Şimdi Ara

Motor Temizliği Nasıl Yapılmalı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
10.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tefennili

Hocam würth ün motor temizleyici spreyi var, youtube ta videolarını izledim baya iyi iş yapıyor ve güvenilir olduğunu düşünüyorum, bu ay içinde bende alıp denemeyi düşünüyorum.
    Selam. Würth ile motor yıkama yapmak sensör gibi parçalara zarar verme olasılığı nedir?

Bir de bu işlemden sonra motora su tutuluyor mu, bazıları tutuyor. Eğer böyleyse üzerinde ve etrafında gres gibi yağ bulunan mekanik parçaları tekrar yağlamak gerekmiyor mu? Çünkü Würth açıklamasında gres gibi yağları çözdüğü yazıyor, ki bu parçalar için kötü birşey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Selam. Würth ile motor yıkama yapmak sensör gibi parçalara zarar verme olasılığı nedir?

Bir de bu işlemden sonra motora su tutuluyor mu, bazıları tutuyor. Eğer böyleyse üzerinde ve etrafında gres gibi yağ bulunan mekanik parçaları tekrar yağlamak gerekmiyor mu? Çünkü Würth açıklamasında gres gibi yağları çözdüğü yazıyor, ki bu parçalar için kötü birşey.

Alıntıları Göster
    Hocam, würth motor spreyinin kullanma kılavuzun da "aracın tüm aksamlarında güvenle kullanabileceği" yazıyor, ben de buna güvenerek, motorun hiç bir yerini koruma altına almadan kullandım, ve en ufak bir sorunla karşılaşmadım. Bu spreyi kullandıktan sonra, hangi akla hizmet su tutuyorlarmış, çok merak ettim??? Çünkü işlemden sonra , motor pırıl pırıl oluyor zaten. Ben şu şekilde kullandım, önce nemli bir bezle, motorun üzerindeki, ve elimin ulaştığı her yerde görünen tozları ve yağları sildim. Sonra tüm spretyi sıktım, en sonunda fazlalıkları kuru bir bezle aldım, ve sonuç mükemmel oldu. Neredeyse 3 aya yakın motor temiz kaldı, bu hafta içinde yeniden alıp tekrar aynı işlemi yapacağım tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Hocam, würth motor spreyinin kullanma kılavuzun da "aracın tüm aksamlarında güvenle kullanabileceği" yazıyor, ben de buna güvenerek, motorun hiç bir yerini koruma altına almadan kullandım, ve en ufak bir sorunla karşılaşmadım. Bu spreyi kullandıktan sonra, hangi akla hizmet su tutuyorlarmış, çok merak ettim??? Çünkü işlemden sonra , motor pırıl pırıl oluyor zaten. Ben şu şekilde kullandım, önce nemli bir bezle, motorun üzerindeki, ve elimin ulaştığı her yerde görünen tozları ve yağları sildim. Sonra tüm spretyi sıktım, en sonunda fazlalıkları kuru bir bezle aldım, ve sonuç mükemmel oldu. Neredeyse 3 aya yakın motor temiz kaldı, bu hafta içinde yeniden alıp tekrar aynı işlemi yapacağım tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Tefennili hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Geri dönüş yapıyorum ancak kusura bakmayın. Şimdi anladığım kadarıyla Würth uygulaması sonrası açıktaki motor elemanlarının (rulman, civata, burç ve körüklü mil, kasnak vs.) tekrar gres ile sonradan yağlanmasına gerek yok mu yani? Würth gres ve kir tabakasını alan bir kimyasal olduğu için tekrar teyit etme ihtiyacı hissettim. Teşekkürler. İyi haftalar.

Mbulur hocamı da ekledim fikri vardır belki bu konuda diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Haziran 2018; 13:12:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Burada detaylı olarak gosterılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 18 Haziran 2018; 13:56:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.