Şimdi Ara

Motordan gelen ses çıtırtıya benziyor acil yardım (videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Motor z-one 150. Birkaç haftadır videodaki gibi gaz verdiğimde bu ses çıkıyor ve istikamet halindeyken de çıt çıt yapıyor. Sesi gaz verdikten sonraki çıtırtı,şıkırtı olarak tarif edebilirim çok garip bir ses. Titreşimdendir diye kontrol ettim motorun her yerini ama ses motorun üst bölgesinden geliyor. Sanayiye götürdüm sübaptan yapar dediler ama elinde sente var mı ustanın bilmiyorum elle yapıp daha da çok bozmasından korkuyorum. Sizce sorun nerde kranktan ya da daha önemli parçadan geliyor olabilir mi yoksa önemsiz bir cızırtı mı.

Gelen ses:https://www.youtube.com/watch?v=0vw3n_eUXu8&feature=youtu.be

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motordan Gelen Cızırtı Sesi: Acil Yardım

Motordan gelen cızırtı sesi, ciddi bir sorun olduğuna işaret edebilir. Bu ses, motorun düzgün çalışmamasına veya hasar görmüş bir parçaya işaret edebilir.

Motosiklet Cızırtı Sesi Nedenleri

• Kırık veya aşınmış kayışlar: Kayışlar, motor ve şanzıman arasındaki gücü iletir. Kırık veya aşınmış kayışlar çıtırtı sesine neden olabilir.
    • Hasarlı yataklar: Motor yatakları, krank milini destekler. Hasarlı yataklar, gürültülü bir cızırtı sesine neden olabilir.
    • Silindir sıkışması: Silindir sıkışması, pistonun silindir içinde sıkışmasına neden olur ve çıtırtılı bir sese yol açabilir.
    • Valf sorunları: Valfler, hava ve yakıtın motora girip çıkmasını kontrol eder. Hasarlı valfler veya valf yayları cızırtı sesine neden olabilir.
    • Zincire yağlama eksikliği: Zincir, motorun hareketli parçalarını birbirine bağlar. Yetersiz yağlama, zincirde gürültülü bir cızırtı sesine neden olabilir.

Ne Yapılmalı?

Motordan gelen cızırtı sesini duyarsanız, aşağıdaki adımları izleyin:

• Aracınızı güvenli bir yere çekin.
    • Motoru kapatın.
    • Sesi daha yakından incelemek için motor bölmesini açın.
    • Kayışları, yatakları, valfleri ve zinciri kontrol edin.

Acil Yardım

Sesi tespit edemiyorsanız veya kendi başınıza tamir edemiyorsanız, acil yardım için bir tamirci veya çekici çağırın. Motordan gelen cızırtı sesi ciddiye alınması gereken bir sorundur ve görmezden gelinmemelidir. Erken teşhis ve onarım, daha pahalı sorunları önlemeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam ne zaman aldınız motoru mondial markasından memnun musunuz?
  • Martta almıştım o zamandan beri yaptığım masraf anlatılamaz. Mondial al yolda kal diyorum size de bu markayı asla önermiyorum.
  • Lucretia09 L kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Motordaki ses motor sanki tel gibi bir şeye dışarıdan vuruyormuş gibi geliyor titredikçe.
  • Sübap mı yoksa eksantrik zincirinden mi geliyor anlayamıyorum. Tatildeyim 1 hafta sonra 200km yol yapacağım yolda birşey olur mu diye korkuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.