Şimdi Ara

Mosfetler, orjinalmi sahtemi, tespit-test sonuçları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir mosfet ancak bu kadar orjinal olur, süper yaa, 420 Khz.de canavar gibi çalışıyor.

Mosfetler, orjinalmi sahtemi, tespit-test sonuçları
  • Bu denemelerde pwm sürücü olarak SG3524 kullandım. TL494, SG3525, UC3843 gibi entegrelerde kullanılabilir. Tabi osiloskop mevcutsa duty oranı ve hz sayısını ayar edip istenilen çıkışı da elde edebilirsiniz. Ör; benim el tipi 1 MHz max. çıkışa sahip bir osi.

• Yeni gelen AOTL66912 leri bu gün test ettim. Datasheet'inde ne deniyorsa gerçekten çıktı, yani orjinalmiş. Bu sefer 6,3 amper sabit akım uyguladım gate voltajlarını değiştirdim. Eklediğim resimdeki gibi gayet güzel sonuçlar aldım.

• Nasreddin Hoca'ya sormuşlar. Hocam eskiyen ay'ı ne yaparlar? Hoca cevap vermiş;kırpar kırpar yıldız yaparlar.Mosfetler, orjinalmi sahtemi, tespit-test sonuçları 

Aynen böyle bozulan transistorleri, PC psu'dan çıkan sağlam E13007 transistörleri kesip kırpıp güçlü mosfet yapıyoruz hamdolsun.

• Mosfetler de akım testi doğru bir testmiş. Transistör tester cihazı ile de o akım test sonuçları birbirini tutuyor. IRFB4110 sahte çıkıyordu test cihazı ile de aynen sahte çıkıyor. Bir mosfet de kapasitans değerleri çok önemlidir. Datasheet de görüleceği gibi test sonucu en az 4 kat daha düşük çıkıyor ve sahteliğini yakalamış oluyoruz.

Bunun yanında datasheet inde yazılan değerden daha yüksek (gerçekten orjinal) kapasitans değerleri çıkan mosfetler de var elimde. Vel hasıl; sahtemi değil mi ancak satın aldıktan sonra karar verebiliriz, sahte ise elimizde kaldı vesselam.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.