Şimdi Ara

Moser Marka Traş makinesi ama Hangisi??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
41.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Beyler Moser 1400 almayı düşünüyorum klasik model. Fakat kararsız kaldım 1400 Mini mi alsam yoksa büyük olan 1400den mi alsam diye; genelde sakal kesimi için kullanıcam. Bu modelleri kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum karar vermek açısından.
  • Arkadaşlar moser 1400'e alternatif iyi makine önerebilir misiniz fiyatı çok pahalı olmayan. 1 yıl civarıdır 1400 kullanıyorum, vibrasyonu olsun, kafa ayarı bozulması olsun, taraklarının kullanışsızlığı olsun iyice canımı sıktı. Daha stabil çalışan ve tarakları pratik olan ama aynı efektiflikte keism yapan makine arıyorum. Etap var aynı mosere benziyor daha pahalı. Philips 5110 var ama ne kadar iyi keser bilemem. Kesinlikle kablolu olmalı.
  • aliexpress.com
    US $28.5 43% OFF|Ev Aletleri'ten Saç Kesme Makineleri'de RIWA Profesyonel Saç Kesme Makinesi X9 Orijinal Ambalaj Ile Bıçak Saç Kesme Makinesi Berber Saç Düzeltici AliExpress'da - 11.11Bekarlar Günü
    http://tr.aliexpress.com/item/Riwa-fast-charging-time-silver-cool-shape-lithium-battery-titanium-ceramic-blade-professional-hair-clipper-X9/32219754403.html?detailNewVersion=2&spm=2114.13010208.99999999.273.kT4RmZ

• MOSER 1884 LİPRO modelini aldım. Saç kesiminindeki kaliteyi yazmaya gerek yoktur sanırım. Sakal için düşünenler; jiletle tıraş olur üstünden 2-3 gün geçer ya bunun da en kısa sakal kesme oranı o kadardır.(Benim gibi çok hafif kirli sakal bıraksın diyorsanız idealdir.) Zaten araştırdığım kadarıyla (gerek internet gerek berbere danışmam) Hem saç hem de sakalları sinek kaydı alıcak bir makine yok sanırım. Moser 1400 modellerin de sakal kesme oranı 0.1 bu modelinde 0.7 olması bana göre tek eleştirilecek yönü olabilir. Ucuz yollu (şarjsız kablolu ağır olması sıkıntı olmaz) bir şey almak istiyorsanız efsane 1400 modeli de işinizi görür. Ürün hakkında merak ettiğiniz sorular olursa yardımcı olmaya çalışırım. Moser Türkiye distiribütörühttp://www.fonexkozmetik.com/ dur. En garanti güvenilir yer bura sanırım. Ben berberimin tavsiyesi üzerine İzmir gıda çarşısındaki berber toptancısından aldım. Almanyada ki kuzenime fiyat sordurdum. Almanya da 50 TL daha ucuz (: o kadar bir fark çıkmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: JookerTurk

Ben moser kullanıcısıyım. Güzel makine motoru güçlü. Kirli sakal için ideal. Ama ben biraz daha kısa kesmesi için ayarını değiştirmek istiyorum, dün akşam makineyi açtım ama ayar nasıl yapılıyor bilemedim bilen varmı acaba?

vidalarını sökebilirsen degiştirebilirsin ama tam baş belası vidalarını sökmek kaynatılmış gibi ben zar zor söktüm bıçakları birbirine yaklaştırdım şimdi sıfır gibi kesiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: serverous2013

3 4 ay önce aldım kesinlikle moser almayın saç kıllarını temizlemek için ön vidalarını çıkarıyım dedim daha ilk geldiğinden itibaren çıkmadı zaten ısınınca çıkar diyodum zamanla, çıkmadı, bugün içini açıyım dedim içinde küçük bi şey mi var vidaların arkasında die sonra kapattım makineyi tıraş olıyım dedim kesmedi sakallarımı yani anlıcanız param güme gitti moser kesinlikle almayın

dedigin çok dogru vidalarını çıkarmak nerdeyse imkansız ,içini açamayınca makina tamizlenmiyor kısacası makina çöp oluyor,,ben inat ettim büyük bir tornavida ve 2 tanede bana yardımcı olan elemanla açtım içini ,,ikisi makinayı tuttu bende tornavidayı çevirdim açtık,,içini bir güzel temizledim sonra bıçakları birbirine iyice yaklaştırdım ,,makina yeniden dogmuş gibi oldu,,sıfır gibi kesmeye başladı bıçakları birbirine yaklaştırınca,,çok çok zor vidalarını çıkarmak araştırdıgım kadarıyla orjinal moseri anlamanın bir yoluda buymuş

•  Moser Marka Traş makinesi ama Hangisi???
    Moser 1584 Li+Pro Mini
    2 senedir kullanıyorum ve çok memnun um. Para sını fazlası ile hak etti ve hiç bir şekil de körelme yok. Ben saçlarımı sıfır lamak için kullanıyor um fakat kirli sakal için de ideal.Ve sakın bu makina yı dandik ürünler ile kıyaslama yın..Sizi asla yarı yolda bırakmaz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueshadov -- 26 Ağustos 2016; 18:47:33 >
  • zolthar kullanıcısına yanıt
    Saç kesimi düşünüyosan büyük olanı almalısın
  • Arkadaşlar geçen konuya baya detaylı bir mesaj yazıyordum ki bir anda mesaj uçtu, sinirlenip tekrar yazmamıştım ama şimdi konuyu aktif görünce yardımcı olması açısından yazıyorum.

Bende moser 1400 var. İki yıldan fazladır da kendi saçımı kendim kesiyorum. Bir kere şunun altını çizmek istiyorum şu an moser 1400 inanılmaz abartılan bir makine. Nedenlerine geleyim.

Aletin artıları:

+Elektrikten güç alması, gücünü hiç kaybetmemesi
    +Kafa ve bıçaklarının sağlamlığı uzun ömrü
    +Çok efektif zorlanmadan kesim yapması

Eksilere bakalım
    -Çok kaba, ağır, ergonomik olmayan tasarımı
    -Çok gürültülü çalışması
    -Çok titresimli çalışması
    -Kısa sürede çok ısınması
    -İkide bir kafa ayarı istemesi
    -Hassas kesim ayar imkanı olmaması
    -Taraklarının kalitesizliği, kabalığı, ince ayara imkan vermemesi

Tüm bunlara baktığınız zaman alet bir süre sonra külfet olmaya başlıyor. Titreşimi, ısınması, tarak çıkarma takmanın rahatsızlığı, ince ayar yapmanın mümkün olmaması sinir ediyor. Düz ben 3'e vurayım diyorsanız tamam ama şekil yapmak istiyorsanız zor, ayrıca uzunluk ölçüsü yok hiçbir yerde, bir kere kestiğiniz saçı bir daha aynı boyda kesmek için aleti hiç ellemeden kaldırmanız lazım. Tarağı çıkarırsanız bir daha taktığnızda aynı ölçüyü bulamazsınız çünkü hiçbir gösterge vs yok. Ayrıca kafasına düdük gibi sünger koymuşlar iki temizlikte yırtılıyor oradan motor kısmına saç dolmaya başlıyor. Bu sebeblerden ötürü ben bıkıp daha kullanışlı bir makine aradım.

Piyasada en popüler saç kesme makineleri philips modeller ama onların pek çok şikayeti var. En önemlisi kafa tasarımından ötürü aletin çok çabuk saçla tıkanıp kesmemesi, taraklarının kaba tasarımı, esneyen ve güven vermeyen kalitesiz taraklar gibi. Bunun üzerine braun olsun, remington olsun bütün marka modelleri inceledim. Hiçbirinde istediğim şekilde 1mm aralıklarla saç kesen makine yok. Çoğunun kesme aralığı 3er mm gidiyor ki bu şekilli saç kesmek, katmanları yedirmek için kesinlikle yeterli değil. Bir panasonicte üst model bir alet var 1mm kesen o da aşırı pahalı. Ne yaparız derken babyliss e709e saç kesme makinesine rasladım. Kibar görünümlü, çift taraklı, tarakları kulak arkasına gireilecek gibi kibar tasarımlı ve 1er mm kesme aralığı olan tam istediğim gibi bir alete benziyordu. Daha önce aynı markanın sakal düzeltme makinesini de almıştım ve bugüne kadar sorunsuz kullanıyordum fiyatı da hemen hemen moser 1400le aynı bulunca uygun geldi aldım.

Moser Marka Traş makinesi ama Hangisi???

Yaklaşık 4-5 aydır kullanıyorum ve çok memnunum. Makinede üç tarak var. Biri hassas tarak 0,5-4,5mm arası 5 kademe hassas tarak, 3-18m arası 1er mm aralıklı kısa tarak ve 21-36mm arası yine 1er mm arası uzun tarak. Yani kesim aralıkları inanılmaz kullanışlı. Tarakları süper portatif tasarımlı kulak arkası vs her yere giriyor, tıkanma derdi yok. Uzunluk ayarını gövdede bir halkadan yapıyorsunuz ve bu halka baya sert bir halka. Öyle yanlışlıkla ayar kaçtı olayı asla yok. Taraklar çok sıkı oturuyor, esnedi, düştü, çıktı ayarı bozuldu olayı asla yok. Makine ele çok iyi oturuyor, moserin yarı ağırlığından hafif. Sesi çok daha düşük. Titreşim sıfıra yakın. Isınma da aynı şekilde uzun süre kullansanız bile çok az. Hem şarjlı hem kablodan kullanılabiliyor. Şarjı oldukça iyi gidiyor. Bıçakları -bence- moserden daha keskin. Moserin kafası çok daha tok metal bir kafa ve gücle kesim yapıyor, bu alet onun 3te biri gücünde belki ama bıçakları çok keskin ve keskinlikle işi bitiriyor. Saçı kestiğinizi bile hissetmiyorsunuz tereyağı gibi alıyor. Temizlemesi çok kolay. Moserin dangoz tasarımı ve hiç pratik olmayan tarak ayarlama olaylarından sonra ilaç gibi geldi yemin ederim. 5 dakika iş bitiyor. İster düz numara yap ister şekil yap, ayar aralığı çok geniş olup ince ince gittiğinden her şekle uygun ve şu an 76 lira civarına bulunabiliyor nette. Bu aleti gönül rahatlığıyla saçını kesmek isteyenlere tavsiye ederim. Kesinlikle mosere bulaşmayın. Üst serilerinde bile adam gibi pratik tarak kullanımı yok.

Bana göre moser profesyonel dükkan işi, evde kendi güzel güzel saçını kesecek adama gelmeyecek marka.

• Benim gibi tam 0 tıraş olan ve sonucunda batık ve tahriş olan arkadaşlar vardır. Bu tahriş olayıyla uğraşmamak için 0 a en yakın tıraş eden Moserin yeni serisi 1591 T-Cut var. Bu üründen dahada kısa tıraş eden ürün biliyorsanız bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftada 1 kez saçlarımı 1 numara kestiriyorum kısa saç yakışıyor bana buda ayda 4 defa kuaföre gidiyorum demek traş başı 25 TL ödüyorum haftalık ayda 100 tl yılda 1200 tl para yapıyor. Artık iyi bir makine almanın zamanı geldi sanırım saçlarını düzenli olarak 1 numara gibi kesen arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. 1200 Lirayıda daha hayırlı işlerde kullanırız artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: icankilicc

Benim gibi tam 0 tıraş olan ve sonucunda batık ve tahriş olan arkadaşlar vardır. Bu tahriş olayıyla uğraşmamak için 0 a en yakın tıraş eden Moserin yeni serisi 1591 T-Cut var. Bu üründen dahada kısa tıraş eden ürün biliyorsanız bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Hocam ben de de chrome style var büyük oolanı. 0.7 mm ve garantisi de doldu neredeyse 4 yılı aşkındır kullanıyorum. dün şarj olma da sorun oldu ortada kaldım. Hem yedek hemde daha ince tıraş eden T-Cut düşünüyorum. Bı çağının T şeklinde ve geniş olmasının veya başka bir dezavantajı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samonite

quote:

Orijinalden alıntı: icankilicc

Benim gibi tam 0 tıraş olan ve sonucunda batık ve tahriş olan arkadaşlar vardır. Bu tahriş olayıyla uğraşmamak için 0 a en yakın tıraş eden Moserin yeni serisi 1591 T-Cut var. Bu üründen dahada kısa tıraş eden ürün biliyorsanız bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Hocam ben de de chrome style var büyük oolanı. 0.7 mm ve garantisi de doldu neredeyse 4 yılı aşkındır kullanıyorum. dün şarj olma da sorun oldu ortada kaldım. Hem yedek hemde daha ince tıraş eden T-Cut düşünüyorum. Bı çağının T şeklinde ve geniş olmasının veya başka bir dezavantajı var mı?

Hocam cihazı satın aldınız mı ? Bende almayı düşünüyorum önerir misiniz?

• icankilicc İ kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl memnun musun? Hepsiburada'da tahriş ediyor kesiyor falan diyor ne kadar doğru?

Bu arada bende 2-3 senedir lithium un büyük ve küçüğünü kullanıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Moser 1884 li pro bu makine saç kesme makinelerinin en üst seviyesidir. Diğer moserler den farkı bıçağı dir. Diamond blade bıçak bileyletmenize gerek kalmaz kişisel kullanımda. Ve lityum pili 45 dakka da şarj olur ve çok uzun süre kullanırsınız. İlaveten şarj olurken de kullanırsınız stand olarakta şarj edersiniz fiyatı şuanda 1000tl 1200tl arasında... 600ze vereceğim pazarlık için aramayınız.
    Garantiden sifir pil aldım ama takmadım onuda vericem. Bu arada makinenin garantisi bitmiştir.
    Sinek kaydi tras makinesiyle takas olur.
    Braun 9 serisi
    Panasonic arc5 serisi modellerle..

• Hala 2020 olmuş korona gelmiş kaç seneye aşkındır moser t-cut kullanıyorum. :D bakımını ara sıra yaparım yağ ile... bana mısın demiyor. Ben aldığımda dolar bu kadar yüksek değildi dolar uçtu fiyatı yüksek olmuş ama hakkını veriyor. Tahriş falan yapmadı ama sakalım kıvırcık çok uzatınca birden kesmeye çalışınca çekme yapıyor. Sakalı uzatınca ucuz makineyle olup kısa sakalları 0 a yakın yapmak için t-cut kullanıyorum. Sinek kaydı yapmasa da tıraşlı bir surat oluyor. Kamu personeli olunca sıkıntı yaşamasam da bakımlı olmak için moser t-cut kullanıyorum. Ömürlük bir cihaz tahminimce daha senelerce kullanabileceğimi tahmin ediyorum. 1 saatte şarjı tam doluyor. @ririii @OnurFB1453
  • icankilicc İ kullanıcısına yanıt
    Çekme yapıyorsa yağı az olabilir ama t-cut genelde sıfıra yakın kesimler için.

• Aynen yağlamaya üşeniyorum bazen o zamana denk geldi hep şimdi fark ettim. Yalnız fiyatları ateş ediyor artık. Bozulma olursa tahminimce philips oneblade veya remington cureblade alırım. Çok yakın tıraşlar yapıyorlar.
  • Benimde 1884 Li Pro bozuldu şarjdayken ışığın yanıp sönmesi lazım sönmüyordu devamlı yanıyordu,bende içini açtım kartı kırdım servise yolladım:) bu arada mesadepo sitesinde ürünün tüm yedek parçası var. Traş makinesi bulamayan ordan toplasa yeni makine yapar valla.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.