim vermediğimi ben kanıtlayabileceğim diye düşünüyorum. Elimde bir belge var ancak kargoda başına bir şey gelirse böyle bir belgem vs. olmayacak, Ankara'da oturuyorum ve pc servisi için de taa istanbullara gelemem haliyle o yüzden özellikle bu soru dili yanmış biri olarak benim için çok önemli.

10-) Dediğim gibi dilim yandı ve o konuda başım çok ağrıdı. 2 sene önce yaklaşık 1700e aldığım laptoptan 4 kez servis süreleri de dahil 7-8 aydır yararlanamamaktayım. Böyle bir şeyi bir daha kaldıramam. Zaten zar zor harçlıklarımdan keserek almıştım keza monsteri de kredi çekerek ve devam eden davamı kazanacağımı düşünerek alacağım. Ailem de bilinmedik bir marka almamı istemiyorlar ama onları bir şekilde razı ederim ancak başıma yine aynı türevde bir olay gelirse ben yüzümü yerden kaldıramam. O yüzden servis konusunda ve müşteri yanında olma konusunda fokus bilgisayara güvenebilir miyim diye son bir kez daha soruyorum ve konumu bitiriyorum.

İlgilenenlere şimdiden çok çok teşekkürler
    Saygılar
    Bora Eser

Bu arada sistemim
    MONSTER® Q72P150HM06 15.6"
    8GB; 2x 4GB; DDR3-1600; PC-12800; Kingston HyperX KIT; CL9; 204pin - 2 SODIMMs : (132,00 TL)
    2GB GDDR5 AMD Radeon Mobility HD6970M; 256-Bit; DX11; MXM 3.0b; 100W (SORUNUZ) : (330,00 TL)
    Notebook Sırt Çantası : (0,00 TL)
    Intel® Core™ i7-2760QM 4-Cores; 6MB L3; 2.40GHz > 3.50GHz; 1600 MHz; 45W; 32nm (ES) : (66,00 TL)
    12 - 21 Aralık 2011 Tarihleri Arasında Teslim : (0,00 TL)
    2nd Generation Intel® HM65 Express Chipset : (0,00 TL)
    15.6" Full HD ( 1920 x 1080 ) Parlak LED Ekran : (0,00 TL)
    30 Gün Sıfır Pixel Hatası Garantisi : (0,00 TL)
    500GB Seagate® 7200RPM 16MB ST9500420AS : (0,00 TL)
    8x Multi DVD +-RW/-RAM WRITER; Dual Layer; Tray Load; SATA : (0,00 TL)
    Türkçe Klavye (TR) : (0,00 TL)
    Ücretsiz İşletim Sistemi " Linux " : (0,00 TL)
    2-in-1; 802.11b/g/n WLAN and Bluetooth™ v3.0 Module; Half Mini-Card PCIe Adapter : (0,00 TL)
    2.0 MP Kamera : (0,00 TL)
    Parmak İzi Okuyucusu : (0,00 TL)
    Internal Bluetooth™ v3.0 : (0,00 TL)
    bunun hakkında da yorum yapabilirseniz çok sevinirim.

Sn. hakkibulut ve Değerli Arkadaşlar;

Sorularınıza sırasıyla yanıt vermeye çalışacağım inşallah.

1.) Maalesef OEM işlemcili olarak bu modelimizi alabilmeniz mümkün değildir. Bu konuyla ilgili başka bir sayfada yaptığım açıklamanın bir kısmını aynen buraya da ekledim.

ES ( QS ) işlemciler 3 YIL firmamızın garantisi altındadır. Zaten satın aldığınız ürün tüm özellikleri ile 2 yıl boyunca garanti kapsamındadır. Ürünle ilgili bir sorunla karşılaşmanız halinde 2005 yılından beri olduğu gibi memnuniyetle ürünü bize gönderebilir ve çözüm üretilmesini sağlayabilirsiniz. Intel OEM işlemcilere zaten garanti süresi içinde de olsa destek vermemektedir. Garanti konusunda işlemciniz ne olursa olsun tüm talepleriniz için bizimle irtibata geçmeniz gerekmektedir. Ekte Intel' in sayfasından alınmış bir açıklama görselini bulabilirsiniz.
     Monster Q72P150HM06 alacağım ama bir kaç sorum var

2.) Ölü piksel konusunda hiçbir markanın uygulamadığı bir biçimde ilk 30 gün için " 0 PİKSEL HATASI GARANTİSİ " veriyoruz. Bu süre içinde sadece 1 adet bile hatalı pikselle karşılaşsanız anında panelinizi yenisiyle değiştiriyoruz. 30 günlük sürenin bitiminden itibaren ise diğer markaların uyguladığı uluslararası kuralları uyguluyoruz arkadaşlar.

3.) Ürün üzerinde işlemci ve ekran kartını soğutan 2 adet fan ve soğutucu mevcuttur arkadaşlar. Ürünümüzde problem olarak kabul edilebilecek bir ısınma sözkonusu değildir.

4.) Doğrudur, ES işlemciler 3 yıl firmamız garantisi altındadır. 1. maddede belirttiğim gibi Intel zaten OEM işlemcilerede garanti vermemektedir. Garanti, ürünlerimizde kullandığımız bütün bileşenler için firmamız tarafından verilmektedir.

5.) Sürücü desteği tarafımızdan verilmektedir ve MONSTER Notebook' unuz ile sürücüler gönderilmektedir.

6.) Rahatsız edici boyutta olmamakla birlikte ürün normal sınırlar içinde fan sesi ile çalışmaktadır. Bu doğal durum, yüksek performanslı bir oyun notebook modeli için kabul edilebilir sınırlardadır ve sorun teşkil etmemektedir.

7.) Ankara' da Oğuzlar Bilgisayar aracılığı ile ürünümüzü satın alabilirsiniz.

8.) 15 günlük iade süreci ürünün faturasının kesilmesi ve teslimatın yapılması ile başlamaktadır. Beğenmezseniz bu hakkınızdan faydalanabilirsiniz.

9.) Servis uygulamaları bizim de en üst düzeyde hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir konu. Bu konuda sizi ve firmamızı koruyacak biçimde hareket etmeye gayret edeceğimizden emin olabilirsiniz.

• ilhan bey merhaba,
    detaylı açıklamalarınız için teşekkürler...
    daha önce gündeme getirmiş olduğum belirli işlemciler içerisindeki ekran kartının (intel HD 3000) aktif olup olmadığı hususunda bir açıklama yapabilirseniz bizleri aydınlatmış olursunuz...
    güçlü ekran kartını performanslı işlemlerde ve oyunlarda kulanırken işlemciye tümleşik HD 3000 ekran kartının da düşük performanslı uygulamalarda hem batarya ömrü, hem fan sesi hem de düşük güç tüketimi açısından faydalı olacağı kanaatindeyim...
  • 2 ay gecikmeli alirken 330 tl + kdv düsülüyor peki bu süreyi uzatsak biraz daha indirim oluyor mu benim pek acelem yokda
  • Sn. Forum Üyeleri ve Değerli Arkadaşlar;

MONSTER Q72P150HM06 modelinde biraz önce yeni bir kampanya duyurusu yaptık ve sizlerle paylaşmak istedim. Bu modeli almayı düşünen arkadaşlarımız SOSYAL AĞLARIN ve FORUMUN gücünü kullanarak % 10 İNDİRİM FIRSATI YAKALAYABİLECEKLER !..

" Q72P150HM06 modelini %10 indirimli almak için facebook veya forumdan 5 arkadaş konuşup indirim zamanını belirleyin, Birlikte alıp, Kazanın ! "

KAMPANYA AKIŞI VE DETAYLAR

1.) Kampanyadan faydalanmak için öncelikle forumdan, twitter' dan ve facebook' dan 5 arkadaşın aralarında konuşarak MONSTER Q72P150HM06 modelini aynı zamanda, birlikte almaya karar vermeleri gerekiyor arkadaşlar.
    2.) Bu kararı verdikten sonra aranızda belirlediğiniz zamanı ve siparişi geçecek 5 kişinin ismini bizewww.monsternotebook.com.tr web sitemizin iletişim bölümü aracılığıyla bildiriyorsunuz.
    3.) Bizde bildirdiğiniz saat aralığında 1 saat için MONSTER Q72P150HM06 modelini % 10 indirimli olarak 5 kişinin indirimli olarak sipariş verebilmesi için satışa açıyoruz arkadaşlar.
    4.) 5 kişinin siparişini belirlenen 1 saatlik süre içinde web sitemiz üzerinden geçmesini bekliyoruz ve siparişlerin geçilmesini takiben Q72P150HM06 modelini web sitemizde satışa kapatıyoruz.
    5.) Kampanya 30 Aralık' a kadar devam edecek arkadaşlar, bilginiz olsun.

SOSYAL AĞLARIN ve FORUMUN gücünden faydalanmanızı ve %10 İNDİRİM Fırsatını kaçırmamanızı tavsiye ediyorum !..

Selamlar,

İlhan YILMAZ
    Genel MÜDÜR

Not : Siparişlerin geçerli olabilmesi için belirlenen saat aralığında 5 kişiye ait siparişin web sitemiz üzerinden mutlaka geçilmiş olması gerekmektedir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.