Şimdi Ara

MOSSO legarda 1621 msm v Bol resimli inceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
6
Favori
16.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BLLDGRZ

Mosso markası kron , salcano , bianchi gibi markalara nazaran nasıldır ? Servis kalitesiyle iyi midir ? Birde kullanıcılardan duymak istiyorum

Ümit bisiklet, türkiye distribütörü dolayısıyla servis olayında sorun yok. Hatta yaşadığım şehirdeki servis, bianchi, sedona kron salcano vs gibi bilindik markalarında servisi. Servis teki arkadaş ta bayağı övdü fiyatına göre baya iyi demişti. Tabii ki bisikletin kalitesini eskidikçe anlayacağız.

Görenler bisikletten anlayanlar da bisikleti merak edip inceliyorlar genelde. İlgi çekiyor tasarımı ile de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mosso markası kron , salcano , bianchi gibi markalara nazaran nasıldır ? Servis kalitesiyle iyi midir ? Birde kullanıcılardan duymak istiyorum

Kron ve Salcano'dan bir iki gömlek üstte kadro yapısı olarak. Bianchi gibi İtalyan markaları kadar ünlü ve kaliteli değil.

Türkiye pazarına yeni girmiş bir marka ve pazar payı edinmeye çalışıyor. Ancak servis ağı fazla yok. Bianchi, Carraro ve Whistle Türkiye'de Accel Bisiklet tarafından üretiliyor.

Merida ise Alman markası ve kadrosu ithal geliyor. Türkiye'de Aslı Bisiklet dist. yapıyor diye biliyorum.

Mosso bisikletlerdeki maşalar genelde Zoom ya da Suntour'un giriş modelleri oluyor. İleride değiştirmek isteyebilirsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

quote:

Kron ve Salcano'dan bir iki gömlek üstte kadro yapısı olarak. Bianchi gibi İtalyan markaları kadar ünlü ve kaliteli değil.

Türkiye pazarına yeni girmiş bir marka ve pazar payı edinmeye çalışıyor. Ancak servis ağı fazla yok. Bianchi, Carraro ve Whistle Türkiye'de Accel Bisiklet tarafından üretiliyor.

Merida ise Alman markası ve kadrosu ithal geliyor. Türkiye'de Aslı Bisiklet dist. yapıyor diye biliyorum.

Mosso bisikletlerdeki maşalar genelde Zoom ya da Suntour'un giriş modelleri oluyor. İleride değiştirmek isteyebilirsin...

Maşa konusunda hakkaten haklısın.

• Bisikletin eskidikçe kalitesini daha iyi anlayacağız demiştim eski yazılarda lakin eskimeye imkan bulamadan çalındı bisikletim.

Kilidi ile birlikte kayıplara karıştı. Belliki profesyonel bir iş.

Sizlerin başına gelmemesi dileğiyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

quote:

Bianchi Sanırım Bisiklet üretimini Türkiye'de yapıyor.

Merida Alman değil aksine Taiwan Markasıdır Ki Tawian Merida, Mosso ve Giant ile başı çeken bir ülke.

Mosso Kadro ve Maşa üretiminde dünyada başı çeker, birçok markanın maşa ve kadrosunu üretiyor

• Merida, Tayvan temelli ama kataloglarinda designed in Germany yazisini gordum birkac kez. Almanya'da da bir sirket var sanirim.

Bianchi, hem burada hem Italya'da uretiliyor. Italyan olanlari kadar kaliteli degil.

Mosso ise bir zamanlar Giant icin kadro uretiyordu ama suan bircok inceledigim kadro Giant tarafindan uretilmisti.

• Probably best for Trek gibi bir ibare vardı üzerinde. Trek için son zamanlarda kadro üretmiş olabilir.

Mosso nun duruşu gerçekten güzeldi. Bisikleti düşünenler canlı görsün mutlaka

• Selam beyler Mosso Legarda 1621 Msm V model bisikletimi fazla kullanamadığım için satıyorum. Tahmini 250 - 300km civarı kullanıldı. 1 sene garantisi devam etmekte. Bütün özellikler konu sahibi arkadaşının dediği ile aynı sadece lastikler rubena 700x40c. Şehir bisikleti olduğundan ve kullandığım yollar sahil kesimi ( malum yollar çakır çukur avrupa kıtası sahil bölgesinde ) araba trafiğinde olduğu için rahatlık bakımından bu lastikleri seçtim. Daha bakımları yeni yapıldı. Sadece fren pabuçlarında biraz eskime mevcut. Geri kalan bütün ayarları, yağlanması filan titizlikle yapıldı. 1 sene daha garantisi sürmekte. Bisikleti alacak arkadaşa birçok aksesuarı hediye edeceğim. Aksesuarlar ;

Standart üstündeki zil.
    Suluk kafesi ( standart metal suluk kafesi )
    Roswheel sele borusu çantası ( kozmetik olarak çok iyi cüzdan, telefon gibi birçok aksesuarı rahatlıkla alabilecek şekilde )
    Btwin sele altı çantası ( yama, yedek lastik, alyan vs vs gibi bisiklet tamir ekipmanlarının hepsini alabilecek kapasitede çok amaçlı çanta )
    Yama seti ( Yaklaşık 15 - 20 tane arası yama ve 2 adet biri hiç açılmamış yapıştırıcı )
    Kask ( Az kullanıldı ama kalitesi üst düzey değil. Konfor ve güvenlik açısından tatmin edici, koruyucu. Markası Btwin marka kaskın )
    1 Adet kutusunda yedek lastik
    2 Adet lastikler için levye
    Usb ile sarj imkanına sahip arka led ışık.

Bütün aksesuarlar ile birlikte aklımdaki fiyat 850TL'dir. Pazarlık sünnettir. İlgilenen arkadaşlar İstanbul içi gelip görebilir. Konuyu daha kirletmemek amacı ile fotoğrafları eklemedim. Dileyen arkadaşlara özel mesaj ile atabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ImPerspektif

Selam beyler Mosso Legarda 1621 Msm V model bisikletimi fazla kullanamadığım için satıyorum. Tahmini 250 - 300km civarı kullanıldı. 1 sene garantisi devam etmekte. Bütün özellikler konu sahibi arkadaşının dediği ile aynı sadece lastikler rubena 700x40c. Şehir bisikleti olduğundan ve kullandığım yollar sahil kesimi ( malum yollar çakır çukur avrupa kıtası sahil bölgesinde ) araba trafiğinde olduğu için rahatlık bakımından bu lastikleri seçtim. Daha bakımları yeni yapıldı. Sadece fren pabuçlarında biraz eskime mevcut. Geri kalan bütün ayarları, yağlanması filan titizlikle yapıldı. 1 sene daha garantisi sürmekte. Bisikleti alacak arkadaşa birçok aksesuarı hediye edeceğim. Aksesuarlar ;

Standart üstündeki zil.
    Suluk kafesi ( standart metal suluk kafesi )
    Roswheel sele borusu çantası ( kozmetik olarak çok iyi cüzdan, telefon gibi birçok aksesuarı rahatlıkla alabilecek şekilde )
    Btwin sele altı çantası ( yama, yedek lastik, alyan vs vs gibi bisiklet tamir ekipmanlarının hepsini alabilecek kapasitede çok amaçlı çanta )
    Yama seti ( Yaklaşık 15 - 20 tane arası yama ve 2 adet biri hiç açılmamış yapıştırıcı )
    Kask ( Az kullanıldı ama kalitesi üst düzey değil. Konfor ve güvenlik açısından tatmin edici, koruyucu. Markası Btwin marka kaskın )
    1 Adet kutusunda yedek lastik
    2 Adet lastikler için levye
    Usb ile sarj imkanına sahip arka led ışık.

Bütün aksesuarlar ile birlikte aklımdaki fiyat 850TL'dir. Pazarlık sünnettir. İlgilenen arkadaşlar İstanbul içi gelip görebilir. Konuyu daha kirletmemek amacı ile fotoğrafları eklemedim. Dileyen arkadaşlara özel mesaj ile atabilirim.

Affınıza sığınarak satış için yazdıklarınıza ekleme yapmak isterim.

Bisiklet yanında aksesuarları hediye edeceğim demişiniz, Bisikletin sıfır fiyatını inceledim 790 TL civarına geliyor. Sanırım peşin daha uyguna alınabilir.

Bu durumda yanındaki aksesuarlar bisikletin 2.el olduğunu da varsayarsak aksine ücret mukabili eklenmiş fiyata oluyor.

Bu durumu göze alarak fiyat güncellemesi yaparsanız belki daha hızlı elden çıkarma şansınız olur.

Saygılarımla..

• Arkadaşlar işe gidip gelmek için bisiklet alacağım gidiş geliş 20 km. Araştırma yaptım ve aşağıdaki bisikletlerden birine karar vermek istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz sizce hangisini almalıyım. Yada sizin tavsiyeleriniz var mıdır. Teşekkürler.
    SALCANO CİTY FUN 60 850 TL
    MOSSO LEGARDA 1721 MSV V 950 TL
    CORELLİ PİERRE 5.0 880 TL
  • afsarbey A kullanıcısına yanıt
    Seçtiğiniz bisikletlerin hepsi giriş seviye şehir bisikletleri. Mosso yu dha uyguna bulursunuz bayisinden. Corelli bilmiyorum ama diğer ikisi üzmez. İşini görür sadece işe gidiş gelişte kullanacaksan

• turkismail T kullanıcısına yanıt
    mesajınız ve ilginiz için teşekkürler. kullanım amacım işe gidip gelmek 10 km gidiş 10 km geliş haftasonlarıda en fazla 25-30 km gezinti yaparım. bu kullanım için beni yormayacak üzmeyecek bir bisiklet almak istiyorum.
    Mosso hem daha hafif, hem arka vites takımı bir ölçü daha iyi daha yakışıklı :) maşa olarak ikiside vasatı geçemez. Bence birebir mağazadan 800-850 bandında alınacak mosso daha mantıklı olcaktır.

Bende kararsız kalmıştım

En iyi olumlu yorumlar

Carrarro

Mosso

Mesela kron zamanında çok iyiydi şuan hesaplı olsa bile tourney en düşük vites sistemli geliyor aynı fiyatta Mosso daha iyi üst model vites sistemi var

• Kron un artısı ömür boyu garantili kadrosu. Halen devam ediyor mu bilmiyorum.

Mosso nun kadro kalitesi diğerlerinden çok önde. Bir kaç yıl sonra daha fazla tanındığında bu fiyatlara bulmak imkansız olur diye düşünüyorum.

• 1721 modelleri satışa çıkmış, yeni revizyon. Pek kıyaslamadım ama acaba şehir bisikleti olan bu Mosso'ya mı yönelmeli yoksa Decathlon'dan dağ bisikleti modellerine mi bakmalı? Marka mukayesesi için bilgi kadar tecrübe de lazım sanırım.
  • Kullanım şeklinize göre dağ yada şehir bisikletine karar verdikten sonra kıyaslamaya başlamak daha doğru olur sanırım.

• Nétwork kullanıcısına yanıt
    Marka karar verdiyseniz Mosso-Carraro-Sedona-Kron-Salcano

Her markanın Dag-Sehir veya Hibrit diye tabir edilen modelleri var

Mosso güzel marka ister şehir modelini ister dağ modelini alın

• quote:

Orijinalden alıntı: turkismail

Kullanım şeklinize göre dağ yada şehir bisikletine karar verdikten sonra kıyaslamaya başlamak daha doğru olur sanırım.

Ben biraz sert kullandığım için mtb daha yakın geliyor. O yüzden mukayese etmiştim. Bu şehir bisikleti ama dağ bisikletini andıran kısmı vardı sanırım öyle bahsediliyordu.

Gerçi decathlonda v fren olanın donanımları çok düşük. Üst modele çıkıncada hidrolik oluyor. V fren daha mantıklı bi seçim sanırım bakım ve pratikliği yönünden.

• Nétwork kullanıcısına yanıt
    Öyle narin bir bisiklet değil. Sert kullansanızda alabilirsiniz. Zaten esasınta tur bisikleti bu uzun turlarda dayanıklılık üzerine tasarımı. Sanki dağ bisikleti ile şu klasik şehir bisikletlerinin arasında bir şey. Bence tam size göre olacaktır.

V fren kesinlikle daha mantıklı. Aynı düşüncedeyiz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.