Şimdi Ara

Motor yagini nasil secmeliyim?lutfen yardim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben cok sicak bir ulkede yasiyorum sakin sok olmayin cunku su anda brdaki sicaklak derecesi 50;-) oyuzdn bilen. varsa lutfen yardimina ihtiyacim var...
    oncelikle bendeki araba dodge nitro,ve motor 3.7 motorun yag kapaginin uzerinde yag derecesinin 5w20 oldugunu yaziyor.ama normal bir servise yag degistirtmeye gittigimde yahu neden 10w30 kullanmiyorsun diyorlar bana!napmaliyim?yazin kati yag kullanilmasi getektigini soyluyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam bu basliga yazarsan vezir arkadasimiz sana daha iyi bilgi verebilir

Edit link: https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=6792166&p=107#61713527

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumelian -- 16 Haziran 2012; 18:14:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada bana kalsa 10w/40 kullan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • According to 76 Lubricants, most NASCAR teams use the really thin stuff during qualifying, moving up to 20W-50 during the long race

Read more:http://www.carcraft.com/techarticles/synthetic_vs_conventional_oil/index.html#ixzz1xyKuZoK6

0-60 dışında, sıcaklığa bağlı olarak vizkositesini en iyi koruyan yağ 20w-50.
  • Sıcak iklim ekstremlerinde genellikle 5W-30, 10W-30 veya düz 30 tavsiye eder Amerikan arabaları. 15W-40'ı da tolere ederler. Kullanma kılavuzuyla kontrol edin önce ama servis de büyük ihtimalle yanlış değil, bence de direktman 40'laera geçmeyin.

5W-20'yi de fazla büyütmeyin bence, biz burada alışkın değiliz ama epey eski bir viskozitedir. 80'lerde API-SE kaltesinde Mobil 10W-20'ler vardı. Düz 20 benim 84 model GM'de 40°C ve sonrasında kabul edilebilen viskozitelerden birisi. O sıcaklıklarda şimdiki modern 5W-20'lerden hiç bir farkı yok. Endişe varsa eğer, sadece daha sık değiştirin ve kalite standardına da mutlaka dikkat edin.
  • cevaplar icin cok tesekkurler herkese ancak,benim sadece emin olmak istedigim mesela diyelim ki 10w30 koyarsam motora zarar vermem oyle degilmi?sadece bundan eminolmak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.