Şimdi Ara

>>MOTO ROKR E2 İNCELEMESİ VE ROKR E2 PLATFORMU<< (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.814
Cevap
1
Favori
340.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İŞTE oldu ZMPLAYER i de çalıştırmayı başardım...

Ama hala nasıl mpkg ler kuruluyor bilmiyorum kendi yöntemimle yaptım işte çalışıyor..

• Ben ZMPLAYERı yüklemeye çalışırken bütün mp3lerimi kaybetmiştim.tebrikler biroldh;E2 ile harikalar yaratmaya devam ediyosun gene....
  • en yakın zamanda aranızda olacağım. zaten e398 ede zamanla nasıl bi çok yeni özellik kazandırıp ilk halinden oldukça farklı bir noktada ise ki hala yeni yazılımlar çikmaya devam ediyor.eminim ki
    rokr e2 de şu anki noktasından daha üstün bi telefon haline gelecektir.
    bu forumda w810 çok övülmüştür. ama elime alıp incelediğimde çabuk sıkıldım telden .kamerada resim
    konusunda üstün olduğunu kabul ediyoruz ama bunu dişinda bana çekici gelmedi . fiyatıda zaten şu an
    makul seviyelere geldi.. sağlıcakla..
  • Seni aramıza bekliyoruz u555.Haydi E2 ciler artık fiyatta düştü..... hepinizi aramıza bekliyoruz
  • Zmplayer varya manyak bişi.. Oynattığı formatlar dikkat ve uzantılar dikkat

*.divx (divx uzantısı divx in kendi converter programı ile yapılıyor yani son E2 de DİVX 6.5 kodlama bile çalışıyor)
    *.avi(divx halinde)
    *.avi(xvid halinde)

gerisini zaten boşverin
    mpeg
    avi
    wmv
    mov ......gibi tüm medyaları oynatıyor....

İnanılmaz ama ALTYAZI desteği var.. Prison break divx olarak E2 de izlemek hemde altyazılı manyak görüntü var DİVX diyorum 320*240 25-30 fps 400-1000 bitrate herşeyi açıyor çünkü Zmplayer E2nin işlemcisini en iyi biçimde kullanıyor.. Bu telefondan artık ne isteyeceğimi bilmiyorum istediğim en çok özellikler geldi artık..

Zmplayer nasıl kurulur onu az sonra foruma ekleyeceğim şimdi siz ctunesi kurun..

cTunes KURULUMU

ROKR E2 ye Ctunes NASIL YÜKLENİR ?
    Ctunes nedir?= ctunes şu pahalı mp3 çalarlar varya(ipod apple a aittir) işte ipod ların son çıkanlarının menüsüdür.. e2 ipod la aynı oluyor kullanımı.. Bu programı yapan kişi Chandan(MOTOROLA da yazılım mühendisi olarak çalışıyor..) o yüzden "c"tunes.
    ctunes i mp3 dinlemek için mükemmel seçimdir. . Fotolarada bakın ama sakın video izlemeye çalışmayın çünkü divx filan desteği yok sadece normal avi destekliyor(normal avi nin de bir sürü çeşidi vardır) normal avi çok yer kaplar ve görüntü iyi olmaz o yüzden Ctunes i sadece ve sadece mp3 ve foto için kullanın... Ctunes ile mp3 dinlemek daha zevkli çünkü liste oluşturmadan direk mp3 lerinizi liste gibi görebiliyor. İstediğiniz şarkıya anında geçebiliyorsunuz.. divx xvid gibi kodlanmış filmlerinizi Zmplayer ile oynatacaksınız..

mp3 Ctunes
    filmler Zmplayer işte süper ikili...

BAŞLIYORUZ (not: Daha anlaşılır şekilde yazıyı güncelledim.)

Şimdi bunu indirin..http://dosyam.net/?id=5rmklo Bunun içinde Ctunes ve kendim hazırladığım e2 için doğru kodları olan txt dosyası var.. Uğraşmak istemeyenlar için onuda koydum aşağıdaki kod lar değiştirilerek eklenmesi gerek burayı atlayabilirsiniz çünkü dediğim gibi benim hazırladığım "registry" dosyasını diğerini silerek yerine koyacaksınız.. KODla uğraşmayacaksanız "devam" yazan yerden devam ediniz..Tavsiyem kodları kendiniz ekleyin..

E2 ye cTunes KURMAK
    E2 için programın kodlarını değiştirerek uygun hale getireceğiz.Normal olarak telden ctunes.jad ile programı hafıza kartını seçerek kurun, kurlunca program çalıştırılsın mı diye soru soracaktır "hayır" deyin çıkın..
    sonra teli BS a takın ve G:\.system\java\DownloadApps\MIDlet20000 buradaki "registry" dosyasını açın..
    İlk olarak yapmanız gerekenler üç tane değişiklik o kadar;

DRM-Mode: Forbidden olanı DRM-Mode: Allowed yapınız..

Is-Trusted: 0 olanı Is-Trusted: 1 yapınız..

Domain: Untrusted olanı Domain: Trusted Third Party yapınız

Yapmanız gereken örneğin 1.si için "forbidden"i silmek yerine Allowed yazmak..

Sonra dosyayı kaydedin ve çıkın.. Teli çıkartın BS dan, telefondan cTunes üzerine gelip java ayarlarını yapınız.
    JAVA ayarları.
    Telefonda menüden ctunes i bulun (Bir sn telefonu ingilizce diline alın çünkü bende TR dili yüklü değil yanlış bilgi vermeyeyim).. dili ingilizce yapın şimdi ctunes i bulun ve options a tıklayın sonra /Manage/View Java Permissions a girin orada bir sürü menü var sizin değiştirmeniz gereken sadece 2 tane yer var, bunlar;

User Data Read = Ask Once Per Application

User Data Write =Ask Once Per Application

Bu iki menüyü de "Ask Once Per Application" yaptıktan sonra "select" e basın ve "cancel" deyip çıkın..

Şuan cTunes çalışıyor ama ufak bişi daha var okumaya devam edin..

NOT=Ctunes i her açtığınızda 2 kez "yes" deyip açmanız gerek.. Orada size "hafıza kartına bağlansınmı yazma ve okuma için" gibi şey diyor" hayır derseniz açmayacaktır ctunes i..
    1.cisi
    2.cisi

2 KEZ ÇIKAN onaylama yazısını yoketmek için bunları yapın...
    Şimdi cTunes bir kereliğine çalıştırın dosyaları gördüğünden emin olun. Şimdi teli BS a takın G:\.system\java\DownloadApps\MIDlet20000 daki yine "regitry" dosyasını açın
    ve şu değişikliği yapınız..

Domain: Trusted Third Party olanı Domain: Operator yapınız

Aşağıdaki gibi değiştirdikten sonra kaydet ve çıkın..

Bu işlemden sonra artık cTunes direk açılacaktır..Şimdi hem cTunes için hemde E2 de müziktuşu/ayarlar/yenile için hafıza kartına atacağınız şarkıları kendinize göre klasör klasör güzelce gruplandırın..

Özellikle E2 nin kendi programını kullanacaksanız bu çok önemli E2 de müziktuşu/ayarlar/yenile dediğinizde "Tümünü(All)" ü seçerseniz E2 tüm şarkıları klasörlerine göre harf sırasına koyar şarkı çalarken bitince otomatik sıraya göre diğer şarkıya geçer..

BİTTİ

ctunes kurmak için hatırlatma
    Dosyayı BS a açın, içinde Ctunes olan klasörü aynen hafıza kartına atın...Şimdi telefonu BS dan çıkarın, Telden menüden ctunes klasörüne gidin burada iki tane dosya olacak *.jar ve *.jad uzantılı.. DİKKAT *.jad olanı tıklayıp kuracaksınız ve kurarken HAFIZA KARTINI seçmelisiniz ki karta kursun değişiklik yapalım..Kurduktan sonra programı açmayın...

DEVAM..
    Şimdi Telefonu BS a bağlayın, BS dan telefonun hafıza kartına gidin
    G:\.system\java\DownloadApps\MIDlet20000 bu klasördeki registry.txt dosyasını silin az önce yukarıdaki linkte ctunes i indirmiştiniz ya içerisinde registry.txt(1.registry) vardı işte sildiğiniz dosya yerine bunu koyun. Sonra BS dan teli çıkarın.

DİKKAT= Ctunes i ben bu şekilde yükledim gayet te çalışıyor.. YALNIZ youtubedeki Ctunes de şarkı çalarken menüde gezdiği halde, menüde gezmede yavaşlama olmuyor, fakat bende mp3 çalarken menüde gezerken menü aşırı yavaşlıyor, anca şarkıyı durdurup(pause) menüde gezersem yavaşlama olmuyor. Bunun için fazladan ayar gerekebilir, yakında tekrar bir kurcalayacağım Ctunes i bakalım ....

Sizlerde durum nasıl hiç bilgi verdiğiniz yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 18 Eylül 2007; 11:45:27 >

• Birol programı kurdum. Açıklaman için teşekkür ederim ama kafayıu yiyecem bende şarkı geçişleri hala yavaş. Acaba karttan mı kaynaklanıyor.

Sende durum nasıl? Video da hızı süper di yav...
  • arkadaşlar harikalar yaratıyorsunuz.. valla ihtiyacım olmadığı halde gidip bi rokr e2 alacam, artık o noktaya geldim.. önüzdeki aylarda iyice düşen fiyatıyla muhakkak bende bi tane rokr e2 edinecem. ereyon.com da şuanda 490 ytl ye satılıyor..
  • rokr e2 nin divx(.avi) uzantılı dosyaları oynatma konusundaki performansı hakkında biraz daha bilgi verirseniz...
    ben win mobile sistemli telefon kullanıyorum, win mobile ve symbian telefonlar için nette 176x220 veya 240x320 çözünürlüğünde sayızız divx film var. bu filmkari hiç takılma donma olmadan rokr e2 ile izleyebileceksek hele hele e2 nin muhteşem ekranıda göz önüne alındığında bu çok ciddi bi gelişmedir...

ayrıca , aklıma gelmişken, son çıkan firmware ı yükledikten sonra telefonun dil desteğinde sorun çıkmıyor değil mi ? tamamen türkçe ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

rokr e2 nin divx(.avi) uzantılı dosyaları oynatma konusundaki performansı hakkında biraz daha bilgi verirseniz...
    ben win mobile sistemli telefon kullanıyorum, win mobile ve symbian telefonlar için nette 176x220 veya 240x320 çözünürlüğünde sayızız divx film var. bu filmkari hiç takılma donma olmadan rokr e2 ile izleyebileceksek hele hele e2 nin muhteşem ekranıda göz önüne alındığında bu çok ciddi bi gelişmedir...

ayrıca , aklıma gelmişken, son çıkan firmware ı yükledikten sonra telefonun dil desteğinde sorun çıkmıyor değil mi ? tamamen türkçe ?

Dil desteği fw ler ile alakası yok son fw yi yükledikten sonra TR dil paketini kurman gerek.. Tüm menüler TR oluyor yalnız yeni menüler eklenmişse onlar ing olur yada fw yi hangi ülkedekiler yapmışsa o dilde gözükür.. TR yi kullanmıyorum ben çünkü TR yi yükleyince dili ing seçsem dahi "konuşan telefon" özelliğinin bazı özellikleri çalışmıyor o yüzden TR yüklemiyorum..

Divx i süper oynatıyor Zmplayer manyak bir program E2 yi en iyi biçimde kullanıyor.. Şuanda denemeler yapıyorum hala yarın tam ayrıntılı foruma yazacağım...
    320*240 25fps divx olarak bit-rate 300-500-700-1200 kbs lik değerleri denedim en uygun değerleri bulmaya çalışıyorum...

Çok rahat biçimde oynatıyor bitrate1200 kbs olan divx normal BS(PC)daki dvd kalitesindeki divxin bitrate değerleridir, bunu bile rahatça oynatıyor ama PC için olan değer bitrate çok yüksek olduğundan az bir zorlanma oluyor tabi..Ama kendi için uygun değerlerde rahat rahat çalıştırıyor..Çünkü 320*240 için bitrate 500 bile fazla...

Zmplayerin daha kararlı versiyonu çıkacakmış o zaman PC bitrate değerleri için bile daha iyi oynatır..

Lütfen elinde 320*240 divx varsa tüm özelliklerini yazar mısın hangi değerlerde kodlamışlar. Onlardan daha iyi değerleri deneyip nasıl çalıştığını eklerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 5 Nisan 2007; 0:53:20 >

• Emeğine sağlık Biroldh
  • quote:

Orjinalden alıntı: biroldh

Arkadaşlar e2 nin sistemini herkes geliştirip yeni özellikler ekliyorlar ya yeni fw ler çıkartıyorlar.. Tabi MOTOROLA da durmuyor daha kararlı ve yeni özellikler olan fw de çıkarıyor ve yeni ürettiği ROKR E2 lere bu fw leri yükleyip satışa çıkarıyor..

son fw R564_G_12.00.49P stock anladığım kadarıyla MOTOROLA nın kendi yaptığı bir fwdir. Ve sanırım bu fw ile garantiye gidilebilinir..

ama hiç biri kendi yüklediğiniz kadar olmaz e398 de öyleydi bu işin uzmanı ruslar merak etmeyin tel daha yeni neler eklenecek siz bile dönüp baktığınızda şaşıracaksınız
  • www. m p x . gen.tr sitesine ücretsiz üye olduktan sonra film ve klipler bölümü altındaki sayısız film, belgesel, klip..vb indirip deneyebilirsin. özellikle sinema filmaleri bölümü altında henüz vizyona girmiş filmalerden tut da yeni dvd si çıkmış filmler, klasikler, unutulmazlar çok geniş bir arşiv var.

örnğin az önce kurtlar vadisi terör 2. bölüm fragmanı izledim, 240x140 çözünürlük, saniyede kare gösterimi 25.000 olan bi filmden 23.854 fps almışım, ses 22050 hz kanal sayısı 1 ve dosya bit oranı 24kbit /s şeklinde gözüküyor.. bunlar sana buradan ne derece yardımcı olur bilemem sen en iyisi m p x. sitesinden beyendiğin bi kaç filmi indir izlemeye başla, bahsettiğin o medya oynatıcı uygulamada filmin tüm değerleri ayrıntılı olarak yazıyordur zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 5 Nisan 2007; 16:04:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: biroldh

w810 mu? w810 sadece çok az farkla foto kalitesi iyi o kadar başka artısı yok...DİKKAT rokr e2 nin fotolarını nokia ve sony kullanan arkadaşlarım gördü onayladılar hatta bazıları mors oldu bana diyorlar yalan söyleme cidden E2 ile mi çektin diyorlar..Fotolara dikkat edelim lütfen...

Telefon ekranında mı gösterdin yoksa bilgisayar ekranında mı? Keza daha önce verdiğin resimlere tekrar tekrar bakıyorum ve sonuç aynı. W810i kesinlikle daha iyi. Eğer 320*240 piksel çözünürlükte bir ekranda bakarsan 6600 da aynı kaliteyi verecektir sana.

Bir de her telefonun hitap ettiği bir kesim var. Vertu ya 20-30bin $ vermek bana enayilik gibi geliyor ama telefon kendi segmentine göre kapış kapış gidiyor. 8800 da öyle.

Evet Rokr E2 video ve müzik için iyi bir seçim, ama herkese hitab etmeyeceği kesin. Ayrıca Rokr E2 benim için ağır sayılmasa da W810i ye göre ağır.

Bu arada faydalı paylaşımlarınız için teşekkürler ancak resim kalitesi konusunda karşılaştırma yanlış olmuş.

• Arkadaşım farkedersen E2 ye bir şey dediğim yok. Ekranına bir şey dediğim yok.

Bir önceki mesajımda yaptığım alıntıda "çok az farkla foto kalitesi iyi" demişsin. Ama aralarında çok fark var. Ayrıca cümlenin devamındaki kelimeler yani; "DİKKAT rokr e2 nin fotolarını nokia ve sony kullanan arkadaşlarım gördü onayladılar hatta bazıları mors oldu bana diyorlar yalan söyleme cidden E2 ile mi çektin diyorlar" kelimesinde arkadaşlarım gördü, onayladılar ve sony kullanan gibi kelimeleri içeren dizi W810i ile farkın ayırt edilemeyeceği anlamına geliyor. En azından cümle sürekliliği paragrafı bu anlama gatiriyor.

Kullanmadığım ya da en azından elime almadığım telefon hakkında yorum yapmam. Ayrıca mesajları da okumadan cevap vermem. Ancak eğer gerçekten mesajın iyi niyetli olduğunu anlayıp tamamen okusaydın ne demek istediğimi anlardın.

quote:

Ayrıca Rokr E2 benim için ağır sayılmasa da, W810i ye göre ağır.

Bu önceki mesajımdan alıntı.

Ve bu da

quote:

Evet Rokr E2 video ve müzik için iyi bir seçim, ama herkese hitab etmeyeceği kesin.

Aslında buradaki ama yerine yani de kullanabilirdim.

Yani aslında sorularının hepsinin cevabı, ilk mesajımda bulunmakta.

Unutmadan W810i kullanmıyorum. Yani bir çok kişinin yaptığıın aksine en iyi telefon benim telefonum demiyorum. Ya da başka cihazlar hakkında iğrenç, işe yaramaz gibi yorumlarda bulunmuyorum. Benim amacım insanların kendilerine uygun teknolojik cihazı seçmeleri. Rokr E2 modelini fotograf için alan birisinin daha sonra hayal kırıklığına uğramasını istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 6 Nisan 2007; 8:09:20 >

• her yerde sidik yarışı yeter artıkk yav
  • Arkadaşım merak etme yarış vb bir şey yok.
  • arkadaşlar ben de E2 almayı düşünüyorum ve şunu sormak istiyorum...kutu içeriği hakkında her site farklı söylüyor...kutunun içinden hafıza kartı çıkıyor mu...tşk ederim
  • Bu aldığın yere göre değişir. KVK 1GB hafıza kartının yanında geldiğini belirtiyor ancak genpa da bunu göremedim. Sen hafıza kartı olduğu yazan yerden al gene de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Bu aldığın yere göre değişir. KVK 1GB hafıza kartının yanında geldiğini belirtiyor ancak genpa da bunu göremedim. Sen hafıza kartı olduğu yazan yerden al gene de.

Ben genpa ürünü aldım ondan da 1 gb kart çıktı. Alırken bakarsın dostum
  • Zaten çıkmıyor demedim. Oradaya yazmıyor dedim ve işi garantiye alması için 1GB kartın geldiğini belirten yazı olan yerlerden almasını önerdim.

Yani olurda kutudan çıkmaz adamlar karşınıza geçip, "iyi de biz var demedik ki" demesinler dalga geçer gibi.

Bilgi: (Bu kısmın konu ile alakası firmaların yaptıkları oyunların neler olabileceğidir. Ayrıca bazı mesajlarımda kullanıcıları bilinçlendirmek amacı ile bu tür olayları anlatacağım.)

Kardeşimin 6280 i servise gitti; 30 iş günü doldu, bu gün aradılar. Telefonunuz yenisi ile değişecek dediler. ben anlamam, telefon kardeşimin, ona söylersiniz dedim. (Telefonun imei numarasını bilmesdiğim için internetten hemen bakamadım durumuna.) Her neyse 30 dakika önce kardeşim geldi ve servis durumunda baktığımızda hala onarım görüyor yazıyordu.

Tam tahmin ettiğim gibi çıktı yani. Benden tamam lafını duyar duymaz yeni telefon talebi olarak geçecekler işleme, ardından telefon bir 29 iş günü daha gelmeyecek. 29. iş gününde yeni telefon verecekler. E mis gibi telefon işte neden uzatıyorsun dersen;

1.) Nakit olarak 800YTL ödemek yerine kendilerine zaten ellerinde olan bir cihazı verecekler. (Ki 6280 in piyasa fiyatı 800YTL nin çok altında şu an)

2.) Ayrıca fazladan 30 gün daha bekleterek telefonun fiyatının daha da inmesi beklenecek. Ölme eşşeğim ölme. Para iade kararı daha çabuk çıkar.

3-) Madem bu cihazın tamiri mümkün değildi neden son güne kadar beklettiler de öyle karar verdiler. Kardeşimin 45 gün ve değişim ile uzar ise 90 gün telefon telefonsuz kalmasından doğan mağduriyeti yeni verilen telefon ile giderilmemiş olacak. 90 gün telefonsuz gezdiği ile kalacak ve servis nokia dan bedava gelen bir telefon ile işi kapayacak hiç ceza çekmeyecek. Belli bir hataları var cezasını çekmeliler.

4-) Bize yeni bir telefon verecekler ise bu ancak N73ME olabilir. Aşağısını kabul etmem.

5-) Ben enayi miyim, hakkım var iken 800YTL almak yerine ikinci elde 400YTL ye ancak satabileceğim bir telefonu alayım?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.