Şimdi Ara

Motor ömrü açısından Dizel'mi-LPG'mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
4.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aybars233

bana kalsa butun lpg sıstemlerını kaldırırım ulkeden rezillikten baska bısey degıl.resmen canlı bomba dolu trafikte.insanlarımız gaz ucuz diye gidıp onu alıp hayatlarını riske etmek yerine ulkemızdekı artık sacmalık noktasına ulasan yakıt fiyatlarını bırlik olup protesto edıp dusurmeye calıssa daha mantıktlı olur.ama ınsanlarımız susup kosde beklemekten zevk aldı ıçin gelıp koyuyolar dunyanın en pahalı yakıtını.yemın edıyorum trafkte her gordugum lpglı aractan tırsıyorum her bırınızın aracına bırer canlı bomba olarak bakıyorum.sureklı aklıma geliyor arkadan bır arac yapıstırdınmı havaya uçma anı.ınsan hayatı bukadar ucuz olmamalı akıllanın artık ayık olun.aloooo

Montajı düzgün yapılmış bir LPGli aracın kaza anında patlama olasılığı benzinli bir araçtan daha düşük. Şu anda mobildeyim, videoyu akşama eklerim. Ama derseniz ki ülkemizde çok fazla merdivenaltı montaj yapılmış araç var; o konuda haklısınız. O haberlerde gördüğünüz medyanın şişirdiği patlayan araçlar kötü montaj yapılan sızdırmazlık raporu olmayan araçlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bana dizel daha çok sorun çıkarabilirmiş gibi geliyor ama kesin olarak şu iyidir diyemeyiz.Kullanım ve şans faktörüne göre değişiyor.

Eski mahallede komşumuzun toyota corolla 96 modeline bindim 450000 km de idi. Araba bu km nin nerdeyse hepsini lpg ile yapmış.Sormadım nedir ne değildir ama demekki garantisi yok bu işlerin.

Ben dizel bir arabanın 3-4 bin masraf yapmadan 450 k lara gelecegini düşünmüyrum.
  • kesinlikle dizel diyenler neye göre dizel diyorsunuz 200-300 bin km dizel motor ve lpg li motor mu kullandınız? ben bu araçları çok uzun km ler kullanmış birisi olarak lpg diyorum hemde kesinlikle ve kati suretle lpg diyorum şimdi nasıl olacak?

lpg l, olarak duzgun kullanılan bir araç 400-500bin km şehir içi sorunsuz gidebiliyor peki ulkemizdeki dizel yakıtla sorunsuz ve masrafsız uzun km ler gidebilen zırt pırt yakıt fiştresi değişmeden dunyanın bakım masrafı verilmeden yuruyebilen bir dizel gördünüz mü?
  • 180.000 km dir lpg li araç kullanıyoruz.periyodik bakımlar dışında bir arıza meydana gelmedi.
  • Bir LPG kullancısı olarak cevap basit; motor kendi yakıtında en sorunsuzdur arada tabi istisnalar olur genele bakılırsa bu sonuç çıkar...
    LPG bazen sorunsuz uzun km'ler yapar bazen daha aldığın an başlar sorunlar hiç bitmez bazende hatırı sayılı bir km'de sorun yaşatır ama ettiğin tasarruf yanında devede kulak kalır..
    Mesela ben 30.000 Km oldu LPG ile yol alalı, şua ana kadar yaklaşık 5.000 Tl akaryakıtdan kar ettim montaj ve işletme masraflarını düşersem 3500 Tl kar var.. Çok şükür daha ağır bir sorun yaratmadı sorunsuz bir 80-100.000 daha giderse yarattığı sorun dişe dokunmaz
  • Gazlı araç zora gelir. Dizel aracın yakıtı yağlı olduğu için daha uzun ömürlü olur. Sürmesini bilmeyen sürerse dizel motor çabuk biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

bana kalsa butun lpg sıstemlerını kaldırırım ulkeden rezillikten baska bısey degıl.resmen canlı bomba dolu trafikte.insanlarımız gaz ucuz diye gidıp onu alıp hayatlarını riske etmek yerine ulkemızdekı artık sacmalık noktasına ulasan yakıt fiyatlarını bırlik olup protesto edıp dusurmeye calıssa daha mantıktlı olur.ama ınsanlarımız susup kosde beklemekten zevk aldı ıçin gelıp koyuyolar dunyanın en pahalı yakıtını.yemın edıyorum trafkte her gordugum lpglı aractan tırsıyorum her bırınızın aracına bırer canlı bomba olarak bakıyorum.sureklı aklıma geliyor arkadan bır arac yapıstırdınmı havaya uçma anı.ınsan hayatı bukadar ucuz olmamalı akıllanın artık ayık olun.aloooo

Montajı düzgün yapılmış bir LPGli aracın kaza anında patlama olasılığı benzinli bir araçtan daha düşük. Şu anda mobildeyim, videoyu akşama eklerim. Ama derseniz ki ülkemizde çok fazla merdivenaltı montaj yapılmış araç var; o konuda haklısınız. O haberlerde gördüğünüz medyanın şişirdiği patlayan araçlar kötü montaj yapılan sızdırmazlık raporu olmayan araçlar..

yani siz diyorsunuz ki lpg montaji duzgun oldugu zaman arkadan hızlı ve saglam carpmalarda gaz sıkısmanın etkısıyle bomba gıbi patlamıyor.enteresanmış.ayrıca ben dırek ilk darbelerde havaya uçan benzınli bir araç gormedim.haa sız biz kadercıyız dıyosanız ayri.ozaman benim araca yakın kaza yapmayın:)

• Kadercilikle alakası yok. Akşam videoyu eklediğimde anlayacaksınız(tabi bulabilirsem). Gaz sıkışması olmaz. Basınç belli bir değerin üzerine çıktığında sıkışan gaz tahliye edilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 19 Şubat 2012; 16:49:24 >
  • Bir dizel eşdeğeri olan benzinli motordan daha uzun ömürlüdür.
  • quote:

Kadercilikle alakası yok. Akşam videoyu eklediğimde anlayacaksınız(tabi bulabilirsem). Gaz sıkışması olmaz. Basınç belli bir değerin üzerine çıktığında sıkışan gaz tahliye edilir..

kapalı otoparklardaki lpglı araçlar giremez tehlıkelıdır yazılarınında bır onemi yok.basınç ve sıkısma havaya ucmana neden olur

• quote:

quote:

Kadercilikle alakası yok. Akşam videoyu eklediğimde anlayacaksınız(tabi bulabilirsem). Gaz sıkışması olmaz. Basınç belli bir değerin üzerine çıktığında sıkışan gaz tahliye edilir..

kapalı otoparklardaki lpglı araçlar giremez tehlıkelıdır yazılarınında bır onemi yok.basınç ve sıkısma havaya ucmana neden olur

Kapalı alan başka, açık alan başka..

• dizele ne kadar iyi bakarsan okadar uzun ömurlu olur. Motor blogu benzinli motora göre daha saglamdir. Uzman ve sakin soförseniz, mutlaka benzin veya lpg li araca göre daha cok yol gider araciniz.
  • bu sorunun cevabı kardeşimle benim kullandığım araçların videosunu buraya koyarak olurdu sanırım.

kardeşim benzinli bende dizel şeklinde

cevabınız kesinlikle dizel olurdu yalnız

girmediği şerit yapmadığı makas ve aracın nerdeyse canını alacak

bense orta şerit sabit bir hız gayet sakin şekilde.

şimdi soruya cevabım kimin ne şekilde kullandığı şeklinde olacak gerisi hiç önemli değil.
  • quote:

quote:

quote:

sayın jason bu bile benim için bir rezillik sebebidir fişlenmiş gibi o ne öyle ya.Siz Lpgli aracınızla yada lpg sistemleriyle gurur duyabilirsniz öyleyse devam edin.Ama ben hertürlü lpg sistemlerinden nefret ediyorum ve sonuna kadarda karşıyım.Tasaruf yapmayı düşünen varsa toplanıp protesto etsinler neden dünyadaki en pahalı yakıt bizde diye.Ama anladığım kadarıyla sizin derdiniz yakıt fiyatlarının pahalılığı vs değil ! siz lpg sistemleriyle ve canlı bomba olmaktan gurur duyuyorsunuz.Birde hayata bakış açımda arabamın arkasında çirkin bir tüpün olması yada lastiğimi çıkararak oraya simit şeklinde bir cihazın yerleştirilmesi yok.Görüntü olarakta rahatsız oluyorum.Ayrıca arabamın arka camındada Lpg yazısı olmadığı için allaha şükürler ediyorum

• Optimal kullanım koşullarında elbbette Dizel motor daha uzun ömürlü olacaktır.
  • Öff gene aynı bilgisizlik, dostum bu bilgi cağında, bu kadar bilgisiz kalabilmeyi nasıl başarıyorsunuz ?

LPG li araçların, kapalı alanlara girmesini engelleyen yasanın nedeni, araçların patlaması, çötlemesi değil. Olası bir gaz sızıntısında, gazın birikmesi neticesinde insanların zehirleyebileceği ihtimalidir...

Yapılması gereken kapalı otoparklara LPG dedektörü koyulma zorunluluğu iken, LPG li araç sahiplerine 2. sınıf muamelesi yapmak daha kolay ve masrafsız sanırım...

Araçlardaki çirkin tüplerin sebebi, hem otomotiv ureticileri hemde bizim tüp üreticileri, gayet güzel hafif çok hücreli kare şekline yakın (yer kabettirmiyen) LPG tankları mevcut...

Dizelcilere not...

Eğer aracınıza LPG kiti taktırırsanız (tabi memlekette dizel e uygun LPG kiti bulabilirseniz)...

Yakıtınız düşer, performansınız yükselir, motorunuzun ömrü uzar, takırdama sesiniz azalır, eksoz emisyonunuz yeşil ötesi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

dizel motorlar dizel yakıtına gore, benzinli motorlarda benzine gore uretilmiştir. Elbet lpg daha sorunludur.

taksiciler tersini söylüyor

Bende bunu söyleyecektim
    Taksiciler neden lpg palio kullanıyor ozmn
  • dizel daha uzun ömürlüdür belki benzinli kadar az masrafı olmaz ama bakımları zamanında yapılırsa fazla üzmez lpg den uzak dur derim ilerleyen zamanlarda lpg li araç çok sıkıntı yaratacaktır.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sayın jason bu bile benim için bir rezillik sebebidir fişlenmiş gibi o ne öyle ya.Siz Lpgli aracınızla yada lpg sistemleriyle gurur duyabilirsniz öyleyse devam edin.Ama ben hertürlü lpg sistemlerinden nefret ediyorum ve sonuna kadarda karşıyım.Tasaruf yapmayı düşünen varsa toplanıp protesto etsinler neden dünyadaki en pahalı yakıt bizde diye.Ama anladığım kadarıyla sizin derdiniz yakıt fiyatlarının pahalılığı vs değil ! siz lpg sistemleriyle ve canlı bomba olmaktan gurur duyuyorsunuz.Birde hayata bakış açımda arabamın arkasında çirkin bir tüpün olması yada lastiğimi çıkararak oraya simit şeklinde bir cihazın yerleştirilmesi yok.Görüntü olarakta rahatsız oluyorum.Ayrıca arabamın arka camındada Lpg yazısı olmadığı için allaha şükürler ediyorum

Öncelikle aracım dizel. Hiç LPG'li aracımız olmadı. LPG sistemlerini sevmiyor olabilirsiniz, kimse de size zorla LPG kullanın demedi/demiyor. LPG sistemleriyle gurur duyduğumu nereden çıkardınız acaba? Böyle birşey yazmadım. Rica ediyorum bilginiz olmadan karşınızdaki hakkında atıp tutmayın. Kullananlara da saygı duymak zorundasınız/zorundayız. Protesto yapma taraftarıysanız buyrun gerekli örgütlemeyi yapın, herkes katılsın. Herkesi sessiz kalmakla suçladınız, siz ne yaptınız bu konu hakkında? Dediğim gibi rahatsız oluyorsanız taktırmazsınız olur biter. Montajı gerektiği gibi yapılmış bir LPG sistemi benzinden daha güvenlidir. Çoğu kaza biliyorum ki LPG deposu fırlamış, araç alev almış; ancak LPG'den dolayı değil, benzin deposunun tutuşmasından. Cahilce cümleler kurarak(bakın size cahil demiyorum yanlış anlaşılmasın, kurduğunuz cümleler cahilce) gereksiz yere uzatmayınız lütfen..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Öncelikle aracım dizel. Hiç LPG'li aracımız olmadı. LPG sistemlerini sevmiyor olabilirsiniz, kimse de size zorla LPG kullanın demedi/demiyor. LPG sistemleriyle gurur duyduğumu nereden çıkardınız acaba? Böyle birşey yazmadım. Rica ediyorum bilginiz olmadan karşınızdaki hakkında atıp tutmayın. Kullananlara da saygı duymak zorundasınız/zorundayız. Protesto yapma taraftarıysanız buyrun gerekli örgütlemeyi yapın, herkes katılsın. Herkesi sessiz kalmakla suçladınız, siz ne yaptınız bu konu hakkında? Dediğim gibi rahatsız oluyorsanız taktırmazsınız olur biter. Montajı gerektiği gibi yapılmış bir LPG sistemi benzinden daha güvenlidir. Çoğu kaza biliyorum ki LPG deposu fırlamış, araç alev almış; ancak LPG'den dolayı değil, benzin deposunun tutuşmasından. Cahilce cümleler kurarak(bakın size cahil demiyorum yanlış anlaşılmasın, kurduğunuz cümleler cahilce) gereksiz yere uzatmayınız lütfen..

Ozaman buradan sayın Jasonın vasıtası ile Mercedes,Audi,Bmw,Wolksvagen,Opel,Volvo gibi dünya Otomobil Lideri firmalara sesleniyorum bırakın artık benzinli dizelli motor seçeneklerini Lpg sistemli araçlar üretin lütfen ! Çünkü '' Montajı gerektiği gibi yapılmış bir LPG sistemi benzinden daha güvenlidir '' Siz yıllardır yanlış bilmişsiniz ! Boşuna mühendisler yetiştirip boşuna saçmışsınız paralarınızı sokağa.bunu düşünemediniz bari bundan sonra akıllanın

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.