Şimdi Ara

Monster Tulpar T7 v2.6.1 Kapanma sorunu[Servise Gitti ve Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni almış olduğum bu modelde APB ,Cs Go gibi oyunlarda durduk yere bilgisayar pat diye kapanıyor.Ses çıkarıyor genelde oyunları açarken yüksek miktarda.Isınma değerleri işlemci boşta 40-45 oyunda iste 65-70 arası gidip geliyor.Turbo fan açıkken bu değerler düşse bile turbo fan açık olduğu halde pat diye kapandı.Olan şeylerin belirtisi ısınma gibi dursada değerler normal gibi duruyor.Mail attım ve telefonla geri döndüler anlattım derdimi ancak mesai bittiği için sanırsam yarın ilgilenicekler.Neyse lafı çok uzattım bu problemin kaynağı ne olabilir arkadaşlar?4100 lira gibi bi değer ödedik bilgisayara ve sonuçta gtx 970m 3gb ekran kartının ve i7 işlemcili bir bilgisayarın böyle problemi olmamalı diye düşünüyorum.Ne yapmalıyım sizce ?
    Yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgoth Bauglir -- 22 Temmuz 2015; 9:19:54 >

• Morgoth Bauglir M kullanıcısına yanıt
    Isıyı hangi program ile ölçüyorsun. Real temp ile log şeklinde ölçmüyorsan eğer birde böyle denemende fayda var. Dediğin gibi ısınma ile alakalı gözüküyor sanki.
  • Hw monitörle ölçmüştüm dediğiniz ile tekrar ölçüm yapıp size geri döneyim ama bende ısınma problemi olduğunu düşünüyorum her ne kadar ordaki değerler öyle gösterse de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: immortalizmm

Isıyı hangi program ile ölçüyorsun. Real temp ile log şeklinde ölçmüyorsan eğer birde böyle denemende fayda var. Dediğin gibi ısınma ile alakalı gözüküyor sanki.

Bu programla da 45-50 gibi bir ölçüm yaptı.Bilgisayarın pat diye kendini kapatması aklıma sadece ısınma sorununu getiriyor.Ama programlarla da pat diye kapanmasını sağlayacak değerler almıyorum.Bakalım yarın da sorun çözülmezse geri göndereceğim.Uzak bir şehirde oturmasak iyiydi

• https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1994971/fe970157-d393-47a4-ad53-341fc97eab0f.png
    EVGA ile GPU değerleri böyle çıktı.Ekran kartı için yüksek bir değer değil mi
  • Up yardım arkadaşlar
    Bu tarz programlardan alıyor alabilirsin. Mavi ekranı. Temiz bir kurulum yapıp. Sistemi denemeni tavsiye ederim. ilk 3. parti yazılımları kaldırıp dneyebilirsin. Olmadı format gerekebilir. Bu tarz programların buna msı afterburnerda dahil Bsod mavi ekrana sebebiyet verdiği gözlemlenmiştir. ;)
    Edit: Evet ısıda yüksek boşdamı bu. Monster teknik servis macun sürmeyi unuttu herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortalizmm -- 15 Temmuz 2015; 20:53:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu tarz programlardan alıyor alabilirsin. Mavi ekranı. Temiz bir kurulum yapıp. Sistemi denemeni tavsiye ederim. ilk 3. parti yazılımları kaldırıp dneyebilirsin. Olmadı format gerekebilir. Bu tarz programların buna msı afterburnerda dahil Bsod mavi ekrana sebebiyet verdiği gözlemlenmiştir. ;)
    Edit: Evet ısıda yüksek boşdamı bu. Monster teknik servis macun sürmeyi unuttu herhalde.

Anladım hocam ama mavi ekran değil.Direk böyle şlak diye kapanıyor.Olmadı iade edicem bilgisayarı :(
    O zaman sorun ısı kesinlikle. Mavi ekran değilse. Cihazın keşke 3 fanlı olanını alsaymışsınız. O cihaz bu sıcaklarda dahi 70 dereceyi geçmiyor. GTA 5' de bile. Benin anlamadığım cihaz yeni değil mi? Servis hiç mi test yapıp görmemiş bu sorunu garip gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortalizmm -- 15 Temmuz 2015; 20:58:52 >
  • quote:

O zaman sorun ısı kesinlikle. Mavi ekran değilse. Cihazın keşke 3 fanlı olanını alsaymışsınız. O cihaz bu sıcaklarda dahi 70 dereceyi geçmiyor. GTA 5' de bile. Benin anlamadığım cihaz yeni değil mi? Servis hiç mi test yapıp görmemiş bu sorunu garip gerçekten.

Cihaz yeni daha ilk gün elimde oyunları yükledim böyle sorunla karşılaştım işte.Değişim yapıyorlar demi daha 5 gün bile olmadı.
    Zaten programlarda o kadar ısıya ulaşmaz kapanacak seviyeye gelmez kolay kolay. Yükte sıkıntı oluyor, demek. Büyük ihtimal yanlış uygulanmış bir macun durumu söz konusu. Servis geçen gün Cihaz yurtdısından gelirken thermal pad ile geliyor diyordu biz hiç ellemiyoruz. Dileyen müşterilerimiz kendi termal değişini yapıyor. Yada bize yolluyor diye.
    Yaparlar. Tabi ki. Kendinde macun uygulaması yapabilirsin.
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-stg1-thermal-macun.html Bu ürünü öneririm. Hem kullanımı kolay. Hem performanslı. ;)
  • quote:

Yaparlar. Tabi ki. Kendinde macun uygulaması yapabilirsin.
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-stg1-thermal-macun.html Bu ürünü öneririm. Hem kullanımı kolay. Hem performanslı. ;)

Ben bu tarz işleri hiç ama hiç anlamam hocam :( En iyisi daha sıcağı sıcağınayken gönderiyim halletsinler de gidip gelmesi uzak baya bir zaman alıyor Antalyaya(alanya).
    Bu arada sağolasın hocam senide yorduk ^^
    Edit:Lolde bile kapandı
    Şaşırttı beni bu monster sonuçta 4000 lira verip lol dahi oynuyamamak ilginç bir şeymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgoth Bauglir -- 15 Temmuz 2015; 21:12:08 >

Sen sağol dostum. Bende akdeniz bölgesinde sayılırım. Bizim buralar yanıyor. Bildiğin üzere, ama cihazın kapanmaması lazım. Bende GTA 5 de cihazın ısındığını hissediyorum. Ama hiç kapandığını görmedim. Onun termal macununda sıkıntı var. Tahminimce. Gta 5 ısı değerlerim;)

• Valla hocam ne mutlu size.Sizinkini modeli neydi ayıptır sorması?.Burası alanya dışarısı alev alsa da klima nerdeyse 24 saat açık oda serin yani öyle diyeyim
    Bende abra a5 v1 var. O zaman hiç sıkıntı olmaması lazım.
  • Anladım hocam sorun donanımsal olduğu belli zaten.Dediğin gibi termal macun vb gibi bir sorunu var.Çok sağol bu arada seni de yordum
    Ben yine de müşteri hizmetlerini haberdar edeyim de bi ara baksın konuya
    Sen sağol bro. Tekrardan geçmiş olsun. Umarım kısa zamanda çözerler.
    Sn. Morgoth Bauglir;

İlk mesajınızda teknik servisimizi aradığınızı ancak mesai bitimine denk geldiği için ertesi gün ilgilenecekler demişsiniz. Sonrasında arkadaşlarımızı tekrar arayabildiniz mi ya da arkadaşlarımız size geri dönüş yaptı mı?

Eğer sizinle hala iletişime geçilmemiş ise ya da siz bir daha bizimle iletişime geçmediyseniz 0 216 449 49 30 numaralı iletişim numaramızdan arkadaşlarımızı tekrar aramanızı ve probleminizi tekrar iletmenizi rica ediyoruz.

Arkadaşlarımıza size memnuniyetle yardımcı olacaklardır.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.