Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.972
Cevap
212
Favori
1.908.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 16.2.2025)
Giriş
  • saol vezirabi.. ben de lpgye geçtikten sonra ikinci numaranın biraz büyütülmesinden yanaydım. castrol 5w40 benim için ideal yağ. önceki mesajında da dediğin gibi fiyatlar çok tutarsız..kimi yerde bu yağ 69, kimisinde 110 TL
  • Bauhause, Pratiker veya Speedy'de uygun fiyatlı olarak mevcut Castrol'ler. Yalnız Bauhause'da 1 lt bulamadığım için Speedy'den almıştım. Henüz gelmemişti.
  • yağını kendi değiştiren var mı? bunun için lift ya da kanal lazım.böyle bi şansımız yok.
    bpnin sitesinde aracın altına kayabilmek için taşınabilir tekerlek rampası diye bişeyden bahsediyor ama aradım aradım bulamadım ben.. nerde satıldığını bilen var mı
  • Sayın Vezir,

Ben İzmir'de oturuyorum ve 27bin km.de 2007 model 1.4 benzinli getz sahibiyim.
    Yıllık 9-10 bin km yapıyorum, büyük çoğunluğu şehirdışı ve sakin kullanırım.
    Yakıtından çok memnundum, ancak 15 gün önce serviste GTX2 15W50 yağ koymuşlar.
    Bilgisayar ekranı otobanda 90la giderken bile 6nın altına inmiyor.
    Arabayı ilk aldığım yaz ilk çalıştırmalarda motor vuruntusu oluyordu, bu fabrikasyon yağdan mı kaynaklanmaktaydı?
    İlk bakımdan sonra bu sorun ortadan kalktı.
    İlk bakımda Elf SXR5W30, ikinci bakımda Total 10W30 kullanılmışken
    son bakımda helen kışa girerken 15W50 sizce uygun bir seçim midir?
    Aracın kataloğu 5W30 olarak gösteriyor.
    Beni bir daha ki bakıma götürmeyeceği kesin olan bu yağı şimdi 5W30 veya 5W40 olarak değiştirmemi tavsiye edermisiniz?
    Teşekkürler.
  • internetten yağ sipariş edebileceğimiz bir yer var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_s

Sayın Vezir,

Arabayı ilk aldığım yaz ilk çalıştırmalarda motor vuruntusu oluyordu, bu fabrikasyon yağdan mı kaynaklanmaktaydı?
    Beni bir daha ki bakıma götürmeyeceği kesin olan bu yağı şimdi 5W30 veya 5W40 olarak değiştirmemi tavsiye edermisiniz?
    Teşekkürler.

sayın ozzy,

beninli v turbosuzbir araç için 15w50 iyi bir seçim ancak sisin de bahsettiğiniz gibi katalog yağı olan 5w30 kullansanız araç daha sessiz olur ve yakıt tüketimi de düşmesini beklerim. İzmir hava şartlarını düşünürsek 15 kesinlikle kurtaracak bir yağdır ama 5w40 yağı hem kış hem de yaz düşünüldüğünde size en uygun olabilecek yağ olduğunu düşünüyorum. Son kararı kullaıcı verecektir , bazen deneme sonucunda karar değişebiliyor.
    TAm enteteik bir yağ olan 5w40 sizi en az 10000 km görütecek bir yağdır yani bakımdan bakıma yağ ve filtre değişikliği yapılması için bu yağ uygundur. Aracınız daha yeni ve kmsi az olduğu için yağ yakmasını beklemeyiz ve eksiltme yapmadıkça tam sentetik yağ aseçimi ile uzun yıllar aracınızı ilk günkü gibi korumuş olacaksınız.

• yağ numarasını yazıp arama yaptırdığınızda birçok seçenek ortaya çıkmaktadır.
    quote:

Orijinalden alıntı: iyi kötü çirkin

internetten yağ sipariş edebileceğimiz bir yer var mı
  • vezir merhaba;

astra gsi 97 model aracıma komple motor yaptırdım, ustanın (mobil yağ bayisi) dediği motora ilk yağı mobilin ucuz olan yani 60tl yağını koydu 1000km sonra gel mobil 1 koyarız dedi bu yağ 100tl iki yağ arasındaki fark ne.? tam,yarım sentetik yağın farkını biliyorum mobilin ucuz olan 10/40 yağını koysam ne değişir 100tl olan 0/40 yağını koysam ne değişir, bu şekilde insanları hep yanlış yönlendiriyorlar senin yorumun nedir.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference -- 10 Eylül 2009; 13:18:16 >
  • motor yapıldığı için ilk yağın kirleneceği öngürülerek yarı sentetik bir yağ seçilmiş olmalı. Sonrailk yağ değişimde tam sentetik bir yağ koyacak sanırım ustanız.

Aslına bakarsanız gerekli olup olmadığı için birçok adımlık soru listesi var

ancak bunların hepsinin dışında motor yapıldığı zaman en ince yağı koymak isteyen usta kendine güvenen ustadır diye düşündürüyor.Sonuçta 0/30 yağ koyup da eksiltmezse , motor kompresyonu iyidir anlamına gelir bu da motoru indirip toplayan ustanın , ustalığının bir nevi göstergesidir.

Halbuki tersini söyleseydi daha kalın bir yağ gibi belki hata çıkarsa yağ ile işi kurtarıyım diye düşünen biri olabilir idi. Bu şekilde bakınca ilk yağın ucuz bir yağla temizlik için kullnılması sonra en ince yağ ile motor sızdırmazlık testini geçmesi sizin açınızdan iyi olacaktır. 2-3 yağ sonra hangi yağ katalogta öneriliyorsa onu kullnırsınız ama en azından içiniz rahat etmiş olur.
    quote:

Orijinalden alıntı: reference

vezir merhaba;

astra gsi 97 model aracıma komple motor yaptırdım, ustanın (mobil yağ bayisi) dediği motora ilk yağı mobilin ucuz olan yani 60tl yağını koydu 1000km sonra gel mobil 1 koyarız dedi bu yağ 100tl iki yağ arasındaki fark ne.? tam,yarım sentetik yağın farkını biliyorum mobilin ucuz olan 10/40 yağını koysam ne değişir 100tl olan 0/40 yağını koysam ne değişir, bu şekilde insanları hep yanlış yönlendiriyorlar senin yorumun nedir.?

• cevabın için teşekkür ederim, sen detaylı cevap verince aklıma takılan bir soru vardı şuan aracıma motor yapıldıktan sonra 650km yol yaptım bunun 400km uzun yola çıkıp biraz yüksek süratte gittim, şuan 250gr yağ eksilmiş sence bu normal mi.?

quote:

Orijinalden alıntı: vezir

motor yapıldığı için ilk yağın kirleneceği öngürülerek yarı sentetik bir yağ seçilmiş olmalı. Sonrailk yağ değişimde tam sentetik bir yağ koyacak sanırım ustanız.

ancak bunların hepsinin dışında motor yapıldığı zaman en ince yağı koymak isteyen usta kendine güvenen ustadır diye düşündürüyor.Sonuçta 0/30 yağ koyup da eksiltmezse , motor kompresyonu iyidir anlamına gelir bu da motoru indirip toplayan ustanın , ustalığının bir nevi göstergesidir.

Halbuki tersini söyleseydi daha kalın bir yağ gibi belki hata çıkarsa yağ ile işi kurtarıyım diye düşünen biri olabilir idi. Bu şekilde bakınca ilk yağın ucuz bir yağla temizlik için kullnılması sonra en ince yağ ile motor sızdırmazlık testini geçmesi sizin açınızdan iyi olacaktır. 2-3 yağ sonra hangi yağ katalogta öneriliyorsa onu kullnırsınız ama en azından içiniz rahat etmiş olur.
    quote:

vezir merhaba;

• quote:

cevabın için teşekkür ederim, sen detaylı cevap verince aklıma takılan bir soru vardı şuan aracıma motor yapıldıktan sonra 650km yol yaptım bunun 400km uzun yola çıkıp biraz yüksek süratte gittim, şuan 250gr yağ eksilmiş sence bu normal mi.?

quote:

motor yapıldığı için ilk yağın kirleneceği öngürülerek yarı sentetik bir yağ seçilmiş olmalı. Sonrailk yağ değişimde tam sentetik bir yağ koyacak sanırım ustanız.

quote:

vezir merhaba;

ilk yağ değiştirene kadar ne yapsa yeridir. motor alışmaya başlıyor siz yine çok abanmayın. sakin kullım yapın ki ilk yağ değişimde ustanıza durumu anlatırsanzı belki civataları azıcık daha torklaması gerekiyorsa yapacaktır. Ama abanmadan yakıyorsa ve yağıda 0w30 ince koyarsanız daha da fazla yakacaktoır bilginiz olsun. Sonuç itibarıyla 0w30 yağda ikinci ve ücüncü yağ değişimlerinde de eksiltme yapıyorsa ustanın kulağını çekmek lazım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_s

Sayın Vezir,

Teşekkürler.

sayın ozzy,

beninli v turbosuzbir araç için 15w50 iyi bir seçim ancak sisin de bahsettiğiniz gibi katalog yağı olan 5w30 kullansanız araç daha sessiz olur ve yakıt tüketimi de düşmesini beklerim. İzmir hava şartlarını düşünürsek 15 kesinlikle kurtaracak bir yağdır ama 5w40 yağı hem kış hem de yaz düşünüldüğünde size en uygun olabilecek yağ olduğunu düşünüyorum. Son kararı kullaıcı verecektir , bazen deneme sonucunda karar değişebiliyor.
    TAm enteteik bir yağ olan 5w40 sizi en az 10000 km görütecek bir yağdır yani bakımdan bakıma yağ ve filtre değişikliği yapılması için bu yağ uygundur. Aracınız daha yeni ve kmsi az olduğu için yağ yakmasını beklemeyiz ve eksiltme yapmadıkça tam sentetik yağ aseçimi ile uzun yıllar aracınızı ilk günkü gibi korumuş olacaksınız.

Sayın Vezir,

Henüz 500 km. yol yaptığım bu 15w50 yağı ve filtreyi tam sentetik yağla hemen değiştirebilir miyim? Yoksa bir geçiş işlemi uygulamalı mıyım?
    5w30 ile 5w40 yağ arasında benzin sarfiyatı değişir mi? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzy_s -- 10 Eylül 2009; 15:23:56 >

• Mükerrer oldu....Sildim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzy_s -- 10 Eylül 2009; 15:29:52 >
  • quote:

Sayın Vezir,

Henüz 500 km. yol yaptığım bu 15w50 yağı ve filtreyi tam sentetik yağla hemen değiştirebilir miyim? Yoksa bir geçiş işlemi uygulamalı mıyım?

aslında teorik olarak fark olması gerekir 5w30 daha az yakmasını bekleriz. Ancak pratikte bu farkı anlayabilecek ve ölçebilecek veriler yanlış sonuçlar verebiliyor . Kullıcıların farkı anlaması için bir sürü depo dolumu yapması aynı hava koşullarını yakalaması lazım ki pratikte bunlar zor tespit edilebilen şeylerdi.r İzmirin yaz sıcağını öngürerek ikinci hane yağınızın 40 numara olması sisin avantajınızadır.
    yağ değişimi için belirli bir süre bekeleyeceksiniz diye bir şart yoktur, istek arzu ve cebinizin yeterince dolu olması değişim için yeterlidir .Zaten az km yaptığınızda yakıt filtresini değiştirmenize gerek yok .Artık içinde kalan yağa katlanacaksınız veya komple temiz bir sayfa da açabilirsiniz.

• quote:

quote:

Sayın Vezir,

aslında teorik olarak fark olması gerekir 5w30 daha az yakmasını bekleriz. Ancak pratikte bu farkı anlayabilecek ve ölçebilecek veriler yanlış sonuçlar verebiliyor . Kullıcıların farkı anlaması için bir sürü depo dolumu yapması aynı hava koşullarını yakalaması lazım ki pratikte bunlar zor tespit edilebilen şeylerdi.r İzmirin yaz sıcağını öngürerek ikinci hane yağınızın 40 numara olması sisin avantajınızadır.
    yağ değişimi için belirli bir süre bekeleyeceksiniz diye bir şart yoktur, istek arzu ve cebinizin yeterince dolu olması değişim için yeterlidir .Zaten az km yaptığınızda yakıt filtresini değiştirmenize gerek yok .Artık içinde kalan yağa katlanacaksınız veya komple temiz bir sayfa da açabilirsiniz.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

• ›

• Çok yararlı bir paylaşım, teşekkürler damonbounce
    quote:

Orijinalden alıntı: damonbounce
  • motor yağını kendi değiştiren yokmu hiç arkadaşlar? ben severim böyle araç üzerinde kendim yapabildiğim kadarıyla bişeyler yapmayı
  • Chevrolet Tahoe aracım var yağ - yağ filtremi ben değiştiriyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: damonbounce

motor yağını kendi değiştiren yokmu hiç arkadaşlar? ben severim böyle araç üzerinde kendim yapabildiğim kadarıyla bişeyler yapmayı
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.