Şimdi Ara

Motor Sesi Çok Rahatsız Ediyor - Çözümü Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
17.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam ucuz pahalı satın gitsin.,iyibir benzinli alın.Benim araçta dizel,tıkır tıkır çalışan motor homurtulu çalışmaya başladı,üstelikte çekişten düştü,bakımlarını falan da yaptırmıştım.En son motora katkı attım(borpover)o mu yaptı bilmiyorum.60.000 de.Parayı bulur bulmaz satıp benzinli alacağım.Bi daha dizel mi,tövbe.Dizel almayın,aldırmayın.Yav araç bir de connect parça zibil,otamatik değil,katalitik konvektör yok vs.yani yalın bir araç.Buna rağmen sıkıntım giderilmedi.Usandım.Dizeller birde yakıt seçer.Sorunlu makinalar vesselam.Takozundan tutta,trigerine kadar değiştirdim.yok yok.Satıp benzinli alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: behram40

Hocam ucuz pahalı satın gitsin.,iyibir benzinli alın.Benim araçta dizel,tıkır tıkır çalışan motor homurtulu çalışmaya başladı,üstelikte çekişten düştü,bakımlarını falan da yaptırmıştım.En son motora katkı attım(borpover)o mu yaptı bilmiyorum.60.000 de.Parayı bulur bulmaz satıp benzinli alacağım.Bi daha dizel mi,tövbe.Dizel almayın,aldırmayın.Yav araç bir de connect parça zibil,otamatik değil,katalitik konvektör yok vs.yani yalın bir araç.Buna rağmen sıkıntım giderilmedi.Usandım.Dizeller birde yakıt seçer.Sorunlu makinalar vesselam.Takozundan tutta,trigerine kadar değiştirdim.yok yok.Satıp benzinli alacağım.

Dizelde depoyu dolduruyorum 800 km gidiyorum benzinde bu kadar mesafe gidilmesi zor sanırım...ticaretle ugrastigimiz icin benzin bizi öldürür dizelin masrafi cok ama yapacak birsey yok malesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.3 mjler zaten sesli çalışır , birde ticari araç yalıtımda yoktur. Bence bir sorun yok , diğer 1.3 lere bakıp karşılaştırdınızmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende corsa 1.3 95hp olan model vardı, sizdekiyle aynı motor sayılır. Mobil 1 ESP 0w40 ile sesi azalmıştı, birde yakıtı opetten alırsam sesli çalışıyordu, onun yerine PO veya shellden yakıt alırdım.
  • Oncelikle Arizayi teshis edin, aralikli ariza ya da surekli ariza olabilir. Bilgisayara Baglayin, bir yerlerde bilya yatagi vs dagilirsa surekli duyulur.

Sorun istemiyorsaniz arabaya kendiniz mudahil olacaksiniz, Orjinal Parcalar bulup kullanilacak. Eline takim alan ustayim diyor, orasini burasini sokuyor, soktugu gibi de takamiyor surekli problem.

Sadece Ses mi var, cekis dusuklugu var mi , bir titresim, rolanti ayarlarinda bozulma , kaput actiginizda ince bir vuruntu sesi, bir cok farklilik olabilir.

Sonra Dizelde Sorun bitmiyor deniyor. Dedigim gibi sorunun tam olarak teshisinden baslayin, ilgili fiat forumlarini bir arastirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 27 Şubat 2018; 20:43:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NextMove

Oncelikle Arizayi teshis edin, aralikli ariza ya da surekli ariza olabilir. Bilgisayara Baglayin, bir yerlerde bilya yatagi vs dagilirsa surekli duyulur.

Sorun istemiyorsaniz arabaya kendiniz mudahil olacaksiniz, Orjinal Parcalar bulup kullanilacak. Eline takim alan ustayim diyor, orasini burasini sokuyor, soktugu gibi de takamiyor surekli problem.

Sadece Ses mi var, cekis dusuklugu var mi , bir titresim, rolanti ayarlarinda bozulma , kaput actiginizda ince bir vuruntu sesi, bir cok farklilik olabilir.

Sonra Dizelde Sorun bitmiyor deniyor. Dedigim gibi sorunun tam olarak teshisinden baslayin, ilgili fiat forumlarini bir arastirin.

obd bağlayıp kontrol edeceğim
  • Sanayide taktirirsan 2 takoz işçilikle 400 falandir

• benzinli araç alın. yada elektrikli.
  • Hocam araç 75 HP mi 95 HP mi? Model yılı ve donanım seviyesi ne?

Akrabanın '13 75hp Pop Fiorinosuna bindiğimde benimkinden farklı olarak boğuk bir motor sesi vardı dediğiniz gibi. Ancak benim arabada henüz böyle bir ses yok. (Hadi benim kulaklar Doblo'da atmosferikle devir çevirmeye alıştı ondan duymuyorum diyeceğim de genelde arabaya binenlere soruyorum henüz dediğin gibi rahatsız edici bir ses duyan olmadı.)

Önce sesin normal motorun sesi mi yoksa bir sorundan kaynaklı mı geldiğini anlamanız lazım. Yetkili servisten de görüş alın ancak arabayı siz iyi tanımazsanız dikiş tutmaz. Evelki sene doblo ile tatile çıktık, yazlığın orda bana göre motordan deli gibi istanbuldaki şu dizel-sarı-otomatik otobüsler gibi ses geliyordu. Yetkili servis dahil olmak üzere gittiğim birkaç yer normal bir sorun yok dedi ama ben duyuyorum, motorda anormal bir ses var. En sonunda sırayla kayışları söktürdüm devirdaimden çıktı ses. Devirdaim türbinlerinden biri kırılmış. Uzun yola çıkmadan sorunu çözemesek belki daha büyük sorunlar yaşatacaktı bize. O yüzden ses çıkarabilecek parçalardan sırayla başlayıp eleye eleye gidin derim.

Not: Fiat grubunda yan sanayi tavsiye etmem. Orjinal parça kullanıldığında ne kadar dayanıklıysa yan sanayi parça çok daha farklı yerlerden sorun çıkartabilir.

• Robert Lewandowski RL9 kullanıcısına yanıt
    Sanayide takilanlari goruyoruz, o parcalarin orjinali 600 lira yan sanayi taktirirsaniz sonuc boyle olur

• quote:

Orijinalden alıntı: doblocu_

Hocam araç 75 HP mi 95 HP mi? Model yılı ve donanım seviyesi ne?

Akrabanın '13 75hp Pop Fiorinosuna bindiğimde benimkinden farklı olarak boğuk bir motor sesi vardı dediğiniz gibi. Ancak benim arabada henüz böyle bir ses yok. (Hadi benim kulaklar Doblo'da atmosferikle devir çevirmeye alıştı ondan duymuyorum diyeceğim de genelde arabaya binenlere soruyorum henüz dediğin gibi rahatsız edici bir ses duyan olmadı.)

Önce sesin normal motorun sesi mi yoksa bir sorundan kaynaklı mı geldiğini anlamanız lazım. Yetkili servisten de görüş alın ancak arabayı siz iyi tanımazsanız dikiş tutmaz. Evelki sene doblo ile tatile çıktık, yazlığın orda bana göre motordan deli gibi istanbuldaki şu dizel-sarı-otomatik otobüsler gibi ses geliyordu. Yetkili servis dahil olmak üzere gittiğim birkaç yer normal bir sorun yok dedi ama ben duyuyorum, motorda anormal bir ses var. En sonunda sırayla kayışları söktürdüm devirdaimden çıktı ses. Devirdaim türbinlerinden biri kırılmış. Uzun yola çıkmadan sorunu çözemesek belki daha büyük sorunlar yaşatacaktı bize. O yüzden ses çıkarabilecek parçalardan sırayla başlayıp eleye eleye gidin derim.

Not: Fiat grubunda yan sanayi tavsiye etmem. Orjinal parça kullanıldığında ne kadar dayanıklıysa yan sanayi parça çok daha farklı yerlerden sorun çıkartabilir.

2012 1.3 75 lik hocam alternatör kayışı falan değişti ama ses için normal deniliyor kafayı yemek uzereyim bursada veya Balıkesir'de olan varsa test için vereceğim arabamı

• quote:

Orijinalden alıntı: Misafir Çocuğu

quote:

Orijinalden alıntı: doblocu_

Hocam araç 75 HP mi 95 HP mi? Model yılı ve donanım seviyesi ne?

2012 1.3 75 lik hocam alternatör kayışı falan değişti ama ses için normal deniliyor kafayı yemek uzereyim bursada veya Balıkesir'de olan varsa test için vereceğim arabamı

Hocam benim bildiğim kayış olsa "cık cık cık" şeklinde ses gelir. Ben boğuk ses ile kayış arasında bağlantı kuramadım.

Birde hocam hangi devir aralığında ses yapıyor? 1000-1500 arasıysa 1550-2150 d/dk aralığında kullan ses kesilir muhtemelen. mJet dci gibi düşük devir sevmiyor biraz devir isteyen bir motor. Benim arabada 5800 km'de 1550 devir altı camlar açıkken rampa tırmanmaya çalışırken motordan envayi çeşit ses geliyor. Az devir verince sesi normale dönüyor hemen.

Çok rahatsız ediyorsa hocam 2. Elde 1.3 75'lik bulup test sürüşüne çıkarmayı deneyin. 75'lik ile 95'lik arasında sadece turbo farkı varsa turboyu değiştir 20 hp +10 nm tork getirir hem

Birde hocam ustan sadece Fiat ustası mı yoksa her arabaya bakan usta mı? Özele gideceksen mutlaka Tofaştan sertifikalarını almış sadece Fiat grubuna bakan ustaları tercih edersen hocam memnun kalırsın diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: elcas

benzinli araç alın. yada elektrikli.

Zaten hocam benzinli araba aşırı sessiz. Hatta o kadar sessiz ki 4-5 bin devir çevirirken elektrik motorundan az ses üretiyor. Bir bitmediniz gitti. 2000 model atmosferik dizel yada 2.4-2.5 kamyonet kullanıyorsan elbet gürültülü olur da 1.3-1.5-1.6 dizellerin neresi gürültülü?

Gaz vermeden trafikte yürüyemeyen gaz verince de deli gibi bağıran, rampa tırmanırken kendinden geçen motorlar hep dizel zaten.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.