Şimdi Ara

Motion flow'u takılmayan LED tv??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: egesengun

Dediğiniz doğru, kötünün iyisini arıyorum resmen. Bazı testler var elimde, onlarla yaptığım testlerde kabul edebileceğim düzeyde olanlar sharp, sony ve philips oldu. Bu olayda dikkat etmek gereken noktanın dikey veya yatay kaymalarda da farkettiğini gördüm. Gözlemlerden sonra Samsung ve Lg'yi direk çıkardım olasılıklardan. Loewe'lerde sorun görmedim ama cüzdanımda sorun çıktı bu sefer de

Arada kaldığım tvler:

Philips 40PFL7606 2000TL
    Philips 40PFL5507 2000TL
    Philips 46PFL7696 2500TL
    Sony 40NX720 2500TL
    Sony 40EX720 2000TL

Bir de ses sistemi alacağım için fiyatı olabildiğince 2000'e yakın tutmaya çalışıyorum. Ama araştırmalarım ve fiyatlar şunu gösteriyor ki Philips 6000 serisini bekleyeceğim fiyatların düşmesi için. Bir de Philips'te 6000 serisi çift çekirdek olacak, bunun motion'a etkisi var mı yoksa sadece multimedia konusunda akıcılık için mi koyuldu?

42st50 46st50
    bütçene göre vt30 veya 50 serileri
    ama kesinlikle maç için plazma, plazma ise pana!
    led ise philips !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 2 Temmuz 2012; 10:25:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bps

quote:

Orijinalden alıntı: 2Berk

Motionflow konusunda asiri hassas biriyseniz benim gibi kesinlikle sony aliniz. Lg'nin LM860 full led paneli bile buyuk hatalar yapiyor motionflow'da. Sony'nin ve Philips'in ust modellerinden baskasi bu konularda maalesef yan sanayi gibi kaliyor.
    Yanliz dikkat, NX serisi 100hz paneldir. HX ler 200hz. (2012 model)
    Motionflow konusunda da kesinlikle plazmadan uzak durun zira en kotu sonuc onlarda.

Ben tam tersini bliyorum. motivonflow konusunda sıradan plazmalar bile üst seri ledlerden iyidir.Onun için maç izleyecekseniz plazmayı tercih edin derler.

Bende plazmanın maçlarda daha iyi oldugunu biliyorum

• Arkadaşlar yukarıda bahsettiğim sorun televizyondan değil, uydu alıcısından kaynaklanıyormuş.
    130tl civarında bir paraya aldıgım next & nextstar marka hd uydu alıcısı ile izlediğim avrupa futbol şampiyonası bana hiç zevk vermemişti.
    yukarıda ve ilgili bir kaç topic'te bahsettiğim gibi hızlı görüntülerde problem yaşıyordum.

geçen gün elime korax mini hd uydu alıcısı geçti.
    televizyona bağladım.
    önce kayan yazılardaki düzelme dikkatimi çekti.
    next & nextstar'da kayan yazılar duraksayarak ilerliyordu.
    avuç içi büyüklüğündeki korax'ta ise pürüssüz bir şekilde akıyordu.

olayın dank etmesi ise geçen gün olimpiyatlardaki brezilya - honduras maçını izlerken gerçekleşti.
    EURO2012 gibi bu maçı da trt hd'de izliyordum.
    ama maç gayat akıcıydı.
    hiçbir takılma/duraksama vs. yaşamadım.
    o an anladım ki sorun televizyonumda değil uydu alıcısındaydı.
    demek ki next & nextstar'ın motoru hızlı görüntüleri işleyemiyordu.
    küçücük korax mini hd'de ise hiçbir sorun yoktu ve televizyonumun maçlardaki performansını ilk defa görmüş oldum.

bu vesileyle haziran ayındaki sorularımın cevaplarını bulmuş oldum.
    55NX720 televizyonlarında motionflow sorunu yoktur. futbol maçları için uygundur.

ve görmüş oldum ki uydu alıcısı ve kablo, tv performansını direkt etkileyen unsurlardır, bunları iyi seçmek gerekir.

• Arkadaşlar herkese selam , konuyu görünce yazamadan edemedim , samsung 40D6000 kullanıcısıyım , motion flow sorununu bir tek ben mi farkediyorum diye çok canım sıkılmıştı , tv yi gören arkadaşlarim zaten görüntü güzel olduğu için iyi akıyor mu diye bakmıyorlar hiç , samsungda tespit ettiğim , motion plus modlarından sadece "netleştir" olanda frame sıçraması yapmıyor , ayrıca bilmiyorum tam olarak belki pcnin ekran kartı yetersizkalıyordur ama mesela digitürk hd uydu alıcısından gelen görüntü de hiç sıçrama olmuyor , full hd media player aldım ondada yaptı , geriye 2-3 seçenek kaldı play station, bluray oynatici ya da bilgisayarın ekran kartı değişimi , bu konuda yapılabilecek başka birşey varsa önerilere açığım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: egesengun

Merhabalar,

Az buçuk bulutlanma, ışık sızması çok derdim değil. 3D, DLNA, web brower, wi-fi, lag, flash hiç derdim değil. Tek olmazsa olmazım motion flowun akıcılığı. Görüntüde ufakveya büyük bir nesne akarken takılma, frame atlama, çözünürlük düşmesi, görüntünün kasması olmayacak bir tv arıyorum

Bu doğrultuda 40" ve üstü hangi tv'yi önerirsiniz tecrübelerinize dayanarak? Forumu bir kaç senedir takip ediyorum fakat istediğim kriter üzerinde duranı fazla görmedim. Bütçe maksimum 3000 civarı.

Haydi üstadlar, bilgilerinizi esirgemeyin, bekliyorum önerileri

bu sorunları yaşamak n 3000 tl gibi komik rakamlarada gerek yok kalite istiyorsan panasonic neo plazmalara bakmalısın;)

yağ gibi akıcı ne ms ne hz düşünmene gerek yok;)

• quote:

Orijinalden alıntı: keremfilm

Arkadaşlar herkese selam , konuyu görünce yazamadan edemedim , samsung 40D6000 kullanıcısıyım , motion flow sorununu bir tek ben mi farkediyorum diye çok canım sıkılmıştı , tv yi gören arkadaşlarim zaten görüntü güzel olduğu için iyi akıyor mu diye bakmıyorlar hiç , samsungda tespit ettiğim , motion plus modlarından sadece "netleştir" olanda frame sıçraması yapmıyor , ayrıca bilmiyorum tam olarak belki pcnin ekran kartı yetersizkalıyordur ama mesela digitürk hd uydu alıcısından gelen görüntü de hiç sıçrama olmuyor , full hd media player aldım ondada yaptı , geriye 2-3 seçenek kaldı play station, bluray oynatici ya da bilgisayarın ekran kartı değişimi , bu konuda yapılabilecek başka birşey varsa önerilere açığım

samsg.tvler görüntü anlamında zaten en başarısız tvler arasında. birinci amacı iyi görüntü vermek olan TV kavramında sams.lg gibi markalar maglesef akıllarına gelen herseyi tvlere yükleyerek vatandasın gözdesi haline girmeye çalışmaktalar, başarıyorlarda zaten. vatandaş bu tvlerin mediacentarlardaki demolarıni görerek smart özelliklerine bakarak tv alıyor (halbuki smart özelliği 150-200 tlye bi player alarak halledebiliyorsun) alıyor ama evinde dediğin gibi hızlı sahneli bir aksion filmi veya futbol/basketbol yayını açtıgında heleki orda sınıf bir uydu alıcı ile ister hd olsun ister olmasın kanalların %90ı SD oldugu için fark etmiyor acayip bir karelenme bulanma renklerin birbirine girmesi gibi sorunlar cıkıyor ortaya bunu tv.den biraz anlayan kişiler çok rahatlıkla gözlemleyebiliyor..
    bu aksaklıkları tvnin kendi ayarlarından biraz halledebilirsin ama yok edilmesi zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

Orijinalden alıntı: keremfilm

Arkadaşlar herkese selam , konuyu görünce yazamadan edemedim , samsung 40D6000 kullanıcısıyım , motion flow sorununu bir tek ben mi farkediyorum diye çok canım sıkılmıştı , tv yi gören arkadaşlarim zaten görüntü güzel olduğu için iyi akıyor mu diye bakmıyorlar hiç , samsungda tespit ettiğim , motion plus modlarından sadece "netleştir" olanda frame sıçraması yapmıyor , ayrıca bilmiyorum tam olarak belki pcnin ekran kartı yetersizkalıyordur ama mesela digitürk hd uydu alıcısından gelen görüntü de hiç sıçrama olmuyor , full hd media player aldım ondada yaptı , geriye 2-3 seçenek kaldı play station, bluray oynatici ya da bilgisayarın ekran kartı değişimi , bu konuda yapılabilecek başka birşey varsa önerilere açığım

samsg.tvler görüntü anlamında zaten en başarısız tvler arasında. birinci amacı iyi görüntü vermek olan TV kavramında sams.lg gibi markalar maglesef akıllarına gelen herseyi tvlere yükleyerek vatandasın gözdesi haline girmeye çalışmaktalar, başarıyorlarda zaten. vatandaş bu tvlerin mediacentarlardaki demolarıni görerek smart özelliklerine bakarak tv alıyor (halbuki smart özelliği 150-200 tlye bi player alarak halledebiliyorsun) alıyor ama evinde dediğin gibi hızlı sahneli bir aksion filmi veya futbol/basketbol yayını açtıgında heleki orda sınıf bir uydu alıcı ile ister hd olsun ister olmasın kanalların %90ı SD oldugu için fark etmiyor acayip bir karelenme bulanma renklerin birbirine girmesi gibi sorunlar cıkıyor ortaya bunu tv.den biraz anlayan kişiler çok rahatlıkla gözlemleyebiliyor..
    bu aksaklıkları tvnin kendi ayarlarından biraz halledebilirsin ama yok edilmesi zor.

Maalesef soylediginiz gibi piyasada durum ama yanlis anlasilma olmasin , ben bluray gibi aksin istemiyorum diyenler icin sahibi oldugum 40d6000 cok iyi bir tv , bluray gibi akmiyor mu akyor ama hep degil sanirim tv ye goruntu beslemesi yapan aygitin saglam olmasi lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.